Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

ilazarev

Пользователи
  • Публікації

    30
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем ilazarev

  1. 15.05.2024 в 23:21, andrey_ka сказав:

    Не вийде , вище вентиляційних отворів рами не пригнеш.

     

    1. Перед укладанням плитки гідроізоляція стяжки.

    2. Відповідний плиточний клей.

    3. Правильні міжплиточні шви (на вулиці краще обрати широкі)

    4. Відповідна затірка. (тут краще не економити , бо - це головна першкода  попадання води під плитку)

    5. Дотримання інструкцій з укладання плитки.

    @andrey_kaДоброго дня! Дуже вам дякую за поради! А можете будь ласка уточнити чим виконати гідроізоляцію стяжки? Якраз планую виконувати роботи.

    1. Перед укладанням плитки гідроізоляція стяжки.

  2. Якщо робити тонку стяжку фактично на дворі - чи потрібно наносити високою гребінкою плиточний клей на бетонну плиту тераси, а потім вже як цей шар підсохне цементно-пісчану-пластифікатор стяжку - щоб була краще адгезія стяжки до бетону, чи це вже зайве?
    Просто частенько бачу у знайомих що відходить плитка надворі і хотілось би цього уникнути у себе.

  3. @PropellerДякую що звернули увагу.
    В кружечку ЕППС ~50-60 мм який наклейли на цегляну стіну в проміжок між пінопластом 150 мм та стяжкою - щоб не було містка холоду в цьому місці.
    Чи варто на нього наносити бітум-полімерну гідроізоляцію?

  4. Прошу поради.
    Залили терасу - відділили ЕППС від фундаменту будинку але не вгадали з її висотою - двері на терасу поставили вище ніж планували.

    На терасу плануємо вкладати плитку - але зараз маємо перепад в 35-40 мм - біля дверей.

    Плитка напевно буде близько 10 мм, ще й клей. Глибина тераси 3.5 метри.

    Порадьте будь-ласка чи потрібно в моєму випадку робити стяжку і яким чином - виходячи з невеликого її шару і те, що це накрита тільки дахом тераса - мороз і т.д.? Який має бути ухил рівня від дверей назовні 1 см на метр, щоб він не відчувався якщо поставити туди стіл? 
    Дякую

    photo_2024-05-08_20-14-19.jpg

    photo_2024-05-08_20-14-14.jpg

  5. @mibДякую за оперативність. Насос такий: Циркуляционный насос Wilo Atmos PICO 25/1-4.
    Логіка була такою - щоб насос вмикався/вимикався при певній температурі в приміщенні - від насосу до термостату іде провід, а термостатом можна було б керувати віддалено. Та щоб була можливість віддалено бачити температуру та вологість в місці встановлення термостату.

  6. А можете будь-ласка уточнити який варіант термостату можна обрати для керування (вкл/викл) циркуляційного насосу в системі опалення? Щоб при досягненні певної температури в приміщенні він вмикав насос. Напевно це інші моделі ніж для керування електрокотлом? Дякую

  7. А можете порадити як краще утеплити щілину (близько 2-3 см) між цегляним фронтоном і першою кроквою? Там є залишки розчину між деякими цеглинами - які складно прибрати.

    Чи впихувати туди мін вату - не зрозуміло чим? Або запінити?

    Дуже дякую за пораду

    IMG_20230812_142227.jpg

  8. @andrey_kaДякую Вам за пораду.

    Але трохи бентежить, що скрізь крім цього примикання до зовнішнього утеплення пінопластом вата ізольована супердиф. мембраною - а в цьому вузлі буде незначний - оті щилинки, але все ж таки контакт мінвати з відкритим повітрям. Чи через невеликий розмір цієї щилинки це не критично і не треба робити доп ізоляцію від зовнішнього середовища? 

    Чи є якась інша причина чому не треба додатково це ізолювати?

    Дуже дякую

  9. Доброго дня,

    Прошу допомоги по правильному утепленню вузла примикання мін вати до пінопласту в районі мауерлату.

    Будинок утеплено пінопластом 150 який заходить по стіні під покрівлю і упирається в капельник.

    Капельник має невеликі хвилі - через це примикання до нього пінопласту не ідеальне - на фото виділив червоним.

    Планую утеплення мінватою 300мм між кроквами. 200 мм між існуючими кроквами +100 мм буду додавати поперечні дошки і вкладати вату поперек.

    Яким чином краще загерметизувати "хвильки" у примиканні мінвати до пінопласту - можливо якийсь герметик, піна? 

    Чи потрібно в місці примикання мінвати до пінопласту вкладати СД мембрану і з'єднувати її з СД мембраною що вже покладена на крокви під металом? 

    Дякую!

    Vata_310723.jpg

  10. Добрий день, прошу поради.

    Через перепад у 20 мм на довжині будинку - після вкладання ЕППС, теплої підлоги та стяжки виник простір під вхідними дверями - на фото.

    Зсередини він заповнений ЕППС та залитий стяжкою. Ззовні буду вкладати бруківку на ганок. Над ним є навіс глибиною 1 метр - тобто прямого потрапляння опадів немає.

    Прошу поради як краще гідроізолювати цей вузол під дверями та вікном перед вкладанням бруківки - щоб уникнути можливого потрапляння води під стяжку.

    Дякую

    IMG_20230513_133225.jpg

  11. Продаю залишки червоної повнотілої цегли М-125, Валява в кількості 3 300 шт.

    Ціна 7 грн, у вартість не входить доставка - самовивіз.

    Якість висока, збудував з неї будинок - на фото приклад стіни з цієї цегли.

    Знаходиться у с. Крушинка, 20 км від Києва, поруч Васильків, Глеваха.

    5.jpg

    1.jpg

    2.jpg

    3.jpg

    4.jpg

  12. Хочу поделиться своими положительными отзывами о работе @sergey782009 и компании VS PLAST. Заказал 15 окон/дверей около 30 кв.м.

    Получил профессиональную консультацию в процессе выбора нужно нам решения по входным металлопластиковым дверям, выходу на террасу, выбору оптимального профиля для дизайна окон, который мы хотели получить. Все это с расчетами и подходом не продать самое дорогое, а оптимизировать решение для нашего дома.

    Заказ был готов и доставлен в тот день и время, который согласовали при подписании договора. Качеством монтажа доволен, до этого ставил окна у родителей и в квартире - есть с чем сравнивать. Во время проверки установки окон и дверей - приятное чувство, что поставил качественный продукт Rehau Euro - 70, а не сэкономил. Хотя уровень цен на Rehau у VS PLAST - действительно ниже, чем просчитывал у других компаний.

    В итоге от работы с VS PLAST на всех этапах только позитив - рекомендую.

  13. 19 часов назад, @ndrey_Z сказал:

    Мне как-то со шнурками неудобно очень показалось, может сноровки недостаточно, делал сам первый раз. Очень понравилось с полосками из гидроизоляции (самая дешёвая), нарезанной по 3-5 см, по совету roofinspector. Реально быстро получалось степлерить. 

     

     

    20210515_183005.jpg

    @ndrey_Z А вы потом больше ничем вату снизу не фиксировали? Просто натяжной потолок под этой ватой с лентами гидроизоляции натягивали?

  14. Размеры дверей по вертикали указаны фактического проема до чернового пола, чистовой будет на 180 мм выше.

    По дверям на террасу шириной 1800 мм прошу предложить несколько вариантов - сейчас ориентируемся на штульповую дверь.

    По всем позициям нужно одностороннее покрытие с наружи (RAL 7016 или 9011)– пленкой или краской? В чем плюсы/минусы? Что порекомендуете? Как отличаются эти варианты по стоимости?

    Перечень окон - размеры указаны ширина х высота:

    1й этаж:

    ·       84х146 кухня

    ·       180*191 гостиная (двухстворчатое, створки одинаковой ширины, открытие одной створки, микропроветривание)

    ·       85*145 санузел 1 этаж (одна створка, поворотно-откидное)

    ·       180*250 двери террасы (интересуют распашные двери, створки одинаковой ширины, без перегородки посредине)

    ·       79*239 окно крыльцо (просчитать глухое и поворотно-откидное)

    ·       99*238 дверь крыльцо (интересует прозрачная дверь)

    ·       99*238 дверь хозблок (интересует прозрачная дверь)

    ·       84*84 нижнее окно лестницы (глухое)

    ·       84*123 верхнее окно лестницы (поворотно-откидное)

     

    2й этаж:

    ·       79*230 левое спальни (поворотно-откидное) - высота указана от чернового пола/плиты - чистовой пол будет на 130 мм выше

    ·       79*230 среднее (поворотно-откидное) - высота указана от чернового пола/плиты - чистовой пол будет на 130 мм выше

    ·       79*230 правое изнутри спальни (поворотно-откидное, микропроветривание) - высота указана от чернового пола/плиты - чистовой пол будет на 130 мм выше

    ·       83*130 санузел 2 этаж (поворотно-откидное)

    ·       180*183 правая детская изнутри (двухстворчатое, створки одинаковой ширины. Просчитать 2 варианта: одна створка глухая, вторая поворотно-откидная и одна поворотная, вторая поворотно-откидная)

    ·       180*184 левая детская изнутри (двухстворчатое, створки одинаковой ширины. Просчитать 2 варианта: одна створка глухая, вторая поворотно-откидная и одна поворотная, вторая поворотно-откидная)

     

  15. Извините что влажу в чужую тему, но может быть подскажите через сколько можно снимать опалубку с армпояса между этажами 380х200 и класть на него панели перекрытия? И можно ли сразу после укладки панелей перекрытия поставить на них палеты с М125 кирпичом для кладки стен второго этажа? При текущем температурном режиме.

  16. Можно ли укладывать на фундамент в 1 слой, если использовать еврорубероид толще чем 2,5? Например Техноэласт ЭПП 4,5 гидроизоляционный. Если сложить вдвое рубероид - то получается залом на изгибе что может дать погрешность при контроле горизонтали укладки первого ряда кирпича?

  17. 14 минут назад, MAESTRO DNEPR сказал:

    А эта мастика Вам не нравится?

     

    mastika-germabutil-oreol-2m-503-3-kg.jpg

    Этой мастикой можно промазать место нанесение раствора, которым заделывал трубы внутри септика? И хотел еще уточнить по поводу монтажной пены - сейчас строители задули пеной отверстия в которые вводили трубы в септик и оставили в таком виде. Нужно ли убирать пену, замазывать место ввода трубы раствором и потом мастикой? Или можно оставить пену?

  18. Вопрос для оживления темы - Возможно ли нанесение сверху жидкого стекла на цементно-песчаный раствор, которым замазываем место ввода канализационной трубы в септик и труб переливов между камерами? Или жидким стеклом не удастся добиться качественной гидроизоляции мест ввода труб в септике и нужен только Пенекрит с Пенетроном?

  19. Спробуйте написати запит в мінрегіон: e-construction@minregion.gov.ua

    з проханням дати роз'яснення, що до термінів надання доступу до системи архітектора вашого району/міста/ОТГ...

     

    Дякую! Так і зроблю

  20. була аналогічна ситуація з БП виданим Обухівською РДА: архітектор, що мав доступ до системи, звільнився наприкінці грудня 2020 року, а новий архітектор на початок 2021 року доступ ще не отримав.

    у лютому 2021 новий архітектор отримав доступ до системи та вніс мій БП в реєстр.

    вже після цього подавав повідомлення про початок будівельних робіт через ДІЮ

     

    Ходив сьогодні в ДАБІ, що на Лесі Українки в Києві, вахтер на вході сказав що вони знаходяться у стадії реорганізації і все документи слід подавати тільки через ЦНАП або Дію.

     

    Тобто нічого не лишаєится як чекати поки архітектор отримає доступ до системи? Ц ЦНАПі сказали, що він подав на цей доступ вже з місяць тому і незрозумілі терміни, коли він може його отримати. Потім ще ж чекати відповіді від Дії, так і літо підійде до кінця, а будівництво не почнеш(

     

    Чи можна зробити хоча б свердловину, якщо є будпаспорт без цього ЄДЕССБ номеру, але не повідомив про початок будівельних робіт?

  21. Певно правильніше звертатись в територіальний цнап, Глеваха у Фастівському районі, там мабуть і простіше ніж в Києві

    Запитував у ЦНАПі Глевахи де й оформлював сам будпаспорт - вони сказали що через них неможливо подати повідомлення про початок буд робіт, нажаль.

  22. В ЦНАПе Глевахи выдали будпаспорт, но без номера ЄДЕССБ - говорят что архитектора до сих пор не подключили к этой системе и сроки когда дадут номер ЄДЕССБ непонятны. Регистрационный номер самого будпаспорта есть.

     

    Посмотрел среди перечня услуг киевских районных ЦНАПов услуги - повідомлення про початок будробіт нет, есть только "Внесення змін до декларації про початок підготовчих робіт"

     

    Подскажите пожалуйста, можно ли подать повідомлення про початок будробіт в киевском районном ЦНАПе (сам участок находится на территории сильрады Глевахи) или лучше идти в ДАБИ на Леси Украинки, возможно подскажете куда именно там, т.к. в нете я не нашел информации. Потому что через Дию без номера будпаспорта в ЄДЕССБ я не могу сделать повідомлення про початок будробіт.

     

    Спасибо

×
×
  • Створити...