Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Чи можна зробити вентиляційну трубу коротшою

sashaMO

Рекомендовані повідомлення

Скажіть якщо від витяжки (вентканалу на кухні) до конька даху є 5 і більше метрів то чи можна випускати трубу на рівень 45 градусів до конька. Тобто є правило що якшо більше 3 метрів то нижче конька по лінії 10 градусів, а чи є така номрма про 45 градусів і яка точно відстань має бути від конька до труби щоб її модна було зробити не такою високою?

GAZ-VEntylyaciya1.thumb.jpg.c7a084cbbcf1cd3529a0c7e07d650a2c.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Тобто норма про 45 градусів мені не підходить? Бо я сьогодні читав що вроді то якшо перед вент-каналом є стіна чи над ним є якийсь дах то потрібно відступити по лінії 45 градусів. Коротше в мому випадку то є байка про 45 градусів?

 

Добавлено через 29 минут

Ок. Тоді порадьте який з трьох варіантів обрати мені для вентиляційної труби. Мені подобаєтсья 1-варіант але я не знаю як закріпити таку трубу-дуру (пластикова буде але всеодно думаю вага якась буде). Подобається бо не треба робити отвір в шиферній криші який потім невідомо як закрити щоб незамокало. Варіанти 2 і 3 мені не подобають бо не знаю як влаштувати щоб в хуню не попадала волога яка буде конденсуватись взимку в трубі і не знаю чим залатати дирку в шиферові навколо труби щоб не замокало.

 

Підкажіть будь ласка як правильно залатати дирку в шиферові навколо труби в разі варіантів 2 і 3 або як закріпити вентиляційну трубу в першому варніанті. Там у мене звіс на 65 см + 15 см шиступає шифер, де які довгі кронштейни занайти. Одним словом порадьте щось толкове.

 

P,S. Вентиляційна труба по проекту 140 діаметру, тобто найближча я так розумію йде пластикова вентиляційна 150 діаметру або каналізаційна 160 діаметру.

GAZ.thumb.jpg.5fb770c29255b1caa4c4130bd00ac5ba.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Вирішили робити нормальну вентиляцію не 90 градусним кутом а прямо через дах. Але тут люди підказали як грамотоно утеплити. Коротше пиріг такий: зовні йде вентиляційна біла труба 150-діаметру а всередині неї йде 110 діаметру сантехнічна труба обмотана мінеральною ватою, на обох кінцях труби простір між двома трубами запінив монтажною піною щоб між трубами не попадало повітря-волога (типу щоб утеплювач (мінеральна вата) залишався сухим), зовні трубу накрию коризьочком щоб не затікала водичка а другий кінець, той який заходить з другого поверху в стелю першого поверху кухні зробив під кутом 90 градусів і зробив місце для стікання "можливого конденсату" якщо утеплювач не поможе, хоча думаю конденсату не має бути. Далі з потолка йде вентиляційна решітка яка регулюється (більша менша тяга). Хто шо скаже про таку систему вентиляції?
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

. Хто шо скаже про таку систему вентиляції?

 

Фигня. :D

У 110 трубы сечение для вентиляции оставляет желать лучшего, мин. хотя бы 125 мм. Конденсат, который будет стекать вниз, гарантирую.

Скока простоит пластик (наружная труба) выше кровли на солнце и морозе - ХЗ, но однозначно могу сказать, чего будет с монтажной пеной.

Выводите АЦ трубой, ее кутайте, поверх согните/закажите трубу из оцинковки. Внутри можно перейти на пластик.

Материалы конечно не современные, но зато надолго. :beer:

Типа так.

2086839730__.jpg.665ffcca166079d09f61c9699f1783f3.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Не знаю, труба пластикова саме призначена для вентиляції (вона і дорожча в раза півтора за сантехнічні) думаю може вони шось туди якісь присадки втулили щоб на сонці не розтріскувалась. А щодо конденсату то якшо і буде то не біда бо є куди стікати через трійник
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 4 тижні потому...

А как быть в моем случае?

На фото слева окно кухни. Стоит вытяжка и 125 труба наружу. Рядом туалет и вентилятор с 100мм каналом. Возможно ли будет ставить две трубы для вытяжной естественной вентиляции? Думаю ПХВ трубу брать, ибо асбоцементную толком прикрепить не к чему. Масса большая. Для ПХВ трубостойку буду делать с дренажными отверстиями снизу на колене.

И на какую высоту делать трубу? Те же 10 градусов от конька или 45?

Подскажите пожалуйста!

IMAG0409.thumb.jpg.929e6e5bffdbdd96a83c8f8e4c96f251.jpg

IMAG0410.thumb.jpg.660a1016ff436e234c3e700617e6efd9.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Спасибо, что ответили.

Так уже не получится. В кухне прийдется ломать на потолке покрашенный гипсокартон.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В кухне прийдется ломать на потолке покрашенный гипсокартон.

 

Не надо его ломать, :D в ГКЛ прекрасно вырезаются аккуратные отверстия тем же лобзиком.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...