sasko Опубліковано: 20 вересня 2016 Поділитись Опубліковано: 20 вересня 2016 Порадьте фільтра по аналізу... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
FinitaLaComedia Опубліковано: 20 вересня 2016 Поділитись Опубліковано: 20 вересня 2016 Порадьте фільтра по аналізу... Доброго дня. Вас цікавить очистка тільки питної води чи на весь будинок (технічна+для миття). Який тиск в системі? Якщо на весь будинок - то скільки санвузлів і проживаючих? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sasko Опубліковано: 20 вересня 2016 Поділитись Опубліковано: 20 вересня 2016 Доброго дня. Вас цікавить очистка тільки питної води чи на весь будинок (технічна+для миття). Який тиск в системі? Якщо на весь будинок - то скільки санвузлів і проживаючих? Технічна і питна. Тиск в системі 3 ат. Стоїть бак на 200л + 3-и колби сітка + шнур + пресоване вугілля. В будинку стоїть одна колба з катиообмінною смолою для пиття. Проживає 4 чол (2-є дітей). Санвузол 1шт 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АкваСпецСервис Опубліковано: 20 вересня 2016 Поділитись Опубліковано: 20 вересня 2016 Сухий залишок буде явно трохи вищим ніж вказано. Такий висновок я роблю на основі зведення катіонно-аніонного балансу в еквівалентах пояснювати довго. просто запишу цифри, а ви повірте: В теорії та на практикці еквівалентні кількості аніонів та катіонів у водних розчинах рівні. Аніони: Нитраты 225/62 = 3,63 екв Сульфати 30/96 = 0,31 екв Хлориди 84/35.5 = 2,36 екв Сума аніонів = 6,3 Катіони Ca + Mg = 13 екв + там може бути якась кількість натрію 13-6,3 = 6,7 екв. тобто не вистачає такої кількості аніонів, які еквівалентні 6,7 найчастіше, це будуть гідрокарбонати, які до сухого залишку не враховують або враховують 1/2 (половину) їх вмісту у воді тобто маємо ще 408,7 мг/л гідрокарбонатів Високий показник рН також вказує на присутність значної кількості гідрокарбонатів (не питайте чому я так вважаю - це тема про гідроліз солей) Рахуємо сумарну масу (концентрацію) аніонів: 30+225+84 = 339 мг/л Масса кальцію і магнію не відомо в якій пропорції тут розподілена. Припустимо 70/30. Додатково маємо 13*0,7*20 = 182 мг/л кальцію + 13*0,3*12 = 46,8 мг/л магнію Сумарна кількість розчинених речовин = 339+408,7+182+46,8 = 975, 7 мг/л Що майже на межі концентрації, дозволеної санпіном для питної води. Моя порада: 1) уточнити у лаборанта правильність оформлення протоколу аналізу 2) для госп-побутових потреб дану воду хоча б пом"якшувати 3) для пиття використовувати зворотній осмос із помпою підкачки (щоб був вищий ККД) і менше води ішло в дренаж. Більш детально що для чого розповім у приватному повідомленні. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sasko Опубліковано: 21 вересня 2016 Поділитись Опубліковано: 21 вересня 2016 Сьогодні ще раз здам на аналіз. Тільки понесе товариш. Чекаємо результатів. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АкваСпецСервис Опубліковано: 21 вересня 2016 Поділитись Опубліковано: 21 вересня 2016 Та не обов"язково заново аналіз робити. А якщо робити, то в іншій лабораторії. я так думаю. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
FinitaLaComedia Опубліковано: 21 вересня 2016 Поділитись Опубліковано: 21 вересня 2016 Только валентность (или степень окисления?) сульфатов не учли. Хотя глобально не влияет на результат Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Everpure Опубліковано: 21 вересня 2016 Поділитись Опубліковано: 21 вересня 2016 Сухий залишок буде явно трохи вищим ніж вказано. Такий висновок я роблю на основі зведення катіонно-аніонного балансу в еквівалентах пояснювати довго. просто запишу цифри, а ви повірте: В теорії та на практикці еквівалентні кількості аніонів та катіонів у водних розчинах рівні. Аніони: Нитраты 225/62 = 3,63 екв Сульфати 30/96 = 0,31 екв Хлориди 84/35.5 = 2,36 екв Сума аніонів = 6,3 Катіони Ca + Mg = 13 екв + там може бути якась кількість натрію 13-6,3 = 6,7 екв. тобто не вистачає такої кількості аніонів, які еквівалентні 6,7 найчастіше, це будуть гідрокарбонати, які до сухого залишку не враховують або враховують 1/2 (половину) їх вмісту у воді тобто маємо ще 408,7 мг/л гідрокарбонатів Високий показник рН також вказує на присутність значної кількості гідрокарбонатів (не питайте чому я так вважаю - це тема про гідроліз солей) Рахуємо сумарну масу (концентрацію) аніонів: 30+225+84 = 339 мг/л Масса кальцію і магнію не відомо в якій пропорції тут розподілена. Припустимо 70/30. Додатково маємо 13*0,7*20 = 182 мг/л кальцію + 13*0,3*12 = 46,8 мг/л магнію Сумарна кількість розчинених речовин = 339+408,7+182+46,8 = 975, 7 мг/л Що майже на межі концентрації, дозволеної санпіном для питної води. Моя порада: 1) уточнити у лаборанта правильність оформлення протоколу аналізу 2) для госп-побутових потреб дану воду хоча б пом"якшувати 3) для пиття використовувати зворотній осмос із помпою підкачки (щоб був вищий ККД) і менше води ішло в дренаж. Більш детально що для чого розповім у приватному повідомленні. молодцА!!!))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sasko Опубліковано: 22 вересня 2016 Поділитись Опубліковано: 22 вересня 2016 Новий аналіз не дуже втішний... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Everpure Опубліковано: 22 вересня 2016 Поділитись Опубліковано: 22 вересня 2016 Новий аналіз не дуже втішний... сухой остаток снова "не пляшет" по сумме, здесь проблема в самой лаблоратории Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
FinitaLaComedia Опубліковано: 22 вересня 2016 Поділитись Опубліковано: 22 вересня 2016 Новий аналіз не дуже втішний... Сдайте лучше в другую лабораторию, как и советовали Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Головко Опубліковано: 22 вересня 2016 Поділитись Опубліковано: 22 вересня 2016 Сульфати 30/96 = 0,31 екв Хлориди 84/35.5 = 2,36 екв Більш детально що для чого розповім у приватному повідомленні. При всём уважении к Вам, ув.АкваСпецСервис;), не могу промолчать:г-эквивалент сульфат-иона - 48.Анион-то, двухвалентный. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АкваСпецСервис Опубліковано: 23 вересня 2016 Поділитись Опубліковано: 23 вересня 2016 Анион-то, двухвалентный Завтык. спасибо за поправку. Пересчитаю. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 23 вересня 2016 Поділитись Опубліковано: 23 вересня 2016 Здравствуйте, а порекомендуйте и мне пожалуйста, как уменьшить накипь ) Постоянно проживающих 4 чел, 2 санузла, кухня. Давление задаю сам гидрофором (вода из сельской артезианки прим 120м, водонапорная башня, водопровод, во дворе цементированная емкость 12м3б с нее и беру). Спасибо! voda2.pdf Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AMAZONIA Опубліковано: 23 вересня 2016 Поділитись Опубліковано: 23 вересня 2016 Здравствуйте, а порекомендуйте и мне пожалуйста, как уменьшить накипь ) Постоянно проживающих 4 чел, 2 санузла, кухня. Давление задаю сам гидрофором (вода из сельской артезианки прим 120м, водонапорная башня, водопровод, во дворе цементированная емкость 12м3б с нее и беру). Спасибо! [ATTACH]529045[/ATTACH] Система обратного осмоса с подмесом5-10% сырой воды. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
areti Опубліковано: 23 вересня 2016 Поділитись Опубліковано: 23 вересня 2016 Новий аналіз не дуже втішний... Так а напишите, где анализы воды делали. ятобы я туда не ходил? Добавлено через 1 минуту А якщо робити, то в іншій лабораторії. я так думаю. Ну и присоветуйте адекватную лабораторию для народа Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АкваСпецСервис Опубліковано: 23 вересня 2016 Поділитись Опубліковано: 23 вересня 2016 Так а напишите, где анализы воды делали. чтобы я туда не ходил? "Субос" на Шулявке subos.com.ua/lab 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
areti Опубліковано: 23 вересня 2016 Поділитись Опубліковано: 23 вересня 2016 "Субос" на Шулявке subos.com.ua/lab Сказавши "а", - говорите и "б". Дык а куды бежать? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
FinitaLaComedia Опубліковано: 24 вересня 2016 Поділитись Опубліковано: 24 вересня 2016 "Субос" на Шулявке subos.com.ua/lab Ого какая антиреклама) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sasko Опубліковано: 24 вересня 2016 Поділитись Опубліковано: 24 вересня 2016 Завтык. спасибо за поправку. Пересчитаю. Ну і як перерахували? По моєму питанню: Причина потрапляння нітратів - мала кількість обсадної труби. В мене її тільки 11м. Як сьогодні памятаю - "блін потрапили на камінь". Коротче можливості робити нову скважину - не має можливості. В плані газони, приямки, новий отвір в підвал. Очистка обладнання 20 к.грн. Її обслуговування на рік 3000 грн це сіль і фільтра на осмос. Нітрати в такій кількості навіть осмос до кінця не забере. Рішення - 33 метри обсадної ф110, попередня засипка глиною-крейдою метрів 10, тампон на низ і буріння далі до слідуючого горизонту. Ціна питання 6000 т.грн Думаю варто спробувати. Сумніви на рахунок водного горизонту. Чи знайду нові джерела. На сьогодні 31м пробурено. Горизонт був на глибині 19м і другий на 26метрах. Знаю тому що коли робили прочистку 125-им буром були пробки по 1-му метру. Насос був підвішений 16 метрів. Потрібна інфа про водні горизонти Волинська обл м. Володимир-Волинський. Дані потрібні більш точні ніж загальна інфа з інтернету. Завчасно Всім дякую. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АкваСпецСервис Опубліковано: 25 вересня 2016 Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2016 Ну і як перерахували? так Аніони: Нитраты 225/62 = 3,63 екв Сульфати 30/48 = 0,31 екв Хлориди 84/35.5 = 2,36 екв Сума аніонів = 6,61 Катіони Ca + Mg = 13 екв + там може бути якась кількість натрію 13-6,61 = 6,39 екв. тобто маємо ще 6,39* 61 = 384,9 мг/л гідрокарбонатів сумарна маса (концентрацію) аніонів: 30+225+84 = 339 мг/л Додатково маємо 13*0,7*20 = 182 мг/л кальцію + 13*0,3*12 = 46,8 мг/л магнію Сумарна кількість розчинених речовин = 339+384,9+182+46,8 = 951,9 мг/л Що майже на межі концентрації, дозволеної санпіном для питної води. Ось така приблизно комбінація. Різниця не суттєва, але принципова Розрахунок приблизний, скоріше, носить характер прогнозу, ніж не є істиною в останній інстанції. Добавлено через 2 минуты Ціна питання 6000 т.грн Якщо ціна питання дійсно така і є хоча б 50% шансу на успіх, то я би спробував. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sasko Опубліковано: 25 вересня 2016 Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2016 Так а напишите, где анализы воды делали. ятобы я туда не ходил? Добавлено через 1 минуту Ну и присоветуйте адекватную лабораторию для народа Це не Київ. Нормальна лабораторія. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
olga32 Опубліковано: 4 жовтня 2016 Поділитись Опубліковано: 4 жовтня 2016 Добрый вечер. Прошу помочь выбрать систему очистки воды, результаты анализа прикрепляю. Есть ли необходимость в очистке для бытовых нужд? Или достаточно очищать только питьевую воду? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AMAZONIA Опубліковано: 4 жовтня 2016 Поділитись Опубліковано: 4 жовтня 2016 Добрый вечер. Прошу помочь выбрать систему очистки воды, результаты анализа прикрепляю. Есть ли необходимость в очистке для бытовых нужд? Или достаточно очищать только питьевую воду? Хорошая вода, только подобрать железо для хоз.-бытового назначения и питьевую через ультрафильтрацию 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
olga32 Опубліковано: 4 жовтня 2016 Поділитись Опубліковано: 4 жовтня 2016 Хорошая вода, только подобрать железо для хоз.-бытового назначения и питьевую через ультрафильтрацию С питьевой водой речь идет об обратном осмосе? А что такое "подобрать железо"? Не сильна я в терминологии Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз