Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

calco

Пользователи
  • Публікації

    50
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Персональная информация

  • Пол
    Мужской

Відвідувачі профілю

Блок останніх відвідувачів вимкнений та не відображається іншим користувачам.

calco's Achievements

Форумчанин

Форумчанин (4/13)

  • Начинающий собеседник
  • Начало популярности
  • Преданный форуму
  • Первый пост
  • 10 комментариев

Recent Badges

6

Репутація

  1. Маєте на увазі, що будівельна компанія заклала 20% на роботах і ще 15% на матеріалах? Тобто Вам вдалося зекономити 35% від смети? Це на яких роботах - на коробці будинку?
  2. І все ж - давайте повернемося до суті теми - вартості будівництва! Можливо некоректне запитання та все ж. Яка може бути різниця у ціні у відсотках, якщо залучати до будівництва будівельний підряд/бригаду які будують все згідно договору за зафіксовану суму за квадратний метр і будівництвом, коли сам шукаєш виконавців, закуповуєш, доставляєш і т.д. Що маю на увазі - компанія каже, що побудує за 500$ (наприклад) за квадратний метр будинок з газобетону з таким-то утепленням, з таким-то дахом (без вікон, дверей так як тут політ фантазіі може бути різним). Розумію, що в цій ціні зашита робота прораба, менеджера, бухгалтера і т.д.(не знаю кого ще і який відсоток суми), але з іншого боку - я нічим не переймаюсь - все робиться "під ключ" (закупка, доставка, будівницвто, організація процесів і т.д). Розумію, що десь може бути економія на якихось матеріалах і т.д., але за таку ціну - отримаю такий варіант готовності. Інший варіант - самостійно все закуповую, шукаю бригади, доставляю і т.д. (тобто виконую менеджерські роботи) - при такому підході моя економія може бути 10% на квадратному метрі. Але - я весь до цього процесу прив'язаний, все на моїх плечах. З іншого боку - точно купую той матеріал, який запроектований. От яка ця різниця у %??? Чи варто цим займатися? Якщо різниця 10%, то на будинку в 200 квадратів - це 10 тис $, тоді, можливо і ну його. А якщо 30% - то вже все виглядає по-іншому. Можливо в когось є досвід таких порівнянь?
  3. Добрый день! Дайте прайс на материалы. Задача - одноэтажный дом площадью 200 квадратов. Ориентировочная площадь стен - 200 квадратов. Интересует однослойная стена с 38 или 44 блока. Интересует пока только блок, без перемычек, перекрытий и т.д.
  4. Та воно ніби й так, але ж можна зробити так, що вартість дивану, чи меблів буде ніщо у порівнянні з вартістю "коробки". Це може бути тоді, коли в "коробку" вкладемося по макисмуму - фундамент з 5-ти кратним запасом, стіни з найдорожчої кераміки, утеплені 20см найдорожчої вати а потім ще обкладені газоблоком і т.д. Тому зрозумійте питання тих, хто тільки збирається будуватися - зараз на кожному етапі можемо 10-20% переплатити взявши "краще", бо "в загальній вартості - це крапля в морі", а тоді і виходить, що коробка стоїть, а ремонт вже немає за що робити. Зате стіни - супер, вікна - ТОП і т.д. Отаке...
  5. Так що - можливо вартість матеріалів знизиться? 🤣 Пропозиція перевищує попит - закони економіки.
  6. Я зрозумів, що в загальній вартості будинку стіни - не найдорожчий компонент. Але тоді питання - то можливо «вкластися» в кераміку і потім з посмішкою на це дивитися не тільки при заселенні, а ще й при оплаті за опалення? Чи це занадто великі переплати будуть, які нескоро окупляться?
  7. Нещодавно був в одному із «модних» котеджних містечок біля Києва. Вони будують з цегли, або кераміки. На питання про газоблок відповіли, що їх покупці «не зрозуміють» такий будинок за такі гроші, в такому місці. Так, можливо, це просто понти, стереотип і т.д.?
  8. Ні, ну це ж різні речі!!!!😆 Я купив би, мабуть, з цегли з утепленням. Але, можливо, це моя стереотипність! Зараз маса будинків будується з газоблоку і успішно продаються. Так, продаються, можливо, дешевше цегляних, але і вартість їх будівництва нижче! Я профан в будівництві, тому мені важко зробити правильний вибір між матеріалами. Тому і сиджу на форумі. Знову ж таки - хочу з керамічного блоку. Хто чітко наведе мені аргументи переплатити за стіни +20 тис $? Є ця раціональність - готовий розглядати! Немає - тоді питання…
  9. Все дуже просто!!!! Давайте уявимо, що будуватися потрібно Вам!🙂 З чого б Ви зараз побудували собі будинок (бюджет зараз не враховуємо)? Який Ваший рейтинг "пирога" стіни? Наприклад: 1. Одношарова стіна з керамічного блоку. 2. 1,5 кирпича +10 утеплення ватою 3. Одношарова стіна газоблок D300 400мм
  10. Готовий почути профі! З чого Ви рекомендуєте будувати стіни? З самого початку дивився на шліфовану кераміку (одношарова стіна, енергоефективність, швидкість будівництва), але на самому матеріалі в моєму випадку - це +600 тис грн (21 тис $)!!!! Роботи по кладці теж дорожчі. От і питання - чи варто переплачувати 25 тис $ за керамоблок? Наступний вибір - газоблок чи цегла? Цегла - довше, потрібно утеплювати, більший шар потім штукатурити, але дуже надійно і важко «накосячити». По факту - в мене ситуація інша. Я поки ніби не хочу будувати з газоблоку. Якщо дійсно з цегли ціна +/- однакова - то більше схилятимуся до цегли. От і шукаю допомоги тут. Отакі в мене муки вибору. А може ще й до кераміки повернусь, якщо буде за що переплачувати такі гроші. 🙂 Тому прошу ділитися своїми думками!
  11. Ситуація не в тому, що я хочу максимально зекономити. Просто коли ще на етапі вибору матеріалу стін різниця виходить в 600 тис - то звичайно задумуєшся. Грошей ніколи ж вдосталь не буває. Тому якщо, наприклад, Ви скажете, що з цегли це дорожче на 30% (+100 тис грн), але ось такі переваги - я готовий буду за це переплатити. Я вже зрозумів, що газобетон - один із оптимальних варіантів співвідношення ціна/якісь. А от який наступний більш дорожчий варіант розглядати, щоб отримати якісь додаткові переваги і скільки за це необхідно доплатити?
  12. Не зрозумів. Що мається на увазі - похибка калькулятора?
  13. Я вітчизняного виробника керамічних блоків якось навіть не розглядаю. Бачив готові будинки з нього - ну так собі...
  14. Така середня ціна на сайті. Ціни на роботи беру звідти. Вище в гілці ніби сказали, що +/- адекватні ціни там. Думаєте, дорого?
  15. Та ні в чому не хочу себе переконувати. Хочу з керамоблоку, але дорого. Дивлюся на газобетон і цеглу і не можу визначитися. Спеціально зайшов на сайт Епіцентру - у них 2770 грн, думаю можна трошки дешевше знайти. А 2550 - це з сайту Аерок. Поки планую утеплювати незалежно від матеріалу, тому ця вартість буде співставною для газоблоку і цегли. Готовий і Д300 500 взяти, але всеодно якось боязко не утеплювати. Перший досвід як не як.😀
×
×
  • Створити...