Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

newbee2020

Пользователи
  • Публікації

    2 072
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Днів у лідерах

    4

Повідомлення, опубліковані користувачем newbee2020

  1. В 17.07.2024 в 15:00, smotesko сказал:

    "Smart" це з блютусом. Можна на телефоні дивитися показники, і, можливо, щось налаштовувати.

    Можливість налаштування мастхев, бо китайці іноді не заморачуються правильними лімітами і вбудовані бмс гроблять батарею.

  2. В 03.07.2024 в 22:45, Serg_Nikol сказал:

    Хто знається на PowMR-ах - що краще брати: перевірений 6,2кВт, або "модний" 6,5кВт?

    Замовив 6.2. Pro. Спокусив подвійний вхід (мережа + гена), подвійний вихід (один на один критичне навантаження до 2квт) і наче розширені можливості комунікації із JK smart bms. 385 Дол з доставкою. На олх один продавець і просить 40кгрн

    • Лайк 1
  3. 10 минут назад, normal сказал:

    У води теплоємність 4.19 кдж, у бетону частіше пишуть 0.84-0.88 кдж (як і у піску чи стяжці, глині чи цеглі), а хіба в УШП ребра це не одне ціле з підлогою? Тоді їх теж потрібно рахувати

    вік учись, називається. все життя думав, що 1 кг хоч води, хоч гамна має однакову теплоємність, а фактичні відмінності різних матеріалів зумовлені різною обємною вагою.

     

    одна ціле, але ж тепло не дуже хоче в сторони йти. в одному місця маю білу пляму, і це прям відчувається.

  4. 6 минут назад, apereverzev сказал:

    у мене пішло на ушп 21 куб бетону (~50т). З них на ребра жорсткості припадає приблизно половина. Тобто безпосередньо прогрівається теплим полом десь 25 тон. Теплоємність бетону я брав 1.13 кДж/(кГ*к).

    точно, щось не подумав про ребра

  5. 2 часа назад, apereverzev сказал:

    Все залежить від теплових втрат будинку. По моїм розрахункам масса стяжки полу десь 20-25 тонн. Якщо я правильно пам'ятаю, то щоб нагріти її на 1 градус, треба витратити приблизно 10кВт годин енергії.

    не памятаю, у вас хіба маленький будинок? бо я рахував на свої 122 квм корисної на ушп пішло 20-21 куб бетону, це десь 50 тон, плюс 2-3 тони клей та плитка. 1 тонна - 1 градус - 1 квт

  6. В 02.11.2023 в 21:53, lyurick сказал:

    Вітаю, чи може хтось порадити модель розумної розетки, яка вбудовується в підрозетник, а не є як більшість таких девайсів - по-суті перехідником, трійником чи подовжувачем? 

    Цікавить ваш власний досвід.

    100500 варіантів, але під квадратно китайський підрозетник

  7. 1 час назад, InSAn сказал:

    Взагалі-то по скріну видно, що якраз навпаки - русня посилається на Ар'єва.

    PS: А тявкання Безуглої (яка нічого не робить без команди із ОПи) на главкома вже обсудили? Чи "ето другоє"?

    безугла до ОП маж таке ж відношення як і її колега "свинособачий рот" дубінський

    • Лайк 1
  8. 6 минут назад, AOZ1 сказал:

    Да да сакции из ада. Плавали знаем. Будет очень глубокая обеспокоенность. Все.

    не плавалі і не знаєм. і дай Боже що і не узнаєм. але напад на Україну і застосування ЯЗ (не важливо де) - це трохи різний рівень загроз для штатів. всі ці сценарії (застосування на пол-шишечкі) прораховані ще під час холодної війни. і всі (і совок і сша) прийшли до логічного висновку, що якщо вже прийняв рішення застосовувати - то перший удар має бути не по містам, а по ядерній зброї супротивника.

    • Лайк 1
  9. маю вальму 27 градусів як раз із акваізолу. декілька порад в рамках мого скромного досвіду

    1. вентиляція треба не тільки в коньку, а і в бокових скатах - вирішується парою аераторів. в спеку під чорним дахом в мене під 50 градусів.
    2. підложка треба на всю площу, тут 200 доларів економити точно не варто.

    3. мені монтували на холодну (осінь 2020), підложка GL 50, дубова. не памятаю чи гріли, здається просто тримали в теплому місці перед монтажем. зявились хвилі, минулого літа ще були, але цього року вже все розрівнялось. але більше я б так не ризикував і вам не рекомендую. можливо якщо треба на холодну то беріть килим якийсь дорожчий/еластичніший.

    4. акваізол сипеться при монтажу і перший рік, потім норм. якщо є гроші - можна щось покраще взяти, майстри казали геометрія не ідеальна, але результат мені подобається, колір і форма саме така яку хотів.

    5. колір нестабільний, при монтажу наполягайте щоб змішували із 5-6 пачок, бо будуть плями. мої майстри бурчали спочатку, а потім визнали що я був правий.

    6. осб плиту ділити не треба. монтуйте в розбіжку і з зазором (1-2 см якщо не помиляюсь, перевірте). на самій осб теж краще не економити, полюбому вологостійкий (ОСБ-3) і нормального виробника (я брав еггер)

    7. не економте на конькових елементах (чи як воно там називається). мені майстри пропонувати вирізати із черепиці, але заводський варіант краще бо міцніше, сама бітумка не розрахована на таку експлуатацію. місце слабке тож варто зробити до толку



     

     

     

     

    В 31.10.2023 в 09:54, Vasyl Fedorchuk сказал:

    Доброго всім дня. Маю на меті влаштувати покрівлю на будинку 90 м.кв. Дободував невелику прибудовку до вже інснуючої будівлі, тепер для нормальної експлуатації, хочу демонтувати існуючу покрівлю на влаштувати нову - на всю площу. Зупинився на виборі звичайної чотирьохскатної (вальмової) покрівлі з кутом нахилу 25 та 50 градусів. Без яндов та духових вікон. Вентиляцію планую зробини через коньок. 

    Виникло питання по вибору виробника. Зупинився поки що на акваізолі (вогняна лава), так як запропонували гарну ціну та і обіцяють термін експлуатації 30 років. Порадьте будь ласка, чи варто використовувати цього виробника чи можливо відрекомендуєте іншого в ціновій категорії 350-450 грн на кв.м.?  Чи можливо взагалі потрібно купувати за 600-800 кв.м. ? Буду вдячний якщо дасте відповідь про виробника та колекцію. Можу розглянути можливість придбання, необхідно 160 кв.м. Покрівлю планую влаштовувати власними силами. 

    Передивляючись відео, радять при куті нахилу більше 20 градусів, підложку влаштовувати тільки на коньках на крайніх  поверхнях (по периметру). Чи потрібно краще не економити і влаштувати по всій покрівлі не залежно від кута нахилу? Тому що дивився відео коли монтували покрівлю в холодну пору року, підложка розширилась і пустила хвилі під черепицею. 

    Також буду вдячний за поради при влаштуванні в холодну погоду 5-10 градусів. Бо планую розпочати роботи через 2 неділі. Із основного, я так зрозумів потрібно ділити осб плиту на 3-4 частини шляхом прорізу. і старатись натягнути (прогріваючи пропаном) підкладку, щоб при плюсовій температурі не було розширення та щоб черепиця не пішла хвилею. Які ще порди дасте ?

     

    IMG_20201125_124857.jpg

    • Лайк 1
  10. 4 минуты назад, =YaSto= сказал:

    Звідки інсайди?

    а хіба я казав що це інсайд? просто думки вголос, на підставі загальнодоступної інфо. вірогідність доволі висока, і таке випробування дуже добре вписується в загальне русло кацапської інфо-війни із заходом. вони не втрачають абсолютно нічого (крім, можливо, теплих відносин з китаєм). а профіти очевидні

    • Лайк 1
    • Дякую 1
    • Конфуз 1
  11. 14 минут назад, Бездомный сказал:

    саме той факт , що Захід суворо слідкує за тим , щоб західна зброя та ЗСУ не перетинали кордони кацапії , свідчить про те , що існують суворі алгоритми дій на рахунок застосування кацапами ядерної зброї по бєспрєдєлу.

     

    застосують ті алгоритми , чи не застосують - вирішуватися буде у останній момент .

    Але алгоритми дій на цей випадок  існують.

    але думаю протягом півроку приблизно кацапи йобнуть якусь бомбу на новій землі в рамках "випробувань".

    • Лайк 2
  12. 8 часов назад, Потрошитель сказал:

    А сейчас если прилетит ядерка по Украине ответа не будет.

    Но думаю этого не случится.

    відповідь буде, і про це заявлялось неодноразово. і не тому, що за нас дуже переживатимуть, а для власної безпеки. відповідь буде конвенційною зброєю, і метою такого удару буде зменшення ядерного потенціалу ідіота, який відкрив ящик пандори. знищать підводні човни, які в той час будуть на контролі, повітряні носії, стаціонарні пускові. рухомі наземні носії залишаться. це все вже років 60 тому прораховано. 

    • Лайк 2
    • Хаха 2
  13. В 11.10.2023 в 11:25, Dalet сказал:

    організовано, але є вибір, правда для того розуміння треба ще щоб природа розумом наділила, а з цим навіть у крутих монтажників проблема, якось А"анте поналаштовувало собі так)))) 

    нема Зіновича, нема порядку :)

    • Сумно 1
  14. 15 минут назад, Vladdi сказал:

    Від несправностей ПЗВ ніхто не застрахований. Будь-яка схема повинна відпрацьовувати геометричну асиметрію струмів у випадку наявності перекосу більше номіналу. Пробої в одному з трьох кіл то є достатньо частий випадок. Інша справа, що трифазне ПЗВ не бажано підключати, наприклад, двома а не трьома фазами, оскільки наявність трьох живлень потрібне для нормальної роботи діфференціального трансформатора.

    ну не впевнений, що воно несправне, бо воно нове, по кожній фазі перевіряв батарейкою, плюс кнопка тест якби.

  15. 1 час назад, igorrius сказал:

    либо сразу ставить три двухполюсных узо .Чего все фазы рубить, если проблема была на одной ?

    а якщо витік, коли плита працює на трьох фазах? 

  16. В 03.11.2023 в 15:40, Vladdi сказал:

    Трифазний ПЗВ повинен спрацьовувати при витоку з будь-якої фази на землю, оскільки він контролює геометричну рівність струмів у всіх колах фаза-нуль. Перекос фаз також не є (не повинен бути) перешкодою для нормального спрацювання ПЗВ. 

    просто для статистики. на вході було трифазне УЗО 30мА , тип А, електромеханіка (від батарейки вирубало). три рази були витоки, а спрацювання не було. можливо струм низький був, але маємо шо маємо. трифазне УЗО на трифазні навантаження. 

  17. В 01.09.2023 в 13:59, Malchish сказал:

    А я так старался с этим предесталом. эх... сделаю как вы написали.

    Загуглил запрос "как установить компостер" и первое что выдало:
    компостер устанавливается на ровную горизонтальную поверхность почвы; для лучшего проникновения микроорганизмов из почвы рекомендуется обеспечить максимально тесный контакт компостера с поверхностью грунта - для этого можно взрыхлить землю под компостером

    розсоли маринади туди не лийте. сіль вбиває рослини і компостні бактерії теж

  18. В 01.11.2023 в 12:39, dneprstab сказал:

    POWmr - так там ще то щастя

    2.4 та 3.2 на одній платі зроблено , різниця у парі транзюків на дс-дс та одномц конденсаторі...схема плакати хочеться

    3.5 вже трохи краще - транзюків на дс-дс вже не 8 а 16 . ПО дс шині 400 вольт вже два конденсатори а не один.Та MPPT вже якось схожий на щось...
    ТОму зберіть трохи більше 

    нові версії не попадались? там вони шось випустили із холостим ходом в 3 вати

  19. 17 часов назад, Danylo Ivanov сказал:

    У Києві не було. Був переляк і френдлі-фаер.

    Мабуть, з Польщі через кордон зайшли )

    весело, поки не згадаєш про те, що дрг в болгарії та чехії знищували склади зброї для нас.

    • Лайк 5
  20. 3 минуты назад, Alvalk сказал:

    Ну якщо хочете знати мою думку, то його захопленість політикою  я не схвалюю.

    Що для нього важливіше - то йому видніше, але саме через політику його і звільнили, це факт.

    Але ж це не відміняє того факту, що свого часу він приніс багато користі країні. 

    якщо не помиляюсь, незважаючи на те що він зняв свою кандидатуру на користь порошенка в 2019, його взяли в команду зеленського і півтора роки він говорив, що зеля молодець. 

    • Хаха 2
×
×
  • Створити...