tobias Опубліковано: 24 січня 2013 Поділитись Опубліковано: 24 січня 2013 Крім усього іншого, низький рівень доходів руйнує економіку, оскільки знижує купівельну спроможність населення. За попередні п'ять років в Україні було закрито 3 тис. ресторанів. Це означає, що близько 150 тис. людей залишилися без роботи, і, щоб вижити, вони погоджуються на низькооплачувану працю. Ольга Наносова, глава компанії Ресторанний консалтинг, розповідає, що середнє число відвідувань точок, що залишилися, скоротилася вдвічі. Якщо чотири роки тому в середньому українці ходили в ресторани двічі на тиждень, то тепер тільки один раз. ua.korrespondent.net/journal/1480406-korrespondent-krayina-na-galerah-nespriyatlivi-umovi-dlya-rozvitku-biznesu-privodyat-do-nadzvichajnoyi Якщо Ви хоч раз були в українському ресторані, кафе, або дивились хоч один випуск "На ножах" pekelnakuhnya.com.ua/tag/na-nozhax/ програму Ревызор www.revizor.novy.tv/ то Ви розумієте, що багато що в сервісі та меню українських закладів треба змінювати. Але власники та шеф-кухарі часто цього не усвідомюють. А росіяни в києві продовжують відкривати заклади харчування середнього та преміум сегментів, бо цей бізнес в Росії у своєму розвитку випереджає український на 2-3 роки у розвитку. Закриття 3000 ресторанів утворює певний вакуум пропозиції, який можна заповнити, адже за 1-2 роки ситуація в економіці може змінитись. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tobias Опубліковано: 24 травня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 24 травня 2013 50 кращих ресторанів світу Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
glirus Опубліковано: 28 травня 2013 Поділитись Опубліковано: 28 травня 2013 50 кращих ресторанів світу Знаєте скільки таких рейтингів існує? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Algebra Опубліковано: 28 травня 2013 Поділитись Опубліковано: 28 травня 2013 От странно, сколько человек может себе позволить посешать ресторан премиум -класса? Куда ж тут развиваться, у нас же нет качественного туризма. Украина -страна, в которую денежные туристы не ломятся Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dms Опубліковано: 29 травня 2013 Поділитись Опубліковано: 29 травня 2013 От странно, сколько человек может себе позволить посешать ресторан премиум -класса? Не знаю как сейчас, но пару лет назад общался с совладельцем одной сети ресторанов средней руки. Так он мне признался, что в общем-то ресторация - это для души, так как доходов там нет, а за частую - сплошной убыток. А жила сеть - с множества маленьких забегаловок, кафешек, закусочных, киосков, генделыкив и прочих гадючников. Вот они и позволяли по большому счету содержать сеть. Ну и еще сильно подозреваю, что любой ресторан - это на самом деле больше "прачечная" для нала, чем официальный покормочный бизнес. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
М.И. Опубліковано: 31 травня 2013 Поділитись Опубліковано: 31 травня 2013 Не знаю как сейчас, но пару лет назад общался с совладельцем одной сети ресторанов средней руки. Так он мне признался, что в общем-то ресторация - это для души, так как доходов там нет, а за частую - сплошной убыток. А жила сеть - с множества маленьких забегаловок, кафешек, закусочных, киосков, генделыкив и прочих гадючников. Вот они и позволяли по большому счету содержать сеть. Ну и еще сильно подозреваю, что любой ресторан - это на самом деле больше "прачечная" для нала, чем официальный покормочный бизнес. знаю одного владельца сети ресторанов забегаловок нет, других бизнесов нет по настоящему богатый человек 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Algebra Опубліковано: 4 червня 2013 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2013 Если человек работает (работал) в ресторанном бизнесе и разбирается в нем, если присутствует коммерческая жилка - у него все получится. Все дело в системном подходе и правильном управлении:найти место, правильно ориентироваться в клиентуре, повар и прочие факторы=успешный бизнес. Удачи! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
віщий олег Опубліковано: 5 червня 2013 Поділитись Опубліковано: 5 червня 2013 Також особисто знайомий із власнмком ресторану. досить не бідна людина, дітям покупляв житло і авто, сам їздить на новенькому ленд крузері. Звичайно в ресторані днює і ночує, за власними спостереженнями рентабельність цього бізнесу сягає близько 40-50 відсотків. У всякому разі ресторан дає дохід не менше ніж та сама пекарня. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tobias Опубліковано: 6 червня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 6 червня 2013 в невеликих містах на 20-30 тисяч зазвичай з десяток кафе, які приїлись всім за 20 років. Відкриваються піцерії з можливістю доставки або навіть кафе, де подають піцу. Маленькі міста втомились від звичайного сервісу та формату, що майже не змінився з часів СРСР. Молодь, студенти охоче відвідують заклади сучачного формату з молодіжним дизайном. Так в цьому бізнесі важко втриматись, бо потрібно слідкувати за якістю кухні та обслуговування. Але ті підприємці, що "відкриють" малі міста і зможуть залучити клієнтів можуть розраховувати на успіх. Можна навіть будувати мережеві заклади типу starbuсks чи іншого формату. Звичайно смаки місцевої публіки відрізняються, але можна спробувати кілька європейських та американських форматів. Тут вже дійсно треба або щось вигадувати, або підлаштовувати іноземний формат під місцеві реалії. Звичайно легше тренуватись на мільйонниках та містах на кілька тисяч населення - більше клієнтів з певними смаками. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
віщий олег Опубліковано: 7 червня 2013 Поділитись Опубліковано: 7 червня 2013 Кормить людей - вечный бизнес. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tobias Опубліковано: 7 червня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 7 червня 2013 в Україні порівняно з ЄС мала щільність кафе вздовж основних автодоріг. Є ділянки 25-50 км, на яких зовсім нема закладів, де можна зупинитись, перепочити, перекусити. Наші люди звикли у автоподорожі на 150-300км ,навіть на 500,1000 км брати "все з собою" і не зупинятись. Але у значної кількості автомобілістів вже з'являється питання чому так мало місць для відпочинку на дорогах? Добавлено через 2 минуты красивих краєвидів, місць, де так і 'проситься' кафе вистачає Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ali-baba Опубліковано: 7 червня 2013 Поділитись Опубліковано: 7 червня 2013 Из личных наблюдений так сказать изнутри кухни. Очень прибыльное дело кафе недорого типа, не в центре Киева, при нём пиццерия, мангал с доставкой, упор на качество продуктов и хороших поворов. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ed34 Опубліковано: 7 червня 2013 Поділитись Опубліковано: 7 червня 2013 Кормить людей - вечный бизнес. Кормить людей наверное даже бы хотел, но вести бизнес в Украине - шыш! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tobias Опубліковано: 16 червня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 16 червня 2013 Кормить людей наверное даже бы хотел, но вести бизнес в Украине - шыш! але навіть в існуючих умовах з’являється кілька нових закладів на рік як в Києві так і на переферії... бо люди хочуть Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
М.И. Опубліковано: 16 червня 2013 Поділитись Опубліковано: 16 червня 2013 кілька :D вы думаете килька? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tobias Опубліковано: 22 вересня 2014 Автор Поділитись Опубліковано: 22 вересня 2014 напевно кілька десятків :D якщо по всій Україні то кілька сотень Добавлено через 1 минуту Знаєте скільки таких рейтингів існує? колись буде створено український рейтинг ресторанів та кафе Головними помилками рестораторів є вибір шеф-повара (потрібна досвідчена людина, не обов'язково іноземець) недосконале меню (забагато страв, страви довго готувати) персонал потрібно постійно тренувати, навчати, щоб покращувати якість обслуговування Головним завданням вбачаю привчання населення до сніданків, обідів, вечері в закладах громадського харчування. Багато закладів, зокрема мережевих намагались пропонувати сніданки, вечері за доступними цінами, але люди поки що не наважуються снідати, обідати не вдома. Якщо є бізнес-ланчі(комплексні обіди), то можна пропонувати комплексні сніданки, вечері. Але для цього потрібно вгадати з смаками своїх клієнтів. На початковому етапі достатньо пропонувати ті ж комплексні обіди без першого. Який процент обороту, доходу в мережевих закладах або кафе приносять бізнес-ланчі? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
avelka Опубліковано: 22 вересня 2014 Поділитись Опубліковано: 22 вересня 2014 Головними помилками рестораторів є вибір шеф-повара недосконале меню для цього потрібно вгадати з смаками своїх клієнтів. супер ! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tomik Опубліковано: 23 вересня 2014 Поділитись Опубліковано: 23 вересня 2014 (змінено) напевно кілька десятків :D якщо по всій Україні то кілька сотень Добавлено через 1 минуту колись буде створено український рейтинг ресторанів та кафе Головними помилками рестораторів є вибір шеф-повара (потрібна досвідчена людина, не обов'язково іноземець) недосконале меню (забагато страв, страви довго готувати) персонал потрібно постійно тренувати, навчати, щоб покращувати якість обслуговування Головним завданням вбачаю привчання населення до сніданків, обідів, вечері в закладах громадського харчування. Багато закладів, зокрема мережевих намагались пропонувати сніданки, вечері за доступними цінами, але люди поки що не наважуються снідати, обідати не вдома. Якщо є бізнес-ланчі(комплексні обіди), то можна пропонувати комплексні сніданки, вечері. Але для цього потрібно вгадати з смаками своїх клієнтів. На початковому етапі достатньо пропонувати ті ж комплексні обіди без першого. Який процент обороту, доходу в мережевих закладах або кафе приносять бізнес-ланчі? Мне кажется что БЛ это просто полу бесплатная реклама заведения. В обед заехал, покушал, полистал меню, приценился, посмотрел интерьер, пообщался с официантами, барменами. И уже вечером приехал с женщиной или друзьями и ууувввиии После БЛ человек должен быть сытый! www.lunchtime.com.ua/ - полистайте ЗЫ1 А какова процедура открытия на трассе кафе (землей вдоль дорог кто владеет?) ? Где брать электричество? ЗЫ2 До "войны" в Донецке ездили по пару раз в месяц с Днепра. Останавливались в одном и том же кафе у дороги - Катрин. Заведуют папа мама и дочка Катя Есть повар. Говорил с мамой на предмет заработка, ну говорит что вроде неплохо уже, но пару лет у шарика периодически подсасывали. Сейчас папа на киа спортейдж,Катя на хундай акценте. + открыли магазин для местных. Но это кафе в селе. Не в чистом поле. В харьковском направлении, там все сурово Внутри стены осб, буллерьян кочегарит, потолок пленка Зато вкусно .не дорого и сыто. В сторону западной Украины там кафе каждые 100 метров и из за конкуренции все очень чисто и красиво. Змінено 23 вересня 2014 користувачем tomik 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tobias Опубліковано: 24 вересня 2014 Автор Поділитись Опубліковано: 24 вересня 2014 В сторону западной Украины там кафе каждые 100 метров и из за конкуренции все очень чисто и красиво. можна створити мережу придорожніх кафе 10-30км одне від одного по трасам з великим потоком авто. Ідеально як допоміжний проект для власників мереж АЗС або їх знайомих. Звичайно ключовим питанням буде необхідність вкласти в проект 5-50млн євро. Звичайно краще це почати тим, хто має власний досвід в громадському харчуванні, має 1-5 кафе, ресторанів. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tomik Опубліковано: 25 вересня 2014 Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2014 можна створити мережу придорожніх кафе 10-30км одне від одного по трасам з великим потоком авто. Ідеально як допоміжний проект для власників мереж АЗС або їх знайомих. Звичайно ключовим питанням буде необхідність вкласти в проект 5-50млн євро. Звичайно краще це почати тим, хто має власний досвід в громадському харчуванні, має 1-5 кафе, ресторанів. Козырная карта давно оккупировала сладкие точки Забегаловки 10-30 км друг от друга надо снабжать едой и контролировать чего они там напродавали. При АЗС сделать кафе это новый проект АЗС, перестройка и тот же контроль. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tobias Опубліковано: 26 вересня 2014 Автор Поділитись Опубліковано: 26 вересня 2014 «Старбакс» (англ. Starbucks) — найбільша міжнародна мережа кафе швидкого обслуговування американської фірми Starbucks Corporation зі штаб-квартирою у Сіетлі у штаті Вашингтон. Кав'ярні розташовані у 55 країнах світу, а їх загальна кількість станом на листопад 2011 року становить 17 009 закладів. З них 11 000 закладів розташовані у США, більше 1 000 у Канаді, 700 у Великобританії та 150 у Туреччині. У ресторанній мережі «Старбакс» продаються передусім свіжозварена кава, гарячі кавові напої на основі еспресо, холодні й гарячі безалкогольні напої, кавові боби, салати, канапки та паніні, печиво. У кафе «Старбакс» можна також придбати чашки і склянки, сувенірні, подарункові книжки, звукозаписи та фільми, а в продуктових магазинах — фірмове морозиво та каву. Під торговою маркою «МакДональдз» на середину червня 2009 року працювало 32 060 ресторанів в 118 країнах світу (в тому числі близько 14 000 з них розташовані в США). З них значна частина (25 578) керувалися по франчайзингу, тому асортимент ресторанів, розмір і склад порцій може сильно відрізнятися в різних країнах. Майже 100% акцій компанії знаходиться у вільному обігу. Капіталізація на середину червня 2009 року — $ 64,2 млрд. вважаю, що є методи, адже приклади Starbucks, McDonald's Corporation доводять, що можна створювати мережі з тисяч ресторанів, кафе. Українців ще не привчили до якісного сервісу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tomik Опубліковано: 30 вересня 2014 Поділитись Опубліковано: 30 вересня 2014 Для макдонаса и старбакса построены заводы которые делают хавку. И там очередь днем и ночью. 1 макдонас на 250 000 жителей открывают. А кахфе у дороги это шашлык машлык салат водка кофе чай какао и поехал дальше. И сколько сегодня будет людей не известно. Сварили 10 литров борща и ладненько. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tobias Опубліковано: 4 жовтня 2014 Автор Поділитись Опубліковано: 4 жовтня 2014 Сеть кафе "Борщ" Работаем: круглосуточно Средний счёт: до 300 грн. restoran.izum.ua/borshh_226838 страшно далеки они от народа... Який середній чек за обід в тих придорожних кафе, в яких Ви буваєте? таке враження, що більшість ресторанів заточена під російськомовну публику... сайти переважно на російській мові Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
marrmus Опубліковано: 10 жовтня 2014 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2014 оставлю свой личный отзыв про пиццерия "Романтика" в Буче ул. Новое шоссе, 16. Если быть кратким - отравились. Вчера поели на ужин пиццы и супчика грибного, после пару часов - да, блин, романтика, вот только с унитазом... Поехали в кафешню эту, администратор на морозе, хозяина нет, собственно как и жалобной книги... Если б не пятница, то заморачивалась бы со своей мед.сраховкой, анализы, вызов врача.. оно конечно может и надо так сделать, но времеени не хватает на все... закинулись таблетками и пошли работать...А владельцам сего заведение, желаю утро и вечер встречать с расстройством желудка (зло - но справедливо). ПС: сомнений по поводу, что именно у них отравились - нет, последний раз ели еще около 12 дня, потом не когда было, то по магазином ездили, то работали, то ремонт. Вот только вечером около 7-8 вырвались на ужин..поели называется... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tomik Опубліковано: 15 жовтня 2014 Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 2014 оставлю свой личный отзыв про пиццерия "Романтика" в Буче ул. Новое шоссе, 16. Если быть кратким - отравились. Вчера поели на ужин пиццы и супчика грибного, после пару часов - да, блин, романтика, вот только с унитазом... Поехали в кафешню эту, администратор на морозе, хозяина нет, собственно как и жалобной книги... Если б не пятница, то заморачивалась бы со своей мед.сраховкой, анализы, вызов врача.. оно конечно может и надо так сделать, но времеени не хватает на все... закинулись таблетками и пошли работать...А владельцам сего заведение, желаю утро и вечер встречать с расстройством желудка (зло - но справедливо). ПС: сомнений по поводу, что именно у них отравились - нет, последний раз ели еще около 12 дня, потом не когда было, то по магазином ездили, то работали, то ремонт. Вот только вечером около 7-8 вырвались на ужин..поели называется... не знаю на счет киева но у нас в днепре после мафии я дрыстал два дня с кумом. а компания в другую мафию ходила в тот же вечер так рыгали семьями. извините за столь подробности но я понимаю когда дома в пиццу кладешь все что завалялось в холодильнике, но когда в кафе так делают... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз