Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Рекомендовані повідомлення

Приклад, який попався під руку - велика консоль - поверх без опор. Тримається за рахунок просторового каркасу стін другого поверху. Якщо стіни глухі з вікнами (а не повністю прозорі, як на фото), то вікна можна розмістити у вільних від підкосів частинах "ферми"

17377274063214869226900116268950.jpg.604d3564e08e0202c9a33e5f7228c8f8.jpg

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Таких рішень безліч, каркаси різні, але задачі вирішуються, якщо в цьому є потреба

oma-iwan-baan-milstein-hall.thumb.jpg.e5399fb293c94261504aa9d96f7a2edd.jpg

Посилання на коментар

спробував задіяти чат GPT, написавши йому - що треба намалювати.

Цитата

Будинок має два поверхи. Другий поверх має плоский дах. другий поверх виступає над першим на 5 метрів. Це консоль. Потрібно показати як ця консоль тримається. Для цього бокові зовнішні стіни другого поверху, які підтримують підлогу і дах мають бути каркасними. Треба проявити елементи каркасу в стіні. До елементів каркасу віднести вертикальні і діагональні в'язі

З трьох спроб він так і не зрозумів. Прийшлося домалювати фіолетовим кольором.

982549110_-1.thumb.jpg.35267feb6ba88b3bc2019f0fb25d32e1.jpg

а це вже просто з мого архіву фото, що консолі можуть бути будь-якими, немає тут магії:

PA257374.thumb.JPG.efee71f2487894171e7705f17c289d8f.JPG

тут червона труба підпирає козирьок, але її можна перемістити вгору, як підвіс, а не підпорку, зашити стіною.

PA215463.thumb.JPG.0ddbaae4ef3f3964c3ba61a2f572bd24.JPG

а тут структури з ферм - мости, консолі, будь-які потрібні каркасні форми:

PA215622.thumb.JPG.c6b9bffc936a33dbfe31abb1ceca4466.JPGPC250919.thumb.JPG.e408f01093a65589537f6f5787fa6134.JPG

PC251023.thumb.JPG.5275aa2374e6264dd716370afd7e2585.JPG

PC251022.thumb.JPG.566e4265f9e36d860060780f73481c37.JPG

Посилання на коментар

Я все шукав, де вони заховали противагу, гадаю міцна  несуча стінка з великою п'ятою під землею плюс металокаркас

Посилання на коментар

4 хвилини тому, AleXkit сказав:

Я все шукав, де вони заховали противагу, гадаю міцна  несуча стінка з великою п'ятою під землею плюс металокаркас

якщо будинок, у якого є консоль - має вагу в 8-10 разів більшу, ніж консоль, навіть зі своїм плечем, то противага - це весь будинок, фундамент. Головне, щоб каркас був цільним, як частина структури, а не пришитий декор для краси

• Лайк 1
Посилання на коментар

Всі вище показані конституції реалізовувались починаючи прорахунки з основи фундаменту. А те що запитували хочуть реконструювати існуюче. Звісно треба обстежувати конструкційні елементи і т.д. але вийде реконструкція дорожче в порівнянні з новим будівництвом для втілення того 5 метрового вильоту.  

Посилання на коментар

1 годину тому, Vstar сказав:

вийде реконструкція дорожче в порівнянні з новим будівництвом для втілення того 5 метрового вильоту.  

24.01.2025 в 11:39, Vstar сказав:

замовник готовий платити -  треба лише реалізувати.

Посилання на коментар

2 часа назад, Vstar сказал:

Звісно треба обстежувати конструкційні елементи і т.д. але вийде реконструкція дорожче в порівнянні з новим будівництвом для втілення того 5 метрового вильоту.  

В планах 3метровий, то можливо один стовбур попереду задіяти на всяк...

Посилання на коментар

25 хвилин тому, AleXkit сказав:

В планах 3метровий, то можливо один стовбур попереду задіяти на всяк...

Ех, почали за здравіє, а кінчили за упокій)))

Посилання на коментар

4 часа назад, Vstar сказал:

Всі вище показані конституції реалізовувались починаючи прорахунки з основи фундаменту.

Саме так, судячи з того що ці споруди благополучно існують на теперішній час.

4 часа назад, Vstar сказал:

але вийде реконструкція дорожче

3 часа назад, vadimv сказал:
  В 24.01.2025 в 12:39, Vstar сказал:

Та тут справа не стільки в коштах ...

Велика ймовірність, що такі "забаганки" навіть теоретично неможливо буде реалізувати.

Справа у тому, що, зазавичай, коли будують якийсь звичайний будинок,

то якось мінімізують (або хоча би оптимізують) витрати на матеріали.

А це тягне за собою відповідний ( без надмірного) запас міцності та ваги

у фундаменту, стін, перекріттів тощо ...

Наприклад, ніхто не лиє під каркасник фундамент двохметрової глибини.

І якщо, "замовник" ставить завдання доліпити поверх звичайного будинку незвичайний консольний поверх, 

то це нічим добрим не скінчиться.

І не один адекватний проектант-фахівець не візьметься за такий проект.

Незважаючи ні на які кошти.

Ну не можна з Жигулів зробити Камаза шляхом реконструкції.  

• Лайк 2
Посилання на коментар

25.01.2025 в 18:37, vadimv сказав:
25.01.2025 в 17:04, Vstar сказав:

вийде реконструкція дорожче в порівнянні з новим будівництвом для втілення того 5 метрового вильоту.  

24.01.2025 в 12:39, Vstar сказав:

Все вірно, поркуа вириваєте з різних дописів?  Читайте яке рішення прописував і до яких повідомлень. Пан АлександрБ. гарно описав

Посилання на коментар

18 годин тому, МаТраС сказав:

Питаю у архітектора.як можна жити? Ширина 1,8 м)))

t.me/AndriyuKK/39542

Взагалі це тема для тіктоків, рілсів, коли немає часу і мети розкрити контекст і деталі, а навпаки вихопити щось з однієї культури і показати в іншій - диви, що вони чудять.

Ми не знаємо деталей, чому японці про інвестували в такий будинок. Цілком можливо ці незручності виправдані контекстом.

Люди часто роблять добірки "найвужчі в світі будинки"

17380721115473146671086299787009.thumb.jpg.303a9e63028c3caa90af0530149cf5b0.jpg

• Дякую 1
Посилання на коментар

Доброго часу доби. Надихнувшись західною архітектурою приватного будівництва захотіли собі з дружиною одноповерховий дім не з плоскою стелею, а стелею яка повторює скати даху, що дає більший об'єм повітря і можна більше цікаво архітектурно обіграти (особливо якщо будуєш маленький будиночок). Але є дуже багато питань на рахонук комфорту знаходження в такому будинку, чи не нагрівається він внутрі як мансарда (бо по суті це майже мансарда але на першому поверсі). Читав кучу форумів і кажуть що утеплення мансарди навіть в 250 мм вати з виконанням норм покрівельного вентилювання не рятує від жари літом (Одеса).

Результат який би хотілось отримати:

258e50bdc90494b710f9d9715116293a.jpg

52913fd392503bf3866788d544f3d0eb.jpg

Laminate-kitchen-1.jpg

images.jpeg

images (1).jpeg

Змінено користувачем Nikolay Cherednichenko
Посилання на коментар

5 годин тому, Nikolay Cherednichenko сказав:

Надихнувшись західною архітектурою приватного будівництва

Якщо дуже коротко - між західною архітектурою і східною, а тим більше совковою є гігантська прірва, яка, нажаль не скорочується. Тому копіювати західну архітектуру - вийде приблизно так само, як китайці будуть копії Венеції чи Парижу.

Ми об'єктивно жили у варварській країні рад, яка вбила, стерла, загнобила будь-яку людяність, людиноцентричність в архітектурі. Цим способом будівництва просякнутий побут, навчання, деталі і культура будівництва. Як не намагайся копіювати, а код не перепишеш.

IMG20250128162543.thumb.jpg.fb0675eb281bd52b15ae04163d0a8ee7.jpg

Щодо картинок з інтернету. Щоб осягнути різницю, потрібно побачити на власні очі ці будинки, спитати - скільки вони коштують, як за ними доглядають. Поїхати на виробництво клеєної деревини, з якої у них зроблені балки, подивитися технологічний процес - який ліс пиляють, чим, як сушать, як клеють, скільки років іде процес, яка вартість. Я думаю, у багатьох відкриються очі від процесу і технологій, обладнання, традицій і стандартів якості. Також я більш ніж впевнений що немає ніякого економічного сенсу платити більшу ціну за те, щоб привезти технології і матеріали, щоб забезпечити вигляд будинку в Україні як на картинці з інтернету.

Інша крайність - популізм і алгоритми Ютубу. Якраз сьогодні наптрапив на відео, де людина показує кілька незавершений коробок з газобетону, досить похабно зроблених. Потім додає візуалізації, якими могли б вони всі бути, але чомусь не є на момент створення відео... І потім починає навалювати те, що нагуглив - трошки правди і багато брехні, маніпуляцій і фейків. "Люди! Я знаю, ви боїтеся мансард! Так слухайте! Мансарди - зло, вони тиснуть на голову стелею, вони промерзають і протікають а влітку на мансарді справжнє пекло!!!! . Жах, не робіть цього, будьте як стадо, вірте, що земля плоска і стоїть на трьох китах, а мансарда - зло."

З іншого боку - це лакмусовий папір. Якщо людина на таке ведеться, не відрізняє маніпулятора і популіста від спеціаліста, то далі точно по такому самому принципу їй продадуть не ті будматерілали, якраз під виглядом саме тих. Так само не те спроектують,побудують і заллють у вуха, що це круто. Головне, щоб клієнт не сумнівався і не розумів, що король - голий.

А щодо конкретної поради - я робив багато будинків з подвійним світлом (високі стелі з першого до другого поверху), нажаль, деякі будинки довелося відбудовувати після 2022 року і відкривати шар утепленння, гідро і паробар'єри, посіченої уламками мансарди. Але і після такого мансарда добре служить, і ще сподіаюся послужить своїм власникам. Якщо робити добре, без перегинання палки, понтів - то все буде добре, а не так, як лякають в інтернетах для клікбейту і залучення переглядів.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Маю будинок з другим світлом, дерев"яний, але він двоповерховий тому не підходить під Ваш запит

Ми коли в 22 році були в Польщі, то я познайомилась з жінкою архитектором і вона запросила нас в свій будинок , я зробила декілька фото на згадку...в будинку нема кондіціонерів і я питала у Беати не спекотно чи там влітку, відповідь "ні", але от взимку цей об"єм треба гріти гарно ( це я і по власному будинку знаю)...може знадобиться, бо це живий будинок не з Пентресту ))

image.thumb.png.897d3127c96bec84b651272663a08fe3.pngimage.thumb.png.4fa547621b216a382a5be9f912d26874.pngimage.thumb.png.4bf1bf4f4c94a48335d65bd6f512212b.pngimage.thumb.png.65df975e31160aedcd4f8681f7b66d1e.png

15 годин тому, Nikolay Cherednichenko сказав:

Доброго часу доби. Надихнувшись західною архітектурою приватного будівництва захотіли собі з дружиною одноповерховий дім не з плоскою стелею, а стелею яка повторює скати даху, що дає більший об'єм повітря і можна більше цікаво архітектурно обіграти (особливо якщо будуєш маленький будиночок). Але є дуже багато питань на рахонук комфорту знаходження в такому будинку, чи не нагрівається він внутрі як мансарда (бо по суті це майже мансарда але на першому поверсі). Читав кучу форумів і кажуть що утеплення мансарди навіть в 250 мм вати з виконанням норм покрівельного вентилювання не рятує від жари літом (Одеса).

Результат який би хотілось отримати:

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 хвилини тому, irina1969 сказав:

я питала у Беати не спекотно чи там влітку, відповідь "ні"

Це у Польщі відповідь "ні", а питання було за Одесу...

2 хвилини тому, irina1969 сказав:

але от взимку цей об"єм треба гріти гарно

І це не дивно, бо тепле повітря згідно із законами фізики піднімається вгору, під стелю. Кого воно там гріє - питання риторичне...

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, irina1969 сказал:

то я познайомилась з жінкою архитектором і вона запросила нас в свій будинок , я зробила декілька фото на згадку

Дяка за фото.

Перепрошую, а чи не могли б Ви визначити стиль, на Вашу думку,

у якому побудований цей будинок та оздоблений зсередини ?  

Посилання на коментар

В 2014 проектировал и строил два дома в Белогородке.

Увы и ах не сохранились фото внутри. В белом - полностью потолок повторяет кровлю по всему дому, Угол 15.

Во втором только кухня-столовая, угол около 30 (не помню точно).

Балки 5м клеил по месту.

Общался с хозяевами... никаких особо затрат на отопление не замечали.

IMG_20141119_133551.jpg

IMG_20150624_104706.jpg

IMG_20150721_125034.jpg

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 години тому, irina1969 сказав:

Маю будинок з другим світлом, дерев"яний, але він двоповерховий

Ми будували одноповерховий каркасний, з двоскатним дахом, по одному скату зроблено а-ля друге світло без горища, по другому скату з горищем та звичайною стелею висотою в чистовому варіанті 2,80м. Чудово опалювався камінопіччю, але вікна великі і,  звісно, тепловтрати більше та не настільки, щоб відмовлятись від вікон і рішення взагалі. Про свій гостьовий вже не раз розказувала - взимку, якщо не жити в ньому, достатньо було килимка електричної ТП розміром 0,7 кв.м чи щось таке і не більше. Чи стала б робити знов такі будинки. Так, стала б. І тільки такі, може б трохи змінила планування.

20211107_144409.jpg

IMG-60c85b46add70f51dd37590b02ea271d-V.jpg

IMG-a8ec5968f24aee9251714d1063731114-V.jpg

• Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар

10 годин тому, АлександрБ. сказав:

Дяка за фото.

Перепрошую, а чи не могли б Ви визначити стиль, на Вашу думку,

у якому побудований цей будинок та оздоблений зсередини ?  

саме в цьому будинку я його не зможу визначити, людина робила під себе індивідуально...може просто сучасний европейський стиль,бо такі будинки є скрізь, але він суттево відрізняється від тих, що будують саморозпіарені проФФі...там ще і гараж/ майстерня/котельня прибудована і вхід прямо в дім...це вельме зручно, бо у мене так))

image.thumb.png.ee1249869b15875ff350a246aa2addbc.pngimage.thumb.png.d466860f6684f5746382bf021a224786.png

• Лайк 2
Посилання на коментар

28 хвилин тому, irina1969 сказав:

там ще і гараж/ майстерня/котельня прибудована і вхід прямо в дім...це вельме зручно, бо у мене так))

"Жжжжелезно!" (с) :)

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...