Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

xeops

Пользователи
  • Публікації

    17
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем xeops

  1. В 13.02.2023 в 11:12, Malchish сказал:

    А що йому роблять на ТО? 

    Крім тиску в зовнішному та внутрішньому контурі, вони ще перевіряють купу налаштувань і коефіцієнтів в панелі керування зовнішнім блоком. Ще перші два роки сервіс налаштував так, що я не міг сам змінити режим нагрівання/охолодження. І тільки коли я прямо запитав, як це зробити — тоді розказали як, і розблокували доступ. З тих пір на планові перевірки я забив. Але з’являються непланові :-)

    Доречі, після останнього сервісу, спустили повітря в зовнішньому контурі. Багато було. Долили теплоносій. Запустили — все супер. Але вже за кілька днів у зовнішньому контурі знову сильний шум води. Зрозуміло, знову повно повітря. Але поки що гріє нормально.

  2. 11 часов назад, irina1969 сказал:

    а можна марку ?  Дякую

    Впевнений, що на дверцятах написано Diplomat. Хоча взявся шукати — не бачу такого бренда в продажу. 
    Уточню - відпишу.

    • Лайк 1
  3. Десь років 4-5 стоїть в нежитловому приміщенні на верхньому поверсі стоїть Vaillant aroTHERM VWL 115/2 A 400V. Зовнішній блок на даху.

    Коли працює, то економія суттєва. Бере 3кВт, віддає 10кВт (а іноді при показує навіть 19кВт). Обігріває десь 120 квадратів достатньо холодного приміщення, через фанкойли. Працює як на обігрів, так і на охоложення.

    Але! Загалом дуже тендітне і ненадійне обладнання. За 4 роки експлуатації вже разів 6 виходило з ладу, потребувало заміни датчиків та компресора. Два рази на рік треба робити техобслуговування (600 грн виклик). 

    Спеціалісти кажуть, що насоси повітра-вода то фігня. Деякі компанії навіть відмовляються такі ставити. Але у мене не було вибору, тому що квартира на верхньому поверсі, до землі далеко. Ще з хорошого — сервіс Ваілланта працює оперативно, хоч інколи і халтурить і «відкладає» проблему замість того щоб ремонтувати.

    У батьків стоїть геотермальний вже років 12... Єдина проблема що була — вигоріла плата керування при скачках напруги. І це все за 12 років!

    • Лайк 4
    • Дякую 1
  4. В 05.06.2022 в 10:19, Dmode сказал:

    Основа тераси (балки-лаги) працює без зауважень. А от сама терасна дошка в двох місцях вже частково замінена, бо попередня перетворилась в труху. Міняв в кількох місцях розірвані зимою 4мм саморізи кріплення, часом і 6мм розривало.

     

    В 05.06.2022 в 10:34, Dmode сказал:

    Тут видно частину 

     

    Виглядає досить приємно, хоча кольору і немає, але все одно затишно. А от смола на соці — це лихо, знаю сам. 
    Мабуть, все ж таки сосну розглядати не можна. Або брати якусь термо, з якої вже все виплавлено в печі. 
    Дякую!

    • Лайк 1
  5. В 11.07.2015 в 18:54, Dmode сказал:

    Уже давно лежал лес под конструкцию террасы , и пришел его час.

    Изначально планировал полимеркомпозитную доску, даже заказал ее в прошлом году. Но у производителя были какие-то проблемы с оборудованием. И когда они за пару месяцев устранились, я уже не был готов платить за нее. Решил пока ставить деревянный настил из обычной сосны.

    Может быть когда-то заменю сосну на полимеркомпозит. Возможность для этого предусмотрена конструкцией. Лаги уложены с шагом в 360мм, что для деревянной доски избыточно, а для полимеркомпозита то что надо. Также предусмотрена возможность при желании поднять или опустить (+-5см) конструкцию террасы, ведь высота полимеркомпозитной доски почти в два раза меньше чем деревянной. Да и до конца я не уверен на каком уровне она должна быть, поэтому возможность последующей регулировки греет душу.

    ...

    @Dmode ви тут в форумі в 2015-му робили терасу з дерева. Як вона стоїть? Як витримує погодні умови? Чи доглядаєте щорічно? Чи знадобилась можливість регулювання? Можливо, скиньте пару фоток як вона виглядає зараз, через 7 років. Буду дуже вдячний, бо якраз сам на роздоріжжі з чого робити каркас та накриття. 

    • Лайк 1
  6. Мені здається, ви розумово прив’язуєтесь до тих балок і стін, які у вас є. Ви розберіть те що є, звільніть мозок, і знайдете спосіб перекрити все приміщення повністю, без балок. Наприклад плити перекриття shop.kovalska.com/ru/floor-slabs/ бувають по 16 метрів одним прольотом. Виходячи з фото, вам тут 6-8 метрів вистачить.

    Так, плити це проект. Потрібно спланувати, порахувати, привезти, кран замовити, людей. Але балка — це теж проект, причому не простіший з точки зору організації. Ну і з цією балкою потім жити.

  7. В 19.05.2022 в 06:28, Dendnepr сказал:

    Как без штукатурки выровнять? Опять на ляпухи?

    Натягніть мотузку і заміряйте перепади. Якщо ±50 мм (на тавіть 100 в окрепих випадках), то все вирівняється.
    Там де виступи — пінополістирол зрізається. Це робиться розжалерою струною, легко і швидко, великими площинами.
    Де стінка вогнута до 3см — ляпухи. Де вогнуто більше — кладіть тонкий додатковий шар ППС на основу.

  8. Добре, тобто у вас ця стіна вже стоїть? На ній вже лежать дерев’яні балки перекриття, так? І ви хочете стіну замінити на арку, так? 

    Відкладаючи у сторону саму конструкцію, головну проблему яку я бачу — як замінити стіну на арку, не пошкодивши перекриття? Бо так чи інакше стіну треба буде демонтувати. Чи є змога побудувати арку поряд зі старою стіною, а потім думонтувати саму стіну? Балки лежать на стіні торцями чи ні?

    Щодо двутавра...
    Калькулятор ast3d.com.ua/info/raschet-progiba-balki .
    Ось те що вам скоріш за все підійде steelgroup.com.ua/p53697984-balka-dvutavrovaya-24m.html

  9. Ви будуєтесь? Чи це вже існуюче приміщення? 

    Якщо будуєтесь, то чому не зрівняти ці стовпи у стіни? Навіщо вам ці виступи? Вони затишності не зроблять, приміщення візуально стане менше.

    Чому б не покласти замість бетонної балки двутвр, і не зрівняти його зі стелею, опираючи балки пряму у нижні виступи двутавра? 

  10. В 16.05.2022 в 15:16, Narval сказал:

    Про подьем армопояса идея рабочая?

     

    Вважаю що точково піднімати армопояс, якщо він на це не розраховувався, не можна. Відламаєте кут, або зірвете зв’язки із вцілілою стіною. Це можна робити тільки якщо він як плита на це розраховувався при заливці, а це навряд. 

    Набагато безпечніше частково розібрати, та підвести під нього нову опору (металеву або з цегли). 

    Дуже допомогли б фотографії.

  11. Як варіант, я би з внутрішньої сторони продублював цю стіну звичайною дешевою цегляною цеглою. Вона буде надійно тримати армопояс, при цьому утеплюючий ефект піноблоку збережеться, і не буде потреби відновлювати його. Піноблок ззовні можна не штукатурити, а вирівняти пінополістиролом. 

  12. Те саме запитання. Розмір 4×7,5 м, відкрита тераса. 

    Основу хочу робити з дерева, а не з металу. 
    Думаю зробити стовпчики з бетону, з інтервалом 1600мм. 
    На них лаги з подвійного бруса 50×150мм.
    На нього перпендикулярно обрешітку з бруса 50×80 із кроком 400мм.
    Зверху вже дошку. 

    Цікаво, скільки років витримає брус під дошкою? 

    IMG_0912.jpg

  13. Збираюсь зробити терасу на землі розміром 4×7,5 метрів. Основа — бетоновані стовпчики, накривати буду терасною дошкою, під неї обрешітка. 

    Можна зробити основу з металу. Буде дорожче, треба варити, фарбувати, але проживе довше.
    А можна з дерева! Буде дешевше, та зможу зробити сам, що мені дуже посміхається.

    Запитання:

    • Чи є у когось досвід експлуатації тераси на дерев’яних лагах? Як вони показують себе через 5-10-15 років?
    • Обрешітка під дошку йде 30-50 см, а от як порахувати нижній основний каркас? З якою частотою ставити стовпчики? Чи треба перев’язувати лаги між собою, або достатньо що вони будуть перев’язані наступним шаром обрешітки? 
  14. Какие сейчас штрафы за самовольное подключение к воде в Киеве выписывают?

     

    Добавлено через 27 минут

    Вот нашёл в новости недавний штраф и расчет с формулой www.water.cn.ua/news/za-samovilne-priednannya-do-komunalnikh-merezh-dovoditsya-platiti_329

     

    А вот подтверждение в Правилах zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0936-08.

     

    3.3. У разі безоблікового водокористування виробник виконує

    розрахунок витрат води за пропускною спроможністю труби вводу при

    швидкості руху води в ній 2,0 м/сек та дією її повним перерізом

    протягом 24 годин за добу.

    3.4. Розрахунковий період при безобліковому водокористуванні

    встановлюється з дня початку такого користування. Якщо термін

    початку безоблікового водокористування виявити неможливо,

    розрахунковий період становить один місяць.

×
×
  • Створити...