Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Нестыковка госакта, координат и "натуры"

CepJ

Рекомендовані повідомлення

Чувствую, что прийдется мне здорово повозиться с определением фактической земли, на которую у меня есть госакт. Нужен совет и грамотное мнение.

 

Ситуация следующая. (много букв под спойлером)

 

Земля г. Борисполя, в черте города, как и когда раздавалась - не знаю. Где-то в 2007-м был оформлен госакт на мою бабушку. В 2008-м решили мы освоить целину и понять где ставить столбики. В то время уже был один сосед с домом и ряд размеченных участков, которые мне формировали линию одной из меж.

Сразу скажу, что эти участки и сформированная межа не совпадают с моими координатами, которые есть в "базе" и на Кадастровой карте Украины. На чудеса этой карты, можете посмотреть сами: 3210500000:12:004:0228 - большинство участков вокруг накладываются друг на друга. В прострации фактически оставались три в ряд участка (мой - средний, левого и правого на карте нет).

 

Функции землеустроительной организации Борисполя исполняет ПП "Міра". Насколько я знаю - они занимались и "нарезкой" и изготовлением документации, в т.ч. госакта. Т.е. госакт бабушка получала там. Туда же мы обратились и за выносом участка в натуру. К моему удивлению, при выносе, геодезисты не использовали ни GPS ни даже Теодолит, а начали рулетками мерять промеры от существующих по факту участков. Мой вопрос "Почему выносите не по каталогу координат?" вызвал удивление моей осведомленностью процесса и какую-то непонятную отмазку, типа "Тут такая ситуация, что по координатам не вынести".

К слову, я полтора года работал в одной крупной землеустроительной организации: распаевывал земли сельсоветов, делал всю проектную документацию, печатал госакты. Что такое каталог координат и in4 файл я понимаю.

Так вот, забили мы тогда колышки, а акт выноса нам обещали сделать на днях.

 

В результате такого выноса, один из трех участков (угловой) вытеснили на дорогу. Об этом моей бабушке поведали появившиеся соседи, которые буквально за нами сделали вынос в натуру. Кто и как им выносил - я не знаю. В результате их вынос пересекся с нашим, но они сказали, что им вынесли по их госакту, на дорогу двигаться они не собираются и у них вынос правильный. Также они быстренько соорудили забор из сетки.

 

Дальше были наши споры с ПП "Міра", в результате которых нам даже вернули деньги за вынос участка в натуру. А я, вооружившись рулеткой, и имея две стороны участка, отмерял себе свой.

 

За прошедшие 6 лет участок я переоформил на себя (на госакте стоит печать о продаже + печать об отметке смены владельца в кадастровом реестре), имею на руках стройпаспорт и зарегистрированное уведомление о начале строительства. В стройпаспорте есть "топографо-геодезична зйомка", т.е. съемка по факту, с наличием столбов ЛЭП и прочего. Соседей за это время я не видел.

 

Т.к. не за горами в планах поставить капитальный забор хотя бы с фасадной стороны (остальные ограждены сеткой), я решил таки уточнить где он должен быть. В результате, местный ПП, у которого я заказал вынос в натуру, показал мне следующую картину (файл во вложении). Красным цветом отмечена съемка по факту, синим - мой участок по координатам из базы.

 

 

 

Как видно, натура очень не совпадает с координатами "из базы", причем не только с моими - плывет весь массив. Более того, форма участка на моем госакте не совпадает с формой участка, построенного по координатам. Однако, она практически ложится на проведенную по факту съемку, из чего я делаю вывод, что рулеткой я все отмерял правильно. Где-то тут в темах читал, что сейчас первичной считается база (XML файлы, по которым и построена кадастровая карта), а не госакт. Но как эти координаты могут быть первичными при таком бардаке (в спойлере ссылка с кадастровым номером)??? По факту там практически застроенный масив, двигать десятки застроенных участков уже никто не сможет. Стоят ЛЕП, проведен газ.

 

Вопрос классический. Что делать?

 

Собираюсь найти контакты соседей и утрясти эти вопросы между собой. По нашим госактам картина может немного проясниться. Но я не удивлюсь, если три наших участка по госактам не впишутся в отведенное место. Где тогда искать решение? Что мне тогда делать с моим стройпаспортом (ведь в нем есть утвержденная схема застройки)?

 

Буду благодарен за комментарии.

Land.PNG.0f3e09befa1b42fd25360b7652ae7973.PNG

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

форма участка на моем госакте не совпадает с формой участка, построенного по координатам
це говорить про те, що організація, що робила розбивку масиву що десь намутила.

 

XML файлы, по которым и построена кадастровая карта), а не госакт
не вірно розумієте суть цього.XML файл - це новий формат обмінного файлу, який придумали взамін in4.Крім того, відкрию вам секрет: формується він шляхом конвертації з формату in4 та додаванням деяких дескрипторів.Тому кадастрова карта сформована з обох форматів обмінних файлів.

 

что сейчас первичной считается база (XML файлы, по которым и построена кадастровая карта), а не госакт
не вірне твердження також, оскільки XML файли - це, по суті, бумажняний державний акт в електронному вигляді, завантажений на кадастрову карту України.

 

Но как эти координаты могут быть первичными при таком бардаке
ця проблема є наслідком діяльності купи ПП, у яких у кожного є GPS, тому у них все правильно, а насправді це призводить до бардаку, наглядним прикладом якого є ваша ситуація та кадастрова карта по вашому кадастровому номеру. Самим плавчевним є те, що,
натура очень не совпадает с координатами "из базы", причем не только с моими - плывет весь массив. Более того, форма участка на моем госакте не совпадает с формой участка, построенного по координатам
.

Я б рекомендував вам звернутися в міську архітектуру для уточнення відповідності кофігурації вашої ділянки(або ж всього масиву) генеральному плану(плану кварталу) та звернутися до ПП "Міра" за поясненнями, чому держ акт не відповідає натурі.ІМХО, вони знають причину, але просто мовчать.

 

Собираюсь найти контакты соседей и утрясти эти вопросы между собой. По нашим госактам картина может немного проясниться
це також зробіть.

 

двигать десятки застроенных участков уже никто не сможет
практика доводить інше, якщо без цього не обійтися
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

звернутися в міську архітектуру для уточнення відповідності кофігурації вашої ділянки(або ж всього масиву) генеральному плану(плану кварталу) та звернутися до ПП "Міра" за поясненнями,

підтримую і отримайте від ПП документацію , що до поновлення меж ділянки і витяг з кадастру , напевно прийдеться пересовувати весь квартал

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

ficus41, спасибо за совет. Завтра собираюсь в первую очередь в архитектуру. Там посмотрим по ситуации. Кстати, про XML файлы я все правильно понимаю, возможно я неточно выразился. Повторюсь - координаты из этого файла не совпадают с госактом, т.к. даже форма участка получается немного другая. Это для меня наиболее удивительно. Вот в таком случае и возникает вопрос, какой документ имеет высшую юридическую силу: мой госакт с мокрыми печатями или электронный обменный файл?
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

CepJ,

овторюсь - координаты из этого файла не совпадают с госактом, т.к. даже форма участка получается немного другая
все повинно бути ідентичним в особливості по конфігурації.

Постанова КМУ "Про затвердження порядку ведення Державного земельного кадастру"

ВИМОГИ

до змісту, структури і технічних характеристик електронного документа

Загальні положення

1. Ці вимоги встановлюють порядок оформлення електронного документа, що містить відомості про результати робіт із землеустрою та оцінки земель в електронному вигляді (електронного документа), формується з метою внесення даних до Державного земельного кадастру, а також визначають набір базових лексичних та синтаксичних правил для створення електронного документа.

2. У цих вимогах терміни вживаються у такому значенні:

атрибут - складова частина елемента електронного документа, що визначає його параметри;

виконавець робіт - суб’єкт господарювання, який має ліцензію на провадження господарської діяльності з виконання робіт із землеустрою та/або оцінки земель;

елемент - складова частина електронного документа, що є закінченою смисловою одиницею. Елемент складається з одного або кількох вкладених у нього елементів (дочірні елементи) і атрибутів;

електронний документ - електронний файл уніфікованої форми для обміну інформацією, яка використовується під час ведення Державного земельного кадастру і виконання топографо-геодезичних робіт, робіт із землеустрою та оцінки земель.

3. Зміст електронного документа формується на основі відомостей, що містяться у паперових документах, складених виконавцями робіт.

4. До електронного документа вноситься інформація про:

результати та виконавців робіт із землеустрою та оцінки земель, топографо-геодезичних робіт;

об’єкти Державного земельного кадастру;

суб’єктів земельних відносин.

5. Базовими елементами формування електронного документа є геодезичні дані (координати точок повороту меж контуру об’єкта Державного земельного кадастру), які забезпечують просторову основу інших відомостей електронного документа і можливість їх використання у Державному земельному кадастрі.

6. Формат електронного документа визначає метамову, на основі якої визначаються специфічні, предметно-орієнтовані схеми даних для кожного виду документації із землеустрою та оцінки земель.

7. Виконавець робіт заповнює ті елементи електронного документа, щодо яких він розробляє документацію із землеустрою або оцінки земель відповідно до укладених договорів.

Закон України "Про Державний земельний кадастр" Перехідні положення

 

9. До 1 січня 2013 року державна реєстрація земельних

ділянок, які передаються у власність із земель державної чи

комунальної власності, здійснюється з видачею державних актів на

право власності на земельні ділянки. Реєстрація державних актів на

право власності здійснюється у книзі записів реєстрації державних

актів на право власності на землю та на право постійного

користування землею, договорів оренди землі.

Державний акт головний документ.А ПП Міра хай пояснить в чому причини розбіжності, яка у вас виникла!!!!!!!

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...