Mar12345 Опубліковано: 11 листопада 2015 Поділитись Опубліковано: 11 листопада 2015 Добрый день! Как уже опытный конструктор, дам дельный совет. Не стоит браться за ремонт без предварительного опыта или консультации со специалистом. В Киеве даже можно получить консультацию бесплатно. ;-) Желаю Вам удачи с ремонтом. Если будут вопросы, пишите в ЛС Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tarras Опубліковано: 12 листопада 2015 Автор Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2015 Тарасе, доброго дня. Скажіть, будь ласка, чи може ГБ "звисати" на 12-13 см? Якщо ні, то як вийти з цього положення? Дякую Добрий день, якщо Вам не терміново то я на вихідних щось Вам нарисую Зараз просто часу вільного обмаль((( 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
lasgo13 Опубліковано: 24 січня 2016 Поділитись Опубліковано: 24 січня 2016 Здравствуйте! продублирую со своей темы: Хочу сделать гараж 6*7 с односкатной крышей в г. Киеве. 6м. - фасад, 7 м. глубина. Какие нормативы по весу снега берутся для расчета стропильной системы и несущей способности стен? Может быть кто-то из конструкторов ответит на вопросы: 1. Какой минимальный угол наклона такой односкатной крыши? 2. Можно ли использовать в качестве материала для стен газоблоки/пеноблоки поставленые на торец, то есть ширина стены будет 200 мм.? 3. С каким шагом класть балки перекрытия 6000*100*200 и какие стропила использовать? можно ли использовать металлочерепицу? Спасибо! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tarras Опубліковано: 24 січня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 24 січня 2016 Здравствуйте! продублирую со своей темы: Хочу сделать гараж 6*7 с односкатной крышей в г. Киеве. 6м. - фасад, 7 м. глубина. Какие нормативы по весу снега берутся для расчета стропильной системы и несущей способности стен? Может быть кто-то из конструкторов ответит на вопросы: 1. Какой минимальный угол наклона такой односкатной крыши? 2. Можно ли использовать в качестве материала для стен газоблоки/пеноблоки поставленые на торец, то есть ширина стены будет 200 мм.? 3. С каким шагом класть балки перекрытия 6000*100*200 и какие стропила использовать? можно ли использовать металлочерепицу? Спасибо! Гараж відносно не складна конструкція і звісно можна її і спробувати збудувати без проекту, але мене такі підходи насторожують. Сеіг беріть 200кг/м кв Кут залежить від матеріалу, рекомендую мінімум 15 градусів Газоблок краще шириною 300мм брати, 200 це перегородка самонесуча може тільки бути но не Ваш гараж - потріщить 100% В осях балки максимум рекомендую 600мм влаштовувати Це так все на вскидку, якщо без проекту Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
lasgo13 Опубліковано: 24 січня 2016 Поділитись Опубліковано: 24 січня 2016 Гараж відносно не складна конструкція і звісно можна її і спробувати збудувати без проекту, але мене такі підходи насторожують. Згоден з Вами. Скільки буде коштувати проект такого гаража з льохом? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tarras Опубліковано: 24 січня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 24 січня 2016 Згоден з Вами. Скільки буде коштувати проект такого гаража з льохом? Свою пропозицію я написав Вам в приватному повідомленні Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
aleh001 Опубліковано: 25 січня 2016 Поділитись Опубліковано: 25 січня 2016 здравствуйте , буду строить пристройку (ванная,кухня, топочная ,тамбур) к кирпичному дому 60 х годов. На рисунке черным пунктиром старая пристройка, её буду ломать и новая красным цветом нарисована.Делать буду из газоблока 300. Вопросы есть пофундаменту : надо новый соединять со старым? соединять стены новые и старые? грунт-70 см чернозём, дальше глина. размеры пристройки 10м на 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tarras Опубліковано: 26 січня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 26 січня 2016 здравствуйте , буду строить пристройку (ванная,кухня, топочная ,тамбур) к кирпичному дому 60 х годов. На рисунке черным пунктиром старая пристройка, её буду ломать и новая красным цветом нарисована.Делать буду из газоблока 300. Вопросы есть пофундаменту : надо новый соединять со старым? соединять стены новые и старые? грунт-70 см чернозём, дальше глина. размеры пристройки 10м на 5 Тема прибудов до існуючих будинкі дуже актуальна і мені часто по ній задають питання, на своєму каналі в ютубі я записав спеціально відео на тему "пристройка к дому" 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
romalex4 Опубліковано: 26 січня 2016 Поділитись Опубліковано: 26 січня 2016 я частий гість, Тарасе, у вас на каналі відео, багато цікавих та необхідних матеріалів, дякую, намагався приймати участь у роботі форума на айбуд, але він чогось неживий, жаль, тому приходиться багато запитань задавати на цьому форумі. "придумав" собі стніу з ГБ та цегли, при цьому цегла зсередини у 120 мм, перев"язана з ГБ гнучкими звязками. і ось по ходу "проектування" вперся у питання армопояса під перекриття першого поверху - чи можливо монтувати армопояс одночасно і на цеглу 120 та частково на ГБ (120-130 мм)? а потім на цей армопояс оперти цегляну стіну другого поверху? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tarras Опубліковано: 26 січня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 26 січня 2016 я частий гість, Тарасе, у вас на каналі відео, багато цікавих та необхідних матеріалів, дякую, намагався приймати участь у роботі форума на айбуд, але він чогось неживий, жаль, тому приходиться багато запитань задавати на цьому форумі. "придумав" собі стніу з ГБ та цегли, при цьому цегла зсередини у 120 мм, перев"язана з ГБ гнучкими звязками. і ось по ходу "проектування" вперся у питання армопояса під перекриття першого поверху - чи можливо монтувати армопояс одночасно і на цеглу 120 та частково на ГБ (120-130 мм)? а потім на цей армопояс оперти цегляну стіну другого поверху? Добрий день, відтепер я буду тільки на цьму форумі, свій форум створив як експеримент ще 4 роки тому але це було зайвою затією тому з лютого його вже не буде. Стіна 120мм не може бути несучою а тільки самонесучою і на неї не потрібно нічого обпирати, якщо я Вас правильно зрозумів Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
romalex4 Опубліковано: 26 січня 2016 Поділитись Опубліковано: 26 січня 2016 ви мене правильно зрозуміли, але армопояс частково буде опиратися на ГБ, тобто навантаження розподіляється більше на ГБ. В принципі по міцності цегляна стіна витримує ці навантаження, чи не допоможуть гнучкі звязки дати додаткову рівновагу? дякую Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tarras Опубліковано: 26 січня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 26 січня 2016 ви мене правильно зрозуміли, але армопояс частково буде опиратися на ГБ, тобто навантаження розподіляється більше на ГБ. В принципі по міцності цегляна стіна витримує ці навантаження, чи не допоможуть гнучкі звязки дати додаткову рівновагу? дякую Я не зовсім зрозумів як це частково монолвтний пояс буде іти по ГБ Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
romalex4 Опубліковано: 26 січня 2016 Поділитись Опубліковано: 26 січня 2016 якось можливо так Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tarras Опубліковано: 26 січня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 26 січня 2016 якось можливо так А зрозумів, допустимо хоча краще більше на ГБ щоб заходив МП Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
romalex4 Опубліковано: 26 січня 2016 Поділитись Опубліковано: 26 січня 2016 ширину АП задавав виходячи з теплотехнічних умов у його зоні Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tarras Опубліковано: 26 січня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 26 січня 2016 ширину АП задавав виходячи з теплотехнічних умов у його зоні Достатньо 100мм ППС зовні і 30мм з внутрішньої сторони по монолітному поясі Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
romalex4 Опубліковано: 27 січня 2016 Поділитись Опубліковано: 27 січня 2016 в мене 100 мм ЕППС+180мм ГБ зовні, зсередини не бачу потреби, штукатуритися буде, в чому сенс ППС зсередини? дякую Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tarras Опубліковано: 27 січня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 27 січня 2016 в мене 100 мм ЕППС+180мм ГБ зовні, зсередини не бачу потреби, штукатуритися буде, в чому сенс ППС зсередини? дякую Як э можливість то я даю і з середини щоб вирівняти темпиратуру матеріалів, якщо зробити фото тепловізором то навіть утеплений монолітний пояс буває світиться темнішим кольором, і на ньому може конденсуватись пар. Це не панацея но я інколи утепляю при можливості 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
romalex4 Опубліковано: 27 січня 2016 Поділитись Опубліковано: 27 січня 2016 розрахунок показує, що навіть при температурі у -30 =температура ЗБ зсередини не опускається нижче +15 С, здається умов для конденсації немає Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tarras Опубліковано: 27 січня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 27 січня 2016 розрахунок показує, що навіть при температурі у -30 =температура ЗБ зсередини не опускається нижче +15 С, здається умов для конденсації немає )))добре що у вас так показує) Значіть можна спати спокійно) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
romalex4 Опубліковано: 27 січня 2016 Поділитись Опубліковано: 27 січня 2016 розумію "шутку-юмора" і дякую за застереження, у нас у більшісті будинків із ГБ взагалі і армопояса і перемички заливають на всю ширину блока, уявляєте, яке промерзання? вони гадають, що 5 см ППС це можливо спасти. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tarras Опубліковано: 27 січня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 27 січня 2016 розумію "шутку-юмора" і дякую за застереження, у нас у більшісті будинків із ГБ взагалі і армопояса і перемички заливають на всю ширину блока, уявляєте, яке промерзання? вони гадають, що 5 см ППС це можливо спасти. Різні ситуацію є в будівництві, я до того що не все на 100% розрахунок показує правильно, і де є можливість перестражуватись потрібно це робити, зачасту дрібні перестраховки майже не впливають на бюджет будівництва але за те страхують від можливих фінансовіх втрат на реконструкцію і ремонт. Це я взагальному, не про Ваш монолітний пояс Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
romalex4 Опубліковано: 27 січня 2016 Поділитись Опубліковано: 27 січня 2016 згоден на всі сто, я навчався будівельній спеціальності - Вологодський політехнік, дорожно-будівельний факультет, але при цьому - військовий. І коли я бачу, як наші "будівельники і майстри" вирішують проблеми будівництва та ремонтів, у мене буває волося дибки стає. Я не вважаю себе інженером-будівельником, але основні поняття вкладено знаннями та логікою, і я ьеж максимально "перестраховуюся", і тому коло замовників набагато звужено. Ви ж розумієте, помилки будівництва "вилазять" тільки через декілька років, а то і пізніше, чим і користуються "будівельники-ремонтники". Це хоча і оффтоп, але не можу не поділитися: звонить знайомий "будівельник" і запитує розцінки по деяким роботам - армування басейну, а конкретніше - розцінки на вязку арматури. І я розумію, що людина взялася за організацію роботи не маючи проекту, і не маючи ні освіти ні розуміння роботи. Ось так у нас будують, в основному, і коли пропонуєш більш-менш зрозумілу проект-технологію, це стає "очень мудренним" і нафіг не потрібним, мені "Петя сделает дешевле", ось і вся розмова. Тепер по суті: при тому, що унас район по снігу 25-35 см, у мене получився дуже низький цоколь - з північної сторони - -10-15 см, на півдні +20-30 см. При цьому ця нижні частина будинку цегляна у 1,5,+ 10 см ППС+ камінь природний, тобто фальш-цоколь. І мене мучить питання гідроізоляції цієї зони. Думаю по затертій цеглі пройтися ГІ цементно-піщаним розчином, потім наклеїти ППС+сітка+камінь. Чи буде це достатнім? дякую Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
aleh001 Опубліковано: 27 січня 2016 Поділитись Опубліковано: 27 січня 2016 Тема прибудов до існуючих будинкі дуже актуальна і мені часто по ній задають питання, на своєму каналі в ютубі я записав спеціально відео на тему "пристройка к дому"[/quoteС Спасибо,Тарас, подписался на канал. видео посмотрел,новсе равно не понял-если в доме фундамент хороший надо его с новым соединять арматурой? боюсь что потом чтонибудь порвёт Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tarras Опубліковано: 27 січня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 27 січня 2016 Тема прибудов до існуючих будинкі дуже актуальна і мені часто по ній задають питання, на своєму каналі в ютубі я записав спеціально відео на тему "пристройка к дому"[/quoteС Спасибо,Тарас, подписался на канал. видео посмотрел,новсе равно не понял-если в доме фундамент хороший надо его с новым соединять арматурой? боюсь что потом чтонибудь порвёт Ну без розрахунку і проекту Вам ніодин інженер не скаже точно, 50*50. Якщо приєднати до иснуючого фундаменту - є ризик що при деформації прибудова просто вільною стороною осяде більше ніж приєднаною. Якщо деформаційний шов зробити - є рзик що прибудова просто відійде в наслідок нерівномірної деформації. Наявність розрахунку дасть гарантію процентів на 80 -90% тому в даних конструкціях потрібен скажем так "запас по досвіду роботи" ще давати Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз