lagish Опубліковано: 5 вересня 2017 Поділитись Опубліковано: 5 вересня 2017 из прошлогодней лозы можно нарезать черенков Я бы лучше прикопал. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
сергійВ Опубліковано: 6 вересня 2017 Поділитись Опубліковано: 6 вересня 2017 Скажите, а из прошлогодней лозы можно нарезать черенков винограда ? Надо размножить один сорт, а лоза этого года дала очень слабый прирост. Вкоріняється добре, пробував сам не один раз... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
silver8848 Опубліковано: 8 вересня 2017 Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2017 Добрый день! Подскажите, чем сейчас можно обработать виноград от мильдью, оидиума, ржавчины и проч. Урожай снят, только листья. До позднеосенней обработки ЖК еще далеко. Что то взамен Хоруса, подешевле. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 8 вересня 2017 Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2017 Что то взамен Хоруса, подешевле. Подешевле только водопроводной водой. С тем же эффектом почти. Вы не подешевле ищите, а поэффективнее. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Miracle Опубліковано: 8 вересня 2017 Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2017 Вы не подешевле ищите, а поэффективнее. Посоветуйте поэффективней. Кроме эффективного но не очень полезного, скажем прям так вредного, ридомила ничего в голову не приходит. Из того что есть в магазинах! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 8 вересня 2017 Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2017 Посоветуйте поэффективней. Кроме эффективного но не очень полезного, скажем прям так вредного, ридомила ничего в голову не приходит. Из того что есть в магазинах! Ну, если у человека нет уже урожая, так чего Ридомила бояться. Тем более он намного эффективнее, чем Хорус. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
StNick Опубліковано: 8 вересня 2017 Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2017 Ну, если у человека нет уже урожая, так чего Ридомила бояться. Тем более он намного эффективнее, чем Хорус. так а по плодовым деревьям и кустам тоже ридомилом можно шас? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 8 вересня 2017 Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2017 так а по плодовым деревьям и кустам тоже ридомилом можно шас? По косточковым да, по семечковым - нет смысла. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nickvas Опубліковано: 2 жовтня 2017 Автор Поділитись Опубліковано: 2 жовтня 2017 Практически преодолели последствия вируса "Пети", потихоньку возвращаюсь в тему. В этом году вишен, винограда и яблок было мало, зато был хороший урожай абрикос (всего с 4-х больших деревьев и двух маленьких собрали около 15-ти ведер), слив (где-то ведер 12 с 4-х больших слив и порадовали сигналками молодые сливы сортов Великий Герцог, Йо-Йо, Чачакская Наилучшая Поздняя - вкус очень хороший, а особенно оказался великолепен у Великого Герцога . груш собрали ведер 5 с осенних сортов и где-то с ведро висят на зимних сортах. Груши, из-за засухи, получились помельче, чем в прошлом году. Вчера прошелся и дособрал остатки: Т.к. электричество уже есть - начал проводить заряжающий полив - виноградника ч/з дренажную систему и деревьев в приствольный круг. 10 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
1GOG Опубліковано: 2 жовтня 2017 Поділитись Опубліковано: 2 жовтня 2017 начал проводить заряжающий полив - виноградника ч/з дренажную систему и деревьев в приствольный круг. А не рано ли? Деревья все в листве. Пока еще даже не пожелтевшей. И виноград с листьями. Я планировал "заряжать" водой после листопада. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nickvas Опубліковано: 2 жовтня 2017 Автор Поділитись Опубліковано: 2 жовтня 2017 А не рано ли? Деревья все в листве. Пока еще даже не пожелтевшей. И виноград с листьями. Я планировал "заряжать" водой после листопада. Ну земля такая сухая, что этот полив никак лишним не будет. Скорее всего поведу еще один полив после листопада. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 3 жовтня 2017 Поділитись Опубліковано: 3 жовтня 2017 В этом году вишен, винограда и яблок было мало, Ця зима може бути дуже цікавою на ябка. Поляки в нас в області яблуками таряться. ;) Є один сад в Рідківцях, там все за технологіями і тд. Поляки підписали контракт на поставку в Емірати, а врожаю немає. Тому перевірили на відповідність наші яблука і перепродують. Підозрюю що і французи свої яблука з Сокирянщини не продадуть в нас, а повезуть до себе. До речі неврожай не тільки в Польщі, в Франції і Англії також. На сік приймають падалиці по 6 грн (на завод). Минулими роками 5 в кінці сезону було. А тут з самого початку заклали ціну 6 грн. До листопада може ще підрости. Так що ціна взимку може не потішити. Добавлено через 1 минуту Чачакская Наилучшая Поздняя - вкус очень хороший, а особенно оказался великолепен у Великого Герцога . Можна про Чачакську детальніше? В родича буду брати собі саджанець. Як з силою росту. Чи є якісь недоліки? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nickvas Опубліковано: 4 жовтня 2017 Автор Поділитись Опубліковано: 4 жовтня 2017 Можна про Чачакську детальніше? В родича буду брати собі саджанець. Як з силою росту. Чи є якісь недоліки? Вроде как бы это мое дерево по описанию в Интернете похоже на Чачакскую Наилучшую (сравнить в натуре мне, увы не с чем). Но плоды-сигналки получились на слишком крупные - грамм по 30, а не 50-60, как заявлено в описании, и созрели они к середине сентября, а не в третьей декаде сентября, но это, возможно, из-за не очень благополучного сезона - поздняя весна и сухое лето. А в остальном как бы соответствует описанию - сильнорастущая пирамидальная крона, заплодоносила на 3-й год после посадки, плоды по форме и цвету - как на фото в инете, цвет мякоти желто-зеленый, мякоть плотная, косточка хорошо отделяется, вкус весьма приятный. Из-за сильнорослости обрезать буду её пожеще - и сейчас осенью и весной и буду отгибать ветки. В ближайшие выходные сфотографирую. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nickvas Опубліковано: 10 жовтня 2017 Автор Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2017 Можна про Чачакську детальніше? В родича буду брати собі саджанець. Як з силою росту. Чи є якісь недоліки? Вот сфотографировал мою Чачакскую (по крайней мере - так покупал): Дереву 3 года, прирост в этом сезоне, не смотря на засуху, составил более метра. Проредил: Весной сделаю формирующую обрезку. Еще в этом году показала сигналки слива Йо-Йо (не очень крупные, но вкусные), и у неё прирост метровый: И в этом году был второй урожай (десятка три плодов - крупных и очень вкусных, созрели к середине сентября) сливы Великий Герцог: У неё на второй год после посадки засох центральный проводник, осталась одна боковая ветка - я её выгнул в центральный проводник - вроде сейчас растет нормально, прирост есть. Правда веток мало - весной обрежу покороче, на ветвление. 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
StNick Опубліковано: 10 жовтня 2017 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2017 А как у вас с семечковыми результаты? у меня вообще мало прироста на яблоньках... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nickvas Опубліковано: 10 жовтня 2017 Автор Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2017 А как у вас с семечковыми результаты? у меня вообще мало прироста на яблоньках... на яблонях - не очень, да и яблок было совсем мало. А на грушах - нормально - у урожай был (выдающимся не назову, но вполне нормальный) и прирост хороший - есть что прореживать и обрезать. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
StNick Опубліковано: 10 жовтня 2017 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2017 а почему яблони не очень, ваше мнение? кстати черешня тоже очень слабый прирост дала - садовник гооврит должна была дать хотя бы по 50 см прироста , но реально там от силы 20 см вышло. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nickvas Опубліковано: 10 жовтня 2017 Автор Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2017 а почему яблони не очень, ваше мнение? кстати черешня тоже очень слабый прирост дала - садовник гооврит должна была дать хотя бы по 50 см прироста , но реально там от силы 20 см вышло. Я думаю - из-за погодных условий - и весна затяжная была, не завязались ни яблони ни вишни, и лето сухое было, а у яблони корни, насколько я знаю, ближе к поверхности, чем у груш. А черешни у меня дали довольно хороший прирост и молодые и старые. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
silver8848 Опубліковано: 11 жовтня 2017 Поділитись Опубліковано: 11 жовтня 2017 Подскажите, при изготовлении вина, собранный и подавленный виноград нужно выдержать 3-5 дней в бадье при каких-то температурных условиях или можно сейчас накрыть крышкой и оставить на улице? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nickvas Опубліковано: 11 жовтня 2017 Автор Поділитись Опубліковано: 11 жовтня 2017 Подскажите, при изготовлении вина, собранный и подавленный виноград нужно выдержать 3-5 дней в бадье при каких-то температурных условиях или можно сейчас накрыть крышкой и оставить на улице? Насколько я знаю (и сам так делал) - это нужно для начала брожения. При комнатной температуре брожение начнется быстрее. Вместо крышки нужно накрыть тканью - чтобы был доступ воздуха, но и чтобы мухи не налетали. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 11 жовтня 2017 Поділитись Опубліковано: 11 жовтня 2017 Насколько я знаю (и сам так делал) - это нужно для начала брожения. При комнатной температуре брожение начнется быстрее. Вместо крышки нужно накрыть тканью - чтобы был доступ воздуха, но и чтобы мухи не налетали. Мало того бажано перемішувати час від часу. Збагачуючи мезгу киснем щоб грало краще. Час бродіння мезги впливає на насиченість смаку і кольору шкірка дає колір але і кислоту. Я на вулиці не залишаю бродити холодно. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 11 жовтня 2017 Поділитись Опубліковано: 11 жовтня 2017 Мало того бажано перемішувати час від часу. Збагачуючи мезгу киснем щоб грало краще. Час бродіння мезги впливає на насиченість смаку і кольору шкірка дає колір але і кислоту. Я на вулиці не залишаю бродити холодно. Доступ кисню і температура = уксус. Перемішувати тре обережно. Якщо не на чачу бродить. Тоді по 3 рази на день вимішувати з хвилину. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
cbu Опубліковано: 18 листопада 2017 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2017 Я так розумію, що тут тільки я залишився, котрому треба пальцем ткнути в конкретний день календаря та засіб для обробки дерев та винограду Думаю завтра їхати на дачу, щоб прикопати виноград. Наразі, на вулиці +3-5*С, щоправда висока вологість із імовірністю дощу. Перед укриванням, мабуть, варто обробити бордоською сумішшю, чи є якісь кращі поради? Садові дерева вже можна обробити бордоською, чи пізно (рано)? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
lagish Опубліковано: 18 листопада 2017 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2017 Перед укриванням, мабуть, варто обробити бордоською сумішшю, чи є якісь кращі поради? Садові дерева вже можна обробити бордоською, чи пізно (рано)? Сегодня и завтра обработаю железным купоросом. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 19 листопада 2017 Поділитись Опубліковано: 19 листопада 2017 Сегодня и завтра обработаю железным купоросом. Я ЗК дам навесні. В купі з пізнім відкриттям це відтягне розпускання. А з накриттям білим агроволокном можна уникнути проблем з заморозками в кінці квітня травні. До речі щось мені імхується що рано укривати. 3-5 тепла не та температура. Я буду свої гартувати. На цьому тижні обіцяють нічні 3 морозу. Після них можна і укрити. Заодно листя ще не обпало. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз