prg1974 Опубліковано: 13 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 13 лютого 2013 (змінено) Здравтвуйте! Хочу в этом году организовать отвод дождевой воды от дома. Хочу выкопать яму, туда автомобильные шины, внутрь на половину щебень, всерху бетонная крышка, земля. над колодцем будет клумба. Под всем домом у меня подвал. Глубина подвала 2-2,3м.] Вопрос: на какое расстояние от дома (минимум) копать колодец? не будет в подвал валить вода? на картинке я попробывал схему прикинуть Змінено 13 лютого 2013 користувачем prg1974 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SON Опубліковано: 13 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 13 лютого 2013 Дурная затея, после 2-3 нормальных дождей яма будет полная. У меня с 3 сторон дома вода отводится на дорогу, с одной 4 стороны в ванную. После 20 минутного дождя ванна полная. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Аргилит Опубліковано: 13 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 13 лютого 2013 Ваша идея имеет право на жизнь при условии, что Вы докопаетесь до песка и именно там расположите дренаж. Но есть еше условия-обьем емкости с покрышек,площадь крыши,кол-во осадков. Одно дело отводить воду с половины пдощади крыши в Крыму,а другое -со всей крыши в Карпатах... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
prg1974 Опубліковано: 13 лютого 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 13 лютого 2013 Покрышки будут от фур, по 3 шт в колодце. Площадь одного ската криши 90м.кв Грунт у меня чорнозём от 0,5м до 1,7м, под ним глина Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Надежда Опубліковано: 13 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 13 лютого 2013 Дурная затея, после 2-3 нормальных дождей яма будет полная. . У меня сделано два ливневых колодца, крыша 300 м.кв. Вода без проблем стекает в колодцы ПЯТЬ лет Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
prg1974 Опубліковано: 13 лютого 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 13 лютого 2013 Вопрос был - не будет ли вода из колодца подтапливать подвал, или какое минимальное расстояние от фундамента дома до колодца? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Аргилит Опубліковано: 13 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 13 лютого 2013 (змінено) Опьять же-толчем воду в ступе,точнее в колесах. Или скатах...Даже если Вы с дного ската крыши будете отводить воду в 3 покрышки от фур , то этого однозачно мало.Особенно при структуре грунта которую Вы привели... Да,забыл-был вопрос- естественно,что если у Вас будет два колодца по 3 "покрышки от фур" на каждый скат крыши они быстро будут наполняться при той структуре грунта которую Вы привели и я думаю,что Вам лучше сделать водоотвод с двух,а лучше с 4 точек в один приемник большего размера... Змінено 13 лютого 2013 користувачем Аргилит Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Алексеевич Опубліковано: 14 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 14 лютого 2013 Вопрос был - не будет ли вода из колодца подтапливать подвал, или какое минимальное расстояние от фундамента дома до колодца? В глине не будет подтапливать. Минимальное расстояние - возьмите примерно как от септика - метра 4 хотя бы (исходя из устойчивости фундамента). Ближе не нужно. Покрышки будут от фур, по 3 шт в колодце. Площадь одного ската криши 90м.кв Грунт у меня чорнозём от 0,5м до 1,7м, под ним глина Чернозём начинается с поверхности, а не с полуметра. Поэтому какой грунт в действительности - ХЗ; вот "под ним глина" - это понятно. Дальше. Площадь ската и проекция ската - не одно и то же. Поэтому будем считать, что угол наклона - 45 градусов и проекция ската - 60 м кв. Дальше. Хороший летний ливень в Киеве мождет дать до 100 мм за сутки. Это значит, что Ваши покрышки должны принять в себя 6 м куб. воды в сутки; в противном случае вода пойдёт верхом через все щели под напором, который будет зависеть от высоты труб ливнёвки. Может, я и неправ, но думаю, что такое количество воды в глине не примут даже три покрышки от "Беларуси" или "Кировца". Лучше придумайте что-нибудь другое. У меня сделано два ливневых колодца, крыша 300 м.кв. Вода без проблем стекает в колодцы ПЯТЬ лет В Ваших Музычах тоже глина? Или всё-таки супеси? У моего друга Мухамеда в Каракумах такая ливнёвка работает уже даже 6 лет - и ничего! В смысле - дождя всё нету... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
prg1974 Опубліковано: 15 лютого 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 15 лютого 2013 Чернозём начинается с поверхности, а не с полуметра. Поэтому какой грунт в действительности - ХЗ; вот "под ним глина" - это понятно. Так як під будинком підвал, і коли копали котлован я особисто був, то бачив на власні очі зріз землі - чонозем в мене йде з поверхні і одному місці будинку 1,7м. а мінімальний шар 0,5м (будинок 10х11). Тому і підвал від поверхні заглиблений на 2м. - мусили пройти чорнозем. Так як чорнозем дуже гарно поглинає воду - 4м. від фундаменту - не замало? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Luko Опубліковано: 15 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 15 лютого 2013 а как рассчитывается необходимый объем ливневого колодца? площадь крыши 190м2, грунт - песок Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Алексеевич Опубліковано: 15 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 15 лютого 2013 чонозем в мене йде з поверхні і одному місці будинку 1,7м. а мінімальний шар 0,5м То у Вас не чорнозем; він є у степу. А луцьк - Полісся; там грунти іншого типу. Скажіть просто - рослинний грунт, і не помилитеся. Так як чорнозем дуже гарно поглинає воду - 4м. від фундаменту - не замало? Септики мають бути віднесені хоча б на 5 м, але там ідеться про санітарну зону (бактеріальне забруднення). У Вашому випадку такого нема. Оскільки внизу глина (Ви кажете), то я би, повторюся, подумав про якусь іншу схему відведення зливової води. Бо глина не всмокче кілька кубів як за 5 метрів від хати, так і за 15 метрів - земля перетвориться на болото хоч там, хоч там. Бо води буде більше, ніж Ваші покришки та земля навколо них умістять. а как рассчитывается необходимый объем ливневого колодца? площадь крыши 190м2, грунт - песок Берёте площадь ГОРИЗОНТАЛЬНОЙ ПРОЕКЦИИ крыши, множите на максимальное количество осадков за сутки (можно узнать на ближайшей метеостанции) и делите на три - четыре (учитывая то, что песок будет всасывать воду достаточно быстро). Это и будет нужный объём приёмника стоков. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 16 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 16 лютого 2013 Не вигадуйте ніяких покришок зробіть раз да гаразд ми вирішили проблему таким чином яму заслали геотекстильом завели туди труби 110 червоні каналізаційні від ливнеприйомників в середині ями 3 труби по 3-4 метри з насічками болгаркою на протилежний бік труби з"єднані і виведені нагору та одітий грибок яма засипана десь 5 кубів крупного щебня та все це загоруно в геотекстиль зверху десь 50-70 см землі все працює вже кілька років і відводить воду 200-250 квадратів даху зараз робимо такуж систему для бесідки ось фото 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ambaluk Опубліковано: 18 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 18 лютого 2013 Підкажіть. В мене в будиночку підвала немає. Зроблений дренаж. Чи потрібно робити відвід водостічки? Чи пускати в дренаж? (ссылка на изображение устарела) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 18 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 18 лютого 2013 Підкажіть. В мене в будиночку підвала немає. Зроблений дренаж. Чи потрібно робити відвід водостічки? Чи пускати в дренаж? (ссылка на изображение устарела) ніфіга не ясно з уклонами - різницями висот Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ambaluk Опубліковано: 19 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 19 лютого 2013 ніфіга не ясно з уклонами - різницями висот Так для чого вам воно? Хатинка на пагорбі,20см перепад. Каналізація і дренаж ідуть вниз. Я питав про те 1)чи потрібно якось окремо вести водостічку від хати ? 2)або, чи можна в дренаж пустити? 3)чи взагалі хай собі в землю стікає, бо підвала нема. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Алексеевич Опубліковано: 19 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 19 лютого 2013 А чого би водостік не випустити у рівчак (якщо місцеві правила цього не забороняють)? Але окремо від дренажки? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Luko Опубліковано: 19 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 19 лютого 2013 а как рассчитывается необходимый объем ливневого колодца? площадь крыши 190м2, грунт - песок подниму вопрос, если можно... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 19 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 19 лютого 2013 подниму вопрос, если можно... точного розрахунку не буде, так як грунти по різному впитують На мій погляд робіть від 4 кубів. Ну а більше краще - самі розумієте я думаю. Це той випадок коли багато на буває. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
megapolis Опубліковано: 19 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 19 лютого 2013 Одно дело отводить воду с половины пдощади крыши в Крыму Олег Вы наверное весной в Крыму (горном) никогда небыли и ливней не видели... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Аргилит Опубліковано: 20 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 20 лютого 2013 в горном Крыму весной не был,это точнотолько мечтаю... Я про то,что под кадую местность свой рассчет проводить надо Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gorzo64 Опубліковано: 23 березня 2013 Поділитись Опубліковано: 23 березня 2013 2 HumanKM "....ми вирішили проблему таким чином яму заслали геотекстильом завели туди труби 110 червоні каналізаційні від ливнеприйомників в середині ями 3 труби по 3-4 метри з насічками болгаркою на протилежний бік труби з"єднані і виведені нагору та одітий грибок яма засипана десь 5 кубів крупного щебня та все це загоруно в геотекстиль зверху десь 50-70 см землі все працює вже кілька років і відводить воду 200-250 квадратів даху...." Доброго дня! Зацікавила Ваша система водовідведення. Давно цікавився цим, але ще руки не дійшли із-за браку часу. Таке прохання, - при наявній можливості, підскажіть конкретні розміри ями, монтаж і з’єднання труб або можливо є фото чи креслення? Навперед вдячний!!! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Деревянщик Опубліковано: 23 березня 2013 Поділитись Опубліковано: 23 березня 2013 2 HumanKM "....ми вирішили проблему таким чином яму заслали геотекстильом завели туди труби 110 червоні каналізаційні від ливнеприйомників в середині ями 3 труби по 3-4 метри з насічками болгаркою на протилежний бік труби з"єднані і виведені нагору та одітий грибок яма засипана десь 5 кубів крупного щебня та все це загоруно в геотекстиль зверху десь 50-70 см землі все працює вже кілька років і відводить воду 200-250 квадратів даху...." Доброго дня! Зацікавила Ваша система водовідведення. Давно цікавився цим, але ще руки не дійшли із-за браку часу. Таке прохання, - при наявній можливості, підскажіть конкретні розміри ями, монтаж і з’єднання труб або можливо є фото чи креслення? Навперед вдячний!!! А можна и так сделать. С применением пластиковых тунелей, что позволяет существенно увеличить объем принимаемой воды и уменьшить количество необходимого щебня. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gorzo64 Опубліковано: 23 березня 2013 Поділитись Опубліковано: 23 березня 2013 А можна и так сделать. С применением пластиковых тунелей, что позволяет существенно увеличить объем принимаемой воды и уменьшить количество необходимого щебня. Спасибо ОГРОМНОЕ за полезную инфу! Но по ходу еще хочу выяснить... пластиковые тунели просто установленны на щебень и вода из ливневых труб попадает в подземный "ангар" обсыпанный щебнем, или чего-то недопонимаю? Пластиковые тунели исполняют функцию "...труби по 3-4 метри з насічками болгаркою..." ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Деревянщик Опубліковано: 23 березня 2013 Поділитись Опубліковано: 23 березня 2013 Спасибо ОГРОМНОЕ за полезную инфу! Но по ходу еще хочу выяснить... пластиковые тунели просто установленны на щебень и вода из ливневых труб попадает в подземный "ангар" обсыпанный щебнем, или чего-то недопонимаю? Да, только под тунелями еще идет присыпка в 30-40 см. И щебень "завернут" геотекстилем от замулевания грунтом со всех сторон. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gorzo64 Опубліковано: 23 березня 2013 Поділитись Опубліковано: 23 березня 2013 Если правильно понял, то вся выкопаная яма (и снизу под щебнем тоже, как бы на фото не видно) завернута геотекстилем? И верх тоже? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз