Tarras Опубліковано: 17 серпня 2013 Поділитись Опубліковано: 17 серпня 2013 Добрий день, шановні форумчани. В даній вітці я розкажу про етапи будівництва двохповерхового житлового будинку. Також розповім про різні технологічні моменти і особливості будівництва цього будинку. Моя роль в цьому процесі: -Проектування -Організація будівельного процесу -Контроль якості будівництва І так короткі дані про майбутню будівлю: -два повноцінні поверхи -Холодне горище -Підвальні приміщення відсутні -Габарити 10,8х8,9м -Загальна площа будинку - 142,85м.кв. Особливість ділянки в тому, що проїзд на неї всього 2-2,5м і об'єкт будівництва знаходиться в глибині ділянки. Цей фактор необхідно врахувати при складанні кошторисної документації, поскільки будуть витрати на транспортування матеріалів безпосередньо по ділянці до об'єкту. Добавлено через 11 минут Приблизна місце розташування майбутнього будинку Добавлено через 16 минут Конструкція стіни спочатку планувалась слідуюча: -фасадна цегла 65х65х250мм -Перліт-100мм -Повнотіла цегла 120х65х250мм Після внесення деяких незначних змін: -фасадна цегла 65х65х250мм -Перліт-100мм -Цегла 2НФ 120х138х250мм Перекриття над першим поверхом-ТЕРІВА Перекриття над 2-м поверхом по деревяних балках 50х200мм(Н) Перегородки 120мм з повнотілої цегли. Фундамент монолітний стрічковий Армування фундаменту - арматура д.10мм Підлога першого поверху - по грунту На схемі показана розкладка повнотілої цегли, різниця від 2НФ всього по висоті цеглини, якщо говорити тільки про геометричні дані. Продовження схеми, не помістилось все на одне фото. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Кременчужанин.UA Опубліковано: 18 серпня 2013 Поділитись Опубліковано: 18 серпня 2013 Интересные КАРТИНКИ. Перекрытие чердака без пленок-шмонок, а ОСБ, практично и красиво как я раньше не догадался... Пол по грунту. И все? А теплый пол, практикуете? ЭППС от фундамента 50мм и под стяжку 100мм. Прям масло-маслянное(на мой аматорский взгляд), это инициатива клиента или все таки есть экономический эффект? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tarras Опубліковано: 18 серпня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 18 серпня 2013 Пол по грунту. И все? А теплый пол, практикуете? ЭППС от фундамента 50мм и под стяжку 100мм. Прям масло-маслянное(на мой аматорский взгляд), это инициатива клиента или все таки есть экономический эффект? Теплу підлогу практикую, але це по бажанні замовника. Що стосовно "масла масляного" то я б так не сказав, кожен із утеплювачів відіграє свою роль і собі я буду робити саме так. Просто в нас (в Україні) не привикли мені здаєтьс до деталей нових технологій і засобів захисту. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Кременчужанин.UA Опубліковано: 19 серпня 2013 Поділитись Опубліковано: 19 серпня 2013 Просто в нас (в Україні) не привикли мені здаєтьс до деталей нових технологій і засобів захисту. на западе население газ по 400у.е куб покупает, через пол не такой уж и большой процент теплопотерь(в общем пироге стены, перекрытие, окна) т.е если "переутеплить" экономический эффект можно ждать 10-20 лет, но хуже точно не будет. На картинке 50мм ЭППС зарыт в землю, а на надземной части 30мм ЭППС логика Украинца говорит, что наоборот блобы теплее. По перекрытию второго и чердака: досмотрелся к пирогу, нашел гидроизоляцию над ватой под осб, Это мембрана я так понимаю? Тогда может и снизу паробарьер не помешает? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Luko Опубліковано: 19 серпня 2013 Поділитись Опубліковано: 19 серпня 2013 На картинке 50мм ЭППС зарыт в землю, а на надземной части 30мм ЭППС логика Украинца говорит, что наоборот блобы теплее. При этом та же логика подсказывает, что всего 30мм ЭППС будет защищать пол и низ стен от промерзания... Весьма странное решение... Заказчик в курсе, что у него по периметру дома огромный мост холода? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tarras Опубліковано: 19 серпня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 19 серпня 2013 При этом та же логика подсказывает, что всего 30мм ЭППС будет защищать пол и низ стен от промерзания... Весьма странное решение... Заказчик в курсе, что у него по периметру дома огромный мост холода? А ви тільки еппс рахуєте? А інший матеріал? Бетон+50мм еппс Пустотіла цегла-120мм+30еппс+повнотіла 250мм Пора***те теплопровідність двох сендвічів Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Luko Опубліковано: 19 серпня 2013 Поділитись Опубліковано: 19 серпня 2013 А ви тільки еппс рахуєте? А інший матеріал? Бетон+50мм еппс Пустотіла цегла-120мм+30еппс+повнотіла 250мм Пора***те теплопровідність двох сендвічів а как насчет сравнить теплопроводность с 100мм перлита, который идет выше? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tarras Опубліковано: 19 серпня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 19 серпня 2013 а как насчет сравнить теплопроводность с 100мм перлита, который идет выше? Можна порівнювати що завгодно з чим завгодно, але чи правильні такі порівняння будуть! Стіне де перліт експлуатується в "чистих" умовах Фундамент взаємодіє із грунтом Цоколь взаємодіє із зворотньою засипкою Що конкретно Вам не подобається і дайте своє рішення, як Ви це бачите і як на Вашу думку буде правильно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Luko Опубліковано: 19 серпня 2013 Поділитись Опубліковано: 19 серпня 2013 Що конкретно Вам не подобається мне не нравится, что холод будет заходить через зону, где меньше всего утеплителя... а правильнее было бы увеличить толщину утеплителя, чтобы зона была закрыта равномерно со стенами или полом 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tarras Опубліковано: 19 серпня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 19 серпня 2013 мне не нравится, что холод будет заходить через зону, где меньше всего утеплителя... а правильнее было бы увеличить толщину утеплителя, чтобы зона была закрыта равномерно со стенами или полом Я Вас зрозумів. Якщо припустити що цоколь в нас як і стіна експлуатується одинаково, і порівняти їх між собою, то стіна на приблизно 30-40% меньш теплопровідна ніж цоколь, але як би я виконав всю стіну по конструкції цоколя, то цього булоб достатньо для нормальної експлуатації приміщення. Сама стіна спочатку планувалась із повнотілої цегли а не 2НФ, та в процесі були внесені зміни Замовником, а товщина перліту була дана мені по ТЗ. Тому цей перепад в районі плінтуса є абсолютно не критичним. Якщо є такі випадки що конструкція цоколя не підходить по ТПП то я зазвичай стараюсь підняти утеплювач підлоги вище цоколя, в даному ж випадку це не обовязково. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Кременчужанин.UA Опубліковано: 20 серпня 2013 Поділитись Опубліковано: 20 серпня 2013 По перекрытию второго и чердака: досмотрелся к пирогу, нашел гидроизоляцию над ватой под осб, Это мембрана я так понимаю? Тогда может и снизу паробарьер не помешает? Тарас, как Вы считаете нижний лист ОСБ-3 8мм может служить паробарьером. Хотя бы в "сухих" помещениях? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tarras Опубліковано: 20 серпня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 20 серпня 2013 Тарас, как Вы считаете нижний лист ОСБ-3 8мм может служить паробарьером. Хотя бы в "сухих" помещениях? На схемі показана пароізоляція, просто я її забув вписати в список. Пароізоляція потрібна в любому випадку. А замість ОСБ зі сторони приміщення рекомендую замінити на фанеру. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз