Самсебмастер Опубліковано: 17 березня 2013 Поділитись Опубліковано: 17 березня 2013 Начинается весенне-летний строительный сезон (хотя он у меня и зимой не заканчивается) и стало немного обидно - читаешь форум и, такое впечатление, что строятся только в Киеве и Киевской области. А ведь у нас на Сумщине тоже народ занимается созидательным трудом. Причем у нас нет "Эпицентров" и прочих навороченных "-центров", все нужно найти, достать, выстрадать. Так может откликнитесь, братья по счастью (несчастью), и пообсуждаем наши проблемы. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Soloni Опубліковано: 24 березня 2013 Поділитись Опубліковано: 24 березня 2013 За 13 месяцев - 702 просмотра в Сумах и никто не захотел купить себе стройматериалы напрямик у производителя Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vrmsumy Опубліковано: 24 березня 2013 Поділитись Опубліковано: 24 березня 2013 За 13 месяцев - 702 просмотра в Сумах и никто не захотел купить себе стройматериалы напрямик у производителя так у нас вроде свой завод силикатного кирпича есть Добавлено через 38 секунд Самсебмастер, а какие у нас проблемы? вроде все решаемо 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Sumchanka Опубліковано: 24 березня 2013 Поділитись Опубліковано: 24 березня 2013 Я согласна с Самсебмастером, что если почитать форум, то действительно создается впечатление, что строится Киевская область. И что у них радует- они все проблемы решают вместе, делятся советом, ездят друг к другу, делятся опытом. Да, есть на форуме и наши застройщики и не только, но такого тесного общения у нас нет, несмотря на то, что городок то у нас намного меньше Киева, а область -соответственно меньше Киевской.Лично я ,только начав строится ,уже успела получить и позитив от стройки-помощь и материалы сумчан и киевлян, и негатив-попав у своих же давно знакомых на "бизнес по Сумски"- вот и думай с кем лучше работать и кому доверять... Для меня было бы интересно иметь наш БС по разным материалам и услугам,например... Да ладно, это мысли вслух... Всем желаю решать вовремя(а это важно) возникающие проблемы! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Soloni Опубліковано: 24 березня 2013 Поділитись Опубліковано: 24 березня 2013 так у нас вроде свой завод силикатного кирпича есть сделали вид , будто не поняли , что речь о смесях идет Или Вы до сих пор возите песок из Одессы ? ;) (в составе смесей 70-75 %) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 25 березня 2013 Поділитись Опубліковано: 25 березня 2013 Я вже п'ятий рік будуюсь самостійно. Трохи попав у халепу з бригадою(Самбур Андрій). А якщо кому якась допомога потрібна, прошу у приватну скриньку. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Самсебмастер Опубліковано: 25 березня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 25 березня 2013 Ну вот и славно - лиха беда начало. Осмелюсь утверждать, что у нас, конечно, присутствует "бизнес по Сумски", но можно и нормальные материалы купить, можно и спецов хороших найти. Главная наша проблема - отсутствие информации. И приходится "набивать шишки". По-этому считаю очень важным процесс обмена информацией. Например, меня сейчас очень интересуют несколько вопросов(если есть опыт - поделитесь): 1. Устройство электрических теплых полов (поставщики, цены?) 2. Строительство бани (отдельно стоящая постройка, есть фундамент) В свою очередь могу поделиться опытом строительства дачи с нуля. Есть нормальные поставщики дерева (блок-хаус, вагонка и т.п.), смеси, цемента, перлита. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 27 березня 2013 Поділитись Опубліковано: 27 березня 2013 меня сейчас очень интересуют несколько вопросов(если есть опыт - поделитесь): 1. Устройство электрических теплых полов (поставщики, цены?) 2. Строительство бани (отдельно стоящая постройка, есть фундамент). По електричній ТП - маю лише надійного електрика(третій об'єкт зі мною). По будівництву бані - є надійні майстри, але дуже багато питань - матеріал, проект(план), місце розташування та т.і. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Самсебмастер Опубліковано: 27 березня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 27 березня 2013 По електричній ТП - маю лише надійного електрика(третій об'єкт зі мною). По будівництву бані - є надійні майстри, але дуже багато питань - матеріал, проект(план), місце розташування та т.і. Я сам доволі надійний електрик. Потрібна консультація по їх (ТП) улаштуванню і вибору кабелю. А з приводу бані, якраз і потрібен надійний майстер для предметної консультації на місці. Матеріал, бажання й руки є - недостатньо теоретичної бази. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Drosselbeere Опубліковано: 27 березня 2013 Поділитись Опубліковано: 27 березня 2013 Какая консультация вам необходима? Если по конструкциям, то может смогу чем то помочь Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Самсебмастер Опубліковано: 27 березня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 27 березня 2013 Какая консультация вам необходима? Если по конструкциям, то может смогу чем то помочь Нужна консультация как правильно и рационально самому построить баню, имея готовый фундамент 3 х4, заготовленный брус 100 х 150. Пирог стены? Крыша? Планировка помещений? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Drosselbeere Опубліковано: 27 березня 2013 Поділитись Опубліковано: 27 березня 2013 3х4 не большой размер. Половину сьест парилка. Вторая половика как предбаник он же комната отдыха. Крыша односкатная. Такой эконом вариант. Главное правиьно сделать парилку, особенно расположение лавок и каменки, что бы можно нормально парится, особенно если любите с веником 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 28 березня 2013 Поділитись Опубліковано: 28 березня 2013 Збудував вже дві бані - обидві працюють. Перша, під Києвом маю трохи земельки і там збудував окрему будівлю: - мілко заглиблений стрічковий фундамент; - дерев'яний каркас та закидка(розібрав стару хату на ділянці), обшиті дранкою, заштукатурені глиною та закриті в пів-червоної цегли; - дах шифер; - піч - двердопаливна(на дровах). Розмір будови - 4500 на 4500, кімната відпочинку, помивочна, парилка. Друга, тут під Сумами: - в складі госп.блоку, який стоїть на залізобетонному фундаменті; - стіни (від зовні) силікатна цегла(в пів-цеглини), два листи ПП(20) по 5 см на буд.піні, силікатний газобетон(20 см); - з середини - "Ізовер-50", ПЕ на фользі(3 мм), липова вагонка, підлога плитка на керамзитобетоні та тому ж ПЕ на фользі; - піч електрична 380/13,5 кВт "Харвія"(Китай). Розмір парилки - 2000 на 3600. Що не зрозуміло, питайте, відповім. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Самсебмастер Опубліковано: 28 березня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 28 березня 2013 Спасибо за наглядность! Уже имею фундамент МЗЛ с цоколем в кирпич. Планировал стены из бруса 100х150 с наружной обшивкой роменской "чекушкой" (65 мм). Но терзают смутные сомнения - а не будут ли стены "холодными". Можно ли рассмотреть вариант наружной стены из сумского простеночного блока 100 мм с последующей отделкой под покраску+песчаник? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 28 березня 2013 Поділитись Опубліковано: 28 березня 2013 Якщо збираєтесь використовувати баню цілорічно, то я б підняв цоколь на пару-трійку цеглин - все ж таки ми - північ. В мене цоколь у 45 см і то підлога холоднувата.Стосовно пирогу стін - мені подобається, але може додати утеплювач, банальний пінопласт 20 твердості? Тільки треба вирахувати точку роси. Ваші припущення про холодність силікатних блоків-"сотки" та пісчаника - справедливі. Я би не радив. Тоді вже блок силікатобетону ложити - 30 см плюс утеплювач (ПП) плюс пісчаник, але останній треба "прив'язувати" до основної стіни. Я використовував для зв'язки блок/цегла цвяхи 200 мм. Найбільше мені сподобалось дерево/брус. Але все одно потрібно буде з середини утеплювати та ізолювати екраном, який відштовхує тепло. До речі, знайшов на домашньому компі план моєї сумської бані. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Самсебмастер Опубліковано: 28 березня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 28 березня 2013 Ні, певно ви мене не зрозуміли: однозначно стіни будуть з бруса, який вже заготовлений, з середини екран+вагонка. Питання про зовнішню стіну: цегла (четверть) лицьова, чи піноблок? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 29 березня 2013 Поділитись Опубліковано: 29 березня 2013 Перепрошую, затуркався на роботі... Тоді мені більше подобається цегла-чекушка. Тільки обов'язково потрібно робити ізоляцію деревини - або повітрянною подушкою у 3-5 см, або, як у мене під Києвом - дранкою та штукатуркою з глиняно-піщаний розчином. Це для того, аби посунути "точку роси". Це моя власна думка. Архітектори-конструктори мають можливість зробити розрахунок, а я - юрист;) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Самсебмастер Опубліковано: 29 березня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 29 березня 2013 Архітектори-конструктори мають можливість зробити розрахунок, а я - юрист Спасибі за поради! Я теж офіцер запасу, але ж будуємо! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 2 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 2 квітня 2013 Знайшов план-креслення бані, що збудована під Києвом. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Aiselika Опубліковано: 14 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 14 квітня 2013 Добрый день, дорогие сумчане. Перечитала много информации, но так и не смогла свести все в одну последовательность. Подскажите пожалуйста, после приобретения земельного участка в какие службы нашего города обращаться что бы получить разрешение на строительство? Может кто-то уже проходил все это и расскажет поэтапно, что за чем идет? Буду очень благодарна за помощь. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Drosselbeere Опубліковано: 14 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 14 квітня 2013 Aiselika, а где участок город или район? а так порядок единый. делаете эскизный проект, на его основе получаете стройпаспорт в городской или районной архитектуре. после получения СП, заполняете уведомление которое регистрируете в ГАСКе... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Sumchanka Опубліковано: 14 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 14 квітня 2013 Aiselika,добро пожаловать в ряды застройщиков. Сама недавно проходима упомянутые Вами процедуры. Если при покупке участка уточняли ограничения - это уже хорошо и строить на нем можно. Следующее -выбор проекта дома и его размещение на участке у учетом отступов - от его площади будет зависеть какую документацию Вам нужно будет готовить для Архитектуры (будет ли достаточно эскизного проекта или полного Рабочего проекта). После определения данных вопросов- в ГАСК сдать уведомление , а после этого- письмо на мера и можно официально строить - это в идеале, а жизни может быть по другому... Если что- обращайтесь 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Aiselika Опубліковано: 14 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 14 квітня 2013 Ухты, даже не ожидала так быстро получить ответ. Огромное спасибо,Drosselbeere и Sumchanka. Участок находиться в черте города. Ограничения уточняли, участок без ограничений. Планируем домик с мансардой до 100м2. То каким мы видем его с мужем мы набросали, а куда нужно обращаться, что бы составить эскизный проэкт? И сколько это может стоить? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Drosselbeere Опубліковано: 14 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 14 квітня 2013 а куда нужно обращаться, что бы составить эскизный проэкт? я могу сделать эскизный ))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Aiselika Опубліковано: 14 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 14 квітня 2013 я могу сделать эскизный ))) Спасибо, буду иметь ввиду. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз