Romatr Опубліковано: 19 січня Поділитись Опубліковано: 19 січня Треба допомога, порадьде якийсь засіб яким можна прибрати в унітазі вапняний наліт. У родичів оця зона видно обросла покриттям як камінь в 1-2мм де вода стоїть постійно і як наслідок, унітаз почав погано змивати. Як я розумію заросла ось ця зона. Реально чимось його прибрати без зняття. Синім маркером позначив.. Та й якщо зняти я хз чим туди можна підлізти. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 19 січня Поділитись Опубліковано: 19 січня кислота. хоть лимонная - она без запаха. насыпать и пусть стоит. или развести в теплой воде и влить и пусть шипит себе. возможно несколько раз надо будет 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Romatr Опубліковано: 19 січня Поділитись Опубліковано: 19 січня 10 минут назад, Dendnepr сказал: кислота. хоть лимонная - она без запаха. насыпать и пусть стоит. или развести в теплой воде и влить и пусть шипит себе. возможно несколько раз надо будет Поняв, передам а то в інтеренеті почитав.. люди єлектроліт на ніч заливають🙄 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 19 січня Поділитись Опубліковано: 19 січня 57 минут назад, Romatr сказал: Поняв, передам а то в інтеренеті почитав.. люди єлектроліт на ніч заливають🙄 электрлолит это тоже кислота. только серная. более сильная. но и опаснее в быту Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 19 січня Поділитись Опубліковано: 19 січня Якщо мова про будинок і гарно працюючий септик, то можливо заміна унітазу коштуватиме дешевше... 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 19 січня Поділитись Опубліковано: 19 січня 2 часа назад, Romatr сказал: Треба допомога, порадьде якийсь засіб яким можна прибрати в унітазі вапняний наліт. У родичів оця зона видно обросла покриттям як камінь в 1-2мм де вода стоїть постійно і як наслідок, унітаз почав погано змивати. Як я розумію заросла ось ця зона. Реально чимось його прибрати без зняття. Синім маркером позначив.. Та й якщо зняти я хз чим туди можна підлізти. никого не слушайте ,слушайте только меня . Берете San Clean Сантик для ухода за унитазами, голубой, 5 л . немного ершиком выгоните воды с чистого унитаза ( в идеале вычерпать всю ) , наливаете НА ВСЮ НОЧЬ ( не читайте что там написано в инструкции ) литра полтора. УТРОМ механически потрите щеткой или ерщиком или жесткой стороной кухонной губки. У меня все что за 15 лет "накипь" было ,ушла за три процедуры ! унитаз как новый. цена вопроса 240 гр. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Canton Опубліковано: 19 січня Поділитись Опубліковано: 19 січня 10 минут назад, Made in USSR сказал: никого не слушайте ,слушайте только меня . Берете San Clean Сантик для ухода за унитазами, голубой, 5 л . немного ершиком выгоните воды с чистого унитаза ( в идеале вычерпать всю ) , наливаете НА ВСЮ НОЧЬ ( не читайте что там написано в инструкции ) литра полтора. УТРОМ механически потрите щеткой или ерщиком или жесткой стороной кухонной губки. У меня все что за 15 лет "накипь" было ,ушла за три процедуры ! унитаз как новый. цена вопроса 240 гр. Тоже самое делал Сантри 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 19 січня Поділитись Опубліковано: 19 січня он сильно пожестче там соляная кислота , в сантике ортофосфорная ( она помягче ) , но оба будут нормально работать. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 19 січня Поділитись Опубліковано: 19 січня 100 грамм лимонки стоит 20 грн Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 19 січня Поділитись Опубліковано: 19 січня Продается в любом атб Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 20 січня Поділитись Опубліковано: 20 січня Доброго всем вечера. Прошу принять меня в круг специалистов Прошу уважаемое общество посоветовать с модернизацией электрического бойлера. Вводные: бойлер эконом проект. участвует в циркуляции горячей воды. С момента приобретения претензий, кроме температуры воды, не вызывал. Вопрос: возможно ли принудительно увеличить температуру нагрева воды? Даже без рециркуляции выдаёт температуру 35-45*. Измеряется электронным термометром. Как это осуществить данный проект я в курсе. Вопрос в том как повышение температуры может сказаться на долговечности бака. Аргумент "за" у этого производителя есть бойлеры более мощные/более объёмные. Полагаю техпроцесс одинаковый. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 21 січня Поділитись Опубліковано: 21 січня 13 часов назад, Дорофеев Сергей сказал: как повышение температуры может сказаться на долговечности бака. Два элемента, которые могут каким-то образом критически реагировать на поднятие температуры : 1. Сам бак, а это : - материал корпуса (варианты - ржавейка или нержавейка ) ? - внутреннее покрытие бака ( варианты - отсутствие, покраска, эмаль ) ? 2. Теплоизоляционный материал вокруг бака ( варианты - вспененнный ППУ, минеральная вата) ? 3. Всякие прокладки и уплотнители ( вариантов много - резина, ЭПДМ, ... ). Вам нужно определить ваши варианты составляющих. Хотя, навскидку, не вижу никаких препятствий. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 21 січня Поділитись Опубліковано: 21 січня Дякую. Я тоже думаю что + 15* не будет критично для бака. Ваше мнение предельный термостат на 90* не сильно высоко, или ограничиться на 60, а бойлер держать 55*? На пром юа вижу только 60 и 90 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 21 січня Поділитись Опубліковано: 21 січня (змінено) Хз чи правильна тема для запитання але все-ж. Підключення посудомийкі до діспоузера, є штатний сосок під посудомийку, чи це має якийсь додатковий сенс для посудомийки чи діспоузера чи це просто економія дірки? В мене під посудомийку окремий злив і ось думаю чи є сенс перетикати в діспоузера? Почав гуглити - якісь пространні фрази "так краще" і далі якась дичина про "не треба змивати посуду" логіку якої не можу зловити. Тож чи є сенс (і дуже бажано пояснити чому) перетинати посудомийку з власної каналізації в соску діспоузера? Змінено 21 січня користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 21 січня Поділитись Опубліковано: 21 січня 4 часа назад, Дорофеев Сергей сказал: Ваше мнение предельный термостат на 90* не сильно высоко, или ограничиться на 60, а бойлер держать 55*? Каким образом можно напрямую использовать воду с температурой 80-85º (90º) ? В бытовых, домашних условиях ? ... а 55º (60º) - более реалистично. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 21 січня Поділитись Опубліковано: 21 січня 1 час назад, standov сказал: Хз чи правильна тема для запитання але все-ж. Підключення посудомийкі до діспоузера, є штатний сосок під посудомийку, чи це має якийсь додатковий сенс для посудомийки чи діспоузера чи це просто економія дірки? В мене під посудомийку окремий злив і ось думаю чи є сенс перетикати в діспоузера? Почав гуглити - якісь пространні фрази "так краще" і далі якась дичина про "не треба змивати посуду" логіку якої не можу зловити. Тож чи є сенс (і дуже бажано пояснити чому) перетинати посудомийку з власної каналізації в соску діспоузера? Це просто економія дирки і місця. Можу довго пояснювати чому так, але просто прийміть це як данність. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 21 січня Поділитись Опубліковано: 21 січня 9 минут назад, murava сказал: Це просто економія дирки і місця. Можу довго пояснювати чому так, але просто прийміть це як данність. Ну я так логікою наче теж до цього схиляюся але трошки збивають оці дивні фрази в усіляких маркетингових що мовляв "краще в діспоузера", але ніхто не пояснює чого краще Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 21 січня Поділитись Опубліковано: 21 січня Я хз чого краще легше - так, але краще? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 21 січня Поділитись Опубліковано: 21 січня 9 минут назад, murava сказал: Я хз чого краще легше - так, але краще? Ну там якісь дивні історії про то що тоді "не треба ополаскувати посуд" але я взагалі не бачу зв'язку одного з іншим і ніхто думку далі цієї, дуже стрьомної, тези не розкручує, тож вирішив перепитати на всяк випадок ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 21 січня Поділитись Опубліковано: 21 січня Стандартний типовий півсифон кух мийки має мати злив посудомийки. Цей злив на півсифоні займає біля 10 см вертикально висоти і якщо його ще намагатися примастирити на зливі після подрібнювача - сама точка зливу в переважній кількості варіантів виводу каналізації дуже сильно заженеться вниз. Просто не підключите тоді. Тому розробили таку загогуліну зразу для подрібнювача з диркою для посудомийки. І не забувайте, що цей агрегат разом з модою на них прийшов до нас з Америки 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 21 січня Поділитись Опубліковано: 21 січня (змінено) 1 годину тому, АлександрБ. сказав: Каким образом можно напрямую использовать воду с температурой 80-85º (90º) ? В бытовых, домашних условиях ? ... а 55º (60º) - более реалистично. Гріти до 80-85 економічно вигідніше наче. Як варіант - гріти тільки вночі на весь день таким чином. Використовувати дуже просто: на виході підмішується холодна вода для отримання заданої температури. Взагалі підмішувати холодну на виході бойлера - це єдиний вірний варіант його використання, як на мене. Бо вже багато людей обпіклося небезпечно гарячою водою з бойлера. Змінено 21 січня користувачем delic 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 21 січня Поділитись Опубліковано: 21 січня 1 час назад, delic сказал: Гріти до 80-85 економічно вигідніше наче. Не погоджуся. Є різниця у енергії затарченій на нагрів води, на приклад, на 10° , у різних температурних діапазонах. Нагріти літр води з 20° до 30° дешевше по затратах енергії, ніж з 80° до 90°. Чим вище діапазон, тим "дорогший" той градус. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 21 січня Поділитись Опубліковано: 21 січня 50 хвилин тому, АлександрБ. сказав: Не погоджуся. Є різниця у енергії затарченій на нагрів води, на приклад, на 10° , у різних температурних діапазонах. Нагріти літр води з 20° до 30° дешевше по затратах енергії, ніж з 80° до 90°. Чим вище діапазон, тим "дорогший" той градус. питання ще й в том як швидко охолоджується вода в баку при різних температурах і в тому, що води вищої температури потрібно менше в результаті. Цікаво б було подивитись графік включень тена в тому та іншому випадку. З розумною розеткою це взагалі не проблема зробити. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 21 січня Поділитись Опубліковано: 21 січня 3 часа назад, murava сказал: Тому розробили таку загогуліну зразу для подрібнювача з диркою для посудомийки звучить максимально логічно, дякую ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 21 січня Поділитись Опубліковано: 21 січня 57 минут назад, delic сказал: питання ще й в том як швидко охолоджується вода в баку при різних температурах Тут така ж сама картина, чим вище температура, тим скоріше спадає. Тобто, чим низькотемпературніший режим роботи - тим краще. І в плані нагрівання, і в плані збереження. І все було б добре, якби цей висновок не призводив до другої, негативної проблеми : - неминучого збільшення маси нагрітої води. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз