Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

calco

Пользователи
  • Публікації

    50
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача calco

  1. Маєте на увазі, що будівельна компанія заклала 20% на роботах і ще 15% на матеріалах? Тобто Вам вдалося зекономити 35% від смети? Це на яких роботах - на коробці будинку?
  2. І все ж - давайте повернемося до суті теми - вартості будівництва! Можливо некоректне запитання та все ж. Яка може бути різниця у ціні у відсотках, якщо залучати до будівництва будівельний підряд/бригаду які будують все згідно договору за зафіксовану суму за квадратний метр і будівництвом, коли сам шукаєш виконавців, закуповуєш, доставляєш і т.д. Що маю на увазі - компанія каже, що побудує за 500$ (наприклад) за квадратний метр будинок з газобетону з таким-то утепленням, з таким-то дахом (без вікон, дверей так як тут політ фантазіі може бути різним). Розумію, що в цій ціні зашита робота прораба, менеджера, бухгалтера і т.д.(не знаю кого ще і який відсоток суми), але з іншого боку - я нічим не переймаюсь - все робиться "під ключ" (закупка, доставка, будівницвто, організація процесів і т.д). Розумію, що десь може бути економія на якихось матеріалах і т.д., але за таку ціну - отримаю такий варіант готовності. Інший варіант - самостійно все закуповую, шукаю бригади, доставляю і т.д. (тобто виконую менеджерські роботи) - при такому підході моя економія може бути 10% на квадратному метрі. Але - я весь до цього процесу прив'язаний, все на моїх плечах. З іншого боку - точно купую той матеріал, який запроектований. От яка ця різниця у %??? Чи варто цим займатися? Якщо різниця 10%, то на будинку в 200 квадратів - це 10 тис $, тоді, можливо і ну його. А якщо 30% - то вже все виглядає по-іншому. Можливо в когось є досвід таких порівнянь?
  3. Добрый день! Дайте прайс на материалы. Задача - одноэтажный дом площадью 200 квадратов. Ориентировочная площадь стен - 200 квадратов. Интересует однослойная стена с 38 или 44 блока. Интересует пока только блок, без перемычек, перекрытий и т.д.
  4. Та воно ніби й так, але ж можна зробити так, що вартість дивану, чи меблів буде ніщо у порівнянні з вартістю "коробки". Це може бути тоді, коли в "коробку" вкладемося по макисмуму - фундамент з 5-ти кратним запасом, стіни з найдорожчої кераміки, утеплені 20см найдорожчої вати а потім ще обкладені газоблоком і т.д. Тому зрозумійте питання тих, хто тільки збирається будуватися - зараз на кожному етапі можемо 10-20% переплатити взявши "краще", бо "в загальній вартості - це крапля в морі", а тоді і виходить, що коробка стоїть, а ремонт вже немає за що робити. Зате стіни - супер, вікна - ТОП і т.д. Отаке...
  5. Так що - можливо вартість матеріалів знизиться? 🤣 Пропозиція перевищує попит - закони економіки.
  6. Я зрозумів, що в загальній вартості будинку стіни - не найдорожчий компонент. Але тоді питання - то можливо «вкластися» в кераміку і потім з посмішкою на це дивитися не тільки при заселенні, а ще й при оплаті за опалення? Чи це занадто великі переплати будуть, які нескоро окупляться?
  7. Нещодавно був в одному із «модних» котеджних містечок біля Києва. Вони будують з цегли, або кераміки. На питання про газоблок відповіли, що їх покупці «не зрозуміють» такий будинок за такі гроші, в такому місці. Так, можливо, це просто понти, стереотип і т.д.?
  8. Ні, ну це ж різні речі!!!!😆 Я купив би, мабуть, з цегли з утепленням. Але, можливо, це моя стереотипність! Зараз маса будинків будується з газоблоку і успішно продаються. Так, продаються, можливо, дешевше цегляних, але і вартість їх будівництва нижче! Я профан в будівництві, тому мені важко зробити правильний вибір між матеріалами. Тому і сиджу на форумі. Знову ж таки - хочу з керамічного блоку. Хто чітко наведе мені аргументи переплатити за стіни +20 тис $? Є ця раціональність - готовий розглядати! Немає - тоді питання…
  9. Все дуже просто!!!! Давайте уявимо, що будуватися потрібно Вам!🙂 З чого б Ви зараз побудували собі будинок (бюджет зараз не враховуємо)? Який Ваший рейтинг "пирога" стіни? Наприклад: 1. Одношарова стіна з керамічного блоку. 2. 1,5 кирпича +10 утеплення ватою 3. Одношарова стіна газоблок D300 400мм
  10. Готовий почути профі! З чого Ви рекомендуєте будувати стіни? З самого початку дивився на шліфовану кераміку (одношарова стіна, енергоефективність, швидкість будівництва), але на самому матеріалі в моєму випадку - це +600 тис грн (21 тис $)!!!! Роботи по кладці теж дорожчі. От і питання - чи варто переплачувати 25 тис $ за керамоблок? Наступний вибір - газоблок чи цегла? Цегла - довше, потрібно утеплювати, більший шар потім штукатурити, але дуже надійно і важко «накосячити». По факту - в мене ситуація інша. Я поки ніби не хочу будувати з газоблоку. Якщо дійсно з цегли ціна +/- однакова - то більше схилятимуся до цегли. От і шукаю допомоги тут. Отакі в мене муки вибору. А може ще й до кераміки повернусь, якщо буде за що переплачувати такі гроші. 🙂 Тому прошу ділитися своїми думками!
  11. Ситуація не в тому, що я хочу максимально зекономити. Просто коли ще на етапі вибору матеріалу стін різниця виходить в 600 тис - то звичайно задумуєшся. Грошей ніколи ж вдосталь не буває. Тому якщо, наприклад, Ви скажете, що з цегли це дорожче на 30% (+100 тис грн), але ось такі переваги - я готовий буду за це переплатити. Я вже зрозумів, що газобетон - один із оптимальних варіантів співвідношення ціна/якісь. А от який наступний більш дорожчий варіант розглядати, щоб отримати якісь додаткові переваги і скільки за це необхідно доплатити?
  12. Не зрозумів. Що мається на увазі - похибка калькулятора?
  13. Я вітчизняного виробника керамічних блоків якось навіть не розглядаю. Бачив готові будинки з нього - ну так собі...
  14. Така середня ціна на сайті. Ціни на роботи беру звідти. Вище в гілці ніби сказали, що +/- адекватні ціни там. Думаєте, дорого?
  15. Та ні в чому не хочу себе переконувати. Хочу з керамоблоку, але дорого. Дивлюся на газобетон і цеглу і не можу визначитися. Спеціально зайшов на сайт Епіцентру - у них 2770 грн, думаю можна трошки дешевше знайти. А 2550 - це з сайту Аерок. Поки планую утеплювати незалежно від матеріалу, тому ця вартість буде співставною для газоблоку і цегли. Готовий і Д300 500 взяти, але всеодно якось боязко не утеплювати. Перший досвід як не як.😀
  16. Давайте розберемося на конкретному прикладі. Це, можливо, і дебати заспокоїть і мені допоможе. 🙂 Площа стін будинку 200 м2. Мої підрахунки по вартості самого матеріалу: 1. Газобетон товщиною 400мм - площа його для стіни - 0,61х0,2=0,122, відповідно піде 1640 блоків (200/0,122), що складатиме 80 кубів газобетону. Вартість: 80х2550=204 тис грн. Клей - 1 мішок за 100 грн на 1 куб, тобто 80 мішків - 8 тис грн. Разом 212 тис грн. Мабуть, потрібно добавити якийсь відсоток на прирізку, і т.д. - який % потрібно добавити? Кладка газоблоку за куб - 850 грн, за роботу - 68 тис грн. Разом - 280 тис грн. 2. Кладка одинарним кирпичем в 1,5 кирпича (товщина 380мм) - згідно калькулятора з урахуванням 10мм шва потрібно 76 м3 кирпича (або 32 500 кирпичин). Вартість кирпича повнотілого 7 грн за кирпич - тоді 228 тис грн. Вартість розчину кладки не знаю як порахувати, допоможіть! 😀 Кладка - 1450 грн за куб, за роботу - 110 тис грн. Разом - 338 тис грн (без вартості розчину для кладки!) 3. Кладка двійним кирпичем в 1,5 кирпича (товщина 380мм) - згідно калькулятора з урахуванням 10мм шва потрібно ті ж самі 76 м3 кирпича (або 16 500 кирпичин). Вартість кирпича повнотілого , нехай 11,5 грн, тоді сума - 190 тис грн. Вартість розчину кладки не знаю як порахувати, допоможіть! Кладка - 1450 грн за куб, за роботу - 110 тис грн. Разом - 300 тис грн (без вартості розчину для кладки!). Підкажіть що не так порахував і яку вартість по кирпичам потрібно додати на розчин для кладки?
  17. Це вже буде для мене критерієм! Якщо нормальна бригада (за відгуками знайомих і друзів) і хоче близьку до середньої ціни даного сайту - потрібно брати! 💪
  18. Дякую за інформацію! Думаю, з минулого року ціни виросли на роботи, тому дивлячись на Ваш приклад розумію, що зараз ціна 850 грн виглядає адекватною. Я до того, що якщо знайду нормальну бригаду за таку ціну, то це буде оправдана вартість. Зрозуміло, що можна спробувати і дешевше, а от дорожче - вже не варто. Правильно я розумію?
  19. Чи коректно для розрахунку вартості робіт брати середні ціни на одному із сайтів (назву не пишу, щоб не вважалося рекламою)? На скільки це правильний підхід? Наприклад, зараз там середня ціна куба кладки газоблоку - 850 грн, керамоблоку - 1100 грн. Це нормальні ціни, чи завищені, чи низькі і робітників на такі гроші не знайти?
  20. Розбіг цін немалий. Що зараз з вартістю матеріалів, зважаючи на нестабільну ситуацію в країні? Долар виріс значно, чи «потяглися» за ним і ціни в гривні? Я так розумію, що 400-500$ тільки за коробку з газобетону, з дахом (бітумка), утепленням, зовнішньою штукатуркою і вікнами?
  21. Вибір стінового матеріалу для кожного проходить по-своєму. Не будемо обговорювати переваги одного з них перед іншими. Питання просте - чи будував хтось із шліфованих блоків, наприклад Porotherm Drifyx чи Porotherm Profi? Сама технологія є в Інтернеті і на сайті офіційного представника. Цікавить чи дійсно ці блоки настільки рівні, що їх можна вкладати таким способом? Відео: Найважливіше перший ряд, а потім не життя, а казка! 😀 Чи дійсно вони настільки рівні? Наголошую - мова йде про шліфовані блоки, вони так і називаються - Porotherm Drifyx і Porotherm Profi!
  22. Дивлюся в бік шліфованого Porotherm 44 Dryfix. Хтось будувався з нього? Думаю стосовно вентильованого фасаду, чи потрібно в такому випадку утеплювати? Розумію, що зайвим не буде, але цікавить раціональність.
  23. Ну я серйозно! Де можна почитати про обслуговування вентиляційних каналів? Не дуже віриться, що його не потрібно робити.
  24. А що стосовно обслуговування самих каналів? З установкою простіше - доступ до фільтрів і т.д., а от в самих трубах теж потенційно може бути і бактерія, і волога, і пил. Як проводиться сервіс для каналів і чи взагалі він можливий?
×
×
  • Створити...