Dmode Опубліковано: 17 січня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 17 січня 2023 (змінено) 5 минут назад, sigma_shig сказал: Не треба пробувати зібрати самому. Та в мене вже все зібрано на Локсоні. Ну майже. Тільки вимикачі залишилось підключити до виходів PLC. З модбасом, теж розібрався. Лічильники і ТН комунікують на ньому. Зробив окремий модуль на 1wire який по UDP шле команди на PLC, бо модуль локсона на 1wire коштує космос. Через esp зробив шлюз між хабом Хіаомі і Локсоном. Все по туторіалах. Так що якось по троху роблю своїми руками. Змінено 17 січня 2023 користувачем Dmode Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smartdom Опубліковано: 17 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 17 січня 2023 19 часов назад, standov сказал: то ви запитайте в данфоса про "бестолковий модбас" чи в вісмана Нормальний модбас, просто він для іншого ніж ви уявляєте мне не надо ни у кого ничего спрашивать. у меня опыта..)) и я говорю о МодБасе в контексте умных домов, а не диспетчеризации!!!!!! пром оборудования. но для вас как "профи" со знанием одного единственного протокола, нет разницы, между диспетчеризацией и децентрализованного управления... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smartdom Опубліковано: 17 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 17 січня 2023 (змінено) 15 часов назад, InSAn сказал: Віртість тієї коробочки може зрівнятися із вартістю пристроїв на модбасі? стоимость одной коробочки? серьезно? а я думал надо считать все в комплексе - стоимость всего решения...но то такое... стоимость будет такая как вы посчитаете нужным и что не мало-важно от кол продаж... и стоимость кнх давно уже не та что была 10 лет назад. и главное )) на стоимость влияет членство в организации - 50к евро в год. Змінено 17 січня 2023 користувачем smartdom Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smartdom Опубліковано: 17 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 17 січня 2023 15 часов назад, InSAn сказал: Наприклад? найду ссылки - дам. есть такое понятие - кнх-совместимо. это оборудование, полностью соответствующее стандарту...но типа без сертификата. и для начала он и нафиг не надо... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 17 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 17 січня 2023 (змінено) 1 годину тому, Dmode сказав: Хотілося б глянути як це у змонтованому вигляді може виглядати. Бо поки не розумію. В мене уся кручена пара котра не пов'язана з езернетом виходить на крос к на фото. По правильному там робиться 2 лініїз плінтами - до першої лінії йдуть дроти від щитка у той кількості що треба. Тобто у щиток до обладнання може заходити 4-х парна кручена пара з кроса, а не окремі пари. На іншу сторону заводяться усі пари всього будинку. А потім вже на кросі ті пари що треба з'єднуються між собою. Єдине що воно трохі дороге. Плінти я придбав використані по 10 грн за штуку, але монтажний профіль для них довжиною 20 см у 2019 році коштував трохи більше 1000 грн за комплект + за інструмент для кросу ще 1000 чи більше наскільки я пам'ятаю. нормальні фото маленьких кросів не знаходяться, але в іддеалі воно може виглядати ось так Змінено 17 січня 2023 користувачем k-master 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smartdom Опубліковано: 17 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 17 січня 2023 16 часов назад, InSAn сказал: Віртість тієї коробочки може зрівнятися із вартістю пристроїв на модбасі? Наприклад? intelektronik.pl/oferta.php вот!!! это называется кнх-совместимое оборудование. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smartdom Опубліковано: 17 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 17 січня 2023 (змінено) 20 часов назад, standov сказал: то ви запитайте в данфоса про "бестолковий модбас" чи в вісмана Нормальний модбас, просто він для іншого ніж ви уявляєте отвечу умникам один раз )) пока они постигают модбас на своей хатынке и фантазируют по поводу других, что они себе представляют....эти другие на модбас делают коммерческие объекты)) Змінено 17 січня 2023 користувачем smartdom 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 17 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 17 січня 2023 15 хвилин тому, smartdom сказав: отвечу умникам один раз )) пока они постигают модбас на своей хатынке и фантазируют по поводу других, что они себе представляют....эти другие на модбас делают коммерческие объекты)) Ой, як страшно нам тут стало, бо хтось, сидячи в мамкіному підвалі, перепощує кольорові картинки з інтернету Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smartdom Опубліковано: 17 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 17 січня 2023 (змінено) 8 минут назад, volomoto сказал: Ой, як страшно нам тут стало, бо хтось, сидячи в мамкіному підвалі, перепощує кольорові картинки з інтернету найди один в один в инете эту картинку!!! эксперты мамкины по модбасу ))) Змінено 17 січня 2023 користувачем smartdom Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 17 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 17 січня 2023 19 хвилин тому, smartdom сказав: найди один в один в инете эту картинку!!! эксперты мамкины по модбасу ))) Як цей об'єкт відноситься до хатинки? Коли я вмикаю світло я бажаю щоб світло увімкнулось миттєво після натискання на клавішу, а не поки мастер знайде час щоб опитати клавішу, а потім надіслати команду на вмикання лампочки. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smartdom Опубліковано: 17 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 17 січня 2023 12 минут назад, k-master сказал: Як цей об'єкт відноситься до хатинки? а я Вам отвечал? почитайте кому и на какой вопрос я отвечал. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smartdom Опубліковано: 17 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 17 січня 2023 46 минут назад, volomoto сказал: Ой, як страшно нам тут стало, бо хтось, сидячи в мамкіному підвалі, перепощує кольорові картинки з інтернету ну???? эксперды )) в инете нашел? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smartdom Опубліковано: 17 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 17 січня 2023 (змінено) 39 минут назад, k-master сказал: Коли я вмикаю світло я бажаю щоб світло увімкнулось миттєво після натискання на клавішу, а не поки мастер знайде час щоб опитати клавішу не может быть таких проблем на модбасе )) тут 101 экпердддд рассказывает доказывает, что кнх это для лохов, а для них модбас самое то....))) а оказывается..... решение проще простого!!!!!! нефиг нарушать концепцию автоматизации придуманную за долго до того как "эксперты" познакомились с модбас. и эта концепция разделяет протоколы для "диспетчеризации" (например модбас) и децентрализованного управления (knx, lonworks, CAN) (о чем я и писал выше) поэтому дабы не возникали такие проблемы на модбасе - ставят свободно-программиуремые контроллеры со своими входами\выходами (и алгоритмами внутри отдельного локального контроллера, а не мастера модбас).....а модбас используют только для например вэб управления или с тачпанели.... Змінено 17 січня 2023 користувачем smartdom Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 17 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 17 січня 2023 2 минуты назад, smartdom сказал: не может быть таких проблем на модбасе )) тут 101 экпердддд рассказывает доказывает, что кнх это для лохов, а для них модбас самое то....))) а оказывается..... шось ваші таргани розбушувалися ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 17 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 17 січня 2023 4 минуты назад, smartdom сказал: ставят свободно-программиуремые контроллеры со своими входами\выходами.....а модбас используют только для например вэб управления или с тачпанели.... ві не паверіте(с) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smartdom Опубліковано: 17 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 17 січня 2023 (змінено) 2 минуты назад, standov сказал: шось ваші таргани розбушувалися ) я вообще не тебе вопрос задавал, а производителю оборудования. в твоих "экспертных" комментах не нуждаюсь! Змінено 17 січня 2023 користувачем smartdom Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 17 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 17 січня 2023 6 минут назад, smartdom сказал: я вообще не тебе вопрос задавал, а производителю оборудования. в твоих "экспертных" комментах не нуждаюсь! ну то в лічку і задавайТЕ, якшо ви не нуждаєтесь в коментарях нікого Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smartdom Опубліковано: 17 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 17 січня 2023 3 минуты назад, standov сказал: ну то в лічку і задавайТЕ, якшо ви не нуждаєтесь в коментарях нікого забыл у тебя разрешение спросить, могу ли спросить ))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smartdom Опубліковано: 17 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 17 січня 2023 4 минуты назад, standov сказал: ну то в лічку і задавайТЕ, якшо ви не нуждаєтесь в коментарях нікого и я не против комментариев. комментарии по типу - что я представляю или нет - это Ваши личные фантазии и мне они не интересны.... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 17 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 17 січня 2023 4 минуты назад, smartdom сказал: забыл у тебя разрешение спросить, могу ли спросить ))) спрашивайте ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smartdom Опубліковано: 17 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 17 січня 2023 (змінено) слив модбасников экспертов засчитан ) пилите шура...пилите... а заодно подумайТЕ, почему дайкин, митцык и прочие производители оборудования для ЗДАНИЙ - давно выпустили свои шлюзы под кнх или сертифицировали под свои протоколы - шлюзы сторонних производителей. как например Дайкин кнх шлюз от Зеннио. или почему такой производитель как WAGO (очень любимый мной) имеет помимо модбас по умолчанию на борту - модули расширения очеееень многих протоков, включая кнх и дали.... Змінено 17 січня 2023 користувачем smartdom Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smartdom Опубліковано: 17 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 17 січня 2023 (змінено) 29 минут назад, standov сказал: спрашивайте ) гуглиТЕ "уважаемый" фантазер по форму - Weintek. и найдете мои Ответы на тему - бюджетный проверенный на практике умный дом на модбасе. )) и без задержек и проблем колхозить выход на вход ))))))) Змінено 17 січня 2023 користувачем smartdom 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 17 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 17 січня 2023 генератор випадкової інформації Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smartdom Опубліковано: 17 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 17 січня 2023 (змінено) 5 минут назад, standov сказал: генератор випадкової інформації это вы про себя уважаемый? полностью согласен!!! а что я себе представляю )) так рукописи не горят )) Змінено 17 січня 2023 користувачем smartdom Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 17 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 17 січня 2023 шо відбувається, хто тут :))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз