Vikctor Опубліковано: 30 грудня 2016 Поділитись Опубліковано: 30 грудня 2016 Получил с Али таймер на дин рейку... ...подключил НО контакты таймера, которые к тому же еще и запаралелил через автомат, для того, чтобы иметь возможность включать котел когда вздумается, а не только с 23 до 7 часов... ...Для возможности отключения котла с 23 до 7 поставлю еще один автомат последовательно с НО контактами таймера... Возможно кому-то ещё захочется реализовать подобное управление своим Скатом. Причём вам хочется точно также при желании включать/выключать котёл не только по времени выставленном на таймере, но и в ручном режиме. При этом в вашем щите нет лишнего места и таймер на 2 посадочных места + 2 автомата не влазят. Тогда можно приобрести брендовый таймер на недельный или суточный цикл на одно посадочное место примерно в два раза дороже альтернативного набора из трёх устройств, который кроме прочего обучен включать/выключать нагрузку в том числе в ручном режиме, при этом не сбивая введённую ранее программу. i.piccy.info/i9/d4125cc39c55c5f442b46ba59129e468/1483106752/48011/1003443/Bezymiannyi.png' alt='Bezymiannyi.png'>[/img] При наличии скидки (покупка таймера вместе с остальным оборудованием для наполнения щитов) - разница в цене двух решений будет совсем небольшой. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LM Опубліковано: 10 січня 2017 Поділитись Опубліковано: 10 січня 2017 Дошли руки до подключения 3-х ходового клапана. У меня Honeywell VC6013. Вопрос как его правильно подключить? На стр. 74 мануала по Скату.13 на схеме - конектор К2 - для подключение 3-х ходового клапана. Там есть маркировка контактов разъема - N, L и LS. На выходе кабеля из крана 3 провода - черный, коричневый и синий. С подключением синего, обозначенного как N проблем нет - подключаю к контакту N коннектора К2. А вот два других - принципиально ли какой на L, а какой на LS? Или просто меняется исходное положение крана (закрыт/открыт) если их неправильно подключить? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
zalex_ua Опубліковано: 10 січня 2017 Поділитись Опубліковано: 10 січня 2017 Дошли руки до подключения 3-х ходового клапана. У меня Honeywell VC6013. Вопрос как его правильно подключить? На стр. 74 мануала по Скату.13 на схеме - конектор К2 - для подключение 3-х ходового клапана. Там есть маркировка контактов разъема - N, L и LS. На выходе кабеля из крана 3 провода - черный, коричневый и синий. С подключением синего, обозначенного как N проблем нет - подключаю к контакту N коннектора К2. А вот два других - принципиально ли какой на L, а какой на LS? Или просто меняется исходное положение крана (закрыт/открыт) если их неправильно подключить? Дивлюсь на котел - немає там позначень контактів на роз’ємі K2. Тестер в допомогу -, дивимось, зліва-направо контакти 1,2,3. Напруга 220В з’являється між клемами 1,2 коли йде нагрів бойлера. Між 1,3 коли нагрів опалення. п.с. використовую звичайну термоголовку, таку як на гребінки ставлять, але все ж краще було б правильний трьох ходовий ... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LM Опубліковано: 10 січня 2017 Поділитись Опубліковано: 10 січня 2017 Дивлюсь на котел - немає там позначень контактів на роз’ємі K2. Тестер в допомогу -, дивимось, зліва-направо контакти 1,2,3. Напруга 220В з’являється між клемами 1,2 коли йде нагрів бойлера. Між 1,3 коли нагрів опалення. п.с. використовую звичайну термоголовку, таку як на гребінки ставлять, але все ж краще було б правильний трьох ходовий ... Я давал обозначения по схеме из мануала, котел еще не открывал Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
zalex_ua Опубліковано: 10 січня 2017 Поділитись Опубліковано: 10 січня 2017 Я давал обозначения по схеме из мануала, котел еще не открывал а, це сервісний мануал. От в нього я не заглядав коли писав відповідь. Заглянув тільки всередину котла (передня панель не прикручена, а просто висить і швидко знімається) і в рідну оригінальну інструкцію. Таких позначень там немає. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LM Опубліковано: 23 січня 2017 Поділитись Опубліковано: 23 січня 2017 Подключил датчик температуры, трехходовой клапан, все работает. Но... очередные вопросы. 1. Несмотря на ограничение мощности, кот. я выставляю в режиме нагрева СО, при нагреве бойлера это ограничение не действует и котел сразу врубается на полную мощность. Это нормально? Или есть регулировка макс мощности в режима нагрева ГВС? И как узнать, что котел греет ГВС? Я думал, что он автоматически загорится светодиод ГВС на панели управления котла, но - нет. 2. Котел включается по HDO в 23 и выключается в 7 утра. Но теперь ровно в 23-00 котел включается на нагрев не СО, а бойлера, т.к. за день горячая вода из бойлера потребляется и температура там меньше заданных 60 град. Иногда хотелось бы сначала дом погреть, а уже часиков так в 5-6 утра пусть бы и бойлер грелся. Решить это возможно, я так понимаю, разорвав цепь датчика температуры по таймеру - котел будет воспринимать, что датчика нет и, соответственно, не будет команды на переключение 3-х ходового клапана. Так ли это? Если да - то получается надо второй таймер и еще один выключатель (выключатель - чтобы греть воду в бойлере в любое время не только по таймеру) Правильно ли я рассуждаю или есть какие-то более красивые решения? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
zalex_ua Опубліковано: 23 січня 2017 Поділитись Опубліковано: 23 січня 2017 Подключил датчик температуры, трехходовой клапан, все работает. Но... очередные вопросы. 1. Несмотря на ограничение мощности, кот. я выставляю в режиме нагрева СО, при нагреве бойлера это ограничение не действует и котел сразу врубается на полную мощность. Это нормально? Или есть регулировка макс мощности в режима нагрева ГВС? И как узнать, что котел греет ГВС? Я думал, что он автоматически загорится светодиод ГВС на панели управления котла, но - нет. 2. Котел включается по HDO в 23 и выключается в 7 утра. Но теперь ровно в 23-00 котел включается на нагрев не СО, а бойлера, т.к. за день горячая вода из бойлера потребляется и температура там меньше заданных 60 град. Иногда хотелось бы сначала дом погреть, а уже часиков так в 5-6 утра пусть бы и бойлер грелся. Решить это возможно, я так понимаю, разорвав цепь датчика температуры по таймеру - котел будет воспринимать, что датчика нет и, соответственно, не будет команды на переключение 3-х ходового клапана. Так ли это? Если да - то получается надо второй таймер и еще один выключатель (выключатель - чтобы греть воду в бойлере в любое время не только по таймеру) Правильно ли я рассуждаю или есть какие-то более красивые решения? Для нагріву води ГВС дійсно немає окремої опції по обмеженню потужності. Варіанти - а) в системних налаштуваннях обмежити потужність котла глобально, але будьте уважні - скидаються всі ваші налаштування, їх хоч і не багато - але запам’ятайте їх щоб потім відновити. б) використовувати реле розвантаження. Я не тестував, але думаю що воно впливає також і на нагрів ГВС. От що можна міняти по відношенню до ГВС - температура подачі якою гріти сам бак, параметр №78. Він такий замислуватий, але як треба то розберетесь. Він хоч і не обмежує потужність, але по суті ним можна значно зменшити час поки котел включається на максимальній потужності для видачі високої температури, допоки не повернеться зворотня не дуже холодна вода в котел. Коли котел гріє ГВС - блимає крапочка там на панелі, з частотою ~ 1Гц. При нагріві опалення вона горить постійно. Це описано в інструкції ;) Нагрів води ГВС має вищий пріорітет ніж опалення, тому якщо в бойлері вода нижче (на 5 градусів) ніж задана на панелі, то котел перемкнеться на нагрів ГВС і потім повернеться на нагрів опалення. Так ви праві, я саме так додатковим таймером і "дозволяю" котлу гріти ГВС конкретно тоді коли потрібно, тричі на день. Почитайте уважно мої пости (на попередній сторінці, тут www.stroimdom.com.ua/forum/showpost.php?p=4099237&postcount=90) - я розривав раніше датчик, але краще не розривати а шунтувати додатковим опором ! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyok_ua Опубліковано: 23 січня 2017 Поділитись Опубліковано: 23 січня 2017 б) використовувати реле розвантаження. Я не тестував, але думаю що воно впливає також і на нагрів ГВС. Работает и на нагрев ГВС, проверено. Причём даже если самого реле нет, контакт-то по умолчанию разорван, то есть если ограничение выставить, то оно сразу включится. Но только это ограничение на всю работу котла, в смысле и на ГВС, и на отопление. В D68 ставите 1,2,3 - номер фазы, или 4, если ограничивать по всем. В D69 сколько мощности резервировать для других приборов. Если есть желание действительно поставить реле разгрузки, то нужно протянуть провод от щитка до котла (напряжения там нет, подойдёт витая пара), и поставить реле, например Новатековское РМТ-101 для одной фазы или ОМ-310 для трёх фаз. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
aleksei2000 Опубліковано: 24 січня 2017 Поділитись Опубліковано: 24 січня 2017 подскажите, а еквитермические кривые после включения комнатного термостата-програматора как продолжают влиять на работу котла? Или сугубо сигнал с термостата - включение - догрев носителя?7 И выходит что и уличный датчик тоже теперь не нужен.....? И еще вопрос по косвеннику - эффективней греть его до 60 и пользоваться горячей водой с разбавлением или греть 35-40 и пользоваться чисто "горячей"? Спасибо Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LM Опубліковано: 24 січня 2017 Поділитись Опубліковано: 24 січня 2017 ИМХО, если греть до 34-40 долго пользоваться не получится: первый серьезный забор воды и она будет 25-30, а то и меньше - смешается с поступившей холодной. В этом случае подогревать придется постоянно и ночью и днем (в 2 раза дороже). При нагреве до 60 есть шанс протянуть сутки без подогрева, во-всяком случае, мне 200 литров хватает. Грею около часа на 14 кВт ночью (поночному тарифу). 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
zalex_ua Опубліковано: 24 січня 2017 Поділитись Опубліковано: 24 січня 2017 Без розведення офтопу, коротко - якщо не прогрівати бойлер до високої температури періодично - можуть завестись бактерії, чи щось таке. Погугліть. В інструкції до якогось контроллера (який періодично прогріває бойлер більше ніж звичайно, здається до 70 градусів) було таке гарно описано, навіть з назвою тої гидоти. Здається в мене таке було, коли не грів добре бойлер. Зараз грію до 50-55 тричі на день, наче проблем поки немає. Чому здається - бо можливо то була застояна вода в гідробаку, бо втекло повітря, не було тиску і груша не працювала. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 24 січня 2017 Поділитись Опубліковано: 24 січня 2017 во-всяком случае, мне 200 литров хватает Сколько потребителей? На вечерний душ всем хватает? Сейчас подбираю объём бочки. 200л более-менее удобно в топочной помещается, но не уверен что хватит её только при ночном нагреве по максимуму... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyok_ua Опубліковано: 24 січня 2017 Поділитись Опубліковано: 24 січня 2017 zalex_ua, LM, А сколько, кстати, у вас полотенцесушителей? У меня бочка на 250 литров, полотенчиков на рециркуляции 5 штук, вроде прикрутил так, что еле греют, но нагрев бочки всё равно в итоге включается каждый час-полтора, с 44 до 50 градусов (иногда ночью прогреваю бочку до 65 градусов, от вышеупомянутой гадости). Пробовал в принципе ставить 65, но там разницы практически нет, примерно то же время падает до 59 и тогда котёл снова греет до 65 Или вы полотенчики на ГВС не вешали? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LM Опубліковано: 24 січня 2017 Поділитись Опубліковано: 24 січня 2017 У меня полотенчики от системы отопления. На бойлер идет отдельная ветка через 3-х ходовой клапан и систему обратных клапанов - чтоб и от газа греть. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
zalex_ua Опубліковано: 24 січня 2017 Поділитись Опубліковано: 24 січня 2017 Нагадую, тема про конкретний котел, давайте не розводити офтоп. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LM Опубліковано: 23 лютого 2017 Поділитись Опубліковано: 23 лютого 2017 Подключил программатор Computerm 7RF. Приемник установил под щитком, все вписалось оч. удачно, сам программатор на 2-м этаже в спальне, прием-передача увереные. Раньше задавал температуру носителя и мощность в котле. Как с программатором? Выставить мах мощность (сеть позволяет)? И с температурой воды как быть - на сколько выставлять? Ранее ставил на 40 град и 7 кВт - хватало вполне. Стоит ли ограничивать сейчас или поручить программатору? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 23 лютого 2017 Поділитись Опубліковано: 23 лютого 2017 Нет разницы. Програматор отключает котел по температуре в помещении. Выше температура на котле быстрее нагреет. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
zalex_ua Опубліковано: 24 лютого 2017 Поділитись Опубліковано: 24 лютого 2017 Подключил программатор Computerm 7RF. Приемник установил под щитком, все вписалось оч. удачно, сам программатор на 2-м этаже в спальне, прием-передача увереные. Раньше задавал температуру носителя и мощность в котле. Как с программатором? Выставить мах мощность (сеть позволяет)? И с температурой воды как быть - на сколько выставлять? Ранее ставил на 40 град и 7 кВт - хватало вполне. Стоит ли ограничивать сейчас или поручить программатору? сорі, офтоп На фото не видно антени-дротика приймача. Не можу стверджувати, але практичні експерименти показали що в мене більш надійний прийом сигналу був коли та антенка не звисає вздовж стіни (цегла, плитка), а коли скажімо так відходить в сторону. Тобто дротик примотав до поліпропіленової труби, яка горизонтально відходить в сторону. Один раз був момент що приймач навіть після 1-2 годин не ловив сигналу, хоч у бий його, хоча стоїть на відстані 2-3 метри, правда через 1-2 стіни. Взяв просто обережно переніс в котлову там де котел, поставив за 1 метр - через пару хвилин після ретрансміта - зловив. Відніс назад на штатне місце, запустив тест (є там така функція) - все відклацало без пропусків. Отаке .... Загалом - радіоканал річ не супер надійна. Ще раджу слідкувати за напругою батарейок, під навантаженням не виймаючи з пульта. Краще на початку опалювального сезону ставити свіжі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LM Опубліковано: 24 лютого 2017 Поділитись Опубліковано: 24 лютого 2017 А у мене взагалі немає дротика антени Приймач-коробочка і все, навіть не знаю куді там ту антену зовнішню і приладнати. Купив тиждень тому, може вже яка нова модифікація? В інструкції також немає ні слова про зовнішню антену. Від приймача до самого програматора десь метрів 8-9 по діагоналі вверх птд кутом 45 град, на шляху сигналу 2 кірпічні стіни по 40см + прекриття з залізобенних плит. Але прийом впевнений. Правда, батарейки Varta - свіжак. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 24 лютого 2017 Поділитись Опубліковано: 24 лютого 2017 А у мене взагалі немає дротика антени И я с антенками не видел. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LM Опубліковано: 24 лютого 2017 Поділитись Опубліковано: 24 лютого 2017 Honeуwall Я хотел такой на ебее купить, но дорого. Этот купил, а потом уже увидел, что есть Computerm на дин-рейку и с управлением по вайфай от смартфона, напр.. Но существенно дороже - 2800 грн. - в 2,6 раза и уже этот установил (пришлось пару отверстий для крепления пересверлить чтоб край плитки не сколоть и в шов попасть) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 24 лютого 2017 Поділитись Опубліковано: 24 лютого 2017 Я хотел такой на ебее купить, но дорого. Нужно было маякнуть. У меня на хоновеле от розницы больше 40%. Не часто, но можно попросить продать по входной цене. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей_84 Опубліковано: 24 лютого 2017 Поділитись Опубліковано: 24 лютого 2017 Подключил программатор Computerm 7RF. Приемник установил под щитком, все вписалось оч. удачно, сам программатор на 2-м этаже в спальне, прием-передача увереные. Раньше задавал температуру носителя и мощность в котле. Как с программатором? Выставить мах мощность (сеть позволяет)? И с температурой воды как быть - на сколько выставлять? Ранее ставил на 40 град и 7 кВт - хватало вполне. Стоит ли ограничивать сейчас или поручить программатору? Котел на максимальную мощность, чтобы он временем работы тенов жонглировал. Когда нужно он сам сбавит обороты по мощности, а температуру на 55-60 градусов , если в морозы будет не хватать , то временно 70 ставить. Остальное все сделает программатор. 40 лучше не ставить, потому что если будете задействовать режим понижения температуры на программаторе, то дом долго может выходить на комфортную температуру 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LM Опубліковано: 12 березня 2017 Поділитись Опубліковано: 12 березня 2017 Внес очередные изменения: добавил таймер для включения нагрева ГВС по времени и добавил 3-хфазный счетчик для контроля расходов ээ на отопление-ГВС. Таймер для включения нагрева ГВС + автомат-выключатель для разрыва цепи датчика нагрева - чтобы запретить нагрев воды вообще. Таймер имеет перекидной контакт - НО-НЗ: таймер выставлен на ночной период с 4 до 5-ти часов утра - в это время подключается датчик бойлера ч/з НО контакт и котел получает информацию от датчика. Все остальное время роль датчика выполняет резистор 1,1 кОм, подключенный к НЗ контакту таймера. Сделал так по совету zalex_ua. Этот номинал резистора иммитирует температуру датчика 83 град. Но все равно в момент переключения выскакивает на пару секунд ошибка F86. Почему ? Второй ряд в щитке: 4-х полюсный автомат отключающий полностью все питание на котел, 3-хфазный счетчик, автомат-выключатель отключения питания на приемник программатора Computerm Q7RF, таймер для управления по HDO и автомат-выключатель принудительного включения котла (замыкает контакты HDO на плате котла). ЗЫ. с 23-00 до 7-00 - 62 кВт*час - это отопление + нагрев 200 л бойлера ГВС. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
StNick Опубліковано: 13 березня 2017 Поділитись Опубліковано: 13 березня 2017 LM, а какие модели таймеров и счетчика? Это с али? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз