mib Опубліковано: 19 серпня Поділитись Опубліковано: 19 серпня 5 минут назад, Leader9 сказал: Підключав через діоди і без. Особливої різниці не побачив в роботі. Працює від перших променів сонця до останніх... А не тестили если одно из полей вообще отключить оставшееся будет работать так же или без изменений? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Leader9 Опубліковано: 20 серпня Поділитись Опубліковано: 20 серпня 19 часов назад, mib сказал: А не тестили если одно из полей вообще отключить оставшееся будет работать так же или без изменений? Ну как тестил... Пробовал отследить разницу. Наибольшая разница напряжения с полей утром и вечером, когда разница в освещенности наибольшая... Без диодов выходное напряжение выравнивается и с бОльшего небольшая часть уходит на меньшее поле. Потери несущественны. С диодами напряжение на пару вольт выше и определяется более освещенным полем, меньшее поле запирается диодом. По мере роста нагрузки сначала ее берет на себя более освещенное поле. Далее напряжение с полей выравнивается, открываются оба диода и ток нагрузки распределяется между полями пропорционально освещенности. При раздельном поочередном подключении полей при нагрузке сумма раздельных выдаваемых мощностей отдельными полями меньше чем отдаваемая мощность на МППТ с двух полей одновременно. 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Leader9 Опубліковано: 20 серпня Поділитись Опубліковано: 20 серпня (змінено) Да, еще замечание. Без диодов ночью на входе МППТ ноль вольт. С диодами показывает порядка 40В. Змінено 20 серпня користувачем Leader9 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 20 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 20 серпня (змінено) Є питання по розміщенню панелей. Інвертор буде Deye 12 кВт. Вхід по сонцю - 15 600 Вт Планував зробити 3 поля панелей. Південь 7 панелей по 560 Вт = 3920 Вт Захід 9 панелей по 430 Вт = 3870 Вт Схід 9 панелей по 430 Вт = 3870 Вт Всього: 3920+3870+3870 = 11 660 Вт Чому так? На сході мало місця для панелей і влазить тільки 9 по 430, а бажано встановити в паралель 2 однакових поля схід/захід. Ще дах на сході дуже високо і я туди не полізу. Треба наймати когось. Може забити на цей схід та встановити максимальну кількість панелей на захід? На захід в мене дуже великий скат даху. На захід стане до 22 панелей по 560 Вт = 12 320 Вт Південь 7 панелей по 560 Вт = 3920 Вт Всього 12320 + 3920 = 16 240 Вт Спойлер Змінено 20 серпня користувачем Gitan Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 20 серпня Поділитись Опубліковано: 20 серпня (змінено) А какое вообще потребление в сутки? И какая емкость акб планируется? Змінено 20 серпня користувачем mib Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 21 серпня Поділитись Опубліковано: 21 серпня Слушні питання. Я наприклад хочу систему 5кВт, в мене газове опалення і 5 кВт мені позаочі Я думаю так - вдень будинок живиться від сонячного поля, воно буде одне, орієнтоване на південь, і надлишком виробленої енергії заряджає АКБ. З 5кВт батареї я реально матиму лише 3кВт. адже залізофосфат радять не садити нижче 20% і заряджати до 80%. А 3кВт надлишком зарядить за годину, максимум дві. Тому в перспективі хотілося б додати ще одну акб 5 квт, щоб мати реальних 6квт. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 21 серпня Поділитись Опубліковано: 21 серпня 2 хвилини тому, HumanKM сказав: адже залізофосфат радять не садити нижче 20% і заряджати до 80% це якась маячня. по паспорту в нього 6000 циклів (16 років, якщо 1 цикл за добу) до падіння ємності з 5 квт*год до 4 квт*год на повному циклі (ну нехай до 10%). Навіщо то економити?! 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 21 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 21 серпня 9 часов назад, mib сказал: А какое вообще потребление в сутки? И какая емкость акб планируется? Акб LiFePo4 - 280 Ah Споживання єлектрики за липень: День - 500 кВт Ніч - 290 кВт Якась двіжуха в будинку десь з 9-00. Тобто, панелі на схід не дуже потрібні? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 21 серпня Поділитись Опубліковано: 21 серпня 28 минут назад, Gitan сказал: Якась двіжуха в будинку десь з 9-00. Тобто, панелі на схід не дуже потрібні? Дней 10 назад смотрел во сколько выработка начинается нормальная, где то в 6.30 начало давать 200 вт. Панели строго на юг, на них солнце непосредственно светить начинает часов с 8. (начало августа). Дальше понятно на убыль идет. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 21 серпня Поділитись Опубліковано: 21 серпня 1 година тому, Gitan сказав: Акб LiFePo4 - 280 Ah Споживання єлектрики за липень: День - 500 кВт Ніч - 290 кВт Якась двіжуха в будинку десь з 9-00. Тобто, панелі на схід не дуже потрібні? ого!!! всі мої знайомі спалюють +/- 300квт/міс я палю 400-450 і всі з мене в шокі як так багато у Вас 800!!!! чим так накручуєте? в мене наче полив, кондиціонери, світла багато.... Плита в мене газова, оце одне що в голову приходить. Але ж не на 400кВт в міс 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 21 серпня Поділитись Опубліковано: 21 серпня 1 година тому, shneider_vova сказав: це якась маячня. по паспорту в нього 6000 циклів (16 років, якщо 1 цикл за добу) до падіння ємності з 5 квт*год до 4 квт*год на повному циклі (ну нехай до 10%). Навіщо то економити?! нагадаю - в мене ще нема системи, я лише планую до зими зробити. Тому читаю, дивлюся відоси, тощо... Ну а інтернет ще той смітник, самі знаєте. Я планую інвертор MUST 5кВт і АКБ цієї ж фірми залізофосфат. АКБ з"єднується з інвертором по кан шині. Просвітіть знаючі - як вірно налаштувати? Чи варто заряджати 100%? До якого порогу можа садити таку АКБ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 21 серпня Поділитись Опубліковано: 21 серпня 2 минуты назад, HumanKM сказал: Але ж не на 400кВт в міс У меня тоже 450-500 и газовая плита. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 21 серпня Поділитись Опубліковано: 21 серпня 1 час назад, HumanKM сказал: і заряджати до 80%. Цікаво подивитись як то ви будете робить. П.С.: 20-80% це скоріше рекомендація для літієвих акб. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 21 серпня Поділитись Опубліковано: 21 серпня 7 минут назад, HumanKM сказал: ого!!! всі мої знайомі спалюють +/- 300квт/міс я палю 400-450 і всі з мене в шокі як так багато у Вас 800!!!! чим так накручуєте? в мене наче полив, кондиціонери, світла багато.... Плита в мене газова, оце одне що в голову приходить. Але ж не на 400кВт в міс Тобто мої 1000кВтг в місяць взагалі шокують) 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 21 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 21 серпня (змінено) 18 минут назад, HumanKM сказал: ого!!! 3 кондіціонера, тепловий насос на підігрів ГВС цілодобово чергує на температуру 37 град, полив за розкладом, індукція плита... Газу немає Змінено 21 серпня користувачем Gitan 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 21 серпня Поділитись Опубліковано: 21 серпня 3 часа назад, Gitan сказал: Акб LiFePo4 - 280 Ah Споживання єлектрики за липень: День - 500 кВт Ніч - 290 кВт Якась двіжуха в будинку десь з 9-00. Тобто, панелі на схід не дуже потрібні? У нас с вами примерно одинаковое потребление только у меня 500 ночью и 290 днем, это из за бойлеров И в вашем случае учитывая что на юг вы добавить не можете я бы выбрал ваш изначальный план восток/юг/запад Но большую часть лета ваше потребление будут и только южные панели перекрывать 20-25 квт*ч 13 часов назад, Gitan сказал: Всього: 3920+3870+3870 = 11 660 Вт Такая мощность легко будет давать мегават++ в месяц Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 21 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 21 серпня 37 минут назад, mib сказал: И в вашем случае учитывая что на юг вы добавить не можете я бы выбрал ваш изначальный план восток/юг/запад Но большую часть лета ваше потребление будут и только южные панели перекрывать 20-25 квт*ч Планую з початку встановити на південь 7 панелей та захід 9 панелей. Бо могу встановити сам. Потім подивимось, треба чи ні панелі на схід. Якщо ні, то можно додати на захід 9 панелей в паралель. А для добового споживання не забагато панелей 9 * 430 + 7 * 560? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 21 серпня Поділитись Опубліковано: 21 серпня 17 минут назад, Gitan сказал: Планую з початку встановити на південь 7 панелей та захід 9 панелей. Бо могу встановити сам. Потім подивимось, треба чи ні панелі на схід. Якщо ні, то можно додати на захід 9 панелей в паралель. Тут может быть одна проблема, что когда решите добавить таких эе уже не будет 18 минут назад, Gitan сказал: А для добового споживання не забагато панелей 9 * 430 + 7 * 560? Если бы это все было на юг, то мне очень нравится формула месячное потребление умножаем на 10 получаем поле панелей, у вас так и выходит По факту большую часть лета будет избыток но в пасмурные дни будет как раз Зимой может хватит покрыть хх инвертора 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Куркуль Опубліковано: 21 серпня Поділитись Опубліковано: 21 серпня (змінено) Мені здається краще рознести панелі на схід і захід бо: так буде більший часовий проміжок коли живлення буде саме від панелей, а не АКБ - менше зношуватиметься батарея, пікові струми теж будуть меншими що позитивно для обладнання; якщо потужність панелей південь+захід перевищить 12кВт, то буде втрачатися енергія; якщо частина дня буде хмарною, а панелі сконцентровані на 1 напрямку, то вийде так, що за день ви майже не отримаєте сонячної енергії.. Змінено 21 серпня користувачем Куркуль 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 21 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 21 серпня (змінено) Отримав першу посилку з акумуляторами. З приємного: отримав набагато раніше (відправлена 2 тижні тому, а планова дата відправки 29 серпня) З неприємного: не побачив стальної резьбовой втулки на контакті. Спойлер Змінено 21 серпня користувачем Gitan 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 21 серпня Поділитись Опубліковано: 21 серпня Круто. В мене запланована дата відправки першой партії як була 15 серпня, так тоді і відправили. Досі чекаю. І це ви пізніше за мене замовляли тижні на два. П.С.: сьогодні вперше в житті бачив вживу монтаж сонячних панелей на чиїсь дах. Раніше це була скоріше екзотика, а зараз все більше дахів навколо обретають цей аксесуар. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 21 серпня Поділитись Опубліковано: 21 серпня 32 минуты назад, Vikctor сказал: сьогодні вперше в житті бачив вживу монтаж сонячних панелей на чиїсь дах У меня, когда монтировали, было на улице +38, мне плохо было даже смотреть....(( Носил воду, компот хлопцам, в ахуе в общем был... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 23 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 23 серпня (змінено) Отримав 4 з 16 комірок. Зібрав чверть батареї. Буду сбирати по 4, потім встановлю в шафу та скріплю разом шпільками. Дуже важки. Вся батарея буде под 90 кг. Не зможу безпечно встановити зібрану. Спойлер Змінено 23 серпня користувачем Gitan 10 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 23 серпня Поділитись Опубліковано: 23 серпня Красівоє... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 24 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 24 серпня (змінено) Жадоба до життя. Самосів. Спойлер Змінено 24 серпня користувачем Gitan 11 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз