AOZ1 Опубліковано: 20 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 20 січня 2023 (змінено) 1 час назад, Dalet сказал: Шо именно. Вакуумник? Да, причем в этой теме и на эту фотку крайне скептическое отношение было. Говорили, что был отрицательный опыт, что он не плотно закрывает заслонку со временем. Может я что недопонял. Ладно забыли. Работает оригинальный Хондовский вакумник. При уличном хранении заводился при -8 и при тумане с конденсацией. При -8 со второго раза, да и аккомулятор не первой свежести уже. И я не уверен, что при нынешних режимах Basic своими микотоками его успевает заряжать полностью. Но все уже 2 года работает. 100 часов до войны и 400 во время войны. Змінено 20 січня 2023 користувачем AOZ1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 20 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 20 січня 2023 а я вот как раз подумываю на один из генераторов пневмозаслонку прикрутить... он у меня с закрытой заслонкой только запускается - сразу же надо открывать, иначе будет плющить его. Вот и думаю упростить себе жизнь - на заслонку привод, на стартер провод в дом и запускать из щитка... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 20 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 20 січня 2023 (змінено) 1 час назад, AOZ1 сказал: Да, причем в этой теме и на эту фотку крайне скептическое отношение было. Говорили, что был отрицательный опыт, что он не плотно закрывает заслонку со временем. Может я что недопонял. Ладно забыли. Работает оригинальный Хондовский вакумник. При уличном хранении заводился при -8 и при тумане с конденсацией. При -8 со второго раза, да и аккомулятор не первой свежести уже. И я не уверен, что при нынешних режимах Basic своими микотоками его успевает заряжать полностью. Но все уже 2 года работает. 100 часов до войны и 400 во время войны. )))). Я пронимаю, вам хотелось решение с соленоидом обсудить, но, вынужден Вас огорчить. Тот вакуумник есть стандартное решение в карбах Хонды и типа Хонды. Называется - полуавтоматическая воздушная заслонка. Устанавливается в 90% комплектаций генераторов с баком не на моторе. И к авоматике по сути неимеет отношения. Может я хреновый спец а авр генератора, но 9 из 10 раз, без соленоида как доп привод заслонки оно не работает. Вам просто повезло. П.с. на генах 3 квт таких карбов не встречал. П.с.с. у Ямахи реализация на порядок круче. Там биметал пластина еще в консирукции, 9 из 10 положительных запусков Змінено 20 січня 2023 користувачем Dalet 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AOZ1 Опубліковано: 20 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 20 січня 2023 (змінено) 1 час назад, Dalet сказал: П.с. на генах 3 квт таких карбов не встречал. Нету по определению. У меня GX270 это самый минимум. Причем сама Хонда в 2020 году генераторов EM4500CXS 50Hz не делала. От слова вообще. Только для USA. Остальные тоже. Единственный кто делал это Genmac. И то Итальянцы умудрились сделать его 80 кило весом. После установки пришлось идти к костоправу. PS c соленоидом для меня вопрос закрыт. Змінено 20 січня 2023 користувачем AOZ1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 20 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 20 січня 2023 разговаривал недавно с человеком , он жаловался что предприятие из за серьезных ограничений по потребляемой мощности ничего толком выпускать не может. ограничили мощность в 15 раз . сейчас везут генераторов на три - четыре мегавата ( разные ) , надеюсь заработают. вот где заботы у людей не о что у нас :лампочки запускать Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 5 часов назад, AOZ1 сказал: PS c соленоидом для меня вопрос закрыт. Хорошо пока хорошо 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 Провів тест "музейного експоната" (вигляд страшненький), а саме генератор Yamaha EF600 який я тут раніше показував, в умовах квартири на балконі. Можливо комусь буде цікаво. Перед тим провів мінімальний сервіс: - поміняв свічку на аналогічну NGK - промив на всяк випадок карбюратор. але він був чистий. - поставив новий фільтр (з кухонної губки, якраз ідеально по розмірах, поки їде нормальний замінник від myparts.gr), пропитав його маслом. - залив масло yuko 10w30 Спочатку важко заводився. Незнаю що допомогло, пропитка фільтру маслом чи знімання ковпачка зі свічки, але після того став чотко заводитися з першого разу. Навантаження загалом на тестері максимально бачив 280Вт, на роботу гени не вплинуло ніяк: - котел атмосферний вайлант (70-80вт) зі стабілізатором (??Вт). - персональний комп з упсом (100-120 + 18Вт ніби упс сам по собі їсть) - насос в теплій підлозі 25Вт - роутер - зарядки в режимі очікування. По звуку. Ямаха тихіша за Kipor IG1000. Все таки обороти даються взнаки. Kipor більш високооборотистий. То що він інвертор то ніяк не впливає на звук ) Заявлено заводом 84дб в ямахи і 89дб в кіпора. На відео звук не передається так як має бути. Підключено через квартирний щиток і Hager SFT240. Задача була в основному перевірити роботу котла, а то наслухався що можуть бути нюанси. Нюансів небуло. Загалом так виглядає що якщо не враховувати холодильник, то для квартири більше й не потрібно. Він би легко потягнув ще телевізор і пару лампочок. Тобто якщо порівняти скажем цей на 400W, і Kipor IG1000 на 900W, то так виглядає що переваг в Kipor принципових нема. Холодильник що так що так не стартане, а для базових речей на випадок аварії і 400Вт достатньо. Бак 2 літра, по паспорту мало б хватати на 5 годин. Ще не перевіряв. На балконі ставити не варто (хоча повно людей ставить), якщо є можливість то краще під будинком. 2 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Зигзаг Удачи Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 (змінено) Підкажіть будь-ласка - як хто вирішував питання по індикації появи напруги в мережі при роботі системи на генераторі? Прийшов мені такий перемикач - www.aliexpress.com/item/1005001371428231.html?spm=a2g0o.order_detail.order_detail_item.5.7863f19cClS3XZ 3 фази, 63 А. Вирішив я на дачі переробити схему роботи від генератора - раніше в будинку стояв SF463, який підключав генеартора тільки на будинок. Але виявилось, що живлення потрібне не лише в будинку, а і літній кухні і інших місцях на території. Поставив китайця TO-Q5-63 перед загальним вводом, відразу після лічильника. Все чудово, все працює ) Але виникла невелика проблема - а як я при роботі генератора дізнаюсь про появу живлення в мережі? )) Зараз просто стоїть на щиту червоний вольтметр, але постійно бігати на нього виглядати не хочеться, може є який радіобузер чи щось подібне щоб в домі замигало/запищало, що треба йти виключати генератор? ) Змінено 21 січня 2023 користувачем Зигзаг Удачи Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Зигзаг Удачи Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 Да, і бачив в обговореннях, що можуть бути проблеми при роботі сімісторних стабілізаторів після генератора, при тестовому запуску ніяких проблем не було, стабілізатори як і генератор працювали штатно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 6 минут назад, Зигзаг Удачи сказал: Підкажіть будь-ласка - як хто вирішував питання по індикації появи напруги в мережі при роботі системи на генераторі? Прийшов мені такий перемикач - www.aliexpress.com/item/1005001371428231.html?spm=a2g0o.order_detail.order_detail_item.5.7863f19cClS3XZ 3 фази, 63 А. Вирішив я на дачі переробити схему роботи від генератора - раніше в будинку стояв SF463, який підключав генеартора тільки на будинок. Але виявилось, що живлення потрібне не лише в будинку, а і літній кухні і інших місцях на території. Поставив китайця TO-Q5-63 перед загальним вводом, відразу після лічильника. Все чудово, все працює ) Але виникла невелика проблема - а як я при роботі генератора дізнаюсь про появу живлення в мережі? )) Зараз просто стоїть на щиту червоний вольтметр, але постійно бігати на нього виглядати не хочеться, може є який радіобузер чи щось подібне щоб в домі замигало/запищало, що треба йти виключати генератор? ) Собі таку поставив youtu.be/DSUFd9HDTc0 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Зигзаг Удачи Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 Є в мене також такі бузери, але тут же виникає питання - живлення то з'являється на щиту на вулиці в 10м від будинку ))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurets12 Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 Звонок школьный поставьте тогда ))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Star1111 Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 (змінено) 1 час назад, Зигзаг Удачи сказал: як хто вирішував питання по індикації появи напруги в мережі при роботі системи на генераторі? Старий телефон підеднаний в розетку, при появі або зникненні мережі повідомлення приходить в Телеграм , Правда потрібно щоб інтернет був, і взагалі як що в вас такий перемикач то можно з сигнальних контактів 2 проводка підеднати до вимикача на генераторі і він його автоматично заглушить, тож почуте коли світло зявилось🙂 Змінено 21 січня 2023 користувачем Star1111 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Star1111 Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 NC та С на зеленій колодці що зі сторони мережі підеднуете до вимикача на генераторі можна просто накрутити на клемм, як мережа з'явиться то NC та C замкнутися и генератор заглухне, але коли е мережа ви його не заведете Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 в моем понимании самый лучший способ на основе радиопередатчика и приемника на частоте 433 МГц. концепцию для себя я уже составил как это сделать дешево и надежно , вопрос только в том когда захочу воплотить в жизнь данный проект. нет ничего сложного в этом . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AOZ1 Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 2 часа назад, Зигзаг Удачи сказал: Є в мене також такі бузери, але тут же виникає питання - живлення то з'являється на щиту на вулиці в 10м від будинку ))) Прожектор на стовп. 1 час назад, Star1111 сказал: NC та С на зеленій колодці що зі сторони мережі підеднуете до вимикача на генераторі можна просто накрутити на клемм, як мережа з'явиться то NC та C замкнутися и генератор заглухне, але коли е мережа ви його не заведете Тоді реле затримки включення. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Star1111 Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 (змінено) Відключення Типу щоб генератор охолонув? я собі поставив реле затримки на 3 хвилині, але думаю що нічого страшного як що відразу вимкнути www.aliexpress.com/item/33016810393.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.56.11601802eryg56 Змінено 21 січня 2023 користувачем Star1111 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
looncap Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 2 часа назад, Star1111 сказал: Старий телефон підеднаний в розетку, при появі або зникненні мережі повідомлення приходить в Телеграм , Правда потрібно щоб інтернет був, і Нашел стареньку сигналку, информативно но не всегда обращаеш внимание на сообщение, у меня телеграм раз в минуту крякает, начинаеш просто игнорить сообщение, эт мы жируем, прошлую неделю по 3 часа в сутки давали) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Зигзаг Удачи Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 (змінено) 2 часа назад, Star1111 сказал: NC та С на зеленій колодці що зі сторони мережі підеднуете до вимикача на генераторі можна просто накрутити на клемм, як мережа з'явиться то NC та C замкнутися и генератор заглухне, але коли е мережа ви його не заведете Логіку цього управління я прекрасно розумію, але справа в тому що немає нормальної можливості завести в будинок додаткові кабелі Змінено 21 січня 2023 користувачем Зигзаг Удачи Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Зигзаг Удачи Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 2 часа назад, Made in USSR сказал: в моем понимании самый лучший способ на основе радиопередатчика и приемника на частоте 433 МГц. концепцию для себя я уже составил как это сделать дешево и надежно , вопрос только в том когда захочу воплотить в жизнь данный проект. нет ничего сложного в этом . Мені здається у китайців щось таке повинно бути готовим. Можна звичайно щось поваяти самому, але зараз немає часу та натхнення ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Star1111 Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 1 час назад, looncap сказал: раз в минуту крякает, начинаеш просто игнорить сообщение Ну так можна ж окремий звук назначити Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Star1111 Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 34 минуты назад, Зигзаг Удачи сказал: Мені здається у китайців щось таке повинно бути готовим. Шукав, щоб щось просте було - не знайшов 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Star1111 Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 37 минут назад, Зигзаг Удачи сказал: нормальної можливості завести в будинок додаткові кабелі Я думав що генератор на вулиці, десь біля вводу Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 44 минуты назад, Зигзаг Удачи сказал: Мені здається у китайців щось таке повинно бути готовим. Можна звичайно щось поваяти самому, але зараз немає часу та натхнення ) Відкрию Вам шановний таемницю. берете звичайне радіо реле. ось приклад. комутуйте що завгодно . хоть лампочку ,хоть дзвінок . а у передавачу треба шоб реле замкнуло контакти ,коли буде напруга в мережі. це все легко зробити . 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 21 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2023 7 часов назад, Зигзаг Удачи сказал: Підкажіть будь-ласка - як хто вирішував питання по індикації появи напруги в мережі при роботі системи на генераторі Shelly em3 - трифазний монітор напруги /потужності. Заведений в openhab, який стучить в сімейний телеграм бот. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз