HumanKM Опубліковано: 14 листопада 2020 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2020 Привіт. Який рівень у вас ґрунтових вод? Якщо я правильно зрозумів, то у вас не має ніяких ЗБ кілець, а просто яма з щебнем? При великому дощу (залповому скиданню) вода встигає розтікатися по щебню? До першої води 11м Так яма з щебнем, зайдіть в мою тему в підписі, там знайдете фотки. Все встигає 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oce@n Опубліковано: 20 березня 2021 Поділитись Опубліковано: 20 березня 2021 Доброго дня! Дуже дякую за тему! Якраз думаю про відведення води. Якщо хтось робив в Києві і досвід співпраці з виконавцями позитивний, накидайте, будь ласка, віднуки в приватні. Дякую! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 20 березня 2021 Поділитись Опубліковано: 20 березня 2021 Доброго дня! Дуже дякую за тему! Якраз думаю про відведення води. Якщо хтось робив в Києві і досвід співпраці з виконавцями позитивний, накидайте, будь ласка, віднуки в приватні. Дякую! Раджу форумчанина з ніком Пуля Якщо не знайдете контакта, то в приват мені напишіть, скину його тел. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oce@n Опубліковано: 28 березня 2021 Поділитись Опубліковано: 28 березня 2021 Підкажіть, чи потрібен щебінь в жоенажному колодязі? Пропонують зібрати воду з водостоків, пустити її требаси в дренажні колодязі. Але! При цьому дно колодязів залишити простл піском, без щебня. Тобто колодязі будуть пусті, прийматимуть воду так. Аргумент: щебінь замулитьмя швидко. Підкажіть, чи це спрацює. Грунт: супісок (близько метра), суглинок (трохи більше, але орієнтлвно метр), пісок (орієнтовно 6 м). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Narval Опубліковано: 28 березня 2021 Поділитись Опубліковано: 28 березня 2021 Підкажіть, чи потрібен щебінь в жоенажному колодязі? Пропонують зібрати воду з водостоків, пустити її требаси в дренажні колодязі. Але! При цьому дно колодязів залишити простл піском, без щебня. Тобто колодязі будуть пусті, прийматимуть воду так. Аргумент: щебінь замулитьмя швидко. Підкажіть, чи це спрацює. Грунт: супісок (близько метра), суглинок (трохи більше, але орієнтлвно метр), пісок (орієнтовно 6 м). Так у вас же угв высокий, толку от песка на 6м. Докапывайтесь колодцем до воды и все. Дождевая вода это не канализация, замуливатся не будет. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadim240283 Опубліковано: 12 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 12 червня 2023 Добрый вечер. Сейчас тоже предстоит эта работа. Тему прочитал, осталось несколько вопросов. Крыша 4-х скатная , 200м2. По четырем углам водостоки. Грунт суглинок . Вижу следующий вариант реализации водоотведения. В земле по периметру дома с трех сторон прокладывается 110 рыжая канализационная труба, в которую втекает вода из четырех водостоков через дождеприемники. Далее она соединяется со 180й трубой, по которой вода идет в дренажный колодец. Дренажный колодец сделан из двух полутораметровых колец, снизу щебень, под ним геотекстиль. Подскажите : 1) Правильная ли система, или надо что-то изменить? 2) Есть ли смысл вместо канализационных труб, использовать специальные дренажные с отверстиями, чтоб вода по ходу течения впитывалась? Если да, то я так понимаю нужно под эту трубу подушку из щебня высотой 20 см и шириной 20 см делать, чтоб была больше площадь впитывания? 3) Яма из двух колец, справится с обьемом воды с крыши площадью 200м2? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 12 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 12 червня 2023 1 годину тому, vadim240283 сказав: 2) Есть ли смысл вместо канализационных труб, использовать специальные дренажные с отверстиями, чтоб вода по ходу течения впитывалась? Дренажні для того щоб навпаки вода з грунту в труби збиралась. 2 години тому, vadim240283 сказав: Яма из двух колец, справится с обьемом воды с крыши площадью 200м2? Потрібно рахувати. Який дощ (об'єм опадів, тривалість), що за кільця (який об'єм буде в результаті), яка фільтруюча здатність грунту. Якщо одного колодязя не вистачить, то можна передбачити подальше відведення на територію, наприклад. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 13 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 13 червня 2023 Кільця навіщо??? Копаєте яму, бажано не менше 7м від фундаменту. Вистилаєте геотекстилем. Засипаєте щебнем крупної фракції. Вода яка накопичиться в щебні, має через геотекстиль відходити в грунт. В кільцях, вона це робитиме лише вних, відповідно процес буде довшим. В мене 6м.куб., площа даху не менша. Ніразу не було такого щоб не вистачило ями для прийому води. Вважається частиною досвідчених форумчан, що на дно я дарма поклав полотно. Але по факту з 2016року все ок. Вирішив перестрахуватися, тому вставив 160мм канашку з купою отворів. Типу якщо раптом що, то туди можна погрузити насос для відкачки. Ну і метрове кілечко, як місце через яке врізатимуться труби + доступ до канашки під насос 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Garret Опубліковано: 2 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 2 серпня 2023 13.06.2023 в 09:34, HumanKM сказав: Кільця навіщо??? Копаєте яму, бажано не менше 7м від фундаменту. Вистилаєте геотекстилем. Засипаєте щебнем крупної фракції. Вода яка накопичиться в щебні, має через геотекстиль відходити в грунт. В кільцях, вона це робитиме лише вних, відповідно процес буде довшим. Щось мені здається якщо перерахувати на корисний обʼєм приймаємої води, то варіант з щебнем виходить значно дорожче. У кільці можно пробити бокові отвори щоб пришвидшити процес. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Antrate Опубліковано: 8 лютого Поділитись Опубліковано: 8 лютого Які будуть думки, щодо відводу дощової води з даху в існуючий колодязь. Вода постійно є. Глибина приблизно 5 метрів. Вода з колодязя в їжу не використовується. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Андрій Миколайович Опубліковано: 8 лютого Поділитись Опубліковано: 8 лютого 24 хвилини тому, Antrate сказав: Які будуть думки, щодо відводу дощової води з даху в існуючий колодязь. Вода постійно є. Глибина приблизно 5 метрів. Вода з колодязя в їжу не використовується. А сусіди? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Malchish Опубліковано: 8 лютого Поділитись Опубліковано: 8 лютого 37 минут назад, Antrate сказал: Які будуть думки, щодо відводу дощової води з даху в існуючий колодязь. Вода постійно є. Глибина приблизно 5 метрів. Вода з колодязя в їжу не використовується. А "сміттєві" дерева по типу беріз є? Якщо так - мілке сміття буде на даху, потім в лівньовці і колодязі відповідно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 8 лютого Поділитись Опубліковано: 8 лютого 1 годину тому, Antrate сказав: Які будуть думки, щодо відводу дощової води з даху в існуючий колодязь. Вода постійно є. Глибина приблизно 5 метрів. Вода з колодязя в їжу не використовується. Є така приказка- Не плюй у криницю, пригодиться водиці напитися. Я б цього не робив. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Андрій Миколайович Опубліковано: 8 лютого Поділитись Опубліковано: 8 лютого Немає можливості зробити дренаж вздовж ділянки, глибиною з метр і засипати щебенем? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Antrate Опубліковано: 10 лютого Поділитись Опубліковано: 10 лютого 08.02.2024 в 15:07, Андрій Миколайович сказав: А сусіди? Що саме? У всіх свердловини. У мене також. 08.02.2024 в 15:24, Malchish сказав: А "сміттєві" дерева по типу беріз є? Якщо так - мілке сміття буде на даху, потім в лівньовці і колодязі відповідно. Нема взагалі дерев навколо будинку. 08.02.2024 в 16:31, naupv сказав: Є така приказка- Не плюй у криницю, пригодиться водиці напитися. Я б цього не робив. Чим дощова вода гірша за ту, що у криниці, якщо в криниці практично верховодка? Грунт на ділянці пісок практично на всю глибину, що копав (3 метри а там мабуть і глибше). Рішення ще не прийняв але наскільки я зрозумів то з технічної сторони проблем нема. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Malchish Опубліковано: 12 лютого Поділитись Опубліковано: 12 лютого Теоретично, можна і в колодязь, от тільки для мене питання - як швидко він "поглинає" воду і чи не буде він переповнюватись після рясних опадів (по типу "залпового скиду")? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз