Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Crs

Пользователи
  • Публікації

    88
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача Crs

  1. Якщо труба Рехау діаметром 16, то 1500м - 300л води. Так, це теплообмінник, який стояв в корпусі моноблока.
  2. Ні, я замовляв разом з встановленням у дилера при покупці. Тому трохи здивувався таким питанням. Можливо так центральний офіс контролює весь ланцюжок, тому що монтажник в гарантійному талоні написав, що він окремий ФОП. Я так зрозумів, що дилер пересилав мені питання від центрального офісу. Єдиний мій вклад при встановленні - допоміг підняти на підставку🙂
  3. По можливості прочитайте на сайті розділ "гарантія". Після встановлення треба буде зробити фото і їм вислати. Десь через тиждень будуть задавати питання:. 1) Чи встановлено у вас захист від перепаду напруги - стабілізатор напруги? Якщо так, будь ласка, надайте фото цього обладнання. 2) Яка довжина водяної магістралі? 3) Яка загальна площа будинку? Просимо вас зробити фото будинку здалеку для візуальної оцінки площі. 4) Чи встановлені буферний бак та бак ГВП у систему теплового насосу? Якщо так, будь ласка, вкажіть їх об'єм. 5) Чи злито спиртовий розчин в систему опалення? 1) треба або стабілізатор, або реле контролю напруги, про інвертор я теж їм написав 2,4) скинув план теплого полу, у мене там більше 200л рідини, тому бак не ставив 5) ні, тому що теплообмінник з водою в будинку Потім попросять на працюючому насосі записати відео з параметрами (параметри висвітлюються на пульті управління). Якщо все нормально, то отримаєте на пошту гарантійний сертифікат.
  4. Кому інвертори недорого.🙂 За наявність не в курсі. Але за останні місяці три перший раз бачу такі ціни thepower.com.ua/product-category/sonyachni-paneli/?filter_brend=deye
  5. высота 33, ширина 10, глубина 8. Но он в изоляции толщиной где-то 0.5 см. Скорее всего без изоляции размеры 32 9 7
  6. Фильтр в вертикальном положении нельзя почистить - мусор будет падать вниз при откручивании гайки. На очистку действительно не вляет. Фото только блока. Теплообменник был в таком виде в фирменной изоляции. Возможно шильдик под ней.
  7. Тому і вода так підключена, щоб рухатись в протифазі. Як це, по-вашому, впливає на ефективність? Там ще фільтр встановлений вертикально, замість горизонтально. Було не дуже приємне завершення робіт, тому вже не заставляв переробляти.
  8. Кстати, очень неплохая идея🙂 Это лучше, чем конвектор в дом тащить. Сейчас разница в скорости нагрева бойлера ночью при +18-20 и днем при +35 очень заметна.
  9. Котел на пропані я розглядав зимою 22-23р. Вирішив не робити - дуже великі витрати газу. До того ж це обладнання буде працювати тільки в аварійному режимі. А ТН він постійного використання. Мені для підтримання температури достатньо опалювати будинок 7-9 годин. Це електрокотлом при подачі в підлогу 28-32 градуси. Як буде з ТН зима покаже. Сподіваюсь, будуть схожі цифри. Якщо навіть все буде від генератора, то це 14-18 кВт. Якщо умовно 1 кВт бензинового генератора це 0,35л, то 14-18 кВт це 5-7л бензину на добу. Зрозуміло, що є ще гаряча вода та інши витрати. Але це хоч не такі страшні цифри. Ще є можливість доставити панелі. На 5 кВт це буде небагато зимою, але за місяць кіловат 150-200 набереться.
  10. Вирішив поділитись своїм досвідом підбору недорогого теплового насоса. Проживаємо з дружиною в одноповерховому будинку 120 кв м. Будинок непогано утеплений. З 1.11.23 на опалення з температурою 23,5-24 градуси та гарячу воду було використано майже 8000 квт. Опалення електричне. Враховуючи наші реалії розглядали варіанти підготовці до зими. Газ. Труба по вулиці. В прошлому році сусід з електричним опалення провів собі газ. Бюджет під ключ 264 тисячі грн. ТТК. Не було бажання зв'язуватись з цим видом опалення. Хіба що будувати котельню ззовні. Враховуючи відносно невеликі витрати на тепло і дорогой газ вирішили підшукати недорогий тепловий насос. З "недорогих" вимальовувався тільки зовнішній моноблок. В процесі розгляду різних виробників і проговорення технічних моментів натрапив на цікавий варіант. Представник обіцяв три роки гарантії при виконанні однієї з двох умов - або в систему буде залита незамерзайка, або теплообмінник буде вийнятий з блоку і встановлений в приміщенні. Фактично допускалось з моноблоку зробити спліт систему. Мені це сподобалось, тому виришили зупинитись на цьому варіанті. Додатковий плюс в тому, що в моделі на 7 квт, якої нам достатньо, виявився пластинчатий теплообмінник. З дизайном встановлення не заморочувались - встановили на ганку перед вікном котельні. Щоб не було ковзанки зимою від конденсату зроблений дренаж в каналізацію. В трубу заклали продовження гріючого кабелю, який встановлений в піддоні. Крім того замінений зовнішній циркуляційний насос, який йшов в комлекті, на меньш потужний з низьким єлектроспоживанням (насос в комлекті з великим запасом). Управління достатньо примітивне. Температура, режим (опаленння, охолождення, гаряча вода). Ніяких СОР та інше не рахує. На телефон іде додаток, в якому можна задавати старт-стоп по таймеру. При потужності близько 1,8 квт і режимі старт-стоп без проблем стартує від 5-ти кіловатного інвертора з АКБ. Плавний пуск можна легко додати - на платі управління стоїть контактор, від якого йдуть дроти на компресор. На сьогодні ТН використовується для підігріва води. По графіку відключень задається на ніч пуск на 1 годину в період гарантованого електропостачання. За цю годину БКН на 300л догрівається на +15-16 градусів. Загальний бюджет склав близько 90 000 грн. Можна здешевити за рахунок встановлення - допускається шеф-монтаж.
  11. https://www.facebook.com/groups/1895792547211807/permalink/4059789710812069/
  12. Долар виріс з 27 до 38. Ціна е\е на найближчу перспективу буде зафіксована. В таких умовах тепловий насос на 120 кв.м просто золота цяцянка.
  13. У меня первый отопительный сезон. Стены ещё мокрые, так что расход не показатель. Это скорее иллюстрация энергии зимнего солнца. Источник теплый пол и электрокотёл с погодным регулированием.
  14. Наблюдение за февральским солнцем. Одноэтажник, никто не проживает, большое окно без штор и тюли в гостинной на восток 2,6х2,4 метра. С утра яркое солнце выключает систему отопления. Желтая линия и шкала слева - температура подачи в пол. Зеленая линия и шкала справа - температура с наружного датчика. Температура в гостинной поднимается на 1.5 градуса от заданной 24 градуса.
  15. Если чистый обезжелезиватель (без умягчителя), то слив несоленый. Его можно пустить в ливневку, чтобы не нагружать септик.
  16. Основний ремонт закінчений до травня. В вересні ще були вологі роботи (плитка). Влітку температура при відкинутих вікнах не піднімалася вище 24-25, але вологість доходила до 70%. В листопаді в окремих кімнатах при вимкненій ПВУ вологість була 60-65%. На сьогодні з вентиляцією в одній кімнаті 25% (де тільки одна стіна зовнішня), в інших 30-35%. Якщо не помиляюся при нагріванні повітря з 0 до 22 градусів вологість падає з 100 до 25%, так що резерв ще є.
  17. Бориспольский район, одноэтажник 122 кв.м. Все отапливаемые. Потолок 3 метра, стены D400 375mm + D150 200mm, крыша вата 400 мм (холодный чердак), пол 270 мм ППС + ЭППС (так получилось), окна 28 кв.м (GENEO R=1.15), почти все окна на север и восток. Только теплый пол. Расчётные теплопотери при -22 4195 Вт + 3574 Вт инсоляция без рекуператора. Есть два конструктивных мостика холода - пристыковка террасы в периметре дома. Первый отопительный сезон. Никто не проживает, дом подсушивается и проветривается с ПВУ на 100 куб/час (рекуперация по паспорту 85%). Котел включён на поддержание температуры по погодному регулированию, соотношение день-ночь получается 1/3-2/3. Границы месяца с погрешностью +-2 дня. месяц температура в доме кВт октябрь 19 1142 ноябрь 21 1420 декабрь 23 2200 январь 23 2200
  18. Якщо у вас багато питань і не лякають такі суми (ви ж розумієте, що це тільки "котел+бойлер" без самої системи опалення), я би запропонував звернутися до консультантів форума і замовити попередній проект для вашого будинку. За відносно невеликі гроші отримаєте розрахунки і відповіді на всі додаткові питання.
  19. Думаю что нет, разве что мороки больше. Может лучше отложить? Я подшиву сделал через год после коробки.
×
×
  • Створити...