SergLviv Опубліковано: 27 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 27 квітня 2013 Расскажу что уже получилось. Для двухэтажного дома (стены 1,5 кирпича, перекрытие дерево), размерами 10,5м * 5,5м, вырыли траншею, глубина 1,0м ширина 0,5м. Вот фото: Сделали армировку, и залили в уровень с землей. Прошло два дня, поставили опалубку, положили второй слой армировки (который никак и ни чем не связан с первым), готовимся к заливке второго слоя. Вот фото: Вопрос - в чем натупили мои строители, и как теперь спасти ситуацию? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Jetfigter2015 Опубліковано: 27 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 27 квітня 2013 в чем натупили мои строители, Цього вже не зміниш. А от верхні рейочки потрібно бити під прямим кутом відносно опалубки - при заливці рейка має куди рухатись. В цих місцях можливе розшпирання опалубки, особливо при заливці з вібратором. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
prazdnikof Опубліковано: 27 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 27 квітня 2013 Арматурный каркас сделан не правильно, вместо хомутов набор кусочков прутиков связанных между собой, видимо было лень гнуть, кстати шаг между "псевдохомутами" слишком большой. Нахлёст арматурных прутьев в углах не достаточный. Я бы заставил переделать каркас, бог с ним с железом, не так дорого арматура стоит по сравнению с возможными последствиями. Верхний слой вроде как армопояс, если переделать каркас, то всё будет нормально. Кстати по фото не видно сечение арматуры в каркасе. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SergLviv Опубліковано: 28 квітня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 28 квітня 2013 Арматурный каркас сделан не правильно, вместо хомутов набор кусочков прутиков связанных между собой, видимо было лень гнуть, кстати шаг между "псевдохомутами" слишком большой. Нахлёст арматурных прутьев в углах не достаточный. Я бы заставил переделать каркас, бог с ним с железом, не так дорого арматура стоит по сравнению с возможными последствиями. А где можно узнать/увидеть как правильно нуна делать каркас? Ну что бы я мог показать и тыкнуть носом. Верхний слой вроде как армопояс, если переделать каркас, то всё будет нормально. Кстати по фото не видно сечение арматуры в каркасе. Т.е. залитые вторым слой будет играть роль армопояса. Но ведь он будет жить "отдельной" жизнью от нижнего слоя. Который тоже как я теперь понимаю был заармирован не правильно... Не будет ли проблем из-за этого после возведения стен, когда дадим нагрузку на фундамент? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SergLviv Опубліковано: 28 квітня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 28 квітня 2013 Цього вже не зміниш. А от верхні рейочки потрібно бити під прямим кутом відносно опалубки - при заливці рейка має куди рухатись. В цих місцях можливе розшпирання опалубки, особливо при заливці з вібратором. Т.е. все верхние рейки лучше переделать (см.фото)? [ATTACH]271816[/ATTACH] Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Jetfigter2015 Опубліковано: 28 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 28 квітня 2013 Т.е. все верхние рейки лучше переделать На цьому фото краще видно. Відстань між ними надто велика. Якщо дотримана геометрія опалубки то просто нехай по прибивають ще одну між існуючими, тільки перпендикулярно до опалубки. Не будет ли проблем из-за этого после возведения стен, когда дадим нагрузку на фундамент? Не буде, якщо виправите помилки,на які вказав prazdnikof. Звичайно при умові використання якісного бетону. Щоб не нагнітати ситуацію з робітниками зробіть наступне. В кути вкладіть і зв'яжіть з існуючою арматуру зігнуту під 90 градусів. Чотири метрових прута зігнутих посередині - по 50см на сторону. Хомути нехай зроблять П - подібної форми з арматури 6-8мм. Це щоб не розбирати всього. Один хомут надівають з однієї сторони, наступний з іншої. Тобто буква П ніби лежачи, де довжина двох горизонтальних сторін дорівнює ширині армрпояса. А где можно узнать/увидеть как правильно нуна делать каркас? На форумі є Игореха (думаю не обідиться). В нього є в підписі (ссылка устарела) Досить багато фото по армуванні. На рахунок діаметра використаної арматури Ви не відповіли. Надіюсь не менше 12мм? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
prazdnikof Опубліковано: 28 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 28 квітня 2013 Т.е. все верхние рейки лучше переделать (см.фото)? [ATTACH]271816[/ATTACH] [ATTACH]271818[/ATTACH] Добавить чтобы шаг был не менее 0,7-0,8 м, прибивать их перпендикулярно к плоскости щитов опалубки, тогда не порвёт. Каркас переделаете и будет Вам всё хорошо. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SergLviv Опубліковано: 29 квітня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 29 квітня 2013 На рахунок діаметра використаної арматури Ви не відповіли. Надіюсь не менше 12мм? уточню - скажу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SergLviv Опубліковано: 29 квітня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 29 квітня 2013 (змінено) Уточнил - 10мм Это очень плохо? Скачал в инете книгу dom.dacha-dom.ru/armirovanie-uglov.shtml Надеюсь поможет. Змінено 29 квітня 2013 користувачем SergLviv 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Jetfigter2015 Опубліковано: 29 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 29 квітня 2013 Это очень плохо? Погано. Переміряйте все таки ще раз. Я думаю, що десятки замало, хоча залежить від того, як армувався нижній шар, той що в землі. Щоб не вгадувати зберіть всю інформацію і поцікавтесь думкою Drosselbeere. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
zalstas Опубліковано: 29 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 29 квітня 2013 Расскажу что уже получилось. Для двухэтажного дома (стены 1,5 кирпича, перекрытие дерево), размерами 10,5м * 5,5м, вырыли траншею, глубина 1,0м ширина 0,5м. Вот фото: [ATTACH]271667[/ATTACH] Сделали армировку, и залили в уровень с землей. Прошло два дня, поставили опалубку, положили второй слой армировки (который никак и ни чем не связан с первым), готовимся к заливке второго слоя. Вот фото: [ATTACH]271672[/ATTACH] [ATTACH]271673[/ATTACH] Вопрос - в чем натупили мои строители, и как теперь спасти ситуацию? На мой взгляд нормально сделано , главное чтоб низ был за армирован , что в два слоя ни че страшного нет , чтобы я сделал по другому это каркас на всю высоту с тем же расходом арматуры , шаг поперечной арматуры большой для нижнего слоя для верхнего пойдет . Хомуты для каркасов применяют только в частном строительстве ,каркас это лесенка с определённым шагом , и потом их скручивают между собой тоже с определённым шагом ,к примеру на каркасе 200мм а между собой 600мм Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Jetfigter2015 Опубліковано: 29 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 29 квітня 2013 Хомуты для каркасов применяют только в частном строительстве Як це Вас зрозуміти? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
zalstas Опубліковано: 29 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 29 квітня 2013 Як це Вас зрозуміти? согнутый прямоугольник с арматуры Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Jetfigter2015 Опубліковано: 29 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 29 квітня 2013 согнутый прямоугольник с арматуры Я на рахунок приватного будівництва Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SergLviv Опубліковано: 30 квітня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 30 квітня 2013 Погано. Переміряйте все таки ще раз. Я думаю, що десятки замало, хоча залежить від того, як армувався нижній шар, той що в землі. Щоб не вгадувати зберіть всю інформацію і поцікавтесь думкою Drosselbeere. Да нет, оишбки нет. 10как там. И в земле тоже, причем с не правильно сделанными углами... То, что в земле уже не изменить. Верхнюю часть сегодня добавляем гнутые арматурины, позже покажу фоты. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shpirant Опубліковано: 30 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 30 квітня 2013 арматура 10 підійде тільки для 1-но поверхового будинку і то не факт, краще арматуру дати більшу. Але на рахуно вязки повязана нормально (нормалиний захистний шар, акуратно, і.т.д.), і доречі в нормативній літературі немає вимог щодо каркасів...є вимоги до робочої арматури, а решта монтажна, що може бути і у вигляді каркасів і у вигляді стержнів, проте стержні мають бути з перехватом,........ якщо відразу міксер не тяпнути на арматуру то нічого страшного не буде. РЕЗЮМЕ: В цілому нормально, ПРОТЕ діаметр арматури робочої (відповідно до нормативної літератури не манше 12мм (зігдно з складом сталі)... Добавлено через 1 минуту да і ще одне...КУТИ НЕОБХІДНО ДОАРМУВАТИ!!!!!!!! тут явна халтура Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
prazdnikof Опубліковано: 30 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 30 квітня 2013 і доречі в нормативній літературі немає вимог щодо каркасів...є вимоги до робочої арматури, а решта монтажна, що може бути і у вигляді каркасів і у вигляді стержнів, проте стержні мають бути з перехватом,........ якщо відразу міксер не тяпнути на арматуру то нічого страшного не буде. РЕЗЮМЕ: В цілому нормально, ПРОТЕ діаметр арматури робочої (відповідно до нормативної літератури не манше 12мм (зігдно з складом сталі)... Добавлено через 1 минуту да і ще одне...КУТИ НЕОБХІДНО ДОАРМУВАТИ!!!!!!!! тут явна халтура Я бы не сказал что к хомутам не предъявляются никакие требования, покажите источник пожалуйста. Для того чтобы рассуждать на тему мало 10-ки или достаточно нужно иметь расчёты, а не предположения. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SergLviv Опубліковано: 1 травня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 1 травня 2013 Ну вообщем уже ничего не изменить. Арматура 10ка уже осталась в бетоне, вчера залили второй слой. Углы правда при этом переделали, вот фоты: Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
prazdnikof Опубліковано: 1 травня 2013 Поділитись Опубліковано: 1 травня 2013 Т.е. уламали типа и так сойдёт. Я вот до сих пор жалею, что послушал каменьщиков при разметке цоколя, в итоге диагональ в пролёте на 7 см., вот так их слушать, а я был прав, надо было настоять на своём. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Chernor Опубліковано: 3 травня 2013 Поділитись Опубліковано: 3 травня 2013 Как то неоднократно встречал фундаменты где две 12-ых арматуры внизу и две вверху - и как бы особо никакой критики.. А в данном случае как я понял в сумме - шесть рядов десятки внизу и шесть вверху! Да по углам стопудово правильно подсказали, а чем в данном случае десятка не угодила? -не понимаю.. Армирование как по мне немного странное, но имхо меньший на 2мм диаметр при таком колличестве никакого рояля не играет.. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Jetfigter2015 Опубліковано: 4 травня 2013 Поділитись Опубліковано: 4 травня 2013 шесть рядов десятки внизу и шесть вверху! Два ряди в нижньому фундаменті, та два в верхньому. Основне навантаження відбувається в вертикальній площині - зверху до низу та знизу до верху. Тому в загальному рядів чотири. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Chernor Опубліковано: 4 травня 2013 Поділитись Опубліковано: 4 травня 2013 А в каждом ряду три арматуры так? 4х3=12 десяток Или 4шт двенадцаток.. Я об этом говорил.. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shpirant Опубліковано: 5 травня 2013 Поділитись Опубліковано: 5 травня 2013 prazdnikof, я з вами згідний, я не мав на увазі, що до каркасів не має вимог. я хотів сказати, що їх застовування не регламетується до яких конструкцій їх застосовувати. і про арматуру 10 згідний, що без розрахунків судити тяжко, про дане стверження суджу тільки по своїй практиці. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SergLviv Опубліковано: 7 травня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 7 травня 2013 Да. Можно сказать уболтали. Уверенно и авторитетно заявили что 10ки хватит с головой. Мол так всем делают уже десятки лет, и все пучком. Да и я уже не видел смысла что-то менять. Ведь первый слой уже был залит, и уже ничего не изменить... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Jetfigter2015 Опубліковано: 7 травня 2013 Поділитись Опубліковано: 7 травня 2013 (змінено) Да. Можно сказать уболтали. Шановний. Я ніяк і ні з якого боку Вас не мав наміру "вболтувати". Висновки про тепло - ізоляційні матеріали роблю з досвіду в 17 років. Крім того, що займаюсь морозильними камерами також маю власну камеру (де мінус 26, круглий рік), і який матеріал кращий, який гірший роблю висновки на основі того, що спостерігаю. 10 - и насправді вистичить при цих різницях температур. Змінено 7 травня 2013 користувачем Jetfigter2015 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз