outdoor24 Опубліковано: 23 жовтня Поділитись Опубліковано: 23 жовтня 1 година тому, normal сказав: Для ТП я вже написав який, але якщо плитка починає тріскати при 45° подачі, то краще не ставити 55° вибачте, але у вашій відповіді я не бачу опису принципу вибору. ви лише поділилися власним досвідом, але не поясненням, чому саме так. більш того, описаний вами режим роботи 1 година тому, normal сказав: то піднімаю потужність до 15кВт і тоді за 3 години нагріває на добу вперед, а на мінімальній потужності працює теж всю ніч, тобто я міняю тільки потужність коли починаються планові вимкенння взаглі не сильно в'яжеться з автоматичною роботою за температурними кривими. у мене котел має можливість вмикатися лише вночі (це не означає, що він працює кожну/всю ніч), але я очікую, що тривалість і потужність його роботи мають регулюватися автоматично на підставі опалювальних кривих. що мені не зрозуміло - який зв'язок між Е0Р6 (тобто цільова температура в приміщенні 22С і максимальна температура подачі при -20С за бортом близько 40С) і температурою, яку обирає користувач або значення параметру D.31. як я зрозумів,@mib використовує наступну логіку - ставлю параметр D.31 на рівні максимуму, який відповідає обраній кривій з урахуванням зсуву, а там котел сам має вирішувати на підставі зовнішньої температури якою буде фактична температура подачі в діапазоні 25-заданий максимум і відповідно регулює потужність та/або час роботи . сенс у цьому є . але чи саме такою є логіка закладена виробником? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 23 жовтня Поділитись Опубліковано: 23 жовтня Котел починає гріти на максимально дозволеній потужності, коли температура подачі підіймається він дивиться на криву, якщо там при вуличній -10° вказано 45°, то дивиться на максимальну дозволену юзером, якщо вона 35°, то тримає не більше 35°, якщо вона 55°, то тримає не більше 45°, якщо потужності невистачає, то буде тримати 40° (чи на скільки там вистачить), і так буде працювати ПОСТІЙНО незалежно від кімнатної температури, бо котел про неї нічого незнає, при обмеженні подачі в 35° і сильних морозах будинок може і не нагрітись, або занадто повільно, дружині чи дітям набагато простіше підняти температуру через термостат, ніж міняти криву в сервісному меню... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: 23 жовтня Поділитись Опубліковано: 23 жовтня Дякую. А на чому грунтується описана логіка? 9 хвилин тому, normal сказав: при обмеженні подачі в 35° і сильних морозах будинок може і не нагрітись, або занадто повільно, дружині чи дітям набагато простіше підняти температуру через термостат, ніж міняти криву в сервісному меню... В такому випадку опалювальна крива вибрана некоректно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 23 жовтня Поділитись Опубліковано: 23 жовтня А яка логіка вибору опалювальної кривої? Нічний тариф чи підтримання постійної кімнатної температури? Якщо нічний тариф, то який сенс у кривій? Якщо кімнатна температура, то який сенс у зовнішній? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 23 жовтня Поділитись Опубліковано: 23 жовтня 20 минут назад, normal сказал: А яка логіка вибору опалювальної кривої? Избегать излишних перегревов. При изменении температуры за бортом меняется температура у котла. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: 23 жовтня Поділитись Опубліковано: 23 жовтня 37 хвилин тому, normal сказав: Якщо нічний тариф, то який сенс у кривій Так, криві найкраще працюють у випадку, коли котел постійно увімкнений, але навіть за умови лише нічного тарифу, вони мають давати результат. Наприклад, у випадку раптових заморозків під ранок чи навпаки потеплінь. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 23 жовтня Поділитись Опубліковано: 23 жовтня 21 хвилину тому, Сергей 31 сказав: Избегать излишних перегревов. При изменении температуры за бортом меняется температура у котла Незрозумів, перегріву самого котла чи стяжки чи кімнатної температури? Для стяжки ставится обмеження подачі 55°, для кімнати ставиться на термостаті обмеження повітря нехай 25°, якщо велика інерційність і температура продовжує підвищуватись після вимкнення котла, то обмежується максимальна потужність і все працює (ну в мене так точно) без кривих і зовнішніх датчиків і в парі з каміном котел миттєво вимикається 11 хвилин тому, outdoor24 сказав: за умови лише нічного тарифу, вони мають давати результат. Наприклад, у випадку раптових заморозків під ранок чи навпаки потеплінь Так термостат всередені теж це все ловить, в мене хоть і газовий котел і немає обмеження по часу, але він все одно на день сам вимикається, бо тепловтрати набагато менші, а вночі вмикається і якщо сильні морози то працює до ранку, якщо потепління, то вимикається раніше, а якщо потрібен більший запас тепла (наприклад передбачаються вимкнення), то на термостаті можна тримати температуру на 1-2 градуси більше і все Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 23 жовтня Поділитись Опубліковано: 23 жовтня 5 минут назад, normal сказал: Незрозумів, Для получения необходимой температуры в помещении, не перегревать теплоноситель в зависимости от температуры на улице. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 23 жовтня Поділитись Опубліковано: 23 жовтня 1 година тому, outdoor24 сказав: В такому випадку опалювальна крива вибрана некоректно Якщо подобаються криві - нехай так, але який сенс ставити обмеження подачі в 35°, коли крива сама вже її обмежує? При зміні кривої доведеться міняти і обмеження, немає логіки робити двойну роботу, ставиться 55° для ТП як і в сервісному меню і все Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: 23 жовтня Поділитись Опубліковано: 23 жовтня 4 хвилини тому, normal сказав: але який сенс ставити обмеження подачі в 35°, коли крива сама вже її обмежує? Так тому я і запитував, яка логіка роботи котла з цією заданою температурою. Стосовно 55С - все ж таки для ТП, я вважаю, що це забагато. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 23 жовтня Поділитись Опубліковано: 23 жовтня Коли вночі електрику давали по 2-4 години, то я піднімав потужність десь до 15кВт і в стяжку зразу валило 55°, тільки плінтуса пару раз скрипіли, а з плиткою все норм, за 3 години весь будинок нагрівався на добу вперед і вже вночі ставало спекотно, тому комфортніше коли повільно гріє всю ніч на меншій потужності Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 23 жовтня Поділитись Опубліковано: 23 жовтня 3 часа назад, outdoor24 сказал: Так тому я і запитував, яка логіка роботи котла з цією заданою температурою. Стосовно 55С - все ж таки для ТП, я вважаю, що це забагато. Если по простому то я это называю предохранитель, если датчик заглючит или котел математику забудет то выше 35 подачу он не подаст А так я первых 2 или 3 года жил и с кривыми и с термостатом, потом понял что термостат выполняет функцию часов И убрал его, сейчас есть в home assistant но он опять таки не задействован тоесть тригеры не срабатывают так как кривые полностью выполняют свои функции Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 24 жовтня Поділитись Опубліковано: 24 жовтня (змінено) Я погодозалежність викинув після першого сезону, бо часто навіть у серпні вночі температура опускається нижче 15°, а мінімальна по кривій 20° (точка А) і в результаті котел маслає майже все літо, коли в будинку вже давно 22° тримаються самі собою, котел хер вимкнеться, я вже не кажу про камін, ось наприклад кусок температур з метеостанції Київ\Жуляни - з 9 вечора до 9 ранку буде працювати котел у серпні "10.08.2023 12:00";"23.4"; "10.08.2023 09:00";"19.2"; "10.08.2023 06:00";"13.8"; "10.08.2023 03:00";"14.8"; "10.08.2023 00:00";"16.7"; "09.08.2023 21:00";"19.4"; "09.08.2023 18:00";"24.0"; "09.08.2023 15:00";"23.8"; "09.08.2023 12:00";"21.9"; Змінено 24 жовтня користувачем normal Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: 24 жовтня Поділитись Опубліковано: 24 жовтня (змінено) 28 хвилин тому, normal сказав: Я погодозалежність викинув після першого сезону, бо часто навіть у серпні вночі температура опускається нижче 15°, а мінімальна по кривій 20° (точка А) і в результаті котел маслає майже все літо, коли в будинку вже давно 22° тримаються самі собою, котел хер вимкнеться, я вже не кажу про камін, ось наприклад кусок температур з метеостанції Київ\Жуляни - з 9 вечора до 9 ранку буде працювати котел у серпні є такий параметр D.46 Межа зовнішньої температури для відключення опалення і він має діапазон 15-25С. це має повіністю вирішити таку проблему. Змінено 24 жовтня користувачем outdoor24 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 24 жовтня Поділитись Опубліковано: 24 жовтня (змінено) Навряд, майже весь червень вночі падає нижче 15, липень-серпень інколи бувають такі дні - це все танці з бубном... Грає роль середньодобова температура та скільки тепловтрат залишається непокритими після інших теплогенераторів (сонце, духовка, компи і т.п), мені термостат логічніше відпрацьовує ці всі нюанси Змінено 24 жовтня користувачем normal Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз