Нинь ХАО Опубліковано: 9 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 9 квітня 2013 (змінено) С таким подходом на резерв можно электро на 10 кВт поставить система не замерзнет! Так це звістно теж вихід, але в мене підозра, що треба 24 кВт ставити в резерв. 10ка - це мабудь в, морози, буде достатьне щоб маті теплоносій +2 градуси и не більше. А так - чоб і ні. Резервування це справа добра. Тім більш єл. котел 24 кВт коштуе до 5 000 грн, а 10 кВт - ліше трішки дешевше. А чому не викорістовуете зв’зку: woody30 (51560 грн) + woody60 (85000грн) це було б, хочаб трішки професійно, я розумію що ви менеджер, а не інженер, але ж не на стільки ж. И навіщо говорити за інтернет регулювання якщо його в базовій поставкі нема? Звістно ж у Дефро як і майже будь яка европейский виробник має Internet/Ethernet модуль за допомогою якого відстежуюся помилки, стан, температури та т.і. Але нічого іноваційного я в цем не бачу, можливо для ОПОП цей "ПРОРИВ", але вже років з п’ять для іншіх це звичайний модуль... ;) Змінено 9 квітня 2013 користувачем Нинь ХАО Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Зигзаг Удачи Опубліковано: 9 квітня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 9 квітня 2013 Не подскажете - где можно более-менее подробно почитать об обвязке пеллетника? Что еще нужно обязательно докупать для котельной помимо самого котла? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Нинь ХАО Опубліковано: 9 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 9 квітня 2013 Не подскажете - где можно более-менее подробно почитать об обвязке пеллетника? Что еще нужно обязательно докупать для котельной помимо самого котла? В загалом розписано у Кстржеви, наприклад ось: kostrzewa.ru/system-mixing-5-40 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 9 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 9 квітня 2013 В загалом розписано у Кстржеви, наприклад ось: С Костаржевой и с теплотехникой в целом этот сайт не имеет ничего общего. Только желание срубить бабла любой ценой. На фото: фильтры наоборот, в сброс подрывного клапана закрутили манометр. И самое главное: Костаржева требует свою уникальную обвязку, основанную на четырехходовом клапане. В обвязке применяют очень большие диаметры и таким образом получают естественную циркуляцию котлового контура. Ниже схема из паспорта косторжевы. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Нинь ХАО Опубліковано: 9 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 9 квітня 2013 Вибачте, дійсно не додивися. Вірна обв’язка у Вас на скані листа. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 9 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 9 квітня 2013 Вірна обв’язка у Вас на скані листа. Это рекомендуемая производителем объвязка. А правильная, у меня в голове. Костаржева, на вес, страшно тяжелый котел. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Зигзаг Удачи Опубліковано: 9 квітня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 9 квітня 2013 Это рекомендуемая производителем объвязка. А правильная, у меня в голове. Костаржева, на вес, страшно тяжелый котел. А по работе он как? Относительно других аналогичных пеллетников? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 9 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 9 квітня 2013 А по работе он как? Как? Горит себе и горит. Дымоход 14 м/п. Выбирая пеллетник нужно смотреть на наличие сервиса. Котлов то много, а вот обслуживание с наличием зап. частей, в Киеве только у двоих Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Зигзаг Удачи Опубліковано: 9 квітня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 9 квітня 2013 Как? Горит себе и горит. Дымоход 14 м/п. Выбирая пеллетник нужно смотреть на наличие сервиса. Котлов то много, а вот обслуживание с наличием зап. частей, в Киеве только у двоих Это имеется в виду OPOP и Kostrzewa? Кстати - не понял разницы между Kostrzewa Maxi Bio 100 кВт и Kostrzewa Pellets Fuzzy Logic 99 кВт. Характеристики практически идентичные... Кстати по схеме - управление четырехходовым клапаном оно уже заложено в каждом пеллетнике или в каких-то простеньких надо докупать контроллер/датчики? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 9 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 9 квітня 2013 Не знаю. С Maxi Bio незнаком. Но лично мне, Поляки в отношении котлов напоминают Китайцев. Передирают все подряд и все котлы у них примерно одинаковы. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Нинь ХАО Опубліковано: 9 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 9 квітня 2013 Это рекомендуемая производителем объвязка. А правильная, у меня в голове. Костаржева, на вес, страшно тяжелый котел. Мені особисто, велика вага ДУЖЕ подобается, бо це свідчить про товстий шар металу всередині, а як наслідок, сподіваюсь і великий термін єксплуатації. Крім того Фузі Лоджіг не потребуе стільки зайвого кисню для якісного спалювання пелет, як ОПОП. Якщо я не помиляюсь, ОПОП мае біля 13% зайвого воздуху який видува тепло з котла, якшо ж менше - "коржики" або тління в зольному відділенні. Відсотки пишу з голови, тому якщо виправити - буду вдячен. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 9 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 9 квітня 2013 Это разные котлы и их сложно сравнивать. Поляк может работать и на дровах, угле, зерне и отсюда большой вес. ОРОР только пеллеты. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Нинь ХАО Опубліковано: 9 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 9 квітня 2013 Это разные котлы и их сложно сравнивать. Поляк может работать и на дровах, угле, зерне и отсюда большой вес. ОРОР только пеллеты. Багато паливність - це дуже гарно! З точки зору споживача, можливо з точки зору менеджера з продажу, це навпаки погано, бо не дае можливості тримати споживача за ...гм.. :D горішки. Тим більш е можливість коректно підібрать потужність: 1) Kostrzewa Pellets Fuzzy Logic 40 кВт (53 627 грн) + Kostrzewa Pellets Fuzzy Logic 50 кВт (60 936 грн) 2)Kostrzewa Pellets Fuzzy Logic 99 кВт (96 588 грн) Опопів просто не продается потужністю більш ніж 80кВт, тому деякі, недобросовістні, менеджери і втюхують 80ки, замість потрібної 90кВатки Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ttkotel Опубліковано: 9 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 9 квітня 2013 Мені особисто, велика вага ДУЖЕ подобается, бо це свідчить про товстий шар металу всередині, а як наслідок, сподіваюсь і великий термін єксплуатації. Крім того Фузі Лоджіг не потребуе стільки зайвого кисню для якісного спалювання пелет, як ОПОП. Якщо я не помиляюсь, ОПОП мае біля 13% зайвого воздуху який видува тепло з котла, якшо ж менше - "коржики" або тління в зольному відділенні. Відсотки пишу з голови, тому якщо виправити - буду вдячен. поправлю - до 30% мощности 14%, от 30 до 100% -7% в базовой настройке, но это же можно изменять ;) по желанию. Добавлено через 2 минуты Опопів просто не продается потужністю більш ніж 80кВт, тому деякі, недобросовістні, менеджери і втюхують 80ки, замість потрібної 90кВатки Вот видать Вы проект делали, что так ответственно заявляте о потребности 90 кВт!! Я бы туда вообще 60 поставил! Мне нравятся люди, рекомендующие в вопросах в которых некомпетентны! Пусть ТС напишет для чего ему 90 кВт на площадь 500-600 м?? Багато паливність - це дуже гарно! З точки зору споживача, можливо з точки зору менеджера з продажу, це навпаки погано, бо не дае можливості тримати споживача за ...гм.. :D горішки. Многотопливность, так как она реализована у Поляков - это недостаток этих котлов! ;) А за орешки будет держать Вас Ваш котел, когда Вы не будете знать что с ним делать!! Видать у Вас так и получилось ввиду неадекватности ваших сообщений! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Нинь ХАО Опубліковано: 9 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 9 квітня 2013 поправлю - до 30% мощности 14%, от 30 до 100% -7% в базовой настройке, но это же можно изменять ;) по желанию. Дякую за данні. Алеж якщо я не помиляюсь, то зменьшеня цього параметру викликае смердючу, недогорілу фудзіяму всередені? Вот видать Вы проект делали, что так ответственно заявляте о потребности 90 кВт!! Я бы туда вообще 60 поставил! Мне нравятся люди, рекомендующие в вопросах в которых некомпетентны! Як би ви з повагою відносились до інших, то були б в змозі, прочитати: Расчеты показывают потребность в 90 кВт мощности. Многотопливность, так как она реализована у Поляков - это недостаток этих котлов! ;) А за орешки будет держать Вас Ваш котел, когда Вы не будете знать что с ним делать!! Видать у Вас так и получилось ввиду неадекватности ваших сообщений! З відки в вас може бути досвід як працют ті котли ,коли ви засновник секти ОПОПів? Обьективності я за вами не спостерігав, то му і ваші меседжи викликают тільки посмішку. ;) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ttkotel Опубліковано: 9 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 9 квітня 2013 Дякую за данні. Алеж якщо я не помиляюсь, то зменьшеня цього параметру викликае смердючу, недогорілу фудзіяму всередені? Помиляєтесь! Як би ви з повагою відносились до інших, то були б в змозі, прочитати: Як би Ви з повагою відносились би до інших, то писали відповідь на мові яку запропонував ТС! А є там розрахунки чи немає, це хай напише ТС. З відки в вас може бути досвід як працют ті котли ,коли ви засновник секти ОПОПів? Обьективності я за вами не спостерігав, то му і ваші меседжи викликают тільки посмішку. ;) Є досвід, недавно, це так до теми досвіду, бачив як працює, намагається працювати Висман Пеллетний, але з Вами дискусію вести не буду. Скільки потрібно кисню для горіння, який процент для якісного і від чтого це залежить - воно просто Вам не потрібо. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Зигзаг Удачи Опубліковано: 9 квітня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 9 квітня 2013 Кстати да, о мощности. Ввиду того, что посчитать пеплопотери нашего склада затруднительно,я пошел путем от обратного: сейчас мы получаем тепло от соседей, за январь была максимальная месячная цифра за этот отопительный период - 55 Гкал. Которые я перевел в квт*ч и разделил на 30 а потом на 24. Получилась цифра 88 кВт. Это на счетчиках котельной в 200 метрах от нас. Поэтому, как мне кажется, 90 кВт - это та мощность, что мне нужна... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 9 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 9 квітня 2013 Ввиду того, что посчитать пеплопотери нашего склада затруднительно, А в чем трудность? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Зигзаг Удачи Опубліковано: 9 квітня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 9 квітня 2013 А в чем трудность? Трудность в том, что здание в 6000 кв м, два этажа с подвалом, пристроенные помещения офисов, в складах отопления регистрами, на лестничных клетках дверей нет, а батареи есть , в подвале сквозняки, где-то кровля утеплялась еще при советской власти, а в некоторых местах на кровлю добавлялся ЭППС :D В общем считать надо неделю, а мне лень Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ttkotel Опубліковано: 10 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 10 квітня 2013 Трудность в том, что здание в 6000 кв м, два этажа с подвалом, пристроенные помещения офисов, в складах отопления регистрами, на лестничных клетках дверей нет, а батареи есть , в подвале сквозняки, где-то кровля утеплялась еще при советской власти, а в некоторых местах на кровлю добавлялся ЭППС :D В общем считать надо неделю, а мне лень Утепляться нужно а то не прокормите ... Утепление в любом случае планируйте. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Нинь ХАО Опубліковано: 10 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 10 квітня 2013 Трудность в том, что здание в 6000 кв м, два этажа с подвалом, пристроенные помещения офисов, в складах отопления регистрами, на лестничных клетках дверей нет, а батареи есть , в подвале сквозняки, где-то кровля утеплялась еще при советской власти, а в некоторых местах на кровлю добавлялся ЭППС :D В общем считать надо неделю, а мне лень Мабуть таки треба розглядати основним видом палива - дрова, бо з 1кг пелет в найкращому випадку можно отримати 4,4 кВт\год. тепла В моему місті, 1т пелет на складі, в біг-бегах 100 еуро (маленькими мішечками дорожче на 10%) + транспорт + завантаженя-розвантаження. Тобто, один кВт буде коштувать від 0.25 до 0.3 грн. А на місяц, Вам буде потрібно 14.5 тонн пелет. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ttkotel Опубліковано: 10 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 10 квітня 2013 Мабуть таки треба розглядати основним видом палива - дрова, бо з 1кг пелет в найкращому випадку можно отримати 4,4 кВт\год. тепла В моему місті, 1т пелет на складі, в біг-бегах 100 еуро (маленькими мішечками дорожче на 10%) + транспорт + завантаженя-розвантаження. Тобто, один кВт буде коштувать від 0.25 до 0.3 грн. А на місяц, Вам буде потрібно 14.5 тонн пелет. Ну по Вашим меркам считать то дров нужно будет 20 тонн, притом это при влажности 15-20%, а где взять такое количество сухих дров?? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Нинь ХАО Опубліковано: 10 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 10 квітня 2013 Ну по Вашим меркам считать В вас є якісь обгрунтовані зауваженя, до методиці розрахунку? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ttkotel Опубліковано: 10 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 10 квітня 2013 Никто не учитывает что машина сырых дров( 8 кубов) - это всего 2 - 2,5 тонные топлива. Это топливо нужно порезать, расколоть, высушить и где то складировать. И чем больше отопительная площадь тем больше нужно проводить выше описанные действия. Смету и трудозатраты всего этого можете сами сложить? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Нинь ХАО Опубліковано: 10 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 10 квітня 2013 Чі е у вас заперечення до тезісу: "1 кг. пелет спалений в котлі, виробляе 4.0-4,4 кВт\год. тепла." Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз