Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Чи можна кухню суміщати з холом без перегородк і дверей

sashaMO

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня! Проконсультуйте будь ласка. У нас в будинку (новобудова) кухня суміщена з холом. Зараз газовики навідріз заставляють ставити перегродку щоб кухня була відділена від хола. Таке перепланування кардинально псує загальну ідею архітектури. Чи є десь в газових нормативах таке що кухня обовязково має бути відділена від хола. У нас на кухні з газових приладвть тільки кухонна плита і біль нічого. Витяжку зробили, провітрювач на металопластиков вікно поставили а газовики бач вперлись кажуть відділяй кухню від хола бо так поп плану.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Так це про проекту газопостачання будику інакше проектант (з тої самої газконтори) каже у мене не підпишуть даний проект а потім каже хоче ставте хочте ні ту перегородку. Тепер коли треба пускати газ газовики вперлись в цю прегородку точніше по проекту написано "розсувні двері"
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Доброго дня! Проконсультуйте будь ласка. У нас в будинку (новобудова) кухня суміщена з холом. Зараз газовики навідріз заставляють ставити перегродку щоб кухня була відділена від хола. Таке перепланування кардинально псує загальну ідею архітектури. Чи є десь в газових нормативах таке що кухня обовязково має бути відділена від хола. У нас на кухні з газових приладів тільки кухонна плита і більш нічого. Витяжку зробили, провітрювач на металопластиков вікно поставили а газовики бач вперлись кажуть відділяй кухню від хола бо так по плану газифікації. А проектант яка то робила (теж з газової контори) коли робила проект то каже я намалюю в проекті розсувні двері бо мені ваш проект не підпишуть а ви потім хочте ставте а хочте ні. Така от халепа. Якось можна побороти газовиків і доказати що розсувних дверей не потрібно?
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Дверь все же нужна. У меня похожая песня была с БТИ, когда узаконивал перепланировку. "Решателю" пришлось рисовать раздвижные двери (по факту я их не ставил), иначе бы не согласовали изменения.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

То мені портібно ставити ті розсувні двері чи можна довести що їх непотрібно і послати газовиків подалі? У нас по паспорту БТІ називається "вітальня"
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

У нас по паспорту точна назва "вітальня". Тобто у нас суміщені кухня і вітальня. Підкажіть є строгі норми які б мене зобов’язували відгороджувати віталню з кухнею чи такого немає?
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Відповідно до ДБН В.3.2-2-2009 ЖИТЛОВІ БУДИНКИ. РЕКОНСТРУКЦІЯ ТА КАПІТАЛЬНИЙ РЕМОНТ

ст. 8. ВИМОГИ ДО ОБ'ЄМНО-ПЛАНУВАЛЬНИХ РІШЕНЬ

8.10 При проектуванні реконструкції і капітального ремонту житлових будинків і окремих квартир, якщо це дозволяють конструктивні та інженерні системи, допускається:

- збільшувати площі житлових кімнат, туалетів, ванних кімнат і суміщених санвузлів за рахунок передпокоїв, внутрішньоквартирних коридорів, вбудованих комор і шаф;

- улаштовувати суміщені санвузли в окремих квартирах незалежно від кількості житлових кімнат (за бажанням замовників);

- об'єднувати приміщення електрифікованої кухні і житлової кімнати в єдину кухню-їдальню.

При об'єднанні приміщень газифікованої кухні і житлової кімнати необхідно керуватись п. 12.3.5 цих Норм;

- улаштовувати вхід до житлової кімнати з газифікованих кухонь-їдалень. Житлова кімната при цьому повинна мати другий вихід у негазифіковане приміщення;

- улаштовувати вхід у суміщені санітарні вузли, ванні кімнати і вбиральні з будь-яких приміщень квартири, крім кухонь.

12.3.5 При проектуванні реконструкції і капітального ремонту житлових будинків і переплануванні окремих квартир із газифікованими кухнями або кухнями-їдальнями необхідно передбачити витяжну вентиляцію з механічним спонуканням.

Припливне повітря необхідно подавати через регульовані поворотні віконні фрамуги, віконні фрамуги з кватирками, через вікна з вбудованими провітрювачами, клапани та інші провітрювальні пристрої, що встановлюються у зовнішні огороджувальні конструкції.

12.3.6 Забороняється відводити продукти згоряння газу через зовнішні стіни при переплануванні або капітальних ремонтах окремих квартир.

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

напишіть просто -кухня ( замість кухня і вітальня)

 

нет лучше кухня-столовая, (не жилые комнаты чтоб были)

Газоснабжение жилых зданий

6.1 Возможность установки газового оборудования и прокладки газопро¬водов в зданиях различного назначения следует определять в соответствии с строительными нормами и правилами на проектирование этих зданий и требо¬ваниям настоящего раздела.

6.2 Не допускается размещение газовых приборов:

- в коридорах общего пользования;

- в санитарных узлах;

- в общежитиях всех типов;

- в помещениях зданий любого назначения, не имеющих окна с форточкой (фрамугой);

- в подвальных этажах, а при газоснабжении СУГ - в подвальных и цо¬кольных этажах зданий.

В подвалах индивидуальных жилых домов, принадлежащих гражданам на правах личной собственности, до-пускается установка отопительного газового оборудования, при условии, что эти подвалы имеют окно с форточкой (фрамугой), отвечают требованиям 6.41 и газоснабжение их осуществляется природ¬ным газом.

 

 

6.27 В жилых зданиях разрешается предусматривать установку отопительного газового оборудования для по-квартирного отопления, горячего водо¬снабжения и бытовых плит.

6.28 Установку газовых плит в жилых зданиях следует предусматривать в помещениях кухонь высотой не ме-нее 2,2 м, имеющих окно с форточкой (фра¬мугой) или конструкцией жалюзийного типа, вытяжной вентиляционный канал и естественное освещение.

При этом внутренний объем помещений кухонь должен быть, м3, не менее:

- для газовой плиты с 2 горелками - 8;

- то же с 3 горелками -12;

- - " - с 4 горелками -15.

6.29 В существующих жилых зданиях допускается установка газовых плит:

- в помещениях кухонь высотой не менее 2,2 м и объемом не менее ука¬занного в 6.28 при отсутствии вентиля-ционного канала и невозможности ис¬пользования в качестве такого канала дымоходов, но при наличии в помещении окна с форточкой (фрамугой) в верхней части окна или конструкции жалюзий¬ного типа;

- в коридорах отдельных квартир при наличии в коридоре окна с форточ¬кой или фрамугой в верхней части ок-на, при этом проход между плитой и про¬тивоположной стеной должен быть шириной не менее 1 м, стены и потолки ко¬ридоров из горючих материалов должны быть оштукатурены, а жилые поме¬щения отделены от коридора плотными перегородками и дверью;

- в кухнях с наклонными потолками, имеющих высоту в средней части не менее 2 м, установку газового обо-рудования следует предусматривать в той части кухни, где высота не менее 2,2 м.

6.30 В существующих жилых зданиях высотой до 10 этажей включительно допускается установка газовых плит в помещениях, соответствующих тре¬бованиям 6.28 или 6.29, но имеющих высоту менее 2,20 м до 2,0 м включи-тель¬но, если эти помещения имеют объем не менее чем в 1,25 раза больше норма¬тивного. При этом в зданиях, не имеющих выделенной кухни, объемы помеще¬ний, где устанавливаются газовые плиты, должны быть в два раза больше ука¬занных в 6.28 (наличие вентиляционного канала обязательно).

6.38 Установку газового отопительного оборудования суммарной тепло¬вой мощностью до 30 кВт разрешается предусматривать в помещении кухни (независимо от наличия плиты и проточного водонагревателя) или в обособ-ленном помещении, внутренний объем кухни при установке отопительного оборудования с отводом продуктов сго-рания в дымоход, должен быть на 6 м3 больше, предусмотренного 6.28.

 

В общем кухня-столовая - спальни и др. жилые помещения отделены дверями.

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Доброго дня ще раз всім. Я перепрошу я вніс деяку неясність. У мене по газовому проекту ці два суміщені приміщення називаються "коридор" "кухня" вони у мене відповідно суміщенні тобто без дверей. Справа в тому що я в будпаспорті вказував вітальню а коли робили в БТІ технічний паспорт то написали замсть вітальня коридор і відповідно газовики взяли з техпаспорта назву корридор. Отже чи можна суміщати коридор і кухню без перегородки чи дверей?
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

чи можна суміщати коридор і кухню

оба помещения нежилые - запрета не видно в нормах тем более - можно размещать в коридорах отдельных квартир при наличии в коридоре окна с форточ¬кой или фрамугой в верхней части ок-на, при этом проход между плитой и про¬тивоположной стеной должен быть шириной не менее 1 м,

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

все це є. Природня вентиляція 150 діаметру освітлення вікно металопластикове з провітрювачем. Кухня розмірами нормальна коридор теж. Зараз прикріплю план.

gaz-new.jpg.c65edaf8df19824ce7470cb06d74ea72.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

все це є. Природня вентиляція 150 діаметру освітлення вікно металопластикове з провітрювачем. Кухня розмірами нормальна коридор теж. Зараз прикріплю план.

 

что то не видно запрета в Вашем случае, наоборот объем намного больший нормируемого, окно, вентиляция....нежилые помещения. Пусть обоснуют они каким пунктом ДБН они руководствуются.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...