Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Як передбачити все або чи можна перестрахуватись грошима

Дощ

Рекомендовані повідомлення

Ось із сусідньої теми смикнув цитату

Никогда! Никогда!!! не давала бы всех денег сразу! А тем более наперёд!

Никогда бы не "велась" на уговоры, мол "мы через два дня приедем и доделаем (переделаем)"

Фигушки! Потом у строителей куча отговорок и им не до тебя

Оставляла бы часть денег и отдавала ПОСЛЕ подчищения всех косяков.

Да, все правильно. Але...

Буквально вчора ситуація. Коротше знадобилось мені кілька великих м/п вікон, двері. Ну я як би не мальчік, за час будівництва зуби з’їв. Знайшов неподалік пристойного виробника. Ціни середні, може й вище. Виробник працює вже з десяток років, власний цех. Поїхав туди, сказав розміри, порахували, отримав орієнтир в ціні.

За кілька днів приїхав замірщик, один із монтажників, я йому все розказав, пояснив як має бути, вікна великі, глухі, щоб не було перетинок, це принципово щоб було більше світла. Він дістає блокнот (НЕ бланк замовлення) і починає замальовувати розміри і побажання. Питаю чого без бланку. Каже вони так працюють все буде норм. Ладно, хрєн з ним, може так і треба. дав 50грн за заміри, сказали врахують.

За кілька днів я поїхав знову перевірити чи замірщик все правильно передав, в офісі запевнили що все норм, показали ксерокс його блокноту, коротше заспокоїли, ще раз порахували, зійшлись в ціні. Попросили 70% передоплати. Ну якби все нормально, не 100%, дав гроші. Пообіцяли зробити за тиждень. Жду.

Подзвонили за кілька днів, втрясли час монтажу. Привезли вчасно, без питань. Хлопці розвантажують, розкладаються, машина поїхала. Приміряються... І тут виявляється що... рами коротші по ширині см на 5 :eek:

Млять. Шо дєлать? :confused:Кажу що за нах. Монтажники (у т.ч. "замірщик") чешуть рєпу. Як виправдання каже що відняв розмір рами, а програма мовляв ще раз відняла. Прикольно. Монтажники пропонують поставити якийсь розширювач. Кажу про розширювач мови не було, які ще варіанти? Відповідають переробляти вікна, але це буде дооовго. Чешем рєпу разом. Дзвоню в офіс, пояснюю проблему. На іншому кінці антени мобільника пропонують... встановити розширювач. Або без проблем перероблять. Тільки чекати місяць-півтора, можливо довше.

У мене варіанти а)повернути вікна і чекати хз скільки (70% грошей бо ж дав) б)повернути вікна і гризтись за передоплату, можливо через суд

в)поставити розширювач і закрити питання.

Я вибрав варіант в. Привезли розширювач, поставили вікна. Я розрахувався повністю, скидку ніхто не зробив. А в сум'ятті розбок і про 50 грн ніхто не згадав, щоправда і я у т.ч. Хоча можна було б недоплатити і бути в очах віконщиків контрацептивом. Не хочеться ним бути, тому вибрав інший варіант і зайвий раз переконався що таки віконщики гандони.

Сьогодні вже дивлюсь по-філософськи, вікна стоять - а значить коли впаде сніг у мене буде тепло. І не витратив купу нервів. Щоправда осад залишився. Тепер сиджу і думаю :confused:

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Договір був з додатком про розміри вікон? Якщо так - брати віконників за кульки.

 

Якщо ні - філософьске ставлення є саме те :)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

tapok, назовите фирму и дату, когда Вы заказывали. А то очень голословно:

зайвий раз переконався що таки віконщики гандони
- получается какое-то тапочное комнатное обвинение.

Объективной информации полный "НУЛЬ".

И как так получается, что такой продвинутый интернет-пользователь, взял и пошёл заказал окна в "соседнем" гараже? ;)

Вот и наводит это всё на мысль:

- А был ли мальчик? Были эти окна в реале?

 

Ваше сообщение мне напомнило кадр из к/ф "День выборов"

- А нельзя ли эту последнюю строчку взять и выбросить?

- Да ты чё, ради неё всё и писалось!

- Ага, ага...

- Вот такая песня! Молодцы!

- Лёшь..

- Саш - молодец! Хорошие ребята.

- Ну я понял. В Ярославле ссадим.(с)

 

Т.е. для последней фразы Вы и смоделировали срежиссировали сей пост. :D

 

P.S. Но мы то с Вами знаем - кому именно предназначалась эта фраза. ;)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Шота я ниче не понял :confused:

 

Ну не под алкогольными парами Вы открыли эту тему. Очень надеюсь.

Хотели что-то донести/пожаловаться людям.

tapok, назовите фирму и дату, когда Вы заказывали. А то очень голословно

Вот и ответьте на мой вопрос.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Якийсь брєд... Валентинич, що за діла?!

Не знаю хто тут під алкогольними випарами, але це точно не я! Ви того, зав’язуйте з цим ділом, а то так і до нервового зриву недалеко. Може дійсно пора вже на пенсію? НікОму доносити/жалітися й думки не мав, про що красномовно свідчить назва теми і коментар цитати

Т.е. для последней фразы Вы и смоделировали срежиссировали сей пост.

Сподіваюсь вибачення буде, чи як завжди провокація щоб публічно обгадити опонента і заліпити штраф? Дуже розумно. А я то думаю чого моя тема опинилась у вікнах :confused: Забрав до себе щоб ніхто не заважав? :mad: Капєц, хоч і з форуму тікай... А знаєш мені пофіг, я ні від кого бігати не збираюсь. Можеш у адмінці пояснювати що завгодно, але форум бачить хто ту неадекват, в гробу я бачив такі приколи :bad:

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

..........і зайвий раз переконався що таки віконщики .......

а чому саме віконщики? Хтось, вважаючий себе повносправним, захотів дати іншим, таким же повносправним, грошей на підставі ксерокопії папірця з карляками. Як захотів - так і зробив.

Не треба узагальнювати. Не ляпайте гівном на вентилятор - збоку добре видно в кого Ви намагаетесь вцілити. Авна провокація. За вуха притягнуто.

Щоправда осад залишився.
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В кого? В Хоттабича?! Та він мені сто років снився щоб я в нього цілив! Я поділився своїм досвідом який за великим рахунком взагалі вікон не стосується, просто навів як свіжий приклад. Треба контора? Та без проблем "Ателье вікон", замовлення від 10.10.12. Просто нахрєна це все треба, я не збирався ні жалітися ні доносити, інакше б написав у ЧС. Просто у когось параноя то він не знає де себе подіти.

Якщо вас так зачепило "віконщики" то хай буде "замірщики від віконщиків" - нема проблем. Млять, дожилися, вже треба бути політкоректним вживаючи слово "віконщики", бо це когось провокує :shock: песєц..!

 

Добавлено через 23 минуты

А, я зрозумів! Він забрав тему у вікна щоб це зачепило усіх віконщиків які тут пасуться і щоб це виглядало наче я всіх віконщиків образив. Ну що тут скажеш, вишукано! навіть професійно підставляється вентилятор. Тьху!

 

Добавлено через 7 минут

Хтось, вважаючий себе повносправним, захотів дати іншим, таким же повносправним, грошей на підставі ксерокопії папірця з карляками. Як захотів - так і зробив.

Хочете про це поговорити? Давайте поговоримо у іншій темі, а краще розділі, бо полюбому це провокація щоб вліпити бан

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Млять, дожилися, вже треба бути політкоректним вживаючи слово "віконщики", бо це когось провокує...

 

:) Просто коректним і цього буде досить. Якщо ваш вислів стосується не всіх віконщиків, тоді треба було б просто пояснити кого саме.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

ді треба було б просто пояснити кого саме

Тих муділ які мені міряло вікна. Невже це не зрозуміло? Все-одно що вам погано відремонтували б машину і ви сказали що механіки козли. Чи треба було б уточнювати які саме механіки козли? Натомість вв звинуватив мене у брехні, піставі і моделюванні. Хоча початково тема була у загальному розділі і мова мала бути про Як передбачити все або чи можна перестрахуватись грошима, але ловкім двіженієм рукі самі знаєте кого вона знаходиться тут і я змушений виправдовуватись що не лох. Браво!

Нічого, підступність ще нікому в добро не йшло, вибачте але "весна покаже хто де срав" (с) - всьому свій час

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А я то думаю чого моя тема опинилась у вікнах Забрав до себе щоб ніхто не заважав?

:D Это у кого из нас паранойя? Вы о себе очень высокого мнения, если думаете, что я Вам уделяю больше внимания чем другим. За моё здоровье беспокоится не стОит - оно "железобетонное".Ж-) О своём позаботьтесь.;)

Перенёс тему в соответствующий раздел, для обсуждения. Или Вы думаете, что в "Основном разделе" можно писать всё, что кому вздумается? В ЧС не переносил, так как нету указания фирмы, даты, доков о браке с их стороны.

Я поділився своїм досвідом який за великим рахунком взагалі вікон не стосується, просто навів як свіжий приклад.

В чем здесь опыт? В том, что Вы невнимательный? Объясните мне, такому "недалекому" - опыт тут какой и кому Вы "его" пытаетесь передать? Ж-)

 

Млять, дожилися, вже треба бути політкоректним вживаючи слово "віконщики", бо це когось провокує песєц..!

Но в первом же своём посте Вы написали:

зайвий раз переконався що таки віконщики гандони

Или Вы думаете, что я понимаю/знаю значения слов украинского языка хуже Вас? Ж-) Вам перевести/обяснить значение словосочетания "зайвий раз"?

Так кому нужно извиняться? Кто тут "петляя" **-ом начинает "криво" оправдываться, расшаркиваться и ещё при этом психовать?

 

Це вже переходить всі межі! Він спецом ловить мене по всьому форуму! Прошу адміністрацію вжити заходів а то це взагалі беспрєдєл!!

А вот уже с этого момента, давайте попробуем "ходить по форуму" под ручку друг с другом. :friends:

 

P.S. Вам устное предупреждение за скрытые нецензурные выражения согласно п 2 Правил.

 

P.P.S. Прекращайте фамильярничать и "ТЫ"кать мне. Мы с Вами на брудершафт не пили и свиней вместе не пасли.

 

Добавлено через 5 минут

Все-одно що вам погано відремонтували б машину і ви сказали що механіки козли. Чи треба було б уточнювати які саме механіки козли?

Меня в садике обидела девочка по имени Люся - все Люси сволочи.

Меня обманул барыга с ростом 1,60 - все барыги сволочи. Аи кто не выше 1,60 - барыги.

У Вас очень "сильная" логика. :lol:

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Перенёс тему в соответствующий раздел, для обсуждения.

Не для обсуждєния, а для говномєтатєльства. Це не важко було передбачити, особливо після вашої "інтерпретації". Я вас вітаю - вам це вдалося. Якщо тема не для основного розділу то вона радше для курилки, і точно не для вікон, інакше тут була б з початку.

 

я понимаю/знаю значения слов украинского языка хуже Вас?

ТАК. Бо мали б знати, що нАголос ставиться не там де вам хочеться, а там де його поставив автор, а саме на словах "таки віконщики". Якщо ж було незрозуміло то можна було б просто перепитати, а не з "висоти нєбєс" поливати брудом.

 

А вот уже с этого момента, давайте попробуем "ходить по форуму" под ручку друг с другом

Валерий Валентинович, не треба лицемірства, я вже давно у вас на олівці, ви просто маєте змогу вчасно витерти за собою щоб залишатись "кришталево чистим". Чи вам нагадати? Я думаю і цю тему ви зараз або потім почистите як це було не раз щоб залишатись "білим і пухнастим"

 

 

З.І. чи не ви ратували за те що без дозволу відкривати особисті листи (якими є скарги) - свинство? Я вас вітаю :good:

З.І.З.І

P.S. Вам устное предупреждение за скрытые нецензурные выражения согласно п 2 Правил.

Повторюсь, ви свого досягли. Приймайте вітання :good::good:

З.І.З.І. я свиней не пас взагалі

 

Меня в садике обидела девочка по имени Люся - все Люси сволочи.

Меня обманул барыга с ростом 1,60 - все барыги сволочи. Аи кто не выше 1,60 - барыги.

У Вас очень "сильная" логика.

Валерий Валентинович, от скажіть навіщо ви свідомо перекручуєте і вивертаєте? Невже того що є мало? Покажіть де я у своєму повідомленні говорив за всіх?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

tapok, не нужно так психовать. Это грозит бессонницей. :D

 

Перевожу Вам, Вашу же фразу по слогам:

зайвий раз - лишний раз

переконався - убедился

що - что

таки віконщики гандони - такИ оконщики гандоны.

Перевод доступен? Если всё ясно - Вам двойка за грамматику/лексику/содержание/мысль.

 

tapok, харош уже юлить и петлять в своих оправданиях. Смешно читать. Признайте ошибку, извинитесь перед всеми оконщиками и живите себе с миром.:beer:

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

То я відповів на питання чи як? :D

 

Наверное твой ответ мало кого интересовал. :D Тапок решил вечером подпитаться моей энергией. А вот смелости обозвать меня "с глазу на глаз" нету. Вот и режиссирует. :lol:

Михалков...

Змінено користувачем Валерий Валентинович
Очепятка
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

tapok, не нужно так психовать. Это грозит бессонницей.

 

Перевожу Вам, Вашу же фразу по слогам:

зайвий раз - лишний раз

переконався - убедился

що - что

таки віконщики гандони - такИ оконщики гандоны.

Перевод доступен? Если всё ясно - Вам двойка за грамматику/лексику/содержание/мысль.

 

tapok, харош уже юлить и петлять в своих оправданиях. Смешно читать. Признайте ошибку, извинитесь перед всеми оконщиками и живите себе с миром.

Я спокійний як удав. Думаю російську знаю краще вашого - тут під Києвом все просочено нею, незнати неможливо. І так плавно обвинувачення що начебто я намагався образити когось конкретно, не будем показувати пальцями, виявилось образою для всіх віконщиків :D І хто тут петляє?

Коротше, не треба мене лєчіть. Пропоную угоду - ви перестаєте мене відловлювати по всіх усюдах, а я перестаю огризатись на ваші провокації.

 

 

З.І. Від вас особисто вибачень очевидно не варто чекати. Чи варто?

 

З.І.З.І. Я тактовно не буду вас називати валєнтінко

 

Добавлено через 3 минуты

То я відповів на питання чи як? :D

Паперового договору як такого не було, був заказ номер такий-то з моїми вікнами і моїм підписом. І штампом "сплачено" таку-то суму. Тобто юридично сам собі буратіно. Але блін, навіщо тоді приїжджав замірщик і як я можу перевірити чи він правильно поміряв?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

І хто тут петляє?

Это видно всем.:D

 

З.І.З.І. Я тактовно не буду вас називати валєнтінко

Так упомянуть моего отца, Вы можете только глядя мне в глаза!, а не на собственную клавиатуру.

Всё-таки ***-кая у Вас душонка...

Лишний раз убедился в этом. (Читайте правильно. Перевод на украинский язык нужен?);)

 

Добавлено через 6 минут

Извините, не сразу заметил очепятку в этом сообщении. :beer:

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Паперового договору як такого не було, був заказ номер такий-то з моїми вікнами і моїм підписом. І штампом "сплачено" таку-то суму. Тобто юридично сам собі буратіно. Але блін, навіщо тоді приїжджав замірщик і як я можу перевірити чи він правильно поміряв?

 

Якщо договору нема, то й розмовляти про що нема. На вікна є гарантія 5 років, це і все, на що можете розраховувати при наявності документу, що підтверждує оплату.

 

Як передбачити на майбутнє - договір.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

( Off/ Белые люди критикуют идеи - не личности. )

 

Удачное название темы - "Як передбачити все або чи можна перестрахуватись грошима" поднимает ряд вопросов, практически не обсуждаемых на этом форуме.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

( Off/ Белые люди критикуют идеи - не личности. )

 

Удачное название темы - "Як передбачити все або чи можна перестрахуватись грошима" поднимает ряд вопросов, практически не обсуждаемых на этом форуме.

Вопрос риторический.

Как можно застраховаться от "человеческого фактора"? А никак, ибо не ошибается тот, кто ничего не делает...

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Деньгами тут не застрахуешься, отказ платить полную или почти полную стоимость заказа отсекает практически все серьёзные фирмы, возрастает риск получить некачественную продукцию "маде ин гараж". ИМХО нужно думать, общаться, вникать в тему, искать отзывы. В общем-то от ошибок не застрахован никто, но не все хотят и умеют их исправлять. Где-то так...
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Удачное название темы - "Як передбачити все або чи можна перестрахуватись грошима" поднимает ряд вопросов, практически не обсуждаемых на этом форуме.

Цього ніхто крім Вас не помітив, на жаль :(

 

Деньгами тут не застрахуешься, отказ платить полную или почти полную стоимость заказа отсекает практически все серьёзные фирмы, возрастает риск получить некачественную продукцию "маде ин гараж". ИМХО нужно думать, общаться, вникать в тему, искать отзывы. В общем-то от ошибок не застрахован никто, но не все хотят и умеют их исправлять. Где-то так...

Тут вийшла така справа що перестрахуватись неможливо в принципі. До передоплати я був готовий, її сума (70%) влаштовувала. Думав 30% має вистачити про всяк випадок. Але паперовий договір ситуації б не змінив зовсім. Так, це людський фактор. Але як бути, як упередити такі обставини на майбутнє?

Я думаю всі в курсі як відбуваються заміри (це щодо вікон раз вже почав :pardon:), приїжджає замірщик, поміряв, все врахував. Як я можу достеменно визначити чи правильно він поміряв? А якщо це не вікна, а щось що потребує спецзнань, інженерка наприклад. Потім в офісі я, підписуючи договір, погоджуюсь з вказаними заміром розмірами і замовленням загалом. Тобто апріорі я не можу визначити чи дані в договорі відповідають реальному стану справ. І жодні ДБН, ГОСТи чи інструкції цього не можуть врахувати. І у будь-якому разі конкретно у такому випадку попадає замовник, бо ж договір то підписав. І байдуже там одне вікно чи два чи п’ять, а якщо п’ятдесят-п’ятсот або нестандартний об’єкт? Яким чином розподілити ризики і у випадку чого нести відповідальність?

 

 

 

 

З.І. прошу перенести тему у відповідний розділ наприклад в Основний бо вікон вона стосується лише побічно через приклад

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Якщо договору нема, то й розмовляти про що нема. На вікна є гарантія 5 років, це і все, на що можете розраховувати при наявності документу, що підтверждує оплату.

 

Як передбачити на майбутнє - договір.

 

Так а чем договор помог бы в данной ситуации? С договором могли привезти такие же маленькие рамы. И Что? От выполнения обязательств никто не отказывался и переделали бы, но сроки ставили больше месяца. Или договор - это священная корова, которая автоматически гарантирует отсутствие косяков? Он дает всего лишь то, что в случае чего, выполнения обязательств можно добиться через суд ( может быть, если потом исполнителя подмазать ). Но по срокам, это будет далеко не месяц-полтора, а такие сроки предлагали на переделку. Почему-то на форуме договора возводят в ранг чего-то особенного. Да если кто-то не захочет исполнять свои обязательства, то есть договор, или нет его - он их не исполнит, таковы реалии нашей жизни, даже если есть положительное решения суда. Так что изначально - это все-таки адекватность и порядочность исполнителя, и, к сожалению, непорядочность не всегда можно рассмотреть при предварительной встрече.

  • Лайк 6
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ще й така запара що "непорядність" немає визначення, виконавці думають про мене "от блін, йому що взападло поставити розширювач? ціна ж копійчана і стоятиме вічно, а переробляти попадос", а я думатиму про них "от блін, їм що взападло було поміряти як треба? тепер ходи втикай в розширювач якого не повинно було бути". Тупік.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

а Вы не задумывались о том, что в поиске "дешевле, еще дешевле" в итоге выбирается компания, бюджетом которой переделки не предусмотрены в принципе? маржа просто не позволяет делать это? и заключайте договор, не заключайте - все равно итог будет один.

мне кажется выбор один, покупать у тех компаний (пусть дороже), для которых важна их репутация. Таких найти сложно, но можно

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...