DimaF Опубліковано: 10 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 липня 2023 20 минут назад, TaurosRMK сказал: Вікна і двері нормальні, підлоги теплоізольовані, хоча не сказав би що супер, давно робилося. Залишився фасад і горище, але там трохи багато роботи, точно не вистачить суми, яку зекономиться на пінопласті, якщо взяти 10см так що поки фасад пріоритетний. Может случится так, что недоделав одно, прахом пойдет вся работа на другом....) Теплый воздух поднимается вверх👆 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Enot123h Опубліковано: 10 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 липня 2023 Я первый слой 5 см ПСБ клеил на клей (ляпухи + коробочка по краям), второй слой 10 см клеил на пену. Пена понравилась больше. Что не понравилось в клее: Тяжелый, лист 50 ломался при попытке поднять, ложил на лист 100 и поднимал их вместе. Нужно мешать клей, таскать тяжелые ведра. Медленнее чем с пеной + время на замесы Возможно клей оправдан там где большие неровности и расход пены большой получится. На неровностях до 10 мм шо клей шо пена почти одинаково по деньгам Теперь мой выбор пена, может гуру поправят, если я не прав Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 11 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 липня 2023 В 10.07.2023 в 13:15, Enot123h сказал: Я первый слой 5 см ПСБ клеил на клей (ляпухи + коробочка по краям), второй слой 10 см клеил на пену. Пена понравилась больше. Что не понравилось в клее: Тяжелый, лист 50 ломался при попытке поднять, ложил на лист 100 и поднимал их вместе. Нужно мешать клей, таскать тяжелые ведра. Медленнее чем с пеной + время на замесы Возможно клей оправдан там где большие неровности и расход пены большой получится. На неровностях до 10 мм шо клей шо пена почти одинаково по деньгам Теперь мой выбор пена, может гуру поправят, если я не прав Вночі краще видно площину? А чому 5+10, а не 15 зразу? Перекривання сквозних швів чи 5-ка як вирівнювальна, а 10-ка фінішна? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Enot123h Опубліковано: 11 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 липня 2023 (змінено) 27 минут назад, TaurosRMK сказал: Вночі краще видно площину? А чому 5+10, а не 15 зразу? Перекривання сквозних швів чи 5-ка як вирівнювальна, а 10-ка фінішна? Днем работа, а вечером домом занимался Примерно за месяц утеплил стену и фундамент. В продаже нашел только 50 и 100, да и 150 бы резать в толщину пришлось под выступы по углам дома и вверху. А это ещё минус несколько вечеров чтоб резак сделать. Ну и швы перекрываются - теплее. Ещё немного сэкономил на плотности пенопласта первого 50 мм слоя, и теркой легче выравнивался. Дом очень кривой, первый слой пенопласта теркой подровнял, местами сантиметра полтора спилилить пришлось. И два слоя клея, точнее слой клея и слой пены выровняли стену. Змінено 11 липня 2023 користувачем Enot123h 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 13 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 13 липня 2023 Збираю прорахунки на утеплення. Матеріали пропонують (пінопласт, клеї, сітка і тд) Ферозіт, Століт, Ecotherm. Чи без різниці, все однакове? По цінах +/- однаково, Століт трохи дорожче пропонують. 13.5 кг/м3 вистачає чи все ж таки 15 кг/м3 (150мм товщина)? Заглушки для дюбелів то для галочки чи все ж таки з ними краще ніж без них? Лишніх 700-900 грн ніби не багато, але не помішають. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Enot123h Опубліковано: 13 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 13 липня 2023 (змінено) 18 минут назад, TaurosRMK сказал: Збираю прорахунки на утеплення. Матеріали пропонують (пінопласт, клеї, сітка і тд) Ферозіт, Століт, Ecotherm. Чи без різниці, все однакове? По цінах +/- однаково, Століт трохи дорожче пропонують. 13.5 кг/м3 вистачає чи все ж таки 15 кг/м3 (150мм товщина)? Заглушки для дюбелів то для галочки чи все ж таки з ними краще ніж без них? Лишніх 700-900 грн ніби не багато, але не помішають. Я століт купував, не відвалілося, хоч спочатку через лінощі а потім через війну не встиг відливи зверху встановити. Осінью 2021 робив. 2 зими простояло. Заглушки не знаю, купував пластикові дюбеля та цвяхи, то мабуть як що металевий цвях заглушка потрібна для зменшення теплопровідності. На нижню планку з капельником забив. Ось такі дюбеля: Змінено 13 липня 2023 користувачем Enot123h Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 13 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 13 липня 2023 2 хвилини тому, TaurosRMK сказав: Заглушки для дюбелів то для галочки чи все ж таки з ними краще ніж без них? Це-обов'язкова опція. Якщо їх не ставити , то в цих місцях шар армуючого клею буде більший , сохнути буде повільніше. Може бачили , за певних погодніх умов на фасадах проявляються місця дюбелювання. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 13 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 13 липня 2023 6 минут назад, andrey_ka сказал: Це-обов'язкова опція. Якщо їх не ставити , то в цих місцях шар армуючого клею буде більший , сохнути буде повільніше. Може бачили , за певних погодніх умов на фасадах проявляються місця дюбелювання. Так, знаю, але все рівно висохне, на день-два довше. В кінцевому результаті все рівно не видно того. Тут хіба що бригаді майстрів швидше робота піде 9 минут назад, Enot123h сказал: планку з капельником Точно, капельник, забув що таке є. Треба подумати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 13 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 13 липня 2023 Тільки що, TaurosRMK сказав: Так, знаю, але все рівно висохне, на день-два довше. В кінцевому результаті все рівно не видно того. Тут хіба що бригаді майстрів швидше робота піде Я мав на увазі не під час нанесення , а в процесі експлуатації. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 13 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 13 липня 2023 Який реальний розхід клею на армування? В прорахунках одні вказують 6 м2 з мішка, інші 5 м2. Різниця виходить 6-7 мішків. Щоб потім не довозити по 2-3 мішки, якщо не стане, думаю може зразу взяти на 2-3 мішка більше. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Enot123h Опубліковано: 13 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 13 липня 2023 (змінено) 59 минут назад, TaurosRMK сказал: Який реальний розхід клею на армування? В прорахунках одні вказують 6 м2 з мішка, інші 5 м2. Різниця виходить 6-7 мішків. Щоб потім не довозити по 2-3 мішки, якщо не стане, думаю може зразу взяти на 2-3 мішка більше. Дуже залежить від рівності стіни, десь достатньо зубатим шпателем намастити, а десь ляпухи як 2 кулака треба робити. Брав тут stolit.kh.ua/ нажаль історії замовлень нема але знайшов таблицю з розрахунками Брав клея 8 мешков на 36.5 м2 шоб на 2 слоя пенопласта, вистачило на 18.5 кв, бо стіни криві. Мішок ще залишився, але я не пам'ятаю який, на приклеювання чи на армування. Другий слой клеїв вже на піну, і дуже радів, після клея просто казка Товшина оказалась 40+100 в мене, вже забув, думав 50+100 покупав Змінено 13 липня 2023 користувачем Enot123h Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 13 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 13 липня 2023 (змінено) 41 минуту назад, Enot123h сказал: Дуже залежить від рівності стіни, десь достатньо зубатим шпателем намастити, а десь ляпухи як 2 кулака треба робити Так я про клей, яким вже сітку перетягують, армують. Там площа вже рівна, тому і розхід +/- стабільний. На приклеювання зрозуміло що від рівності стіни залежить. Наприклад в інструкції вказано 4.5-6 кг/м2. Якщо рахувати по 4.5 кг то треба 37 мішків, якщо по 6 кг то 27 мішків. Рахують по 5 кг/м2, виходить 33 мішки, так і брати, чи може про запас 1-2 мішки добавити? Змінено 13 липня 2023 користувачем TaurosRMK Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 14 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 14 липня 2023 8 годин тому, TaurosRMK сказав: виходить 33 мішки, так і брати, чи може про запас 1-2 мішки добавити? А як ви нарахували 33м ? Бо між 4,5кг і 6кг різниця в 50м². Беріть , виходячи з мінімальної "інструкційної "кількості . Все залежить від пряморукості майстрів , потім по факту докупите. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 14 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 14 липня 2023 9 часов назад, Enot123h сказал: Дуже залежить від рівності стіни +++ У меня на 13 квадратов мешков 7 ушло. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Enot123h Опубліковано: 14 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 14 липня 2023 (змінено) 10 часов назад, TaurosRMK сказал: Так я про клей, яким вже сітку перетягують, армують. Подивився в гаражі це на приклеювання зайвий мішок залишився. Клей на армування рахував по написам на мішку + мішок докупав, це на 18 кв. Але перший раз робив, може штукатури з досвідом менше витрачають. В мене розхід нормалізовався коли допер під сітку зубатим шпателем мазати, а звичайним вдавлювати і розмазувати. Змінено 14 липня 2023 користувачем Enot123h Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 14 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 14 липня 2023 2 часа назад, andrey_ka сказал: А як ви нарахували 33м ? Бо між 4,5кг і 6кг різниця в 50м². Беріть , виходячи з мінімальної "інструкційної "кількості . Все залежить від пряморукості майстрів , потім по факту докупите. 165 м2, при 5кг/м2 виходить 825 кг клею, по 25 кг мішок - 33 мішки. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 14 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 14 липня 2023 2 години тому, TaurosRMK сказав: 165 м2, при 5кг/м2 виходить 825 кг клею, по 25 кг мішок - 33 мішки. 825кг - це для товщини шару 5мм. Це-перебор. 165м² х 0,003м = 0,495м³ , або 495літрів 495 : 25кг = 19,8 мішків. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mastervovik Опубліковано: 14 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 14 липня 2023 39 минут назад, andrey_ka сказал: 825кг - це для товщини шару 5мм. Це-перебор. 165м² х 0,003м = 0,495м³ , або 495літрів 495 : 25кг = 19,8 мішків. Це якась нова математика? Коли стало можливим літри ділити на кг?)) 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mastervovik Опубліковано: 14 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 14 липня 2023 Щоб порахувати теоретично, треба знати густину суміші, хай буде 1500 , Тобто в мішку при такій густині буде не більше 17л тобто 30 мішків Це як що математично а не практично;) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 14 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 14 липня 2023 (змінено) 2 часа назад, andrey_ka сказал: 19,8 мішків Якщо дивитися по рекомендаціях виробника, 4,5-6 кг/м2, то навіть в кращому випадку рахуючи по 4.5кг, 20 мішків стане на 110 м2, але аж ніяк не на 165 м2 Змінено 14 липня 2023 користувачем TaurosRMK Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 14 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 14 липня 2023 4 години тому, TaurosRMK сказав: Якщо дивитися по рекомендаціях виробника, 4,5-6 кг/м2, то навіть в кращому випадку рахуючи по 4.5кг, 20 мішків стане на 110 м2, але аж ніяк не на 165 м2 19,8 мішків - це я навіть трохи перебільшив. Для контактного шару достатньо 2мм нанесення. Де ви взяли 4,5кг. Там вказано для якої товщини шару ця витрата ? Зазвичай виробник вказує мінімальний шар , і мінімальну кцлькість потрібної суміші. Наприклад: для улаштування мінімального (3мм) гідрозахисного шару потрібно 4кг сухої суміші , тобто на 1мм шару витарчаєтся 1,33кг суміші. У вашому випадку , я так розумію , буде контактний шар , а його достатньо 2мм. Джерело: baumit.ua/files/ua/pdf_files/pds_baucontact_bua_uk_35512.pdf 4 години тому, mastervovik сказав: Це якась нова математика? Коли стало можливим літри ділити на кг?)) Вибачте , більше не буду. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 14 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 14 липня 2023 2 часа назад, andrey_ka сказал: 19,8 мішків - це я навіть трохи перебільшив. Для контактного шару достатньо 2мм нанесення. Де ви взяли 4,5кг. Там вказано для якої товщини шару ця витрата ? Зазвичай виробник вказує мінімальний шар , і мінімальну кцлькість потрібної суміші. Наприклад: для улаштування мінімального (3мм) гідрозахисного шару потрібно 4кг сухої суміші , тобто на 1мм шару витарчаєтся 1,33кг суміші. У вашому випадку , я так розумію , буде контактний шар , а його достатньо 2мм. Я не спеціаліст, просто цікавився. В моєму випадку буде утеплення без декоративних штукатурок. На скільки знаю, спочатку наносять клей, потім вдавлюють сітку і зверху ще шар клею для вирівнювання поверхні. Здається там точно не 2мм буде, як мінімум 3мм, в інакшому випадку сітка просто буде просвічуватися. По розходу для прикладу Церезіт, Ферозіт, полімін і ансерглоб. Наприклад в Церезіт написано, що розхід мінімум 4 кг і шар мінімум 3мм якщо буде декоративна штукатурка, а якщо фарба, то мінімум 5мм. Але ці цифри напевно вирахувані при "лабораторних" умовах, де просто затягнули 1м2 і порахували розхід. В реальності наврядче вдається по всій площі витримати товщину 3мм, тому і розхід напевно зовсім інший. Спойлер Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 14 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 14 липня 2023 1 годину тому, TaurosRMK сказав: Наприклад в Церезіт написано, що розхід мінімум 4 кг і шар мінімум 3мм Ну от , вже два відомих виробника збіглись у своїх показаннях. На цій основі і робіть розрахунки на витрату. Армуючий шар має бути мінімально можливий. Через такий шар пар буде проходити значно швидше , відповідно вологонакопичування не відбуватиметься, що додасть здоров'я фасаду в цілому. 1 годину тому, TaurosRMK сказав: в інакшому випадку сітка просто буде просвічуватися. Не буде , навіть при товщині шару в 2мм. 1 годину тому, TaurosRMK сказав: В реальності наврядче вдається по всій площі витримати товщину 3мм, При рівній поверхні витримати не складає проблеми. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mastervovik Опубліковано: 15 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 15 липня 2023 Вы в серьез обсуждает миллиметры?)) Ни кто миллиметры те не меряет, наносится по ощущениям, что б комфортно было работать. От качества замеса тоже зависит, если будет жидковат, слой сам слабой будет тонкий. Я лично не когда этим не парился, в среднем по больнице все равно килиа 4 на квадрат уходит +- 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 15 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 15 липня 2023 5 минут назад, mastervovik сказал: миллиметры Так і я про то. Міліметри можна витримати на 1м2 і то якщо заморочитися. А на цілому фасаді просто наноситься клей і ніхто не дивитися і не притримуєттся однакової товщини шару. Тому паспортний розхід і реальний відрізняються. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз