Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Tern

Пользователи
  • Публікації

    7
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем Tern

  1. Ну як не хочеться робити стовпчатий фундамент, хоча це більш логічно на мою думку - той не робіть. Б/у блоки і плити на нове будівництво я б не радив (це про перспективу використання плит). Все-таки для плити кількарічне лежання під дощем і снігом, на землі - це не стан - прямо з заводу з усіма початковими властивостями.

     

    Також здивувала ваша ідея викопати шар грунту 5 см. Сам копаю лопатою, останній раз - сьогодні кілька разів махнув на будівництві при огляді старого фундаменту. Пів-штика лопати - так, можна копати, а 5 см?

     

    щодо 5 см - це для того, щоб плита лягла горизонтально. адже поверхня землі не ідеально рівна, тому написав, що прийдеться прокопати землю в формі прямокутника, під плиту, але не глибоко.

    Хоча ще пороздумую над Вашою пропозицією. Мені на роботі колега з досвідом будівельних робіт також радив стовбчатий фундамент (заливати бетон з щебенем в азбесто-цементну трубу). А для того, щоб будиночок не підняли краном, він порадив дно ями під стовпчик розширити, і арматуру туди покласти (на дно - хрестом, і вздовж осі стовпчика, ну і зварити арматуру між собою). Я думаю, якщо я кожну яму викопаю глибиною 60 см з таким розширенням, а потім приварю будинок до стовпчиків, то вже кран-5 тонник таку конструкцію не подужає вирвати з землі.

    А для того, щоб можна було потім самому легше демонтувати будиночок, можна арматуру на верху стовпців зробити петлею; тоді спочатку відварюється будиночок від стовпців, будиночок краном піднімається на платформу, а потім кран один за одним вириває з землі всі стовпці. Ну і цей варіант мабуть буде значно дешевший, ніж з плитами.

  2. Справа в тому, що дачний будиночок буде встановлений тимчасово, і буде використовуватися для проживання на вихідні, чи в літній період, а також можливо в майбутньому в ньому будуть проживати будівельники. Власна маса - біля 2 тонн. Нагружатися сильно він не буде - пару ліжок, стіл, шафа. Він буде привезений з Києва (використовувався як невеличкий офіс на складі буд.матеріалів), і з часом (після завершення будівництва) мабуть буде проданий. Тому робити стовпчатий фундамент не хотілося б, адже його потім прийдеться демонтувати.

     

    Плити я вирішив використати з таких міркувань:

    1. щоб не гнила металічна основа будиночку;

    2. збільшити масу будиночку, щоб зменшити можливість кражі (на участку ще навіть не має забору). Планував приварити основу будиночку до арматури в плитах (кожна плита - плюс 1 тонна).

    3. плити знаходяться в селі, буквально за 1-2 км в одного з форумчан, віддає за пів-ціни; надіюсь їх потім можна буде використати по призначенню, оскільки вони хорошої якості, заводські.

    4. в плит, порівняно з ФБС зручна висота (22 см проти 60), буде зручно в будиночок заходити.

     

    Під плити я планував вирівняти місце на участку (можливо, навіть викопати невеликий прямокутник (глибиною до 5см) для кожної з плит), щоб вони лежали строго горизонтально. Цим самим я думаю забезпечити горизонтальне положення будиночку. Також припускаю, що деформація грунту буде незначна, адже площа, якою плита контактує з грунтом досить велика.

    Проблем з місцем на участку не має.

  3. В якості дачного будинку хочу придбати конструкцію на металічному каркасі розміром 3х6 м. Є можливість цей будиночок покласти на 2 плити перекриття (3х1.2м).

    Питання - як правильно розташувати ці плити?

    варіанти:

    1.по краях будиночка

    2. таким чином, щоб край кожної з плит знаходився на 1.2 м від краю будиночка (між плитами також получається 1.2 м).

     

    p.s. мені варіант 2 чомусь подобається більше, але прошу вашої поради, як архітектора.

    дякую.

×
×
  • Створити...