tarakashka Опубліковано: 11 серпня 2013 Поділитись Опубліковано: 11 серпня 2013 угу, деформация - это Ваша вмятина Это увидали и зафиксировали, что бы снять износ на заменяемые детали при выплате по ОСАГО. Это вмятина, значит, не относится к последнему страховому событию Авто какого года? иномарка? да, форд 2010 года пробег не превышен только эта вмятинка маленькая а как вообще ее оценивают? могу ли отстаивать какие то доли процентов в свою сторону? просто законодательно вообще как это решается? сколько примерно % могут списать? еду на след. неделе хочу быть во всеоружие И еще такой вопросик: мне въехали в зад не по моей вине ессно Дверь хэча надо явно менять. Еще неясно что там внутри -будет экспертиза, раскручивать машинку Может ли эксперт настаивать, что можно обойтись без замены двери? (я хочу менять ессно) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Lana_CK Опубліковано: 11 серпня 2013 Поділитись Опубліковано: 11 серпня 2013 пост 44 - там указано при каких условиях износ насчитываю для иномарок до 7 лет эксплуатации Для трехлетней машинки износ могут насчитать 10-15%, завтра уточню вилку в 41 посте указан нормативный документ, где прописана формула вычисления износа - zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z1074-03, п. 7.37 Вам должны оплатить замену двери, если повреждения не совсем пустяковые! Что за СК? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tarakashka Опубліковано: 11 серпня 2013 Поділитись Опубліковано: 11 серпня 2013 Вам должны оплатить замену двери, если повреждения не совсем пустяковые! Что за СК? СК - виновного Эталон Ну да там вмятины такие не хилые+неясно, что внутри авто (дверь не закрывается) Просто интересует не имеет ли право СК предлагать рихтовку, к примеру? % снижения коофициент волнует именно за деформацию кузова, которая имелась уже(( Просто, чтоб не насчитали совсем мало, а я своих прав не знаю... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Lana_CK Опубліковано: 11 серпня 2013 Поділитись Опубліковано: 11 серпня 2013 насчитанный Вам процент износа будет отниматься от заменяемых деталей, например, от стоимости новой 5 двери 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Lana_CK Опубліковано: 12 серпня 2013 Поділитись Опубліковано: 12 серпня 2013 Ну подтвердили мне, что около 15% могут насчитать износ 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tarakashka Опубліковано: 9 січня 2014 Поділитись Опубліковано: 9 січня 2014 Вернусь к теме На исходе 90 дней со дня подачи всех доков Ессно, никаких денег от страховой не пришло В свете новых законодательных правок, какие мои дальнейшие действия? Изначально хочу наведаться с жалобой в центральный офис страховой, но как мне там принудить их зафиксировать мою жалобу? Далее по план по всем органам. какие сейчас в тренде? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Lana_CK Опубліковано: 9 січня 2014 Поділитись Опубліковано: 9 січня 2014 Сейчас нужно написать жалобу - коротэнько - что сроки просрочены на Національний комітет по регулюванню ринків фінансових послуг України 01001, м.Київ, вул.Б.Грінченка, 3 Копія: СК "Еталон" адрес их ФИО м.Київ, Скарга ___.___.2013 року сталасядорожньо-транспортна пригода, у якій було пошкоджено праву передню частину мого автомобіля _________, державний номер ______. Згідно рішення суду _______ від _______ виним у скоєнні дорожньо-транспортної пригоди визнано водія _________, дер.номер_____. Цивільно-правова відповідальність водія _________, дер.номер________, застрахована у СК «++» згідно полісу № ______ від _____року. __.__.2013 року я звернувся до офісу СК «+++», за адресою м.Київ, ______________ із заявою про відшкодування матеріальної шкоди, завданої мені, внаслідок вище згаданої дорожньо-транспортної пригоди. З приводу цього було заведено страхову справу № ______. Тоді ж аварійний комісар ТОВ СК «+++» провів огляд із фотофіксацією пошкоджень наданого мною пошкодженого автомобіля, про що було складено протокол огляду транспортного засобу. __.__.2013 року я надав СК «+++», усі передбачені законодавством докумети в тому числі рішення суду _______ від ______ , в якому визнано винуватцем дорожньо-транспортної пригоди страхувальника СК «+++». Наразі, сьогодні 09.01.2014 року, вже пройшло 90+ дні з моменту подання мною заяви про відшкодування, але СК «+++» так і не здійснила належного мені відшкодування і жодним чином не повідомила мені про причини невиплати або затримки із виплатою. Отже вважаю такі дії СК «+++» такими, що порушує мої законні права і не відповідають вимогам чинного законодавства України, виходячи із наступного: Відповідно до ст.990 ЦК України страховик здійснює страхову виплату відповідно до умов договору на підставі заяви страхувальника (його правонаступника) або іншої особи, визначеної договором, і страхового акта (аварійного сертифіката). Страховий акт (аварійний сертифікат) складається страховиком або уповноваженою ним особою у формі, що встановлюється страховиком. У відповідності до п.36.1 ст.36 Закону України «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» після розгляду страховиком наданих йому визначених у ст.35 цього Закону документів про дорожньо-транспортну пригоду страховик приймає рішення про виплату або відмову у виплаті страхового відшкодування. Згідно Закону України «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» виплата страхового відшкодування проводиться напротязі 15 днів з дня отримання останнього документу, передбаченого ст.35 Закону України «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» але не пізніше 3 місяців з дня отримання заяви на відшкодування збитків. Відповідно до ст.37.2 Закону України «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» за кожний день прострочення виплати страхового відшкодування з вини страховика особі, яка має право на отримання такого відшкодування, сплачується пеня з розрахунку подвійної облікової ставки Національного банку України, яка діє у період, за який нараховується пеня. У відповідності до ст.35 Закону України «Про страхування» державний нагляд за страховою діяльністю здійснюється з метою дотримання вимог законодавства України про страхування, ефективного розвитку страхових послуг, запобігання неплатоспроможності страховиків та захисту інтересів страхувальників. На підставі викладеного прошу: 1. Провести перевірку в частині дотримання страхового законодавства СК «+++» щодо виплати належного мені страхового відшкодування. 2. Вжити заходів щодо дотримання вимог законодавства України про страхування і захисту моїх законних прав та інтересів. Про результат прошу повідомити мене письмово за адресою: м.Київ,___________ Додаток до скарги: 1. 2. 3. 09.01.2013р. ФИО _____________________________ СВОИ данные вставить, поправить и отправить на два адреса письмами с уведомлениями Ну, можете позвонить, напомнить о себе и сказать, что вот такое письмо готово и, если в ПН денег не будет, после обеда отправляете его )) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tarakashka Опубліковано: 9 січня 2014 Поділитись Опубліковано: 9 січня 2014 Lana, спасибо! а есть смысл жалобу в саму страховую писать сначала? или сразу дальше? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Lana_CK Опубліковано: 9 січня 2014 Поділитись Опубліковано: 9 січня 2014 нефик их жалеть)) сразу ОДНУ на всех)) меньше мороки 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tarakashka Опубліковано: 9 січня 2014 Поділитись Опубліковано: 9 січня 2014 Блин одна фигня у меня, и кажется, что может быть проблемой Страховая не моя, а виновного. А он живет фиг знает где и решение суда отправлял напрямую в страховую по почте..Я его в глаза не видела.. Но они подтвердили его получение и завели "дело" с датой получения всех доков... Проблема? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Lana_CK Опубліковано: 9 січня 2014 Поділитись Опубліковано: 9 січня 2014 нет! номер дела есть! Вам уведомления о том, что документов не хватает не было? значит, все документы были в сборе и в порядке! Добавлено через 11 минут а, ну уберите это в Скарге или подправьте по тексту 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tarakashka Опубліковано: 9 січня 2014 Поділитись Опубліковано: 9 січня 2014 нет! номер дела есть! Вам уведомления о том, что документов не хватает не было? значит, все документы были в сборе и в порядке! вы меня обнадежили, спасибо просто ДТП было вообще в Изюме, справки с Гаи шли оттуда напрямую в страховую. А суд виновника в 3-городе...Не Киев, где я проживаю.. На руках только парочка копий документов: о дтп и о осмотре авто страховой ПРосто, вспоминая, где живем, а не может у них вся инфа по делу - самоликвидироваться? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Lana_CK Опубліковано: 9 січня 2014 Поділитись Опубліковано: 9 січня 2014 у Вас есть номер дела! у них - учет дел должен быть) есть же бумажка, что все документы приняты по списку? всё в общем, хватит размышлять - пора действовать! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tarakashka Опубліковано: 10 січня 2014 Поділитись Опубліковано: 10 січня 2014 гы..звоню сегодня менеджеру, который принимал доки, ну типо спросить мож он че в курсе, он: ну пишите жалобу в центральный офи, быстрой выплаты не ждите.. Я говорю, так может сразу на Гринченко? Он: ну или так...те.е даже сотрудникам СК ответить нечего (или они запарились отвечать) или компании уже совсем наплевать? Или что то внутри происходит? Помониторила отзывы в нете (понятно, что люди позитив не пишут, обычно только негатив) - не особо чтоб много про Эталон.... Непонятно... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Lana_CK Опубліковано: 10 січня 2014 Поділитись Опубліковано: 10 січня 2014 что Вам не понятно? мелкая компашка доживающая свои дни?)) Вы их хоть где-то видите? forinsurer.com/ratings/nonlife/ Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
neste Опубліковано: 10 січня 2014 Поділитись Опубліковано: 10 січня 2014 мелкая компашка доживающая свои дни?)) Можно подумать, АХА быстро все решает. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Lana_CK Опубліковано: 10 січня 2014 Поділитись Опубліковано: 10 січня 2014 тут можно не думать, важнее знать Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
neste Опубліковано: 10 січня 2014 Поділитись Опубліковано: 10 січня 2014 тут можно не думать, важнее знать Да уже знаю, всем знакомым советую обходить АХА стороной... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Lana_CK Опубліковано: 10 січня 2014 Поділитись Опубліковано: 10 січня 2014 Сказали А - говорите и Б а то такое ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tarakashka Опубліковано: 10 січня 2014 Поділитись Опубліковано: 10 січня 2014 что Вам не понятно? мелкая компашка доживающая свои дни?)) Вы их хоть где-то видите? forinsurer.com/ratings/nonlife/ Ну для меня рейтинги не показатель, я уверена что в инет среде они прекрасно "покупаются" Я их смотрела, но далека от страхового бизнеса и не финансист, чтобы знать все реалии Ок, а когда компания ликвидируется, куда ее долги? вместе с ней, испаряются? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Lana_CK Опубліковано: 10 січня 2014 Поділитись Опубліковано: 10 січня 2014 Ну для меня рейтинги не показатель, я уверена что в инет среде они прекрасно "покупаются" отчетность СК публичная, это всё (на указанном сайте) на ее основании .....вместе с ней, испаряются?..... Вы жалобу уже написали? Или просто поговорить нужно?)) Извините! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
neste Опубліковано: 10 січня 2014 Поділитись Опубліковано: 10 січня 2014 Сказали А - говорите и Б а то такое ) Это Вы о чем? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tarakashka Опубліковано: 10 січня 2014 Поділитись Опубліковано: 10 січня 2014 Вы жалобу уже написали? Или просто поговорить нужно?)) Извините! жду время Ч - 14 число предвкушаю. пока повода официального нет жаловаться просто хочу быть морально готова ко всему и зараннее) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Lana_CK Опубліковано: 10 січня 2014 Поділитись Опубліковано: 10 січня 2014 повод есть! написать! 90 дней истекают 14 числа, прошу СК заплатить в указанный Законом срок! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tarakashka Опубліковано: 17 січня 2014 Поділитись Опубліковано: 17 січня 2014 О, мне выплатили 50% суммы (после жалобы в саму СК, письменной). Интересно, они думают, что СТО в долг ремонтирует? Какие то полумеры Добиваю вторые 50% 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз