Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Потрібна консультація - Складний випадок

UserNet

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня!

 

Дуже потрібна консультація щодо старого незавершеного будівництва приватного будинку. Будівництво починали ще в 1988-89 роках, з того часу багато чого змінилося, як в країні так і в родині. Площа недобудови більша 300 м2, відповідно зараз для нашої родини такого великого будинку не потрібно, виникла ідея його добудувати і розділити на декілька квартир, наприклад по поверхах, а також, можливо на території побудувати декілька господарських будівель типу гараж.

 

В наявності є: Державний акт на землю десь від 2011 року, Топографічні вишукування території 2011 року, Робочий проект на будинок 1989 року і будівельний паспорт 1989 року. Також є побудована і накрита коробка - цоколь (повністю над землею, висота по паспорту 2.2 м), 2 поверхи і мансарда.

 

Стосовно цього є певні нюанси, в проекті і паспорті вказана інша назва вулиці ніж є зараз. Крім того, коробка побудована з відхиленням від плану - по плану споруда має блзько 10х10м, а в реальності збоку ще збудована сходова клітка приблизно 2х5м, яка б мали бути всередині будівлі.

 

Крім того, ще мала бути будівля на 2 частини, але інший власник залив тільки фундамент і далі нічого не будував, а потім його частину продали, фундамент знесли і побудували хату збоку.

 

Як я вже писав вище, в нас виникла ідея розділити будинок на квартири і продати поквартирно. Я немаю нічого відношення до будівництва взагалі, тому не знаю чи таке можливо взагалі і тому мені потрібна консультація по деяким питанням:

1. Чи можливо таке зробити взагалі?

2. Якщо робити таке, то як саме - спочатку робити до кінця будинок, здавати його, а потім ділити на частини, чи спочатку ділити на частини, а потім здавати?

3. Напевно будуть проблеми з здачею - навіть зараз коробка не відповідає плану, відповідно не знаю чи можна буде його здати навіть так як є, тобто напевно треба треба вносити зміни в робочий проект, відповідно може зробити зразу перепланування на окремі квартири??? Чи може пробувати здавати його як самобуд до кінця року???

4. Також питання з цоколем - там висота 2.2 метри, хоча реально рівень підлоги знаходиться на рівні землі. Я прочитав що згідно норм житлова нерухомість має мати мінімум 2.5 метра. По ідеї, можна поглибити на 30 сантиментрів підлогу, глибина фундаменту дозволяє це зробити, але там є також норма про рівень підлоги на висоті 15 сантиметрів відносно грунту. Чи можна щось з цим зробити і здати цоколь як житлове приміщення????

5. Мансарда. Вона в проекті взагалі не згадується, але вона є і я так розумію вона також включається в загальну площу будівлі. Її треба також додавати до плану?

6. Також в будинку є одна глуха стіна. Відповідно до того що сусід побудував хату в іншому місці, чи можна в ній зробити вікна і що для цього потрібно?

7. Також зараз вже прийнято трохи інші стандарти до внутрішнього планування, було б добре також змінити вснуюче планування поверхів.

 

Буду дуже вдячний за допомогу.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...