Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Позвонили из архитектурного бюро-завтра приедут фотофиксацию строительства делать

Rack

Рекомендовані повідомлення

Я уже дважды подавал декларацию в течении нескольких месяцев - возвращали с отписками.Сегодня звонок - завтра в 10.00 мы у вас - будем фотофиксировать...Я не ожидал,не знаю как себя вести-я уже год как живу в доме,вроде как слышал,что могут к этому придраться,что до ввода в эксплуатацию и т.д. Подскажите,что делать,показывать или отморозится,быть может? Чем чревато все это?

 

Добавлено через 29 минут

По стройпаспорту строюсь,с повидомленням-все как положено,если это имеет значение.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Чем чревато все это?

Штраф за использование не введенного в эксплуатацию дома.

Это им можно законы нарушать, нам, по их мнению, ни-ни.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Вы имеете ввиду "Декларацію про готовність об'єкта до експлуатації"?

 

"ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 13 квітня 2011 р. № 461

(оновлено від 04.02.2012)

 

ПОРЯДОК прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів

 

Загальні питання

 

1. Цей Порядок визначає процедуру прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів (далі - об'єкти).

 

2. Прийняття в експлуатацію об'єктів, що належать до I-III категорії складності, та об'єктів, будівництво яких здійснено на підставі будівельного паспорта, проводиться шляхом реєстрації Державною архітектурно-будівельною інспекцією та її територіальними органами (далі Інспекція) поданої замовником декларації про готовність об'єкта до експлуатації (далі декларація). У разі прийняття в експлуатацію індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них, громадських будинків I та II категорії складності, побудованих без наявності дозволу на виконання будівельних робіт до 31 грудня 2009 р., особливості реєстрації декларації та її форма визначаються Міністерством будівництва та житлово-комунального господарства.

 

 

...Реєстрація декларації

 

17. Реєстрація декларації здійснюється з дотриманням вимог Закону України "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" ( 2806-15 ).

 

Декларація приймається в дозвільному центрі за місцезнаходженням об'єкта.

 

Реєстрацію декларації здійснює Інспекція за місцезнаходженням об'єкта на безоплатній основі.

 

18. Замовник (його уповноважена особа) подає особисто або надсилає рекомендованим листом з описом вкладення до Інспекції два примірники декларації за формою згідно з додатком 1.

 

У разі подання декларації до дозвільного центру він передає її Інспекції не пізніше наступного робочого дня.

 

Один примірник декларації після проведення реєстрації повертається замовнику, а другий - залишається в Інспекції, яка її зареєструвала.

 

19. Замовник відповідно до закону відповідає за повноту та достовірність даних, зазначених у поданій ним декларації. 20. Інспекція перевіряє протягом десяти робочих днів з дати подання (надходження) до неї декларації повноту даних, зазначених у ній, та реєструє декларацію.

 

21. У разі коли декларація подана чи оформлена з порушенням установлених вимог, Інспекція повертає її на доопрацювання з обґрунтуванням підстав повернення у строк, передбачений для її реєстрації.

 

Після усунення недоліків, що стали підставою для повернення декларації на доопрацювання, замовник може повторно звернутися до Інспекції для реєстрації декларації."

 

Если у Вас есть документ (или входящий номер) подтверждающий подачу декларации, и Вам не поступило мотивированного письменного отказа в ее регистрации в течение 10 дней - то идут инспекторы лесом в направлении прокуратуры...

 

Добавлено через 7 минут

И еще, для инспекторов:

"Ст. 96 КУпАП вiд 07.12.1984 № 8073-X

 

{ Назва статті 96 із змінами, внесеними згідно з Законом N 1704-VI від 05.11.2009 }

 

Недодержання будівельних норм, державних стандартів, норм і правил під час проектування, розміщення, підготовчих робіт до будівництва, будівництва і реконструкції, а так само прийняття в експлуатацію об'єктів чи споруд, зведених з порушенням законодавства, - { Абзац перший частини першої статті 96 із змінами, внесеними згідно з Законом N 1704-VI від 05.11.2009 }

 

тягне за собою накладення штрафу на громадян від десяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Надання недостовірної інформації про умови проектування і будівництва чи необгрунтована відмова у наданні такої інформації -

 

тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від десяти до двадцяти п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Проектування об'єктів і споруд з порушенням затвердженої у встановленому порядку містобудівної документації, виконання будівельних або реставраційних робіт без дозволу чи затвердженого проекту або з відхиленням від нього -

 

тягне за собою накладення штрафу на громадян від десяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Дії, передбачені частинами першою, другою або третьою цієї статті, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі ж порушення, -

 

тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від п'ятдесяти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб - від ста до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Порушення встановлених законодавством строків видачі технічних умов щодо інженерного забезпечення об'єкта архітектури -

 

тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від двадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

{ Стаття 96 із змінами, внесеними згідно із Законами N від 14.10.94, N від 07.02.97, N 509-VI від 16.09.2008, N 800-VI від 25.12.2008, N 692-VI від 18.12.2008 }

Подробнее: kodeksy.com.ua/kodeks_ukraini_pro_administrativni_pravoporushennya/statja-96.htm"

 

Добавлено через 3 минуты

И еще эту статейку (с натяжкой правда) можно продекламировать:

Ст. 96-1 КУпАП вiд 07.12.1984 № 8073-X

 

Недодержання термінів надання замовникові висновків комплексної експертизи проектної документації або обгрунтованої відмови щодо їх надання, недодержання термінів подання відповідних висновків до складу комплексної експертизи, а також вимагання під час проведення експертизи документів, не передбачених законодавством, -

 

тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від двадцяти п'яти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Недодержання термінів підготовки та надання дозволів на виконання підготовчих або будівельних робіт, вимагання при видачі таких дозволів документів, не передбачених законодавством, -

 

тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від двадцяти п'яти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Дії, передбачені частиною першою або другою цієї статті, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі ж порушення, -

 

тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб від п'ятдесяти до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

{ Кодекс доповнено статтею 96-1 згідно із Законом N 2703-III від 20.09.2001; із змінами, внесеними згідно із Законами N 509-VI від 16.09.2008, N 692-VI від 18.12.2008 }

Подробнее: kodeksy.com.ua/kodeks_ukraini_pro_administrativni_pravoporushennya/statja-96-1.htm

 

Добавлено через 36 секунд

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Декларации которые Вы подавали вернули все? Или у них есть сейчас на рассмотрении какая-то из поданых деклараций?
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Да,две подавал-обе вернули...выходит,что ему и делать то нечего у меня :-)

В общем,пусть приезжает-начнет умничать,я уже буду подготовлен к этому. Да попросту спрошу,чего он вообще приехал?

Уже'легче,спасибо.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Да,две подавал-обе вернули...выходит,что ему и делать то нечего у меня :-)

В общем,пусть приезжает-начнет умничать,я уже буду подготовлен к этому. Да попросту спрошу,чего он вообще приехал?

Уже'легче,спасибо.[/quote

 

У меня был точно такой случай. Могут приезжать, если Вы хотите их видеть . А я в таком случае прямо по телефону послал на йух. Через несколько дней по почте мне прислали акт про недопуск к проверке. Копию этого акта с соответствующим заявлением про превышение служебных полномочий и подделку документов я отправил в областную прокуратуру. Больше от проверяющих слуху не было. Декларацию зарегистрировали без всяких проверок. (с 3-го раза). Смело пишите заяву на свавілля чиновників та про ознаки корупції. Раз документы Вам вернули, то проверять им нечего.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приехали,пофоткали...на вопросы - чего приехали-то? показал мою декларацию(которую вернули на доработку),я ему - так теперь примут? Он - позвоним,скажем.Нужно будет на подписание актов еще подъехать...почитаем,что они там напишут -можно и отказаться подписывать.Мальчик,что приехал,как я понял,не при делах,и что-то у него выяснять или доказывать было бесполезно.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...