volomoto Опубліковано: 13 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2023 15 годин тому, standov сказав: Тобто відступаю від виходу бойлера 10см, ставлю трійник за ним насос і в контур рециркуляції будинку. Вихід чи таки вхід? Контур рециркуляціх — це зворотка, яку потрібно подавати або у спеціальний вхід рециркуляції бойлера, а якщо такого нема, то на вхід холодної води. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 13 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2023 3 минуты назад, volomoto сказал: Вихід чи таки вхід? Контур рециркуляціх — це зворотка, яку потрібно подавати або у спеціальний вхід рециркуляції бойлера, а якщо такого нема, то на вхід холодної води. Так питання саме про вихід, бо на на вході клапан і для того щоб туди врізатися треба його переставлять щось вигадувати і я хочу того уникнути бо то все тимчасове і хочеться мінімум зайвих рухів Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 13 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2023 1 хвилину тому, standov сказав: Так питання саме про вихід, бо на на вході клапан і для того щоб туди врізатися треба його переставлять щось вигадувати і я хочу того уникнути бо то все тимчасове і хочеться мінімум зайвих рухів Ну якщо брати з виходу, то як тоді буде циркуляція гарячої води відбуватись? Та сама холодна вода, яка вже є в трубі, буде просто ганятись по колу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 13 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2023 (змінено) 2 минуты назад, volomoto сказал: Ну якщо брати з виходу, то як тоді буде циркуляція гарячої води відбуватись? Та сама холодна вода, яка вже є в трубі, буде просто ганятись по колу. Ну фантазія була що якщо прям взяти біля виходу (я написав 10см) то отой піптік буде пряцувати разом з об'ємом бочки (конвекція там), бо він жеж гарячий коли нема розбору, і відповідно якось з того всього можна буде знімати тепло. Але то все дуже не точно тому і запитав Змінено 13 листопада 2023 користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 13 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2023 4 хвилини тому, standov сказав: Ну фантазія була що якщо прям взяти біля виходу (я написав 10см) то отой піптік буде пряцувати разом з об'ємом бочки (конвекція там), бо він жеж гарячий коли нема розбору Та то не фантазія, а воно так і працює, просто питання в кількості тепла, бо температура є поганим показником теплового потоку. Якщо б той піптік був вертикальним і мав ДУ25, то можливо б ефекту термосифона вистачило для рециркуляції. А так в тонких трубках присутній ефекти самоблокування природньої конвекції. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 13 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2023 9 минут назад, volomoto сказал: Та то не фантазія, а воно так і працює, просто питання в кількості тепла, бо температура є поганим показником теплового потоку. Якщо б той піптік був вертикальним і мав ДУ25, то можливо б ефекту термосифона вистачило для рециркуляції. А так в тонких трубках присутній ефекти самоблокування природньої конвекції. В мене патрубки на бочці зверху, питання чи хтось таке робив/бачив і чи вистачає того на роботу рушникосушек, бо мені воно в першу чергу потрібно для сушки дитячих речей з вулиці, бо зараз почнеться сезон Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
blacktigra Опубліковано: 13 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2023 (змінено) 16 часов назад, standov сказал: Питання чи буде працювати якось рециркуляція З власних спостережень на одному об'єкті - не працює. Монтажники помилилися і не там трійник поставили. Точніше "працює" поки в трубі залишається гаряча вода після останнього водоразбору. Потім вода поступово вистигає, і все стає знову холодним. Треба врізатися на вхід холодної води. Змінено 13 листопада 2023 користувачем blacktigra 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 13 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2023 2 часа назад, blacktigra сказал: З власних спостережень на одному об'єкті - не працює окей, зрозумів з цим. Тоді наструпне питання - подивився найменший насос у віло під рециркуляцію, в характеристиках "Максимальний напір (м) 1.1". Чи вірно я зрозумів шо з першого поверху на другий він рециркуляцію не підніме? Чи це якийсь інший напор? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
blacktigra Опубліковано: 13 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2023 3 минуты назад, standov сказал: Чи вірно я зрозумів шо з першого поверху на другий він рециркуляцію не підніме? Чи це якийсь інший напор? Підніме, у вас же ж закрита система. Це якщо б ми підбирали насос який має виплюнути воду із умовного колодязя, тоді треба було б враховувати висоту водяного стовпа. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 13 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2023 2 минуты назад, blacktigra сказал: Підніме, у вас же ж закрита система. Це якщо б ми підбирали насос який має виплюнути воду із умовного колодязя, тоді треба було б враховувати висоту водяного стовпа. Теж так подумав що мабуть не так зрозумів, але вирішив перепитати, ок, дякую. Буду шось думати з врізкою "по нормальному", бо двоє дітей взимку продукують фантастичну кількість мокрих рукавиць ) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
blacktigra Опубліковано: 13 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2023 (змінено) 1 час назад, standov сказал: Буду шось думати з врізкою Вкрутити ТЕН не варіант? В рушникосушку. Змінено 13 листопада 2023 користувачем blacktigra Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
blacktigra Опубліковано: 13 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2023 В мене вже декілька років ось такий, задоволений ним. Там тірісторний регулятор вбудований allegro.pl/oferta/grzalka-elektryczna-1-2-terma-moa-silver-mat-300w-7413946458?bi_s=ads&bi_m=productlisting:desktop:query&bi_c=N2FkMjRlMDYtNjhhOC00YTcyLThiYjMtYTVmMTE4MjBmMGJkAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=c4c176ea-8555-4ea7-a39a-65051d58bf7f Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 13 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2023 (змінено) 12 минут назад, blacktigra сказал: Вкрутити ТЕН не варіант? В рушникосушку. сушника нема ) в мене заглушено все що по рециркуляції до кращих часів, ось шось думаю що пора - рушникосушку поставити хоч одну і відповідно рециркуляцію підняти Змінено 13 листопада 2023 користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
blacktigra Опубліковано: 13 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2023 (змінено) 20 минут назад, standov сказал: сушника нема ) У них там знизу зазвичай завжди є можливість вкрутити ТЕН через трійник. Аби тільки розетка поруч була. Ви ж тільки дивіться не візьміть сушарку з чорної сталюки. Змінено 13 листопада 2023 користувачем blacktigra Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 13 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2023 4 минуты назад, blacktigra сказал: У них там знизу зазвичай завжди є можливість вкрутити ТЕН через трійник. Аби тільки розетка поруч була. Ви ж тільки дивіться не візьміть сушарку з чорної сталюки. нема розетки.. а шо з чорної сталюкою не так?) лупиться? я думав кордіварі брати, наче ціна більш адекватна за маріос але про колір ще не визначився Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 13 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2023 23 хвилини тому, standov сказав: сушника нема ) в мене заглушено все що по рециркуляції до кращих часів, ось шось думаю що пора - рушникосушку поставити хоч одну і відповідно рециркуляцію підняти +1 до електричної рушникосушки. Я б городив щось із рициркуляцією тільки якщо потрібна миттєво гаряча вода біля крана. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 13 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2023 Только что, volomoto сказал: +1 до електричної рушникосушки. Я б городив щось із рициркуляцією тільки якщо потрібна миттєво гаряча вода біля крана. циркуляція буе полюбому, я не для того за 100500 грошей ставив прохідні рехавовскі розетки щоб без рециркуляції )) 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
blacktigra Опубліковано: 13 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2023 1 минуту назад, standov сказал: а шо з чорної сталюкою не так?) Будете неприємно здивовані кольором з крану гарячої води, бо кородує. Їх є сенс ставити на контур опалення, там де кисню в воді майже нема. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 13 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2023 (змінено) 4 минуты назад, blacktigra сказал: Будете неприємно здивовані кольором з крану гарячої води, бо кородує. Їх є сенс ставити на контур опалення, там де кисню в воді майже нема. ааа в сенсі чормет, я думав про колір мова ) не в планах нержа, про чормет звісно там йому не місце. я і мідь на гвс не хочу, але то вже мої власні таракани Змінено 13 листопада 2023 користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
blacktigra Опубліковано: 13 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2023 10 минут назад, standov сказал: я думав кордіварі брати Хіба кордіварі робить фарбовану нержавійку? І чи взагалі хтось робить фарбовану нержавійку? А якщо і робить, то навіщо? 😁 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 13 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2023 7 хвилин тому, standov сказав: циркуляція буе полюбому, я не для того за 100500 грошей ставив прохідні рехавовскі розетки щоб без рециркуляції )) Ну тоді не бачу сенсу займатись колгоспом, а відразу зробити все правильно з поправкою на "тимчасовий" монтаж в котельні. У вас відбір тепла через рециркуляцію буде відносно великим (десь 1 кВт) і для цього потрібен відповідний потік теплоносія. Я б добре глянув на продуктивність насоса, щоб дельта не прямувала до нескінченності. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
blacktigra Опубліковано: 13 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2023 15 минут назад, standov сказал: я і мідь на гвс не хочу, але то вже мої власні таракани Я про це казав, але повторюсь - ну і даремно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 13 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2023 (змінено) 22 минуты назад, blacktigra сказал: Хіба кордіварі робить фарбовану нержавійку? І чи взагалі хтось робить фарбовану нержавійку? А якщо і робить, то навіщо? 😁 ну дизайн-шмезайн. стосовно фарбованої нержавійки гарне питання, звичайні в них точно нержа а ось кольорові якось не подумав шо можуть бути з чогось іншого, буду дивитися. UPD мде, в них є і такі і такі і кольорові схоже в масі залізка 18 минут назад, blacktigra сказал: Я про це казав, але повторюсь - ну і даремно. таракани хочуть на воду пресснержу, а ось на опалення мідяшку Змінено 13 листопада 2023 користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 13 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2023 (змінено) 11 минут назад, volomoto сказал: Я б добре глянув на продуктивність насоса, щоб дельта не прямувала до нескінченності. оце мені треба пояснити, можна як електрику ) Всі сушарки в мене зроблені з втепленим байпасом на асиметричних фітінгах, скоріш за все там буде за потребою закрикватися-відкриватися Змінено 13 листопада 2023 користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 13 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2023 32 хвилини тому, standov сказав: оце мені треба пояснити, можна як електрику ) Всі сушарки в мене зроблені з втепленим байпасом на асиметричних фітінгах, скоріш за все там буде за потребою закрикватися-відкриватися Є формула: Q = 0.86•P/dT, де Q — потік теплоносія в м3/год P — потрібна потужність dT — дельта температур на контурі. Якщо взяти із запасом, що вам потрібно 2 кВт при дельті 15 градусів, то вийде 0.86•2/15 = 0.115 м3/год — саме стільки ваш насос має давати у вашій систепі, щоб можна було подати достатньо потужності в рушникосушки. Я нашвидкоруч глянув на найменший грундфос (COMFORT 15-14 B PM) для рециркуляції і він мав би дати потрібний потік, навіть якщо втрати тиску в системі є 1 м водяного стовпа: Байпасами прийдеться побавитись, бо при такій продуктивності насоса розбаланс сильно впливає на роботу системи. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз