Roma_Z Опубліковано: 12 листопада 2019 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2019 Чим і як підживити виноград на зиму??? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 12 листопада 2019 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2019 Чим і як підживити виноград на зиму??? Взимку він спати має. А не думати яку вкусняшку йому дали. Я підживлюю навесні. Або в лютому по снігу нітроамафоскою. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Roma_Z Опубліковано: 13 листопада 2019 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2019 Взимку він спати має. А не думати яку вкусняшку йому дали. так ще зими нема і не відомо чи буде. Плоди віддав,листя скину, можливо і пора якусь "вкусняшку " йому дати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
328855 Опубліковано: 13 листопада 2019 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2019 так ще зими нема і не відомо чи буде. Плоди віддав,листя скину, можливо і пора якусь "вкусняшку " йому дати. дайте йому відпочити, а весною почнете кормити Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 13 листопада 2019 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2019 так ще зими нема і не відомо чи буде. Плоди віддав,листя скину, можливо і пора якусь "вкусняшку " йому дати. Проблема не в відсутності зими Проблема в тому що від вкусняшки він в відлигу проснутись може. Адже простимулюєте ріст. А потім мороз. От воно вам треба? Або за зиму з відлигами дощами чи талими снігом вкусняшку змиє вниз.... Годувати треба перед початком вегетації. Тоді коли вона дійсно необхідна. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 13 листопада 2019 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2019 Проблема не в відсутності зими Проблема в тому що від вкусняшки він в відлигу проснутись може. Адже простимулюєте ріст. А потім мороз. От воно вам треба? Ти трохи не правий. Ти ж не думаєш, що зимою всі вкусняшки з грунту десь зникають? Вони є, нікуда не діваються, і вони доступні для коренів. Які, до речі, зимою продовжують рости. Просто для вегетації зверху, над землею, несприятливі умови, тому і немає росту. А такі старообрядні добрива, як перегній або та сама нітроамофоска чи каліймагнезія навпаки рекомендують вносити на осінь. Тому що вони дуже повільно розчиняються та починають віддавати поживні речовини рослинам. Якраз до початку весняної вегетації і щось стає доступне із них. А от водорозчинні чи швидкограючі мінеральні добрива, так само як і органічні всякі настої, чаї та витяжки, на осінь немає сенсу вносити. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 22 жовтня 2020 Поділитись Опубліковано: 22 жовтня 2020 Уважаемые виноградари, поделитесь ссылкой, или темой, где четко и с картинками (без лишней воды) описана технология посадки и формовки винограда. Вот укоренили мы весной чубуки, высадили по всем правилам, а дальше-то что... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 22 жовтня 2020 Поділитись Опубліковано: 22 жовтня 2020 Уважаемые виноградари, поделитесь ссылкой, или темой, где четко и с картинками (без лишней воды) описана технология посадки и формовки винограда. Вот укоренили мы весной чубуки, высадили по всем правилам, а дальше-то что... Тыць. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Antrate Опубліковано: 23 жовтня 2020 Поділитись Опубліковано: 23 жовтня 2020 Посмотрите в ютубе Бойко Алексей Иванович он доходчиво рассказівает про виногорад. Например 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 23 жовтня 2020 Поділитись Опубліковано: 23 жовтня 2020 Спасибо за подсказки))) Когда-то давно мне попался журнальчик, там прям было все расписано и нарисовано так, что поймет и ребенок. Как посадить, что делать весной, летом, осенью. Как обрезать в первый, второй, третий....года и т.д. Но, тогда ж было это не нужно, а сейчас понадобилось 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
328855 Опубліковано: 23 жовтня 2020 Поділитись Опубліковано: 23 жовтня 2020 Спасибо за подсказки))) Когда-то давно мне попался журнальчик, там прям было все расписано и нарисовано так, что поймет и ребенок. Как посадить, что делать весной, летом, осенью. Как обрезать в первый, второй, третий....года и т.д. Но, тогда ж было это не нужно, а сейчас понадобилось купите брошюрку Гагина www.solodki-grona.com/product/%d0%b0%d0%b7%d1%8b-%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b0%d1%80%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0/ для начинающего вообще топ я уже свою передала дальше начинающему виноградарю 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
рыбак Опубліковано: 8 січня 2021 Поділитись Опубліковано: 8 січня 2021 Гисметео напугал прогнозом на следующую неделю до -20. Думал в этом году , как и в прошлом пронесет , а нет . Вот не было печали, завтра буду прикапывать свой виноград , а это больше 50 кустов. нашел себе занятие на старости лет ))) Добавлено через 4 минуты Николай Васильевич , как там ваш сад с виноградником поживает? Чет давно вы не заходили в свою ветку форума. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
рыбак Опубліковано: 26 березня 2021 Поділитись Опубліковано: 26 березня 2021 С Винфорума- "Визначення ступеню пошкодження бруньок у вічках винограду показало, що у південно-західних районах Задністров’я Одещини (Сарата, Тарутино), де мінімум температур повітря взимку сягав -21°С, загибель центральних бруньок коливається в середньому у технічних сортів європейського походження від 50 до 90%, у столових – від 80 до 100 %. Найбільш ушкоджені слабоморозостійкі столові сорти Кардинал, Королева виноградників, Італія, Карабурну та ін. Дещо менше від морозу постраждали виноградники центральних районів області. Загибель центральних бруньок у більшості технічних сортів тут склала 40–60%.". Вовремя я свой виноградник укрыл. Теперь вот отрываю Еще десяток сортов решил досадить .)) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
lagish Опубліковано: 26 березня 2021 Поділитись Опубліковано: 26 березня 2021 Теперь вот отрываю Не рановато? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
рыбак Опубліковано: 26 березня 2021 Поділитись Опубліковано: 26 березня 2021 Не думаю . Погода умеренная ,не жарко, почки еще будут спать. Подвязывать пока не буду . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
lagish Опубліковано: 27 березня 2021 Поділитись Опубліковано: 27 березня 2021 Погода умеренная ,не жарко, почки еще будут спать. В прошлом(аномальном) сезоне тоже так по началу было...А потом 2 мая ----И всё. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
YELENA Опубліковано: 27 березня 2021 Поділитись Опубліковано: 27 березня 2021 С Винфорума- "Визначення ступеню пошкодження бруньок у вічках винограду показало, що у південно-західних районах Задністров’я Одещини (Сарата, Тарутино), де мінімум температур повітря взимку сягав -21°С, загибель центральних бруньок коливається в середньому у технічних сортів європейського походження від 50 до 90%, у столових – від 80 до 100 %. Найбільш ушкоджені слабоморозостійкі столові сорти Кардинал, Королева виноградників, Італія, Карабурну та ін. Дещо менше від морозу постраждали виноградники центральних районів області. Загибель центральних бруньок у більшості технічних сортів тут склала 40–60%.". Вовремя я свой виноградник укрыл. Теперь вот отрываю Еще десяток сортов решил досадить .)) В этом году не укрывала, решила просто пришпилить к земле. Но морозы без снега начались. Промерзлую землю уже нереально было копать, прикрыла виноград шифером. Но то так, для успокоения себя, что хоть что-то делала. Похоже, не густо с ним будет в этом году. Для восточных регионов, с морозными и бесснежными зимами, укрытие землей - лучший из вариантов. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
lagish Опубліковано: 27 березня 2021 Поділитись Опубліковано: 27 березня 2021 В этом году не укрывала, решила просто пришпилить к земле. Характеристика морозостойкости,которую указывают в описании сорта это морозостойкость лозы,включая однолетнюю.Судя по наведённым характеристикам для всех сортов для перезимовки,принятых Вами мер достаточно. Проблемы начинаются при заморозках 0-3 после распускания почек. Когда лоза прикопана 20-25 см почвой,можно добиться отсрочки начала распускания почек до окончания срока угрозы возвратных заморозков. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
YELENA Опубліковано: 27 березня 2021 Поділитись Опубліковано: 27 березня 2021 @lagish, я еще не проверяла. Пару ночей подряд было -22. ХЗ. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
мастерок Опубліковано: 27 березня 2021 Поділитись Опубліковано: 27 березня 2021 Когда лоза прикопана 20-25 см почвой,можно добиться отсрочки начала распускания почек до окончания срока угрозы возвратных заморозков. В прошлом году минус 3 было 17 мая,в позапрошлом 11 мая,Вы собираетесь откапывать лозу 20 мая? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ШуRik Опубліковано: 27 березня 2021 Поділитись Опубліковано: 27 березня 2021 Характеристика морозостойкости,которую указывают в описании сорта это морозостойкость лозы,включая однолетнюю.Судя по наведённым характеристикам для всех сортов для перезимовки,принятых Вами мер достаточно. Проблемы начинаются при заморозках 0-3 после распускания почек. Когда лоза прикопана 20-25 см почвой,можно добиться отсрочки начала распускания почек до окончания срока угрозы возвратных заморозков. Якщо температура грунту піднімається до +8, починається вегетація рослини не залежно від того прикопана лоза чи ні. Якщо бруньки почнуть набухати на прикопаній, то багато з них обламаються під час викопування. Або розпущені взагалі можуть випріти . Щоб не прогавити момент... forum.vinograd.info/showthread.php?t=17537&page=7#apost вже багато хто відкрив свій Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
lagish Опубліковано: 27 березня 2021 Поділитись Опубліковано: 27 березня 2021 Якщо температура грунту піднімається до +8, починається вегетація рослини не залежно від того прикопана лоза чи ні. Лоторея.Якщо температура повітря понизиться до -3...можна починати очікувати новий сезон. А в житті,одні взагалі не вкривають,як Бог дасть,інші вкривають в той рік,що вкривати було не обов'язково. Добавлено через 1 минуту В прошлом году минус 3 было 17 мая А в прошлом году кому-нибудь помогло откапывание 24 марта? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 27 березня 2021 Поділитись Опубліковано: 27 березня 2021 В минулому мені допомогло укриття шалашем з агроволокна через перший дріт. Було пару заморозків. Перший залишив мене без білого винограду. Перед другим я зняв з шпалери виноград й вкрив агроволокном. Тому розривання хоч 24 березня, хоч 20 квітня не допомогло б. Добавлено через 2 минуты До речі я давно не вкриваю. Нічого не вимерзає взимку. Якщо й вимерзає то вже в травні. Але це проблема не укриття - чи не укриття. ;) 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ШуRik Опубліковано: 27 березня 2021 Поділитись Опубліковано: 27 березня 2021 Лоторея.Якщо температура повітря понизиться до -3...можна починати очікувати новий сезон. А в житті,одні взагалі не вкривають,як Бог дасть,інші вкривають в той рік,що вкривати було не обов'язково. При +8 коріння вже прокинулось і жене вологу . І нема різниці яка температура повітря. Просто перестрахуватися агроволокном чи плівкою. Звичайно якщо площа насаджень і час дозволяють при різкій зміні температури встигнути все укрити. Чому відразу новий сезон? Може із сплячих бруньок буде щось Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
lagish Опубліковано: 28 березня 2021 Поділитись Опубліковано: 28 березня 2021 Чому відразу новий сезон? Може із сплячих бруньок буде щось Оте "щось",як раз і покаже себе в наступному сезоні. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз