Nubira Опубліковано: 15 листопада 2013 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2013 Тобто за 2 місяці був пару тижнів, не густо однако З.І. поясність що значить ходить "с радостью до сна" і в чому вона виражається, а то може мій також "с радостью" а я не знаю як її розпізнати :D Зараз обжився вже, ттт перестав хворіти очевидно долучився до "суспільного імунітету" - вже з місяць навіть без натяку, але як тільки з’являється можливість "відлиняти" від садка - неодмінно нею користається :D С радостью - ну вот мой ложится спать и говорит что утром проснется и пойдет в садик, к детям. Сейчас был дома - сопли начались, тоже каждый день тащит свои тапки и в садик просится. Из садика не хочет уходить в обед. И смею заверить, дома ему тоже очень хорошо, а то зная Ваш стиль - сейчас вывернете все наизнанку. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
OlaR Опубліковано: 16 листопада 2013 Поділитись Опубліковано: 16 листопада 2013 З.І. поясність що значить ходить "с радостью до сна" і в чому вона виражається, а то може мій також "с радостью" а я не знаю як її розпізнати :D Вечером ребенка невозможно забрать, пока всех детей не разберут. По дороге домой с энтузиазмом рассказывает как день прошел, строит планы на завтрашний день в садике - что возьмет, с кем будет играть. За неделю болезни уже спрашивает, когда наконец уже пойдет в садик. ;) але як тільки з’являється можливість "відлиняти" від садка - неодмінно нею користається :D Ну так, если возможность случается редко, то ничего удивительного - нам всем надо периодически передохнуть от общения. :D А если ему туда вообще никогда не хочется идти, то надо бы распросить почему. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 17 листопада 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 17 листопада 2013 ну вот мой ложится спать и говорит Вечером ребенка невозможно забрать, пока всех детей не разберут. По дороге домой с энтузиазмом рассказывает как день прошел, строит планы на завтрашний день в садике - что возьмет, с кем будет играть. За неделю болезни уже спрашивает, когда наконец уже пойдет в садик. Який вік малих і з якого часу в садочку? Взагалі-то я в Texnic питав - у нас приблизно одного віку і в один час пішли Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nubira Опубліковано: 17 листопада 2013 Поділитись Опубліковано: 17 листопада 2013 Який вік малих і з якого часу в садочку? Взагалі-то я в Texnic питав - у нас приблизно одного віку і в один час пішли Моему 2,5, в садике месяц. У подруг дети такого же возраста, в садик все ходить начали плюс-минус одинаково с разницей в пару недель. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 17 листопада 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 17 листопада 2013 Моему 2,5, в садике месяц. У подруг А от знаєте я у своєму садочку у дітей такого віку постійної вещеописаної радості не помічаю, і був ще в кількох - те ж саме. Вихователі кажуть все 100% прийде до норми не раніше кількох місяців. Допускаю що всі діти тепличні. Підкажіть, будь-ласка, точну адресу Вашого садочка - буде час заскочу в Бучу гляну як воно там бо щось не віриться Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
OlaR Опубліковано: 18 листопада 2013 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2013 Який вік малих і з якого часу в садочку? Все три дочки пошли в садик в 2 года и пару месяцев (у них дни рождения в июле и августе). Первый раз шли в конце сентября начале октябре, когда основная масса новичков уже обвыклась. Сначала только до сна, потом уже на весь день. ;) На прогулку к деткам водила еще весной/летом - там как раз детки уже адаптировались, играют, а не ревут "когда мама прийдет". С младшей вообще проблем не было даже в самом начале - она с рождения ходила со мной забирать среднюю из садика, воспитателей знала, опыт общения имела. :D Только еще раз обращаю Ваше внимание - главное не садик, а воспитатели. ;) Взагалі-то я в Texnic питав - у нас приблизно одного віку і в один час пішли Если Вас интересовал ответ только от Texnic, то зачем писать на форуме, а не в личку? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nubira Опубліковано: 18 листопада 2013 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2013 (змінено) А от знаєте я у своєму садочку у дітей такого віку постійної вещеописаної радості не помічаю, і був ще в кількох - те ж саме. Вихователі кажуть все 100% прийде до норми не раніше кількох місяців. Допускаю що всі діти тепличні. Підкажіть, будь-ласка, точну адресу Вашого садочка - буде час заскочу в Бучу гляну як воно там бо щось не віриться Мой и подруги - Козачок, велкам. Еще один ребенок в частном садике в Ирпене. Четвертый (на год старше) - Сонечко, Ирпень. Повторяю - мы детей к садику готовили. 1. Семинар раз (ссылка устарела) 2. Семинар два (ссылка устарела) 3. Развивающие занятия в коллективе с полутора лет + бассейн 4. Желание ребенка быть в коллективе 5. Еще наши дети много путешествовали с самого рождения, и новая обстановка для них стрессом не является, возможно и это играет свою роль. Змінено 18 листопада 2013 користувачем Nubira 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
кураж Опубліковано: 18 листопада 2013 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2013 З.І. поясність що значить ходить "с радостью до сна" і в чому вона виражається, а то може мій також "с радостью" а я не знаю як її розпізнати :D Зараз обжився вже, ттт перестав хворіти очевидно долучився до "суспільного імунітету" - вже з місяць навіть без натяку, але як тільки з’являється можливість "відлиняти" від садка - неодмінно нею користається :D Поговорите с вашим ребенком, обязательно расспросите его, на все есть свои причины. Может его там обижают, если так, то лучше помочь ребенку и не заставлять мучатся. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 18 листопада 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2013 Ви мене тролите, чи що... Повторяю - мы детей к садику готовили. 1. Семинар раз (ссылка устарела) 2. Семинар два (ссылка устарела) На семінарах дітей до садка не готують, а готують батьків. Дружина була на схожих. З психологом спілкувались достатньо, особливо спочатку, наразі потреби немає Если Вас интересовал ответ только от Texnic, то зачем писать на форуме, а не в личку? Якщо не помиляють то Ви і Нубіра вже відповідали на це питання, а оскільки цитувалась Texnic то логічно що її відповідь мене цікавила Вечером ребенка невозможно забрать, пока всех детей не разберут. По дороге домой с энтузиазмом рассказывает как день прошел, строит планы на завтрашний день в садике - что возьмет, с кем будет играть. Все три дочки пошли в садик в 2 года и пару месяцев Ви певно дещо забули і перебільшили можливості дітей у "2р і пару місяців" - у цьому віці вони ще толком не розмовляють, не те щоб "з ентузіазмом будувати плани на завтрашній день" ;) там как раз детки уже адаптировались, играют, а не ревут "когда мама прийдет" Супер! Це треба в перли :D А коли адаптувались то їх коректно ніхто не помічав Якусь лубуду ви тут розповідаєте. Як стверджує психолог, якому довіряю, а також література з якою ознайомився ще влітку, в такому віці всі нормальні діти, які вперше йдуть в садок, плачуть. Хтось більше хтось менше, хтось раніше хтось пізніше. І це є нормальним. Таким чином відбувається адаптація. Всі дотеперішні "прогулки до деток", басейни розвивалки не мають нічого спільного з садочківським життям, і направлені лиш на те, щоб адаптація пройшла швидше і/або менш болісно. І уникнути її неможливо в принципі. Дитина не може буди задоволена геть усім - так чи інакше це інше життя. І якщо дитина зовсім не плаче то вона або хвора, або вона до цього була в значно гіршому стані і умовах, ну або живе в когось в уяві. кураж, з чого Ви взяли що він там "мучається"... Він адаптується, при чому досить успішно. Та й взагалі, перестаньте давати мені поради, я їх не просив і в них не маю потреби, просто на момент створення теми були цікаві реальні (а не видумані) відгуки, але очевидно розмір ікри таки має значення Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nubira Опубліковано: 18 листопада 2013 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2013 в такому віці всі нормальні діти, які вперше йдуть в садок, плачуть. Хтось більше хтось менше, хтось раніше хтось пізніше. І це є нормальним. Таким чином відбувається адаптація. Конечно плачут. Мой плакал первые два дня. Потом просто поднывал когда шел в группу (ровно до момента пока закрывалась дверь). Спустя неделю уже просто махал рукой "папа пока" и спокойно шел в группу. Но Вы же пишете о МЕСЯЦАХ! Значит ребенку действительно там некомфортно... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 18 листопада 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2013 Ще зовсім недавно Ви стверджували що малий з радістю біг в садок, і навіть купу пояснень придумали. А воно вон чего, Міхалич... У кожного адаптація проходить індивідуально, і по факту "помахал ручкой" ні про що не говорить Значит ребенку действительно там некомфортно... Значить не варто стверджувати те у чому немає впевненості Психолог сказала що переважна більшість тих хто не плаче зразу, почнуть це за місяць-два. І, як не дивно, у тих хто відразу волає - адаптація проходить швидше. Як бачу так воно і є. В принципі діти хворіють не тому, що колектив, хоча це у т.ч., а тому що садочкові умови кардинально відрізняються від домашніх. Ще нещодавно Ви стверджували що Ваш малий в садочку не хворіє, а виявляється що він ходить без місяця день і хворів вже як мінімум двічі. Правда "легкими" соплями, но то таке... Коротше ладно, проїхали.. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nubira Опубліковано: 18 листопада 2013 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2013 Ще зовсім недавно Ви стверджували що малий з радістю біг в садок, і навіть купу пояснень придумали. А воно вон чего, Міхалич... У кожного адаптація проходить індивідуально, і по факту "помахал ручкой" ні про що не говорить Вы реально смешной. Да он туда и шел, и ходит с радостью. Вы как будто пытаетесь самого себя в чем то убедить Добавлено через 59 секунд Ще нещодавно Ви стверджували що Ваш малий в садочку не хворіє, а виявляється що він ходить без місяця день і хворів вже як мінімум двічі. Правда "легкими" соплями, но то таке... Коротше ладно, проїхали.. Где же Вы такое прочитали? два дня дома посидел, с насморком. Дети с таким ходят - я не повела. Вы ко мне явно неравнодушны :D Я давно это заметила, еще по темам про собак. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 18 листопада 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2013 Вы реально смешной. Вы как будто пытаетесь самого себя в чем то убедить Просто звик називати речі своїми іменами. Можете сміятись Вы ко мне явно неравнодушны Та да... тому й сиджу у Вашій темі :D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nubira Опубліковано: 18 листопада 2013 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2013 :D и Вам спокойной ночи, и хороших дней в садике Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 18 листопада 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2013 Домовились Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nubira Опубліковано: 18 листопада 2013 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2013 Та да... тому й сиджу у Вашій темі :D Это тема принадлежит форуму ;) Добавлено через 33 секунды Домовились :D:beer: . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
OlaR Опубліковано: 19 листопада 2013 Поділитись Опубліковано: 19 листопада 2013 Ви певно дещо забули і перебільшили можливості дітей у "2р і пару місяців" - у цьому віці вони ще толком не розмовляють, У кого не разговаривают, а у кого доктора Айболита на память рассказывают. ;) Я вообще считаю, что ребенка, который еще не разговаривает, нельзя в садик отдавать. Ребенок должен быть способен рассказать родным все, что с ним в садике происходило. Супер! Це треба в перли :D А коли адаптувались то їх коректно ніхто не помічав В нормальных условиях адаптация занимает неделю. Если в группе сразу 10 новичков, то адаптация длится дольше - друг друга пугают вместо того, чтоб играться. Ну и не все родители одинаковы. Бывает так, что ребенка в садик отдают по принципу "лишь бы сдыхаться". Якусь лубуду ви тут розповідаєте. Як стверджує психолог' date=' якому довіряю, а також література з якою ознайомився ще влітку, в такому віці[b'] всі[/b] нормальні діти, які вперше йдуть в садок, плачуть. Ну не все. Не надо. Большинство - да. Новые условия, новый мир, не известно, что и как будет с незнакомыми людьми. Дети часто плачут, когда их у бабушки дома первый раз оставляют. Вон полуторагодовалый малой родных ревет, когда мама из дома без него уходит. Так что? Дом без мамы в концлагерь превращается? І уникнути її неможливо в принципі. Адаптацию даже в общей песочнице в принципе избежать не возможно. Вопрос только на сколько она быстрая и безболезненная. :D Дитина не може буди задоволена геть усім - так чи інакше це інше життя. А дома ребенок всем-всем доволен? Не плакал, когда домой с прогулки забирают? Не скандалил, когда мама камушек в рот засунуть не давала? Не требовал конфет вместо обеда? І якщо дитина зовсім не плаче то вона або хвора' date=' або вона до цього була в значно гіршому стані і умовах, [/quote'] Конечно в худшем - играть не с кем. :D 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 19 листопада 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 19 листопада 2013 У кого не разговаривают, а у кого доктора Айболита на память рассказывают. Ой, я плАчу! Давайте ще пі*ками поміряємось! ну щоб вмерти від "собственного превосходства" :D Я вообще считаю, что ребенка, который еще не разговаривает, нельзя в садик отдавать. Ребенок должен быть способен рассказать родным все, что с ним в садике происходило. Неправильно вважаєте. Не варто власний гіркий досвід проектувати на всіх. Діти різні, розмовляють також по-різному, і дитина не може адекватно оцінити ситуацію, тим більше адекватно її описати. І це, до речі, стосується не тільки таких малих дітей, а й старших до підлітків включно. Щодо малих то як раз тим хто має розмовну затримку і затримку взагалі рекомендовано у т.ч. віддавати в садок - там, у колективі, стимуюється розвиток в т.ч. мовний - ази виховання В нормальных условиях адаптация занимает неделю. Ага, а середньозважена температура у лікарні 36,6 - розкажіть це комусь із працівників ДНЗ. Адаптація триває стільки скільки потрібно конкретному екземплярові. Особливо коли тиждень ходим тиждень вдома і т.п. Ну не все. Не надо. Большинство - да. Всі. Без виключення. І це нормально. Просто цей процес проявляється у кожного в індивідуальному порядку - вище писав. Мова про здорових дітей від нормальних батьків звісно. Так что? Дом без мамы в концлагерь превращается? Адаптацию даже в общей песочнице в принципе избежать не возможно. Вопрос только на сколько она быстрая и безболезненная. А дома ребенок всем-всем доволен? Не плакал, когда домой с прогулки забирают? Не скандалил, когда мама камушек в рот засунуть не давала? Не требовал конфет вместо обеда? Так про це ж і мова - діти адаптуються, під час цього періоду цілком можливий плач, ниття, вередування етс і це нормальна реакція на зовнішній подразник. З часом приходить все в норму. А то дехто ще на минулій сторінці "пяткой в грудь стучал" - "мої ні в жисть не плачут бежат с радостью". Наступного разу чіткіше формулюйте свою думку Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
OlaR Опубліковано: 19 листопада 2013 Поділитись Опубліковано: 19 листопада 2013 Ой, я плАчу! Давайте ще пі*ками поміряємось! ну щоб вмерти від "собственного превосходства" :D Нет. Чтоб объяснить, что я в садик детей, пока они говорить не умеют, не отводила. Неправильно вважаєте. Не варто власний гіркий досвід проектувати на всіх. Діти різні' date=' розмовляють також по-різному, і дитина не може адекватно оцінити ситуацію, тим більше адекватно її описати.[/quote'] С маленьким ребенком вопрос не в объективности, а в его психологическом комфорте. А уж комфортно ему или нет, ребенок вполне объективно оценить может. И что вызывает субъективный дискомфорт тоже вполне может. Даже маленький. :D Щодо малих то як раз тим хто має розмовну затримку і затримку взагалі рекомендовано у т.ч. віддавати в садок - там' date=' у колективі, стимуюється розвиток в т.ч. мовний - ази виховання.[/quote'] Я б не решилась оставить неговорящего ребенка на целый день чужим людям. Эти "ази виховання" мне вообще не понятны. Ну не говорит в 2 года - чего его в садик вести? Позаниматься побольше, почитать, походить на развивалки. А к 3 годам и в садик пойдет. Как Вам видятся совместные игры неговорящих детей? Тут, действительно, любой садик концлагерем покажется. Адаптація триває стільки скільки потрібно конкретному екземплярові. И еще очень зависит как и где эта адаптация проходит. И как взрослые (родители и воспитатели) готовы помочь ребенку быстрее адаптироваться. ;) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 21 листопада 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 21 листопада 2013 С маленьким ребенком вопрос не в объективности, а в его психологическом комфорте. А уж комфортно ему или нет, ребенок вполне объективно оценить может. И что вызывает субъективный дискомфорт тоже вполне может. Даже маленький. Комфорт питання відносне, можна звикнути до всього, тим більше малому чоловічкові Я б не решилась оставить неговорящего ребенка на целый день чужим людям. Эти "ази виховання" мне вообще не понятны. Ну не говорит в 2 года - чего его в садик вести? А к 3 годам и в садик пойдет. Ну, якщо людям не довіряти то розмовна дитини зовсім не перешкода. Та й в садок не всі діти йдуть у 2 - у якого як виходить, а деякі й в 3 не розмовляють - не думаю що мова є першочерговим показником для садка Как Вам видятся совместные игры неговорящих детей? Відмінно! Вони ж розмовляють не лише язиком, у них очі є і щирості багато. І контакт знаходять значно швидше ніж дорослі - маю досвід И еще очень зависит как и где эта адаптация проходит. И как взрослые (родители и воспитатели) готовы помочь ребенку быстрее адаптироваться. Погоджусь звичайно. Тільки це загальне формулювання, насправді дуже багато моментів - всі врахувати неможливо. Та й чи варто Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
OlaR Опубліковано: 22 листопада 2013 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2013 Комфорт питання відносне, можна звикнути до всього, тим більше малому чоловічкові Даже к интернату дети привыкают, к родителям-алкоголикам, постоянным побоям, тяжелому лечению в больнице и т.п. В моем детстве детей отдавали в садик в 1 год - тоже привыкали. Ну' date=' якщо людям не довіряти то розмовна дитини зовсім не перешкода. [/quote'] Для того, чтоб людям доверять, надо иметь возможность их проверять и контролировать. :D Разговаривающий ребенок - серьезная помеха для некорректного поведения взрослого. А уж для родителей - безусловный плюс для понимания, что вызывает дискомфорт у ребенка. Иногда с ребенком достаточно просто поговорить, а иногда надо хватать и бежать подальше от этого садика. Та й в садок не всі діти йдуть у 2 - у якого як виходить' date=' а деякі й в 3 не розмовляють - не думаю що мова є першочерговим показником для садка[/quote'] Видела ребенка, которого отвели в садик в 1г8мес. - у мамы не было выбора. Надо было зарабатывать на жизнь. Тут уже ничего не поделаешь. Но если рассматривать садик как этап в развитии ребенка, а не вынужденная мера в связи с тяжелыми жизненными условиями, то лучше вести уже более-менее говорящего. Если не говорит и в 3 года, не смотря на различные кружки-развивалки, то стоит показать ребенка врачу и водить на специальные занятия. А если в садик, то понимать, что это не радость (как у других), а довольно жесткое лечение, которое ребенку вряд ли понравится. Відмінно! Вони ж розмовляють не лише язиком' date=' у них очі є і щирості багато. І контакт знаходять значно швидше ніж дорослі - маю досвід[/quote'] Вы уверены, что "очей і і щирості " достаточно для комфортного пребывания в садике целый день? Это ж не в песочнице пару часов поиграть. Та й чи варто А вот это каждый взрослый решает сам. Ребенку приходится смириться с выбором его родителей. Только (если выбор для ребенка не комфортен) не надо ждать, что он смирится достаточно быстро и безболезненно. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 22 листопада 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2013 OlaR,у Вас оригінальна манера "розмазувати" допис на цитати - втрачається суть розмови і йде просто обмін репліками - вже й не розумію що Ви намагаєтесь довести Даже к интернату дети привыкают, к родителям-алкоголикам, постоянным побоям, тяжелому лечению в больнице и т.п. В моем детстве детей отдавали в садик в 1 год - тоже привыкали. Для того, чтоб людям доверять, надо иметь возможность их проверять и контролировать. :D Разговаривающий ребенок - серьезная помеха для некорректного поведения взрослого. А уж для родителей - безусловный плюс для понимания, что вызывает дискомфорт у ребенка. Иногда с ребенком достаточно просто поговорить, а иногда надо хватать и бежать подальше от этого садика. Видела ребенка, которого отвели в садик в 1г8мес. - у мамы не было выбора. Надо было зарабатывать на жизнь. Тут уже ничего не поделаешь. Но если рассматривать садик как этап в развитии ребенка, а не вынужденная мера в связи с тяжелыми жизненными условиями, то лучше вести уже более-менее говорящего. Если не говорит и в 3 года, не смотря на различные кружки-развивалки, то стоит показать ребенка врачу и водить на специальные занятия. А если в садик, то понимать, что это не радость (как у других), а довольно жесткое лечение, которое ребенку вряд ли понравится. Вы уверены, что "очей і і щирості " достаточно для комфортного пребывания в садике целый день? Это ж не в песочнице пару часов поиграть. А вот это каждый взрослый решает сам. Ребенку приходится смириться с выбором его родителей. Только (если выбор для ребенка не комфортен) не надо ждать, что он смирится достаточно быстро и безболезненно. 1. Так от саме через неадекватність оцінки реальності дитиною мова значення не має 2. Ще раз - у 2 річному віці діти можуть взагалі мовчати і нічого не говорити, і бути при цьому здоровішими та розвиненішими балакучих однолітків. При зверненні до лікаря щодо затримки мови він в першу чергу порадить садок як сформований колектив - це не жорстке лікування, а загальновизнана терапія 3. Крім очей і щирості є ще руки, ноги, міміка, жести та інші невербальні засоби контакту, які значно ефективніші ніж мова, тим більше мова 2-річного малюка І ще раз, комфорт - питання відносне, суб’єктивне, абстрактне і для дитини незрозуміле З.І. Nubira, мені звісно відомо, що чоловіки дружать просто так, а жінки дружать проти когось, але зав’язуйте займатись кармадрочерством - або долучайтесь до розмови або вважатиму що жмаканням на "подяку" Ви повністю підтримуєте кожну тезу OlaR - відповідатиму обом в одній особі Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nubira Опубліковано: 22 листопада 2013 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2013 ...Вот еще с Вами я не согласовывала, как мне на форумах себя вести! А по теме - а что интересно я должна добавлять (и кому собственно ДОЛЖНА?) если согласна с тем что пишет Ольга, и добавить тут нечего? Не нравится - идите на форум где не спасибкают Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 22 листопада 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2013 согласна с тем что пишет Ольга, и добавить тут нечего Тобто Ви віддали дитину у переповнений більш ніж на 30% садок також по причині вимушених заходів у зв’язку із складними життєвим обставинами, і згодні що для 2-річних "малоговорящих" садок-концтабір? Тоді питань немає - обоє вчіть мат.часть Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nubira Опубліковано: 22 листопада 2013 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2013 Тобто Ви віддали дитину у переповнений більш ніж на 30% садок також по причині вимушених заходів у зв’язку із складними життєвим обставинами, і згодні що для 2-річних "малоговорящих" садок-концтабір? Тоді питань немає - обоє вчіть мат.часть По первоему пункту - хоть у нас по списку 32 ребенка в группе, но ходят от 6 до 20 макс., в среднем около 15-16. По второму пункту - полностью согласна, ребенка который не может хотя бы внятно ответить на вопросы и рассказать что с ним происходит в садике - не отдавала бы или вшивала бы в одежду диктофон. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз