volomoto Опубліковано: 1 вересня 2022 Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2022 29.08.2022 в 10:05, Dmode сказав: А зараз опалення якимось чином деактивоване? Може варто його активувати виставивши нижчу температуру ніж зараз є. Тоді режим опалення буде активним, але гріти почне тільки коли виникне потреба. Під активним опаленням я мав на увазі реальний нагрів котлом опалювального контура. Скат переводить 3-ходовий потрбіне положення, коли він хоче гріти, тобто включати тени, до того моменту 3-ходовий залишається в попередньому положенні. Ще контроллер рухає клапанам в рамках програми захисту від заклинювання, але це нерелевантно, бо аглоритм примітивний: якщо 23 год клапан простояв в одному положенні, то перевести його в протилежне, а потім в те, яке потрібне для поточного режиму (опалення чи нагрів води). Якщо б знати момент завершення нагріву води в бойлері, то можна було б замкнути кімнатний термостат на хвилину і клапан би при цьому переїхав положення опалення. Теоретично я зможу визначити чей момент шляхом аналізу патернів енергоспоживання (котел має окремий лічильник з модбасом та імпульсним виходом), але то вже трохи складно виглядає. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladyslav Shchetynin Опубліковано: 22 вересня 2022 Поділитись Опубліковано: 22 вересня 2022 Доброго дня шановне панство будь ласка підкажить треба щось налаштовувати у меню котла при підключенні до нього erelax. Чи достатньо тільки підключити два дроти до шини BUS. Чи можливо є якісь нюанси) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 24 вересня 2022 Поділитись Опубліковано: 24 вересня 2022 Тема про 13 версію котла. В ньому ж немає шини. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Undertone Опубліковано: 4 жовтня 2022 Поділитись Опубліковано: 4 жовтня 2022 Підкажіть, будь ласка. В мене сталася неприємність - відвалився 0 в електромережі. Деякі електроприлади погоріли, таке... Газовий котел якось це пережив, а електричний Скат не включається. Можливо є метод його спробувати оживити нескладними методами? Майстра я викликав, але він буде не дуже швидко. Час повпражнятися є))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 4 жовтня 2022 Поділитись Опубліковано: 4 жовтня 2022 (змінено) 7 годин тому, Undertone сказав: а електричний Скат не включається На платі котроллера є запобіжник на вході високої напруги, який горить від перенапруги. Перевірте спочатку його. Змінено 4 жовтня 2022 користувачем volomoto 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Undertone Опубліковано: 4 жовтня 2022 Поділитись Опубліковано: 4 жовтня 2022 3 години тому, volomoto сказав: На платі котроллера є запобіжник на вході високої напруги, який горить від перенапруги. Перевірте спочаску його. Дякую, запобіжників, як я побачив два. Один прозорий - він точно згорів і потребує заміни. А інший - білий, з ним не зрозуміло що робити. Також шукати заміну? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 4 жовтня 2022 Поділитись Опубліковано: 4 жовтня 2022 2 години тому, Undertone сказав: А інший - білий, з ним не зрозуміло що робити. Також шукати заміну? Якщо згорів, то так, але плата, а відповідно й індикація має запуститись без білого запобіжника. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 5 жовтня 2022 Поділитись Опубліковано: 5 жовтня 2022 15 часов назад, Undertone сказал: Підкажіть, будь ласка. В мене сталася неприємність - відвалився 0 в електромережі. 0 отвалился в каком месте? У вас в щите или где-то по дороге к дому? Реле напряжения у вас стоят? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Undertone Опубліковано: 5 жовтня 2022 Поділитись Опубліковано: 5 жовтня 2022 58 хвилин тому, Dendnepr сказав: 0 отвалился в каком месте? У вас в щите или где-то по дороге к дому? Реле напряжения у вас стоят? Отвалился уже на моей территории. Под счетчиком на столбе у меня смонтирован ящик, туда заходит ввод от счетчика, пару розеток (380 + 220) и кажется мое заземление. Потом через колодку пятижильным кабелем заходит в дом на щиток. Вот на этой колодке 0 и отошел. Реле не ставил, хотя изначально планировал. История обычная, к моменту завершения электрочасти и сил и денег уже было мало, пустил на самотек... По хорошему надо бы переделать, но это ближе к концу войны. Винты конечно никогда не подтягивал, хотя и знал что надо. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Undertone Опубліковано: 5 жовтня 2022 Поділитись Опубліковано: 5 жовтня 2022 Ну що ж, цього разу обійшовся легким переляком, витраченим часом на поїздку до магазину та 2 гривні за запобіжник. Заміна допомогла, котел працює. Другий керамічний запобіжник замінювати не прийшлося. Дякую, громадо, за допомогу. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 7 жовтня 2022 Поділитись Опубліковано: 7 жовтня 2022 Доброго дня, прошу поради, хочу керувати даним котлом по заданому часу через hdo , та кого плану тайлер годиться US $7.85 29%OFF | New type Din Rail 2 wire Weekly 7 Days Programmable Digital TIME SWITCH Relay Timer Control AC 220V 230V 12V 24V 48V 16A 30A a.aliexpress.com/_mskncgy ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 7 жовтня 2022 Поділитись Опубліковано: 7 жовтня 2022 (змінено) 3 часа назад, Vstar сказал: Доброго дня, прошу поради, хочу керувати даним котлом по заданому часу через hdo , та кого плану тайлер годиться US $7.85 29%OFF | New type Din Rail 2 wire Weekly 7 Days Programmable Digital TIME SWITCH Relay Timer Control AC 220V 230V 12V 24V 48V 16A 30A a.aliexpress.com/_mskncgy ? У меня такой тайп2 m.nl.aliexpress.com/item/33020859525.html?sku_id=12000026768910453&gatewayAdapt=glo2nld Один контакт подключен на клему термостата второй на клему реле разгрузки таким образом вы сможете рулить не только вкл/вкл но и мощностью 100/50% ну или высвобождать одну фазу полностью к нему еще зигби датчик температуры по которому получается работа как с обычным термостатом ну и плюс у меня сценарии ночью на 100% мощности нсли температура ниже чем и днем на 50% если температура упала ниже комфортной тот что по вашей ссылке вроде без сухого контакта и нсть шанс спалить плату Змінено 7 жовтня 2022 користувачем mib 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Eddstep Опубліковано: 19 жовтня 2022 Поділитись Опубліковано: 19 жовтня 2022 Доброго времени суток. Вопрос к знатокам протерм. Подскажите, пожалуйста, кто сталкивался с такой проблемой. На табло всегда давление показывает 4.0 не важно сколько воды в системе. Я думал что датчик давления перестал работать. Мастер поставил новый, результат тот же. Сбрасывал к заводским настройкам, нет изменений. Иногда пишет 4.1. (с точкой в конце) непонятно по какой причине. Ошибок не выдает никаких. Котел 12квт. Последнее , что мастерам приходит в голову, поменять табло полностью (мозги, как они говорят), не уверен что с этим проблема. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 19 жовтня 2022 Поділитись Опубліковано: 19 жовтня 2022 28 минут назад, Eddstep сказал: Доброго времени суток. Вопрос к знатокам протерм. Подскажите, пожалуйста, кто сталкивался с такой проблемой. На табло всегда давление показывает 4.0 не важно сколько воды в системе. Я думал что датчик давления перестал работать. Мастер поставил новый, результат тот же. Сбрасывал к заводским настройкам, нет изменений. Иногда пишет 4.1. (с точкой в конце) непонятно по какой причине. Ошибок не выдает никаких. Котел 12квт. Последнее , что мастерам приходит в голову, поменять табло полностью (мозги, как они говорят), не уверен что с этим проблема. А что показывает на механическом? которое под котлом а так действительно на глюк похоже, но по иде мозги как раз на плате, а экранчик это просто экранчик в любом случае если котел на гарантии пусть меняют 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Eddstep Опубліковано: 20 жовтня 2022 Поділитись Опубліковано: 20 жовтня 2022 10 часов назад, mib сказал: А что показывает на механическом? которое под котлом а так действительно на глюк похоже, но по иде мозги как раз на плате, а экранчик это просто экранчик в любом случае если котел на гарантии пусть меняют механический работает себе, котлу лет 5 уже, гарантии нет. Глюк сам по себе же не может быть, тем более изначально работало. Я как понимаю, без исправного датчика была бы ошибка. если отсоединить клемму от датчика, тоже нет ошибки. Может где то в цепи или замкнуло или сгорело чтото на плате? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 20 жовтня 2022 Поділитись Опубліковано: 20 жовтня 2022 46 минут назад, Eddstep сказал: механический работает себе, котлу лет 5 уже, гарантии нет. Глюк сам по себе же не может быть, тем более изначально работало. Я как понимаю, без исправного датчика была бы ошибка. если отсоединить клемму от датчика, тоже нет ошибки. Может где то в цепи или замкнуло или сгорело чтото на плате? Тут к сожалению не подскажу, но хорошо хоть механический работает и что заглючило в верхнюю сторону иначе по идее котел бы выпадал в ошибку, по низкому давлению Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 20 жовтня 2022 Поділитись Опубліковано: 20 жовтня 2022 38 минут назад, mib сказал: Тут к сожалению не подскажу, но хорошо хоть механический работает и что заглючило в верхнюю сторону иначе по идее котел бы выпадал в ошибку, по низкому давлению Якби в мозоку котла була б функція зупинкі по помилці на грунті показника датчіка тиску/манометра, то 4Бара навряд було б штатним режимом... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 20 жовтня 2022 Поділитись Опубліковано: 20 жовтня 2022 10 минут назад, Vikctor сказал: Якби в мозоку котла була б функція зупинкі по помилці на грунті показника датчіка тиску/манометра, то 4Бара навряд було б штатним режимом... 100% утверждать не буду но подрывник там механический, а вот защита по низкому она в электронике и если давление падает ниже 0,9 котел выпадает в ошибку именно на базе электроники 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Eddstep Опубліковано: 20 жовтня 2022 Поділитись Опубліковано: 20 жовтня 2022 Ну котел работает, принципе хватает механического монометра, конечно риск без датчика давления есть, но мне сейчас больше волнует выявить причину поведения. Получается есть ситуация что в электронике что-то дает ложный сигнал, или создалось подходящая среда для такого сигнала. В связи с этим, нет оснований верить что в програмном обеспечении глюк, сброс к заводским сработало, если бы там чтото , то должно было исправиться. И во вторых , к сожалению, не нашел мастеров , которые бы хотя бы сказали, что возьмуться решить, кроме как тупо заменить что-либо (в данном случае мозги )))). Нет получается электронщиков, во всяком случае у нас в Одессе. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 20 жовтня 2022 Поділитись Опубліковано: 20 жовтня 2022 3 години тому, Vikctor сказав: Якби в мозоку котла була б функція зупинкі по помилці на грунті показника датчіка тиску/манометра, Така фнкція є, але помилка виникає при пониженому тиску — F22, а для виского тичку є аварійний клапан. Якщо б був обрив або коротке замикання сенсора тиску, то котел видав би помилку F73 або F74. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 26 жовтня 2022 Поділитись Опубліковано: 26 жовтня 2022 07.10.2022 в 21:14, mib сказав: У меня такой тайп2 m.nl.aliexpress.com/item/33020859525.html?sku_id=12000026768910453&gatewayAdapt=glo2nld Один контакт подключен на клему термостата второй на клему реле разгрузки таким образом вы сможете рулить не только вкл/вкл но и мощностью 100/50% ну или высвобождать одну фазу полностью к нему еще зигби датчик температуры по которому получается работа как с обычным термостатом ну и плюс у меня сценарии ночью на 100% мощности нсли температура ниже чем и днем на 50% если температура упала ниже комфортной Доброго дня, ще раз велике дякую за пораду, завтра отримаю цей прилад, замовив по посиланню. Маєте змогу візуально (фото) продемонструвати що і як Ви підключили? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 26 жовтня 2022 Поділитись Опубліковано: 26 жовтня 2022 (змінено) 17 минут назад, Vstar сказал: Доброго дня, ще раз велике дякую за пораду, завтра отримаю цей прилад, замовив по посиланню. Маєте змогу візуально (фото) продемонструвати що і як Ви підключили? Для этого нужно котел разбирать, так что попробую объяснить на пальцах Если с соноф/евелинк никогда не работали то первое что нужнг сделать это установить приложение ewelink на телефон Потом к девайсу подключить питание 220 и добавить его в приложение там с ним будет инструкция как это сделать если на пальцах то на нем зажать кнопку а в приложении выполнить поиск Дальше взять мультиметр, поклацать релешками из приложения или на самом девайсе и проверить что на контактах нет 220 и тем же мультиметром проверить замыкается релеили нет, малоли китайцы чего напутали Дальше от двух релешек две пары проводов заводите в котел, одну пару на контакт термостата, вторую пару на контакт реле разгрузки ну и дальше в инженерном меню настраиваете поведение реле разгрузки, у меня это 50% мощности по всем фазам, можно ограничить по какой то одной или по двум в зависимости от потребности и в приложении ewelink задаете расписание а ну и еще у девайса у него на каждой релешке по три контакта, вам нужно использовать два Те что от термостата разомкнуты те что для реле разгрузки замкнуты в выключеном состоянии и тогда при выполнении расписания контакт термостата будет замыкаться и включать котел, ну и включение реле разгрузки будет наоборот размыкать контакты и будут сниматься ограничения по мощности вообщем спрашивайте если что не понятно когда дойдет до дела попытаюсь расписать Змінено 26 жовтня 2022 користувачем mib 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 26 жовтня 2022 Поділитись Опубліковано: 26 жовтня 2022 Спробую. Ніколи подібного не робив 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 26 жовтня 2022 Поділитись Опубліковано: 26 жовтня 2022 Только что, Vstar сказал: Спробую. Ніколи подібного не робив Я там чуть дополнил в конце 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 30 жовтня 2022 Поділитись Опубліковано: 30 жовтня 2022 26.10.2022 в 15:33, mib сказав: Я там чуть дополнил в конце Доброго вечора! Все добре роз'яснено, підключив на клеми термостата, працює. Зручно. Дякую 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз