Prinyk Опубліковано: 1 серпня 2014 Автор Поділитись Опубліковано: 1 серпня 2014 Здесь за посидеть да выпить уже заговорили, ну я вчера в 23:00, когда приехал со стройки, открыл бутылочку шампанского так как у нас событие - вчера получил СВИДЕТЕЛЬСТВО НА ПРАВО СОБСТВЕННОСТИ!!! :Yahoo!: кстати готовое оно было еще в среду, но я не успел его забрать, только вчера получилось, так что наши девчата самые хорошие, я им снова шоколада отнес 7 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oleg8510 Опубліковано: 1 серпня 2014 Поділитись Опубліковано: 1 серпня 2014 Здесь за посидеть да выпить уже заговорили, ну я вчера в 23:00, когда приехал со стройки, открыл бутылочку шампанского так как у нас событие - вчера получил СВИДЕТЕЛЬСТВО НА ПРАВО СОБСТВЕННОСТИ!!! :Yahoo!: кстати готовое оно было еще в среду, но я не успел его забрать, только вчера получилось, так что наши девчата самые хорошие, я им снова шоколада отнес Поздравляю с правами на собственность 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игореха Опубліковано: 1 серпня 2014 Поділитись Опубліковано: 1 серпня 2014 я им снова шоколада отнес Поздравляю!! Еще на одного меньше стало Ваши девушки не так щепетильно к своим зубам относятся, в отличии от Кати :D:D 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Катерина Ш Опубліковано: 1 серпня 2014 Поділитись Опубліковано: 1 серпня 2014 Здесь за посидеть да выпить уже заговорили, ну я вчера в 23:00, когда приехал со стройки, открыл бутылочку шампанского так как у нас событие - вчера получил СВИДЕТЕЛЬСТВО НА ПРАВО СОБСТВЕННОСТИ!!! :Yahoo!: : Ура!!! Поздравляю, буржуины 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
сергійВ Опубліковано: 1 серпня 2014 Поділитись Опубліковано: 1 серпня 2014 Для работы с теплоносителем 45/35 0С по сравнению с 90/70 С тепловую мощность надо увеличивать на 20-25%!Не згідний , в деяких джерелах вказується , що при звичайних 60 градусах теплова потужність батарей зменьшиться в три раза. З практики в розрахунок приймають 100ват 10см батареї висотою 50см, тобто метрова батарея 1кВт , а то на заборі багато можна кВт написати... РС батареї повинні бути великі і теплі, а не магенькі і гарячі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Катерина Ш Опубліковано: 1 серпня 2014 Поділитись Опубліковано: 1 серпня 2014 Не згідний , в деяких джерелах вказується , що при звичайних 60 градусах теплова потужність батарей зменьшиться в три раза. З практики в розрахунок приймають 100ват 10см батареї висотою 50см, тобто метрова батарея 1кВт , а то на заборі багато можна кВт написати... РС батареї повинні бути великі і теплі, а не магенькі і гарячі. Вы, конечно, можете быть несогласны. Но смотрите в "некоторых" источниках, а я - в справочниках по теплоснабжению))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
сергійВ Опубліковано: 1 серпня 2014 Поділитись Опубліковано: 1 серпня 2014 Тоді напишіть дані для работы с теплоносителем 45/35 0С Не один виробник таких даних не приводить. І в довідниках багато чого пишуть , а практика показує інше. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Катерина Ш Опубліковано: 1 серпня 2014 Поділитись Опубліковано: 1 серпня 2014 Тоді напишіть дані для работы с теплоносителем 45/35 0С Не один виробник таких даних не приводить. І в довідниках багато чого пишуть , а практика показує інше. Дані отримуються шляхом апроксимації у порівнянні із іншими параметрами теплоносія. Наприклад, Тепловіддача нагріваючих приладів при внутрішній температурі 20 0С та перепаді 115-70 С(тобто дельта 45 С) буде 470 ккал, а при перепаді 85-65 С - 315 ккал (дельта 20 С, "температурний напор" знижено на 24%). Я далі цю тему не буду продовжувати, якщо Ви не скажите, що Ви маєте відповідні професійну освіту та досвід роботи. Добавлено через 7 минут Тоді напишіть дані для работы с теплоносителем 45/35 0С Не один виробник таких даних не приводить. І в довідниках багато чого пишуть , а практика показує інше. Але є раціональне зерно в тому, що Ви пишите. При температурах нижче -15 0С, температуру теплоносія треба все ж таки буде підвищити (а я забула це оговорити) до 50-60 градусів. Такий період часу займає за опалювальний сезон 10-14 діб. Якщо витримувати температуру 45 градусів, то площу радіаторів дійсно треба ЗБІЛЬШИТИ!!! Але якщо ТП виконані у відповідності до правил із автоматичними вузлами змішування, то я не бачу в цьому потреби))) Чекаю Prinyk.... Нехай ТС скаже чого хоче, якщо температуру теплоносія не можна підвищити у зазначені періоди часу, то я легко перерахую радіатори 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Prinyk Опубліковано: 1 серпня 2014 Автор Поділитись Опубліковано: 1 серпня 2014 Чекаю Prinyk.... Нехай ТС скаже чого хоче, якщо температуру теплоносія не можна підвищити у зазначені періоди часу, то я легко перерахую радіаториКать, я тільки за Ваші розрахунки і доводи. Я мовчу бо нічого в цьому не розумію) І Дякую всім за поздоровлення! Добавлено через 3 минуты Але якщо ТП виконані у відповідності до правил із автоматичними вузлами змішування, то я не бачу в цьому потреби)))про ТП я думаю вже розібрався не погано, та й тему по них створював для свого будинку Ще що можу добавити, я думаю для спальні температура кімнати оптимальна до 20 градусів, вище не комфортно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Катерина Ш Опубліковано: 1 серпня 2014 Поділитись Опубліковано: 1 серпня 2014 Кать, я тільки за Ваші розрахунки і доводи. Я мовчу бо нічого в цьому не розумію) І Дякую всім за поздоровлення! Не-не, Вы не молчите. Благодаря Сергею, "вылезло" важное (!), то что я забыла написать, что при низких температурах наружного воздуха (ныже -15) надо будет поднять температуру до 50-60 С. А это очень важно и возможно только в том случае, если теплый пол сделан по всем правилам с автоматическими смесительными узлами!!!! Пишите как у ВАС сделано. Это очень важно! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Prinyk Опубліковано: 1 серпня 2014 Автор Поділитись Опубліковано: 1 серпня 2014 Не-не, Вы не молчите. Благодаря Сергею, "вылезло" важное (!), то что я забыла написать, что при низких температурах наружного воздуха (ныже -15) надо будет поднять температуру до 50-60 С. А это очень важно и возможно только в том случае, если теплый пол сделан по всем правилам с автоматическими смесительными узлами!!!! Пишите как у ВАС сделано. Это очень важно! ТП - 6 контуров, каждый из которых не больше 70 м., все идет на гребенку с насосом, термоголовкой и расходомерами, расстояние к наружным стенам три витка через 10 см, дальше 15 см. на пол уже уложен ЭППС 5 см Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Катерина Ш Опубліковано: 1 серпня 2014 Поділитись Опубліковано: 1 серпня 2014 ТП - 6 контуров, каждый из которых не больше 70 м., все идет на гребенку с насосом, термоголовкой и расходомерами, расстояние к наружным стенам три витка через 10 см, дальше 15 см. на пол уже уложен ЭППС 5 см Тогда, все ОК!!!! Korni где-то в профильных ветках уже писал на тему конденсатных котлов, ТП, режимов работы..... Я его полностью поддерживаю и выдаю краткое резюме с моими дополнения и доводами по конкретному случаю: 1. ТП будет регулироваться по температуре смесительным узлом, и в зависимости от температуры наружного воздуха (а значит, теплопотерь) температура ТП тоже будет автоматически меняться (она не будет постоянно 45 - 35 градусов), этим будет заниматься узел смешения гребенки ТП. 2. На котле при этом будет выставлена температура 45 С. И будет работать программатор, который в свою очередь тоже будет регулировать температуру теплоносителя в зависимости от наружного воздуха. 3. При температуре наружного воздуха -15 С и ниже температуру на котле надо будет увеличить. Котел перестанет работать в конденсационном режиме. При этом за 12 суток такого холодного периода в таком режиме работы котел "скушает" на 15-25 кубов газа больше, чем если б работал в конденсационном режиме. Даже если мы будем в будущем иметь газ по 5000 грн. за 1000 кубов, то это приведет к дополнительным затратам в размере 75 - 125 грн. за год. Для сравнения рассмотрим вариант обеспечения работы котла в конденсационном режиме на протяжении всего отопительного сезона. Это надо поставить радиаторы по площади в 1,5 раза больше тех, что я посчтала. А это где-то (на наших 4 радиаторах) несколько сот евро.... Не окупается такой вариант. 4. Я энергоаудитор с профильным образованием инженер-энергетик, считать умею хорошо не только кВты, но и деньги. Поэтому радиаторы выбраны на перепад температур 45-35 С в основную часть сезона. P.S. Надеюсь "вторые" 5 см пенопласта Вы тоже уложите)))) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Prinyk Опубліковано: 1 серпня 2014 Автор Поділитись Опубліковано: 1 серпня 2014 с моими дополнения и доводами по конкретному случаю: я хоть это и не озвучивал, но все так себе и представлял ) Добавлено через 30 секунд P.S. Надеюсь "вторые" 5 см пенопласта Вы тоже уложите)))) не понял? куда ишо пенопласт? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
сергійВ Опубліковано: 1 серпня 2014 Поділитись Опубліковано: 1 серпня 2014 Дані отримуються шляхом апроксимації Нажаль з даним методом не знайомий, але якщо логічно прикинути При температурі теплоносія 90 наприклад віддача 100 % при 45 (зменьшення температури на 45 градусів)зменьшується на 20-25% за вашими даними а при 20 (зменьшення температури на 25 градусів) зменьшується на 80-75 % При 20 градусах тепловідача рівна нулю. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Катерина Ш Опубліковано: 1 серпня 2014 Поділитись Опубліковано: 1 серпня 2014 Нажаль з даним методом не знайомий, але якщо логічно прикинути При температурі теплоносія 90 наприклад віддача 100 % при 45 (зменьшення температури на 45 градусів)зменьшується на 20-25% за вашими даними а при 20 (зменьшення температури на 25 градусів) зменьшується на 80-75 % При 20 градусах тепловідача рівна нулю. Вы изучали теорию теплообмена? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
сергійВ Опубліковано: 1 серпня 2014 Поділитись Опубліковано: 1 серпня 2014 не понял? куда ишо пенопласт? На підлогу потрібно мінімум 8см краще трішки більше. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Prinyk Опубліковано: 1 серпня 2014 Автор Поділитись Опубліковано: 1 серпня 2014 Нажаль з даним методом не знайомий, але якщо логічно прикинути При температурі теплоносія 90 наприклад віддача 100 % при 45 (зменьшення температури на 45 градусів)зменьшується на 20-25% за вашими даними а при 20 (зменьшення температури на 25 градусів) зменьшується на 80-75 % При 20 градусах тепловідача рівна нулю. щось Ви не то думаєте, мій приклад дому де я зараз проживаю, всю зиму котел працює на самому мінімумі, при цьому батареї теплі (не гарячі), скільки градусів не знаю, все салдепія, при цьому температура в кімнаті 18-20 градусів, але якщо я включаю газу більше, то батареї гарячі що дотронутись не можна, але в кімнаті температура більше 24 не піднімається. Добавлено через 6 минут На підлогу потрібно мінімум 8см краще трішки більше. думаю екструдованого 5 см досить, та й в темі всі писали що 5 см оптимально, якщо звичайного то згоден що мало 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Катерина Ш Опубліковано: 1 серпня 2014 Поділитись Опубліковано: 1 серпня 2014 Я бы очень рекомендовала под ТП 100 мм эппс... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Prinyk Опубліковано: 1 серпня 2014 Автор Поділитись Опубліковано: 1 серпня 2014 Я бы очень рекомендовала под ТП 100 мм эппс... нет Кать, этого уже делать не буду точно, да и мало кто я смотрю на форуме больше 5 делают и кстати он почти золотой в нынешнее время:-D 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Катерина Ш Опубліковано: 1 серпня 2014 Поділитись Опубліковано: 1 серпня 2014 нет Кать, этого уже делать не буду точно, да и мало кто я смотрю на форуме больше 5 делают и кстати он почти золотой в нынешнее время:-D Ну, и ладно))) А что под эппс, какая засыпка? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Prinyk Опубліковано: 1 серпня 2014 Автор Поділитись Опубліковано: 1 серпня 2014 Ну, и ладно))) А что под эппс, какая засыпка? бетонные плиты, половина дома под плитами - подвал (цоколь в будущем будет утеплен), другая половина под плитами - воздушная прослойка где-то 20 см. так как плиты ПКЖ и земля-песок дальше Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Катерина Ш Опубліковано: 1 серпня 2014 Поділитись Опубліковано: 1 серпня 2014 Утепляейте потом цоколь и будет все Ок. Для интереса завтра покажу в цифрах, что 50 мм будет достаточно))) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игореха Опубліковано: 1 серпня 2014 Поділитись Опубліковано: 1 серпня 2014 На сомом деле, не вижу необходимости делать 100мм по полам НЕ по грунту. А если снизу не холодное подполье, то 50мм - идеально. У меня на "плите по грунту" будет 60мм. Но она утоплена в утепленном цоколе на 150см. На межтажных перекрытиях, под ТП будет 30мм, и то, только для того, чтобы разграничить тепловые режимы помещений и закрепить трубы ТП. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Катерина Ш Опубліковано: 4 серпня 2014 Поділитись Опубліковано: 4 серпня 2014 Утепляейте потом цоколь и будет все Ок. Для интереса завтра покажу в цифрах, что 50 мм будет достаточно))) Про обещание не забыла, посчитаю - покажу циры, просто немного занята Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Prinyk Опубліковано: 4 серпня 2014 Автор Поділитись Опубліковано: 4 серпня 2014 Про обещание не забыла, посчитаю - покажу циры, просто немного занята Ок! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз