Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

xkansler

Пользователи
  • Публікації

    6
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем xkansler

  1. V

    2 часа назад, standov сказал:

    DEL

    На рахунок Geye W2R-100 - як на мій досвід досить пристойна річ за свої гроші.
    Я зазвичай не дуже вірю в китайську силову, тому перед тим як ставити в щиток розібрав (там сзаду кришка та гвинтах). Дить потужні контакти наглухо закріплені на осі яка при подачі живлення на відповідний електромагніт (їх там два) повертає навколо осі це "коромисло" і вони замикають вхід з однією або іншою группою контактів. Тому у цієї моделі якщо і "залипне" (але то має бути "сварка") то не перемкнецця ні один контакт з чотирьох в группі.
    Також з приємного наявнісь по обох входах реле NO-|-NC за допомогою яких можна керувати додатковими контакторами.

    • Лайк 1
  2. 17 минут назад, xkansler сказал:

    Інверторні генератори не так керують обертами як "традиційні". Там нема пружинок - там оберти керуються за допомогою, за звичай, електромагніта який "сидить" на дросельній заслінці. А цим електромагнітом керує управляюча схема інвертора - там немає "центробіжника"...
    Тому 60 Hz неможливо змінити не змінив схеми інвертора генератора плата якого як правило залита компаундом прямо у алюмінієвий радіатор
    Для прикладу на фото типовий інверторний генератор:

    GN400iX.png

    А так виглядає типовий інвертор генератора:

     

    DF250i-1409_695x695.png

  3. Інверторні генератори не так керують обертами як "традиційні". Там нема пружинок - там оберти керуються за допомогою, за звичай, електромагніта який "сидить" на дросельній заслінці. А цим електромагнітом керує управляюча схема інвертора - там немає "центробіжника"...
    Тому 60 Hz неможливо змінити не змінив схеми інвертора генератора плата якого як правило залита компаундом прямо у алюмінієвий радіатор
    Для прикладу на фото типовий інверторний генератор:

    GN400iX.png

    • Лайк 1
  4. 6 часов назад, xkansler сказал:

    Навіть якщо генератор дає чисту синусоїду (інвертор) ї навантаження (споживання) прогнозоване - немає нічого трифазного, ніяких потужних асинхронних/синхронних двигунів, ніяких ел-ро бойлерів, ніяких суттевих реактивних навантажень.
    Поясніть чому не можна до QUANT ставити інверторний генератор який має запас 50% по навантаженню.
    P.S.
    Якщо можна технічними термінами. Закінчував КПІ. Кафедра ТОЕ там хороша, хоч і було це...

    Інверторний генератор газ/бензин (не Generac) 7кВт 240V (120+120V) / 60Hz в США хоч зараз можливо купити за $1200-$1300.
    У Европі це щастя зараз коштує 2500-3000 euro і їх нема ні у Польші/Германії/Чехії/Словатчині і т.д. - під замовлення на лютий 2023 р.

    Усе дуже просто - америка вона на відміну від европи одноповерхова і переважна більшіть американців живе у приватних будинках.
    При співмірній кількості населення США з Европою, ринок генераторів США майже у 7 разів більший за европейський. Як наслідок велика конкуренція гарно діє на ринок.

    От тому "60Hz найблищим часом стане дуже актуальним"...

    • Лайк 1
  5. Навіть якщо генератор дає чисту синусоїду (інвертор) ї навантаження (споживання) прогнозоване - немає нічого трифазного, ніяких потужних асинхронних/синхронних двигунів, ніяких ел-ро бойлерів, ніяких суттевих реактивних навантажень.
    Поясніть чому не можна до QUANT ставити інверторний генератор який має запас 50% по навантаженню.
    P.S.
    Якщо можна технічними термінами. Закінчував КПІ. Кафедра ТОЕ там хороша, хоч і було це...
    Дуже сподіваюсь на фахове слово @iiigolkin. Щось мені підказує, що питання про 60Hz найблищим часом стане дуже актуальним...

  6. Доброго дня шановне панство!
    Є питання до шановного пана автора, або може хтось підкаже з тих что вже спробував.
    Як і багатьох зараз з електрикою біда від якої мої QUANT-5,5 не спасають коли її нема.
    Є така поважна американська компания Generac, яка віробляє дуже файні геренатори (які працюють на як на LPG, так і на магістральному газі) з прийнятними цінами на свої вироби у співвідношені ціна/якість.
    Але є одне але - 240V/60 Hz. (дві фази з 120V)
    Питання дуже просте - як реагує QUANT-5,5 на 60 Hz на вході. Чи не сприймає софт контроллера це як сигнал для відключення стаба?
    Хочу підключити генератор до стаба (ніяких неконтрольованих навантажень в будинку немає + стоїть декілька ступеней захисту від просадок/перенапруг за стабом які городилися ще до купівлі стабу) і використовувати його як перетворювач 60Hz -> 50Hz.
    З повагою...

×
×
  • Створити...