volomoto Опубліковано: 13 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2023 21.10.2023 в 12:57, volomoto сказав: Хтось може опізнати тип роз'єма (той що К2 на плані), яким підключено 3-ходовий клапан: Хочу підключитись інтерфейними реле, щоб знімати положення 3-ходового і передавати в HASS, але не хочеться різати існуючі дроти. Якщо це якийсь стандартний роз'єм, то можна зробити подовжувач з розгалуженням на інтерфейсні реле. Роз'єм знайшов і це NX5080 папка, та NX5081 — мамка. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 (змінено) Невеличкий звіт про те, як мені вдалось осідлати 3-ходовий, щоб зати в якому режимі зараз котел і щоб можна було точно рахувати енергію витрачену на опалення та нагрів води. Отже, з допомогою додаткових папки та мамки зробив розгалужувач, до якого підключив інтерфейсні реле 220 В -» сухий контакт. Реле підключаються до клемників ваго: Прихований текст З іншої сторони реле подають сигнал ци цифрові входи контроллера, який на esp32: Прихований текст Воно все трохи колгоспно виглядає, бо це тестовий режим і не хочеться робити якихось капітальних робіт, поки не віддестую все, хоча щиток вже купив. Все діло залітає в Home Assistant і можна малювати отакі графіки: Прихований текст Туди ще залітають темпетарури подачі за зворотки, але сенсори я поставив не в найкращому місці, тому нагрів нагрів води в бойлері показується дуже неточно. То таке. До підрахунку енергії ще руки не дійшли і це питання часу, бо вся інформація вже є. Змінено 4 грудня 2023 користувачем volomoto 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 1 лютого Поділитись Опубліковано: 1 лютого Підхід виявився робочим, тому все окультурив: Прихований текст Крім моніторингу є ще повне керування ззовні часом та температурою нагріву води в бойлері. Залишилось ще одне реле, яке я планував використати на контакт обмеження потужності, але покищо не бачу в тому потреби. 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kvintich Опубліковано: 5 лютого Поділитись Опубліковано: 5 лютого В 04.12.2023 в 16:52, volomoto сказал: ци цифрові входи контроллера, який на esp32: Де такий контролер купити? Я так розумію його потрібно самому конфігурувати? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 5 лютого Поділитись Опубліковано: 5 лютого 5 хвилин тому, kvintich сказав: Де такий контролер купити? Я так розумію його потрібно самому конфігурувати? Ось він - www.aliexpress.com/item/1005002823617497.html Я програмував його з домогою ESPHome, а весь контроль і моніторинг фактично відбувається через Home Assistant. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kvintich Опубліковано: 6 лютого Поділитись Опубліковано: 6 лютого (змінено) 15 часов назад, volomoto сказал: Ось він - www.aliexpress.com/item/1005002823617497.html Я програмував його з домогою ESPHome, а весь контроль і моніторинг фактично відбувається через Home Assistant. Я так розумію це просто реле, із купою входів, які можна підстроїти під свої потреби. А яким чином цей контролер зчитує показники по споживанню електрики споживачами? Чи у вас ще щось використовується? Змінено 6 лютого користувачем kvintich Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 6 лютого Поділитись Опубліковано: 6 лютого 31 хвилину тому, kvintich сказав: Я так розумію це просто реле, із купою входів, які можна підстроїти під свої потреби. А яким чином цей контролер зчитує показники по споживанню електрики споживачами? Чи у вас ще щось використовується? Це не просто реле, але й процесор із цифровими інтерфейсами, тому там можна зробити багато чого. Саме цей контроллер в мене нічого не зчитує, бо моніторинг споживання був зроблений ще раніше, коли ще не було цього котроллера де зокрема покази окремого котлового лічильника (Eastron SDM630) залітають в HA. Але можна вичитувати і цим котроллером, якщо додати RS232-RS485 конвертер. Або ж краще тоді відразу взяти Kincony A6, який має вже на борту RS485. А взагалі можна використовувати будь-який лічильник, який інтегрується із НА, де вже склеювати дані з різних джерел. Для мене моніторинг споживання був тривіальним, а основна проблема була в тому, щоб знати чи котел зараз працює на опалення, чи на бойлер. Також хотілося керувати графіком і температурою в бойлері і для цього я використовую обманку термістора, який підключається до котла. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vladimir_vro Опубліковано: 26 червня Поділитись Опубліковано: 26 червня (змінено) 18.03.2015 в 13:06, zalex_ua сказав: 68 - установка режима работы реле разгрузки. Используется для указания фаз, использование которых должно быть ограничено 0 - нет ограничений, 1 - ограничена фаза-1, 2 - фаза-2, 3 - фаза-3, 4 - ограничены все фазы. 69 - установка резервирования мощности при активности реле разгрузки, в кВт. возможные значения зависят от установок параметра №68 возм. знач мин макс 1,2,3 0 мощность колта/3 4 0 мощность котла В инструкции есть детальное описание. Коротко - если ограничиваем одну из фаз 18К котла(9 тенов по 2 Квт), то шаг ограничения мощностей будет 2,4,6. Если ограничиваем все фазы, то шаг ограничения мощностей будет 6,12,18 Завод: 0 Маю Скат 9Квт і намагаюсь підключити реле розвантаження у меню 68 прописав 4- обмежувати усі фази у меню 69 прописував будь що відмінне від 0 у якості реле підключив вимикач між контактами 5 і 6 як радить мануал Але котел шпароить на усі 9Квт (незалежнно від стану вимикача) коли гріє воду і кладе мені сонячний інвертор. Підкажіть що я роблю не так. HDO працює згідно інструкціі і вимикає усе Змінено 26 червня користувачем vladimir_vro Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 26 червня Поділитись Опубліковано: 26 червня 9 минут назад, vladimir_vro сказал: Але котел шпароить на усі 9Квт (незалежнно від стану вимикача) коли гріє воду і кладе мені сонячний інвертор. Підкажіть що я роблю не так. Что именно не так я не скажу, но разгрузка работает когда контакт разомкнут, тоесть даже без выключателя оно бы работало при верных настройках 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vladimir_vro Опубліковано: 26 червня Поділитись Опубліковано: 26 червня 1 хвилину тому, mib сказав: Что именно не так я не скажу, но разгрузка работает когда контакт разомкнут, тоесть даже без выключателя оно бы работало при верных настройках Дякую. Ну тоді я взагалі туплю. В режимі обігріву до речі обмеження яке задається із юзерського меню працює як положено а от нагрів води тупо все ігшнорить що юзерське що інженерне меню Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 26 червня Поділитись Опубліковано: 26 червня 1 минуту назад, vladimir_vro сказал: Дякую. Ну тоді я взагалі туплю. В режимі обігріву до речі обмеження яке задається із юзерського меню працює як положено а от нагрів води тупо все ігшнорить що юзерське що інженерне меню Да нагрев воды игнорирует, пользовательское меню Но на разгрузку должно реагировать У вас 13я версия? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 26 червня Поділитись Опубліковано: 26 червня 17 минут назад, vladimir_vro сказал: у меню 68 прописав 4- обмежувати усі фази у меню 69 прописував будь що відмінне від 0 Включил свой котел освежил память у меня 6кВт 13я версия котел Стоит 4 и 3 в моем случае этотограничение мощности до 3х квт по 1кВт на каждую фазу 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vladimir_vro Опубліковано: 26 червня Поділитись Опубліковано: 26 червня 2 хвилини тому, mib сказав: Включил свой котел освежил память у меня 6кВт 13я версия котел Стоит 4 и 3 в моем случае этотограничение мощности до 3х квт по 1кВт на каждую фазу дякую, спролбую ще раз 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 4 липня Поділитись Опубліковано: 4 липня 06.02.2024 в 12:00, volomoto сказав: Це не просто реле, але й процесор із цифровими інтерфейсами, тому там можна зробити багато чого. Саме цей контроллер в мене нічого не зчитує, бо моніторинг споживання був зроблений ще раніше, коли ще не було цього котроллера де зокрема покази окремого котлового лічильника (Eastron SDM630) залітають в HA. Але можна вичитувати і цим котроллером, якщо додати RS232-RS485 конвертер. Або ж краще тоді відразу взяти Kincony A6, який має вже на борту RS485. А взагалі можна використовувати будь-який лічильник, який інтегрується із НА, де вже склеювати дані з різних джерел. Для мене моніторинг споживання був тривіальним, а основна проблема була в тому, щоб знати чи котел зараз працює на опалення, чи на бойлер. Також хотілося керувати графіком і температурою в бойлері і для цього я використовую обманку термістора, який підключається до котла. Як часто вичитуються дані з лічильника? В мене він чомусь іноді скидає значення: Рахує-рахує і раз - мінус 3 кВт. Це в мого якась проблема чи вони усі так рахують? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 4 липня Поділитись Опубліковано: 4 липня 2 години тому, k-master сказав: Як часто вичитуються дані з лічильника? В мене він чомусь іноді скидає значення: Я вичитую кожних 10 секунд і ніякого скидання даних показів нема. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня Доброго вечора. Таке питання по налаштуванню котла - при використанні режиму опалення на підставі зовнішнього датчику і температурних кривих (наприклад, Е0 Р6), яка логіка вибору температури опалення, яку потрібно задавати на котлі? Система опалення - тепла підлога. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 23 жовтня Поділитись Опубліковано: 23 жовтня 15 часов назад, outdoor24 сказал: Доброго вечора. Таке питання по налаштуванню котла - при використанні режиму опалення на підставі зовнішнього датчику і температурних кривих (наприклад, Е0 Р6), яка логіка вибору температури опалення, яку потрібно задавати на котлі? Система опалення - тепла підлога. Если правильно понял вопрос то у меня стоит 35 это максимум до которого будет греть котел что бы ему кривая не сказала 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: 23 жовтня Поділитись Опубліковано: 23 жовтня Так а яка логіка вибору цієї температури? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 23 жовтня Поділитись Опубліковано: 23 жовтня 11 минут назад, outdoor24 сказал: Так а яка логіка вибору цієї температури? Я выбирал по принципу что мне больше чем 35 градусов не нужно при отоплении ночным тарифом в самый мороз, по сути можно там поставить хоть 60 но кривая Е0Р6 нагреет в мороз где то до тех же 35 Сейчас у меня стоит Е0Р5 и догрев кондиционерами если температура падает ниже 24 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 23 жовтня Поділитись Опубліковано: 23 жовтня 2 години тому, outdoor24 сказав: Так а яка логіка вибору цієї температури? Там один раз виставляється максимальна температура для СО (наприклад для ТП 55°, для радіаторів 85°) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: 23 жовтня Поділитись Опубліковано: 23 жовтня 2 хвилини тому, normal сказав: Там один раз виставляється максимальна температура для СО (наприклад для ТП 55°, для радіаторів 85°) Це в сервісному меню. Моє питання щодо налаштувань користувача. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 23 жовтня Поділитись Опубліковано: 23 жовтня (змінено) Так я про неї, вона однакова там і там, немає сенсу ії міняти, швидкість досягання потрібної температури регулюється через максимальну потужність, кімнатна температура через термостат, динаміка через криві, графік через програматор і т.п. Змінено 23 жовтня користувачем normal Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: 23 жовтня Поділитись Опубліковано: 23 жовтня 19 хвилин тому, normal сказав: Так я про неї, вона однакова там і там, який пункт сервісного меню ви маєте на увазі - D.71 чи D.31? D.71 - за замовченням 80С, собі поставив - 40С. D.31 співпадає із заданим значенням через меню користувача. D.71 встановлює верхню межу вибору користувача. для чого D.31 і який принцип вибору значення? 27 хвилин тому, normal сказав: кімнатна температура через термостат термостат відсутній, котел працює лише вночі по графіку нічного тарифу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 23 жовтня Поділитись Опубліковано: 23 жовтня (змінено) 3 години тому, outdoor24 сказав: який пункт сервісного меню ви маєте на увазі - D.71 чи D.31? В мене газовий котел і там інші коди, але принцип повинен бути однаковий: D.71 і D.31 обмежують ту саму максимальну температуру подачі, просто D.71 (адміна) на додаток ще обмежує планку D.31 (юзера) 3 години тому, outdoor24 сказав: D.31 і який принцип вибору значення? Для ТП я вже написав який, але якщо плитка починає тріскати при 45° подачі, то краще не ставити 55° 3 години тому, outdoor24 сказав: термостат відсутній, котел працює лише вночі по графіку нічного тарифу Кожну всю ніч? Коли тепло в мене з термостатом буває і не вмикається, а коли вимикають світло, то піднімаю потужність до 15кВт і тоді за 3 години нагріває на добу вперед, а на мінімальній потужності працює теж всю ніч, тобто я міняю тільки потужність коли починаються планові вимкенння, максимальна подача 55° завжди незмінна, фактична зростає разом з потужністю Змінено 23 жовтня користувачем normal Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 23 жовтня Поділитись Опубліковано: 23 жовтня 16 минут назад, normal сказал: Кожну всю ніч? Работа же по кривой, у меня тоже можно сказать без термостата, просто подача в зависимости от уличной температуры соответственно сегодня он может работать на 3-2-1 кВт а в мороз будет на 6-5-4-3 квт Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз