Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

aqva2020

Пользователи
  • Публікації

    5
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача aqva2020

  1. Архітектора шукати потрібно так, як і будь якого найнятого вами підрядника. В ідеалі по рекомендаціям, відгукам. Якщо шукаєте всліпу, то зустрічайтеся особисто, дивіться портфоліо,спілкуйтеся. Але перед тим надивлюйтеся будинки, і в ютюбі, і вживу. Щоб мати хоча б уявлення що вам подобається, а що категорично ні. Починайте з ескіза намірів забудови а далі видно буде. Розкажу наш досвід. Першого архітектора шукали через знайомих. Головною умовою була це не ускладнювати те, що можна зробити простіше.І все було дуже непогано, наші побажання враховувалися, проект нам подобався ( доречі змін саме в основу в процесі ми практично не вносили). В принципі якщо будинок не складний і ви впевнені в своїх будівельниках то цього може бути і достатньо. А от з констркуктивною частиною все було складніше. Попередня архітекторка затягувала час, ніяк не могла приступити до нашого проекту і ми розпрощалися. З готовим наміром забудови почали шукати іншого архітектора. Ніби досвідчений чоловік, фірма на ринку вже років 20, тобто якихось підводних каменів ми не очікували. По ціні середньоринкова по нашому місту. Але по факту виявилося стільки косяків, від фундаменту до даху) Погоджуюся з попередніми коментарями - ніхто навіть не заморочувався щоб удешевити будівництво, всі їхні розрахунки по кількості матеріалів були ніби з голови написані (лише цегли у нас по факту пішло на 10 тис. меньше ніж в проекті). Зараз би я або будувала по типовому проекту, або спершу шукала б виконавця(прораба чи будівельну компанію, чи хто там буде безпосередньо будувати)і разом би допилювали індивідуальний проект. У нас була просто класична історія коли архітерктор і будівництво ніби з різних планет.
  2. А точно-точно двоповерховий не хочете? Просто все що вам треба аж проситься на 2 поверхи) Мене ще в цих проектах смущає що санвузли ,кухня розкидані по різним кінцям будинку. А ще ж в котельню воду треба заводити.Не знаю чи враховуєте ви сантехніку, де у вас планується завід води в будинок, каналізація, як ви плануєте вести труби через весь будинок. Зважайте і на такий немаловажний нюанс. По площі, то спальня в 12 м.кв. це дууже невеличка кімната, ще пару квадратів взагалі лишніми не будуть. Коридор також меньше 2м.шириною робити не варто. Вітальня+кухня як на мене +/-40м.кв. в самий раз, понад 50 вже забагато для невеликої родини.Котельню хоча б метрів 6 кв. Всі ці котли, бойлери, фільтраційні системи, гідроакумулятори займають не так мало місця. Для пралки з сушкою місця може і не вистачити, а ще там часто зберігають пилососи, шкафчики з побут.хімією. По сан.вузлам якщо для одноповерхового будинку і трьох осіб я б робила просто роздільний. Ванна 6 квадратів це мінімум якщо плануєте і ванну і душову кабінку, і ще щоб умивальник нормальної ширини став.
  3. Канали розміщені у внутрішній стіні, проходять через холодне горище.
  4. aqva2020

    выбор лестницы

    Також залили бетонну і дуже задоволені. Заливка обійшлася в цьому році в 20 тис.грн.(Рівне) з площадкою. Робиться швидко, буквально через кілька днів можна ходити. При будівельно-ремонтних роботах дуже зручно!
  5. Допоможіть порадою! Димарі викладені з повнотілої цегли (виконують функцію вентканалів, опалення планується електричне), в проекті ніякого утеплення не передбачено, просто декоративна обшивка. Прораб наполягає на утепленні так як через конденсат буде замокати димар. Пропонує утеплювати пресованою вогнетривкою мінеральною плитою 25мм.на фользі. В описанні до товагу вказано що її використовують для саун і камінів. На скільки саме таке утеплення потрібне для вентканалів? чи буде достатньо утеплити пресованою базальтовою ватою і обшити металопрофілем?
×
×
  • Створити...