bogdansmc Опубліковано: 4 грудня 2012 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2012 Нашел участок в Васильковском районе (С/Т). Выделялся/разбивался на участки массив 20 лет назад. В 2000ом году участки приватизировали. Лет 5 назад все получали кадастровые номера. По факту потом оказалось что координаты в кадастр были внесены неправильные (смещение 20-40 метров) по всему массиву (240 участков). Знаю данный факт ибо там живет товарищ. Кантора, которая "делала документы" по участкам переделывать ничего не хочет и пару лет разбирательств с ними закончились ничем. На данный момент идет процесс присоединения массива к селу (этого и нескольких соседних). В связи с этим в селе обещают когда-то исправить ошибку (хотя исправят ли и когда это будет если будет - непонятно). В прошлом уже было несколько инцендентов с теми кто купив участок делал вынос в натуру и потом хотел устроить "великое переселение" всего массива. Ни один из них не закончился позитивно (все участки так и остаются по "фактическому" месту, а не по координатам кадастра). По "координатам кадастра" участок находится в обрыве, так как он крайний. и там можно сказать что участка вообще нет Собственно вопрос - стоит ли связываться? Я уже какое-то время читаю этот форум и понимаю что сейчас мне многие скажут что только вынос по GPS это единственно правильный участок и все такое. Это мне понятно. Хотелось бы услышать какие еще есть мнения. Ибо если из-за ошибки пъяного геодезиста и директора шарашкиной канторки возрастом 85лет которому все пофиг должны страдать 240 человек, то это полный беспредел. PS. советы как уменьшить свои риски (хоть и не до нуля) тоже приветствуются. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ficus41 Опубліковано: 5 грудня 2012 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2012 Доброго дня!Якщо інформація про садове товариство не внесена до АС ДЗК, то стиуацію можна виправити, замовивши реєстрацію земельних ділянок в землевпорядній установі (на Ваш вибір з оптимальною ціновою політикою), але перед цим потрібно визначити справжні координати садового товариства за допомогою GPS. Якщо інформація про садове товариство вже присутня в АС ДЗК, то внести зміни до АС ДЗК можливо, але потрібно консультуватись з землевпорядними установами на рахунок цього як краще це зробити(вони повинні знати це). З власного досвіду можу сказати, що геодезисти повинні робити виноси з прив'язкою до місцевості(паркани, забудова, первинні межові знаки, встановлені при розбивці садового товариства, якщо вони збереглися), а не бездумно по координатах, які не є правильними. Тоді ділянки не будуть вилітати за межі товариства. В загальному якось так! P.S. Додам, що дана ситуація є частою для регіону, де я працюю і вирішуємо її так, як я описав вище!!!Пишіть, якщо будуть питання! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bogdansmc Опубліковано: 5 грудня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2012 Вот з одного боку деякі юристи кажуть так само, що треба прив"язуватися до історичних меж до яких можна прив"язатися. Особливо це актуально до регіонів україни (не києва і області). А в києві чомусь прив"язуються тільки до координат, які якщо вірити інтернету процентів на 80 не вірні! І кому вірити і хто правий - незрозуміло. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ficus41 Опубліковано: 5 грудня 2012 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2012 Вот з одного боку деякі юристи кажуть так само, що треба прив"язуватися до історичних меж до яких можна прив"язатися. Особливо це актуально до регіонів україни (не києва і області). А в києві чомусь прив"язуються тільки до координат, які якщо вірити інтернету процентів на 80 не вірні! І кому вірити і хто правий - незрозуміло. Правий той, хто прив'язується до місцевості. Не може ділянка лежати в рівчаку, про що ви писали вище. Тому гедезист, який там показав її місце має задуматись, чому так вийшло, а не забрати кошти за роботу та сказати, що в нього все правильно.А якби замість рівчака ділянка попала на межі автодороги, заводу тощо,щоб вони тоді сказали?Я думаю, що за основу потрібно брати все ж таки реальні історичні межові знаки.Так ми працюємо в своєму районі і нарікань на роботу поки-що не було. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bogdansmc Опубліковано: 5 грудня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2012 А в якому районі ви працюєте якщо це не таємниця? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dpkiz Опубліковано: 5 грудня 2012 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2012 Вам нужно делать инвентаризацию СТ! Причём всего а не одного участка! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ficus41 Опубліковано: 5 грудня 2012 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2012 А в якому районі ви працюєте якщо це не таємниця? Переяслав-Хмельницький. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bogdansmc Опубліковано: 5 грудня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2012 Вам нужно делать инвентаризацию СТ! Причём всего а не одного участка! Это понятно. И председатель это понимает. И глава села к которому присоединяется СТ это знает. Но это же долго и дорого. И доведет ли это кто-то когда-то до конца - неизвестно. Я лично что могу сделать чтобы обезопасить свой участок в случае покупки от тех кто "чтит цифры кадастра как библию" даже зная что там полный бардак и ахинея? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dpkiz Опубліковано: 5 грудня 2012 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2012 Это понятно. И председатель это понимает. И глава села к которому присоединяется СТ это знает. Но это же долго и дорого. И доведет ли это кто-то когда-то до конца - неизвестно. Я лично что могу сделать чтобы обезопасить свой участок в случае покупки от тех кто "чтит цифры кадастра как библию" даже зная что там полный бардак и ахинея? Сами ничего не сделаете, посадить ваш участок на место - значит передвинуть другой, за другим третий и т.д.! Только инвентаризация! Если заинтересует подготовка тех. документации - звоните, поможем! А дальше эту техничку председателю в руки и на согласование, для этого его и выбрали на эту должность, представлять интересы жильцов СТ! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bogdansmc Опубліковано: 5 грудня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2012 Сами ничего не сделаете, посадить ваш участок на место - значит передвинуть другой, за другим третий и т.д.! Только инвентаризация! Если заинтересует подготовка тех. документации - звоните, поможем! А дальше эту техничку председателю в руки и на согласование, для этого его и выбрали на эту должность, представлять интересы жильцов СТ! Я даже боюсь представить сколько это будет стоить за 24 гектара земель и 260 участков. А можно хоть порядок суммы узнать сколько может стоит инвентаризация (можно в лычку)? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ficus41 Опубліковано: 6 грудня 2012 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2012 Я даже боюсь представить сколько это будет стоить за 24 гектара земель и 260 участков. А можно хоть порядок суммы узнать сколько может стоит инвентаризация (можно в лычку)? На жаль для Вас це єдиний правильний вихід!!!!!!!!На кількості можна поторгуватись(моя особиста думка)!!!!!!!!!! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bogdansmc Опубліковано: 6 грудня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2012 А что дальше? Ну предположим деньги вроде не запредельные за инвентаризацию. Это 100% вариант что все участки переместят и все станет нормально? Или кроме инвентаризации еще нужны будут расходы и телодвижения? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dpkiz Опубліковано: 6 грудня 2012 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2012 А что дальше? Ну предположим деньги вроде не запредельные за инвентаризацию. Это 100% вариант что все участки переместят и все станет нормально? Или кроме инвентаризации еще нужны будут расходы и телодвижения? Я уже писал нужно видеть материалы (планы садового и т.д.), что бы разговор был предметный! По поводу телодвижений - это всё индивидуально! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ficus41 Опубліковано: 6 грудня 2012 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2012 Я Вам говорив, що в даному питанні потрібно домовлятися з відповідною землевпорядною установою, що працює у Вашому районі!!!!Якби це було на нашій території.........!!!!!!! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ksu160576 Опубліковано: 6 грудня 2012 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2012 вопрос:а где именно у вас участок в Васильковском районе? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bogdansmc Опубліковано: 7 грудня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2012 По гуглу массив примерно тут: 50.262653,30.468392 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Руслан Геодезист Опубліковано: 7 грудня 2012 Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2012 геодезисти повинні робити виноси з прив'язкою до місцевості(паркани, забудова, первинні межові знаки, встановлені при розбивці садового товариства, якщо вони збереглися), а не бездумно по координатах, які не є правильними. Скажите пожалуйста какими нормативными документами должны руководствоваться геодезисты для выноса от забора? Насколько вынос выполненный "от забора" будет легитимен? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз