архітектор Опубліковано: 24 січня Автор Поділитись Опубліковано: 24 січня Приклад, який попався під руку - велика консоль - поверх без опор. Тримається за рахунок просторового каркасу стін другого поверху. Якщо стіни глухі з вікнами (а не повністю прозорі, як на фото), то вікна можна розмістити у вільних від підкосів частинах "ферми" 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
архітектор Опубліковано: 24 січня Автор Поділитись Опубліковано: 24 січня Таких рішень безліч, каркаси різні, але задачі вирішуються, якщо в цьому є потреба Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
архітектор Опубліковано: 25 січня Автор Поділитись Опубліковано: 25 січня спробував задіяти чат GPT, написавши йому - що треба намалювати. Цитата Будинок має два поверхи. Другий поверх має плоский дах. другий поверх виступає над першим на 5 метрів. Це консоль. Потрібно показати як ця консоль тримається. Для цього бокові зовнішні стіни другого поверху, які підтримують підлогу і дах мають бути каркасними. Треба проявити елементи каркасу в стіні. До елементів каркасу віднести вертикальні і діагональні в'язі З трьох спроб він так і не зрозумів. Прийшлося домалювати фіолетовим кольором. а це вже просто з мого архіву фото, що консолі можуть бути будь-якими, немає тут магії: тут червона труба підпирає козирьок, але її можна перемістити вгору, як підвіс, а не підпорку, зашити стіною. а тут структури з ферм - мости, консолі, будь-які потрібні каркасні форми: Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AleXkit Опубліковано: 25 січня Поділитись Опубліковано: 25 січня Я все шукав, де вони заховали противагу, гадаю міцна несуча стінка з великою п'ятою під землею плюс металокаркас Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
архітектор Опубліковано: 25 січня Автор Поділитись Опубліковано: 25 січня 4 хвилини тому, AleXkit сказав: Я все шукав, де вони заховали противагу, гадаю міцна несуча стінка з великою п'ятою під землею плюс металокаркас якщо будинок, у якого є консоль - має вагу в 8-10 разів більшу, ніж консоль, навіть зі своїм плечем, то противага - це весь будинок, фундамент. Головне, щоб каркас був цільним, як частина структури, а не пришитий декор для краси 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 25 січня Поділитись Опубліковано: 25 січня Всі вище показані конституції реалізовувались починаючи прорахунки з основи фундаменту. А те що запитували хочуть реконструювати існуюче. Звісно треба обстежувати конструкційні елементи і т.д. але вийде реконструкція дорожче в порівнянні з новим будівництвом для втілення того 5 метрового вильоту. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 25 січня Поділитись Опубліковано: 25 січня 1 годину тому, Vstar сказав: вийде реконструкція дорожче в порівнянні з новим будівництвом для втілення того 5 метрового вильоту. 24.01.2025 в 11:39, Vstar сказав: замовник готовий платити - треба лише реалізувати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AleXkit Опубліковано: 25 січня Поділитись Опубліковано: 25 січня 2 часа назад, Vstar сказал: Звісно треба обстежувати конструкційні елементи і т.д. але вийде реконструкція дорожче в порівнянні з новим будівництвом для втілення того 5 метрового вильоту. В планах 3метровий, то можливо один стовбур попереду задіяти на всяк... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tansss Опубліковано: 25 січня Поділитись Опубліковано: 25 січня Дайте мне точку опоры, и я переверну мир (с) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 25 січня Поділитись Опубліковано: 25 січня 25 хвилин тому, AleXkit сказав: В планах 3метровий, то можливо один стовбур попереду задіяти на всяк... Ех, почали за здравіє, а кінчили за упокій))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 25 січня Поділитись Опубліковано: 25 січня 4 часа назад, Vstar сказал: Всі вище показані конституції реалізовувались починаючи прорахунки з основи фундаменту. Саме так, судячи з того що ці споруди благополучно існують на теперішній час. 4 часа назад, Vstar сказал: але вийде реконструкція дорожче 3 часа назад, vadimv сказал: В 24.01.2025 в 12:39, Vstar сказал: замовник готовий платити - треба лише реалізувати. Та тут справа не стільки в коштах ... Велика ймовірність, що такі "забаганки" навіть теоретично неможливо буде реалізувати. Справа у тому, що, зазавичай, коли будують якийсь звичайний будинок, то якось мінімізують (або хоча би оптимізують) витрати на матеріали. А це тягне за собою відповідний ( без надмірного) запас міцності та ваги у фундаменту, стін, перекріттів тощо ... Наприклад, ніхто не лиє під каркасник фундамент двохметрової глибини. І якщо, "замовник" ставить завдання доліпити поверх звичайного будинку незвичайний консольний поверх, то це нічим добрим не скінчиться. І не один адекватний проектант-фахівець не візьметься за такий проект. Незважаючи ні на які кошти. Ну не можна з Жигулів зробити Камаза шляхом реконструкції. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 27 січня Поділитись Опубліковано: 27 січня 25.01.2025 в 18:37, vadimv сказав: 25.01.2025 в 17:04, Vstar сказав: вийде реконструкція дорожче в порівнянні з новим будівництвом для втілення того 5 метрового вильоту. 24.01.2025 в 12:39, Vstar сказав: замовник готовий платити - треба лише реалізувати. Все вірно, поркуа вириваєте з різних дописів? Читайте яке рішення прописував і до яких повідомлень. Пан АлександрБ. гарно описав Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 27 січня Поділитись Опубліковано: 27 січня Питаю у архітектора.як можна жити? Ширина 1,8 м))) t.me/AndriyuKK/39542 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
архітектор Опубліковано: 28 січня Автор Поділитись Опубліковано: 28 січня 18 годин тому, МаТраС сказав: Питаю у архітектора.як можна жити? Ширина 1,8 м))) t.me/AndriyuKK/39542 Взагалі це тема для тіктоків, рілсів, коли немає часу і мети розкрити контекст і деталі, а навпаки вихопити щось з однієї культури і показати в іншій - диви, що вони чудять. Ми не знаємо деталей, чому японці про інвестували в такий будинок. Цілком можливо ці незручності виправдані контекстом. Люди часто роблять добірки "найвужчі в світі будинки" 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: В четвер в 16:42 Поділитись Опубліковано: В четвер в 16:42 (змінено) Доброго часу доби. Надихнувшись західною архітектурою приватного будівництва захотіли собі з дружиною одноповерховий дім не з плоскою стелею, а стелею яка повторює скати даху, що дає більший об'єм повітря і можна більше цікаво архітектурно обіграти (особливо якщо будуєш маленький будиночок). Але є дуже багато питань на рахонук комфорту знаходження в такому будинку, чи не нагрівається він внутрі як мансарда (бо по суті це майже мансарда але на першому поверсі). Читав кучу форумів і кажуть що утеплення мансарди навіть в 250 мм вати з виконанням норм покрівельного вентилювання не рятує від жари літом (Одеса). Результат який би хотілось отримати: Змінено В четвер в 16:43 користувачем Nikolay Cherednichenko Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
архітектор Опубліковано: В четвер в 22:27 Автор Поділитись Опубліковано: В четвер в 22:27 5 годин тому, Nikolay Cherednichenko сказав: Надихнувшись західною архітектурою приватного будівництва Якщо дуже коротко - між західною архітектурою і східною, а тим більше совковою є гігантська прірва, яка, нажаль не скорочується. Тому копіювати західну архітектуру - вийде приблизно так само, як китайці будуть копії Венеції чи Парижу. Ми об'єктивно жили у варварській країні рад, яка вбила, стерла, загнобила будь-яку людяність, людиноцентричність в архітектурі. Цим способом будівництва просякнутий побут, навчання, деталі і культура будівництва. Як не намагайся копіювати, а код не перепишеш. Щодо картинок з інтернету. Щоб осягнути різницю, потрібно побачити на власні очі ці будинки, спитати - скільки вони коштують, як за ними доглядають. Поїхати на виробництво клеєної деревини, з якої у них зроблені балки, подивитися технологічний процес - який ліс пиляють, чим, як сушать, як клеють, скільки років іде процес, яка вартість. Я думаю, у багатьох відкриються очі від процесу і технологій, обладнання, традицій і стандартів якості. Також я більш ніж впевнений що немає ніякого економічного сенсу платити більшу ціну за те, щоб привезти технології і матеріали, щоб забезпечити вигляд будинку в Україні як на картинці з інтернету. Інша крайність - популізм і алгоритми Ютубу. Якраз сьогодні наптрапив на відео, де людина показує кілька незавершений коробок з газобетону, досить похабно зроблених. Потім додає візуалізації, якими могли б вони всі бути, але чомусь не є на момент створення відео... І потім починає навалювати те, що нагуглив - трошки правди і багато брехні, маніпуляцій і фейків. "Люди! Я знаю, ви боїтеся мансард! Так слухайте! Мансарди - зло, вони тиснуть на голову стелею, вони промерзають і протікають а влітку на мансарді справжнє пекло!!!! . Жах, не робіть цього, будьте як стадо, вірте, що земля плоска і стоїть на трьох китах, а мансарда - зло." З іншого боку - це лакмусовий папір. Якщо людина на таке ведеться, не відрізняє маніпулятора і популіста від спеціаліста, то далі точно по такому самому принципу їй продадуть не ті будматерілали, якраз під виглядом саме тих. Так само не те спроектують,побудують і заллють у вуха, що це круто. Головне, щоб клієнт не сумнівався і не розумів, що король - голий. А щодо конкретної поради - я робив багато будинків з подвійним світлом (високі стелі з першого до другого поверху), нажаль, деякі будинки довелося відбудовувати після 2022 року і відкривати шар утепленння, гідро і паробар'єри, посіченої уламками мансарди. Але і після такого мансарда добре служить, і ще сподіаюся послужить своїм власникам. Якщо робити добре, без перегинання палки, понтів - то все буде добре, а не так, як лякають в інтернетах для клікбейту і залучення переглядів. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: В п'ятницю в 08:34 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 08:34 Маю будинок з другим світлом, дерев"яний, але він двоповерховий тому не підходить під Ваш запит Ми коли в 22 році були в Польщі, то я познайомилась з жінкою архитектором і вона запросила нас в свій будинок , я зробила декілька фото на згадку...в будинку нема кондіціонерів і я питала у Беати не спекотно чи там влітку, відповідь "ні", але от взимку цей об"єм треба гріти гарно ( це я і по власному будинку знаю)...може знадобиться, бо це живий будинок не з Пентресту )) 15 годин тому, Nikolay Cherednichenko сказав: Доброго часу доби. Надихнувшись західною архітектурою приватного будівництва захотіли собі з дружиною одноповерховий дім не з плоскою стелею, а стелею яка повторює скати даху, що дає більший об'єм повітря і можна більше цікаво архітектурно обіграти (особливо якщо будуєш маленький будиночок). Але є дуже багато питань на рахонук комфорту знаходження в такому будинку, чи не нагрівається він внутрі як мансарда (бо по суті це майже мансарда але на першому поверсі). Читав кучу форумів і кажуть що утеплення мансарди навіть в 250 мм вати з виконанням норм покрівельного вентилювання не рятує від жари літом (Одеса). Результат який би хотілось отримати: 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: В п'ятницю в 08:39 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 08:39 2 хвилини тому, irina1969 сказав: я питала у Беати не спекотно чи там влітку, відповідь "ні" Це у Польщі відповідь "ні", а питання було за Одесу... 2 хвилини тому, irina1969 сказав: але от взимку цей об"єм треба гріти гарно І це не дивно, бо тепле повітря згідно із законами фізики піднімається вгору, під стелю. Кого воно там гріє - питання риторичне... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: В п'ятницю в 10:01 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 10:01 1 час назад, irina1969 сказал: то я познайомилась з жінкою архитектором і вона запросила нас в свій будинок , я зробила декілька фото на згадку Дяка за фото. Перепрошую, а чи не могли б Ви визначити стиль, на Вашу думку, у якому побудований цей будинок та оздоблений зсередини ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tansss Опубліковано: В п'ятницю в 10:21 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 10:21 В 2014 проектировал и строил два дома в Белогородке. Увы и ах не сохранились фото внутри. В белом - полностью потолок повторяет кровлю по всему дому, Угол 15. Во втором только кухня-столовая, угол около 30 (не помню точно). Балки 5м клеил по месту. Общался с хозяевами... никаких особо затрат на отопление не замечали. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: В п'ятницю в 11:18 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 11:18 2 години тому, irina1969 сказав: Маю будинок з другим світлом, дерев"яний, але він двоповерховий Ми будували одноповерховий каркасний, з двоскатним дахом, по одному скату зроблено а-ля друге світло без горища, по другому скату з горищем та звичайною стелею висотою в чистовому варіанті 2,80м. Чудово опалювався камінопіччю, але вікна великі і, звісно, тепловтрати більше та не настільки, щоб відмовлятись від вікон і рішення взагалі. Про свій гостьовий вже не раз розказувала - взимку, якщо не жити в ньому, достатньо було килимка електричної ТП розміром 0,7 кв.м чи щось таке і не більше. Чи стала б робити знов такі будинки. Так, стала б. І тільки такі, може б трохи змінила планування. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tansss Опубліковано: В п'ятницю в 11:29 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 11:29 Вот ещё вариант... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: В п'ятницю в 12:47 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 12:47 10 годин тому, АлександрБ. сказав: Дяка за фото. Перепрошую, а чи не могли б Ви визначити стиль, на Вашу думку, у якому побудований цей будинок та оздоблений зсередини ? саме в цьому будинку я його не зможу визначити, людина робила під себе індивідуально...може просто сучасний европейський стиль,бо такі будинки є скрізь, але він суттево відрізняється від тих, що будують саморозпіарені проФФі...там ще і гараж/ майстерня/котельня прибудована і вхід прямо в дім...це вельме зручно, бо у мене так)) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tansss Опубліковано: В п'ятницю в 13:12 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 13:12 28 хвилин тому, irina1969 сказав: там ще і гараж/ майстерня/котельня прибудована і вхід прямо в дім...це вельме зручно, бо у мене так)) "Жжжжелезно!" (с) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз