yxys Опубліковано: 19 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 19 грудня 2023 3 години тому, Andrey1901 сказав: Найімовірніше так, оскільки проектувальники наприклад намалюють вам вентиляційні траси, які потрібно буде "облаштовувати" дизайнеру. Розміщати панелі управління повинен також дизайнер, а тут уже монтажники врахують або попросіть врахувати в проекті. Якщо дизайнер проектує зону навколо будинку, генплан, то і виводи для води він повинен розмістити та обґрунтувати, чому потрібно/зручно саме тут, а вам це має бути зрозуміло. Знову ж таки, сантехніки-монтажники просто зроблять як ви покажете. Меблярі без жодних проблем зроблять гардеробну за чужим дизайн-проектом, мені так робили. Тут вартість проекту порівняно з вартістю меблів на замовлення настільки невелика, що проект з візуалізацією роблять безкоштовно і меблярі. Також вам потрібно визначитися з підходом. Хтось любить детально пропрацювати в проекті кожен цвях і потім не відступати ні на крок. Інший готовий творчо додумувати і змінювати плани на ходу. Різним людям комфортніше по-різному. Але другий варіант дорожчий і триваліший. Дякую за вичерпну відповідь Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 8 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 квітня 2024 питання, є бажання в інтер'єрі зробити щось типу стінових панелей вертикальними смугами різної товщини, приблизно як на картинці але красивіше )) питання - чи є якесь правило/формула/готовий патерн як обирати ці сами "різні ширини"? Бо так наче концепція зрозуміла а не зрозуміло "скільки" і я якому порядку. Колись успішно гуглив "рендомну" розкладку плитки на підлогу може і тут щось таке дизайнери практикують? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MegaPolis_Valeriya Опубліковано: 9 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 квітня 2024 В 08.04.2024 в 19:46, standov сказал: питання, є бажання в інтер'єрі зробити щось типу стінових панелей вертикальними смугами різної товщини, приблизно як на картинці але красивіше )) питання - чи є якесь правило/формула/готовий патерн як обирати ці сами "різні ширини"? Бо так наче концепція зрозуміла а не зрозуміло "скільки" і я якому порядку. Колись успішно гуглив "рендомну" розкладку плитки на підлогу може і тут щось таке дизайнери практикують? Естетичніше ніж "золотий перетин" на площинах важко щось придумати) (Пропорція 2:3) Якщо дуже спрощено - бажану ширину б'ємо на п'ятикратні ширини. А потім - ділимо на 2-х і 3-х кратні ширини. А потім ускладнюємо - збиваємо ритм однаковий. Тобто якийсь сегмент зміщуємо в більший чи менший розмір. Або дублюємо вузьку полосу. А якщо ширина велика, хоча б 2м - красиво буде додати ще якусь третю ширину - меншу чи більшу за основну пропорцію. Дуже бажано збивати ритм не чітко по центру композиції. І взагалі не робити вертикальний профіль чітко по центру. Ще зверніть увагу - естетично виглядає коли поперечні ділення не горизонтальні, а під кутом. Приклад: І ще трохи буде впливати тканина. Для шкіри, цупкої рогожки буде межа вузьких сегментів. Дуже-дуже приблизно - менше 20 см буде важко красиву опуклість зробити. А для м'яких тканин (бархат, шеніл, м'яка рогожка) - більш вільно. Картинка з Пінтерест. Там є як естетичні, так і "такоє". Для пошуку "мягкие стеновые панели". Для пошуку в Інстаграм - "м'які стінові панелі". Так буде навіть більше вдалих композицій. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 9 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 квітня 2024 (змінено) 4 минуты назад, MegaPolis_Valeriya сказал: Ще зверніть увагу - естетично виглядає коли поперечні ділення не горизонтальні, а під кутом. поперечних в мене взагалі не буде, як мінімум не планується. то я просто без них картинку не знайшов ) 4 минуты назад, MegaPolis_Valeriya сказал: Якщо дуже спрощено - бажану ширину б'ємо на п'ятикратні ширини. А потім - ділимо на 2-х і 3-х кратні ширини. звучить дуже красиво але я не зрозумів ( можете якийсь приклад мінімальний шо куда ділить наприклад є ширина 2 метри ) UPD мабуть зрозумів, типу 2 метри ділимо по 50см, далі ці 50 ділимо на 20 та 30 та перемішуємо? але буде 2 варіанти а на картинках наче як три мінімум, чи мені здається Змінено 9 квітня 2024 користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MegaPolis_Valeriya Опубліковано: 10 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 квітня 2024 13 часов назад, standov сказал: поперечних в мене взагалі не буде, як мінімум не планується. то я просто без них картинку не знайшов ) звучить дуже красиво але я не зрозумів ( можете якийсь приклад мінімальний шо куда ділить наприклад є ширина 2 метри ) UPD мабуть зрозумів, типу 2 метри ділимо по 50см, далі ці 50 ділимо на 20 та 30 та перемішуємо? але буде 2 варіанти а на картинках наче як три мінімум, чи мені здається Все правильно ) по свободі в Корелі трішки конкретніше накидаю що маю на увазі Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Simpapula Опубліковано: 10 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 квітня 2024 В 08.04.2024 в 19:46, standov сказал: питання - чи є якесь правило/формула/готовий патерн як обирати ці сами "різні ширини"? Проще всего подбирать по правилу золотого сечения (гуглите). В совковое время использовалось правило третей (примерно то же, что и предыдущее). То есть, каждая толщина должна отличаться от последующей на 1/3 в ту или иную сторону. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MegaPolis_Valeriya Опубліковано: 11 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 квітня 2024 В 09.04.2024 в 21:40, standov сказал: поперечних в мене взагалі не буде, як мінімум не планується. то я просто без них картинку не знайшов ) звучить дуже красиво але я не зрозумів ( можете якийсь приклад мінімальний шо куда ділить наприклад є ширина 2 метри ) UPD мабуть зрозумів, типу 2 метри ділимо по 50см, далі ці 50 ділимо на 20 та 30 та перемішуємо? але буде 2 варіанти а на картинках наче як три мінімум, чи мені здається Не критикуйте дуже, це просто ілюстрація принципу ))) Для 200 см самі очевидні ділення це 40 і 50 см. На око прикинула до стіни - 40 сподобалось більше. Це 5 сегментів. Ділимо. Застосовуємо Золотий перетин (Золотое сечение) - пропорція 2 до 3. Відповідно 40 см б'ється на 16 і 24 см І збиваємо ритм повторенням цих пропорцій: дублюємо поспіль полоски по 24 і по 16. Можна композицію віддзеркалити чи по іншому перемішати повтори. Вертикаль також побила на 5. Просто на 4 візуально мало, на 6 - дуже дрібно. Проклала вісі по горизонталі. Лінії під кутом вписала в новостворені прямокутники. В кожній вертикалі - по 2 лінії або групи ліній. Знову таки - збила ритм, щоб вигляд був природніший. В композиції ліній, що під кутом не претендую на звання ідеальної ))) Там можна гратися і ще варіанти знайти більш симпатичні 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 11 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 квітня 2024 агонь, дякую ) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MegaPolis_Valeriya Опубліковано: 11 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 квітня 2024 3 минуты назад, MegaPolis_Valeriya сказал: Не критикуйте дуже, це просто ілюстрація принципу ))) Для 200 см самі очевидні ділення це 40 і 50 см. На око прикинула до стіни - 40 сподобалось більше. Це 5 сегментів. Ділимо. Застосовуємо Золотий перетин (Золотое сечение) - пропорція 2 до 3. Відповідно 40 см б'ється на 16 і 24 см І збиваємо ритм повторенням цих пропорцій: дублюємо поспіль полоски по 24 і по 16. Можна композицію віддзеркалити чи по іншому перемішати повтори. Вертикаль також побила на 5. Просто на 4 візуально мало, на 6 - дуже дрібно. Проклала вісі по горизонталі. Лінії під кутом вписала в новостворені прямокутники. В кожній вертикалі - по 2 лінії або групи ліній. Знову таки - збила ритм, щоб вигляд був природніший. В композиції ліній, що під кутом не претендую на звання ідеальної ))) Там можна гратися і ще варіанти знайти більш симпатичні Без кутових: Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MegaPolis_Valeriya Опубліковано: 11 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 квітня 2024 2 минуты назад, MegaPolis_Valeriya сказал: Без кутових: Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SIV Опубліковано: 1 квітня Поділитись Опубліковано: 1 квітня Маю таку дилему. Рівень підлоги в загальному коридорі вище від чорнового бетонного перекриття підлоги квартири на 15 см. Висота від бетонного перекриття підлоги до бетонного перекриття стелі 260 см. На якій висоті краще зробити рівень чистої підлоги щоб зберегти максимальну висоту до стелі і не було великого перепаду біля вхідних дверей. Як варіант думав зробити рівень підлоги в прихожій вище від рівня підлоги загального коридору на 2-3 см. а рівень підлоги в решті квартири максимально низьким (так щоб була мінімально допустима стяжка на трубами опалення в стяжці). Таким чином вийде перепад (сходинка) між прихожою (відділив червоною лінією на фотографіях) та рештою квартири в межах 8-10 см. Які переваги недоліки такого варіанту. Можливо є краще рішення то підкажіть. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 2 квітня Поділитись Опубліковано: 2 квітня 14 часов назад, SIV сказал: недоліки такого варіанту 14 часов назад, SIV сказал: (сходинка) Собственно у вас других вариантов нет. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Simpapula Опубліковано: 6 квітня Поділитись Опубліковано: 6 квітня В 01.04.2025 в 21:50, SIV сказал: Можливо є краще рішення то підкажіть. Не знаю, чи то буде кращий варіант, але можна зробити плавний спуск від передпокою до залу. Якщо плануються діти, візочки, велосипеди, люди похолого віку у квартирі - може, так буде комфортніше, аніж сходинка. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SIV Опубліковано: У вівторок в 12:44 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 12:44 (змінено) 06.04.2025 в 19:44, Simpapula сказав: Не знаю, чи то буде кращий варіант, але можна зробити плавний спуск ... Це дуже погана ідея. Весь сніг із взуття, коліс візочока, біговела або велосипеда, перетворюючись на воду буде литись в залу. Візочок, біговел або велосипед постійно будуть скочуватись в залу якщо їх чимось не підпирати. Стояти на похилій поверхні особливо людям похилого віку дуже некомфортно. Змінено У вівторок в 12:46 користувачем SIV 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: У вівторок в 13:54 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 13:54 1 час назад, SIV сказал: Це дуже погана ідея. Весь сніг із взуття, коліс візочока, біговела або велосипеда, перетворюючись на воду буде литись в залу. Візочок, біговел або велосипед постійно будуть скочуватись в залу якщо їх чимось не підпирати. Стояти на похилій поверхні особливо людям похилого віку дуже некомфортно. +1 Еще и наибнуться можно если мокро будет. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SIV Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 15.04.2025 в 16:54, DimaF сказав: +1 Еще и наибнуться можно если мокро будет. 100% Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз