Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Protherm СКАТ-v.13

Interso

Рекомендовані повідомлення

1 година тому, normal сказав:

Для ТП я вже написав який, але якщо плитка починає тріскати при 45° подачі, то краще не ставити 55°

вибачте, але у вашій відповіді я не бачу опису принципу вибору. ви лише поділилися власним досвідом, але не поясненням, чому саме так. більш того, описаний вами режим роботи 

1 година тому, normal сказав:

то піднімаю потужність до 15кВт і тоді за 3 години нагріває на добу вперед, а на мінімальній потужності працює теж всю ніч, тобто я міняю тільки потужність коли починаються планові вимкенння

взаглі не сильно в'яжеться з автоматичною роботою за температурними кривими.

у мене котел має можливість вмикатися лише вночі (це не означає, що він працює кожну/всю ніч), але я очікую, що тривалість і потужність його роботи мають регулюватися автоматично на підставі опалювальних кривих.

що мені не зрозуміло - який зв'язок між Е0Р6 (тобто цільова температура в приміщенні 22С і максимальна температура подачі при -20С за бортом близько 40С) і температурою, яку обирає користувач або значення параметру D.31.

як я зрозумів,@mib використовує наступну логіку - ставлю параметр D.31 на рівні максимуму, який відповідає обраній кривій з урахуванням зсуву, а там котел сам має вирішувати на підставі зовнішньої температури якою буде фактична температура подачі в діапазоні 25-заданий максимум і відповідно регулює потужність та/або час роботи . сенс у цьому є . але чи саме такою є логіка закладена виробником?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Котел починає гріти на максимально дозволеній потужності, коли температура подачі підіймається він дивиться на криву, якщо там при вуличній -10° вказано 45°, то дивиться на максимальну дозволену юзером, якщо вона 35°, то тримає не більше 35°, якщо вона 55°, то тримає не більше 45°, якщо потужності невистачає, то буде тримати 40° (чи на скільки там вистачить), і так буде працювати ПОСТІЙНО незалежно від кімнатної температури, бо котел про неї нічого незнає, при обмеженні подачі в 35° і сильних морозах будинок може і не нагрітись, або занадто повільно, дружині чи дітям набагато простіше підняти температуру через термостат, ніж міняти криву в сервісному меню...

Посилання на коментар

Дякую. А на чому грунтується описана логіка?

9 хвилин тому, normal сказав:

при обмеженні подачі в 35° і сильних морозах будинок може і не нагрітись, або занадто повільно, дружині чи дітям набагато простіше підняти температуру через термостат, ніж міняти криву в сервісному меню...

В такому випадку опалювальна крива вибрана некоректно.

Посилання на коментар

А яка логіка вибору опалювальної кривої? Нічний тариф чи підтримання постійної кімнатної температури? Якщо нічний тариф, то який сенс у кривій? Якщо кімнатна температура, то який сенс у зовнішній?

Посилання на коментар

20 минут назад, normal сказал:

А яка логіка вибору опалювальної кривої? 

Избегать излишних перегревов. При изменении температуры за бортом меняется температура у котла. 

Посилання на коментар

37 хвилин тому, normal сказав:

Якщо нічний тариф, то який сенс у кривій

Так, криві найкраще працюють у випадку, коли котел постійно увімкнений, але навіть за умови лише нічного тарифу, вони мають давати результат. Наприклад, у випадку раптових заморозків під ранок чи навпаки потеплінь.

Посилання на коментар

21 хвилину тому, Сергей 31 сказав:

Избегать излишних перегревов. При изменении температуры за бортом меняется температура у котла

Незрозумів, перегріву самого котла чи стяжки чи кімнатної температури? Для стяжки ставится обмеження подачі 55°, для кімнати ставиться на термостаті обмеження повітря нехай 25°, якщо велика інерційність і температура продовжує підвищуватись після вимкнення котла, то обмежується максимальна  потужність і все працює (ну в мене так точно) без кривих і зовнішніх датчиків і в парі з каміном котел миттєво вимикається

11 хвилин тому, outdoor24 сказав:

за умови лише нічного тарифу, вони мають давати результат. Наприклад, у випадку раптових заморозків під ранок чи навпаки потеплінь

Так термостат всередені теж це все ловить, в мене хоть і газовий котел і немає обмеження по часу, але він все одно на день сам вимикається, бо тепловтрати набагато менші, а вночі вмикається і якщо сильні морози то працює до ранку, якщо потепління, то вимикається раніше, а якщо потрібен більший запас тепла (наприклад передбачаються вимкнення), то на термостаті можна тримати температуру на 1-2 градуси більше і все

Посилання на коментар

5 минут назад, normal сказал:

Незрозумів,

Для получения необходимой температуры в помещении, не перегревать теплоноситель в зависимости от температуры на улице. 

Посилання на коментар

1 година тому, outdoor24 сказав:

В такому випадку опалювальна крива вибрана некоректно

Якщо подобаються криві - нехай так, але який сенс ставити обмеження подачі в 35°, коли крива сама вже її обмежує? При зміні кривої доведеться міняти і обмеження, немає логіки робити двойну роботу, ставиться 55° для ТП як і в сервісному меню і все

Посилання на коментар

4 хвилини тому, normal сказав:

але який сенс ставити обмеження подачі в 35°, коли крива сама вже її обмежує?

Так тому я і запитував, яка логіка роботи котла з цією заданою температурою.

Стосовно 55С - все ж таки для ТП, я вважаю, що це забагато.

Посилання на коментар

Коли вночі електрику давали по 2-4 години, то я піднімав потужність десь до 15кВт і в стяжку зразу валило 55°, тільки плінтуса пару раз скрипіли, а з плиткою все норм, за 3 години весь будинок нагрівався на добу вперед і вже вночі ставало спекотно, тому комфортніше коли повільно гріє всю ніч на меншій потужності

Посилання на коментар

3 часа назад, outdoor24 сказал:

Так тому я і запитував, яка логіка роботи котла з цією заданою температурою.

Стосовно 55С - все ж таки для ТП, я вважаю, що це забагато.

Если по простому то я это называю предохранитель, если датчик заглючит или котел математику забудет то выше 35 подачу он не подаст

А так я первых 2 или 3 года жил и с кривыми и с термостатом, потом понял что термостат выполняет функцию часов :-) И убрал его, сейчас есть в home assistant но он опять таки не задействован тоесть тригеры не срабатывают так как кривые полностью выполняют свои функции

Посилання на коментар

Я погодозалежність викинув після першого сезону, бо часто навіть у серпні вночі температура опускається нижче 15°, а мінімальна по кривій 20° (точка А) і в результаті котел маслає майже все літо, коли в будинку вже давно 22° тримаються самі собою, котел хер вимкнеться, я вже не кажу про камін, ось наприклад кусок температур з метеостанції Київ\Жуляни - з 9 вечора до 9 ранку буде працювати котел у серпні

"10.08.2023 12:00";"23.4";
"10.08.2023 09:00";"19.2";
"10.08.2023 06:00";"13.8";
"10.08.2023 03:00";"14.8";
"10.08.2023 00:00";"16.7";
"09.08.2023 21:00";"19.4";
"09.08.2023 18:00";"24.0";
"09.08.2023 15:00";"23.8";
"09.08.2023 12:00";"21.9";

Змінено користувачем normal
Посилання на коментар

28 хвилин тому, normal сказав:

Я погодозалежність викинув після першого сезону, бо часто навіть у серпні вночі температура опускається нижче 15°, а мінімальна по кривій 20° (точка А) і в результаті котел маслає майже все літо, коли в будинку вже давно 22° тримаються самі собою, котел хер вимкнеться, я вже не кажу про камін, ось наприклад кусок температур з метеостанції Київ\Жуляни - з 9 вечора до 9 ранку буде працювати котел у серпні

є такий параметр D.46 Межа зовнішньої температури для відключення опалення і він має діапазон 15-25С. це має повіністю вирішити таку проблему.

Змінено користувачем outdoor24
Посилання на коментар

Навряд, майже весь червень вночі падає нижче 15, липень-серпень інколи бувають такі дні - це все танці з бубном... Грає роль середньодобова температура та скільки тепловтрат залишається непокритими після інших теплогенераторів (сонце, духовка, компи і т.п), мені термостат логічніше відпрацьовує ці всі нюанси

Змінено користувачем normal
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...