Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

lunov

Пользователи
  • Публікації

    20
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем lunov

  1. Для тих хто не може(не хоче) зробити опалення на газу чи мати справу із твердопаливними рішеннями.

    Я не продавець. На дачі бюджетний інвертор всього 1.5квт чудово опалює 60м2 з березня по листопад. А якщо взяти хороший інвертор 3-4квт і додати теплу підлогу? - вистачить і на зиму і на 100м2... І по лічильнику буде точно дешевше аніж електричний котел чи ел.батареї.

    Доречі, на тій же дачі, щоб провести газ і зробити газове опалення, потрібно в районі 3500 у.о. За ці гроші можна придбати суперовий інвертор і опалювати ним на залишок коштів ще пару років) Чи Ви б порадили кращий і вигідніший варіант, Vikctor?

     

     

    lunov, ви повинні враховувати той факт, що інверторний кондік при температурах вище 0С споживає 2 квт виділячи мінімум 3 квт тепла, а хороший інвертор при темп +10С, наприклад, з 2квт виділяє всі 5 квт тепла. При мінусових температурах ближче до -15С числа в основному стають рівними (2квт=2квт)... але скільки таких морозних днів у рік? 30? 40? із 365ти. У цьому році мабуть 5, якщо не менше..

    А конвектор споживає 2квт і виділяє 2квт. Не в залежності від температури ззовні, бо він не обмінює тепло, а просто виробляє його із електрики.

    А тепер візьміть середню річну температуру Київської обл. в 7-8С і ра***те, що Вам вигідніше)

     

    sicario, дякую, мені вже радили хороший інверторний кондиціонер, матиму на увазі :good:

     

    Думаю що зупинюсь на такому варіанті: максимально розумне утеплення, електрична тепла підлога у кухні-студії (можливо ще ванна кімната) + конвектори в інших кімнатах. Перезимую в таких умовах сезон, а потім стане зрозуміло додавати кондиціонер чи ні.

    Якщо взагалі припече, то з часом підведу газ і поставлю водяні батареї.

     

    Філософствувати на тему газ, електро чи твердопаливний можна вічно :beer: Одне зрозуміло, що дешевшати не буде жодна з цих опцій. Постійно буде політична складова, котра впливатиме на ціни. А будуватись вічно (електро + газ + тепловий насос + твердопаливний котел + сонячні батареї) бажання немає. Тому ми й обрали проект 85 квадратів одноповерхового будинку, так як діти швидко виростуть і опалювати зайві квадрати після їх від'їзду не бачу сенсу.

  2. Для меня вообще загадка как в наше время человек может добровольно отказаться от комфортного отопления тёплыми полами в пользу заметно менее комфортного посредством радиаторов или конвекторов ..

     

    Я не відмовився, лише запитую поради :beer:

  3. Порадьте будь-ласка й мені щодо опалення.

     

    Будую одноповерховий будинок площею 85кв.м., стіни газоблок 300 або 400 без утеплення. Висота стелі 2.75м.

     

    Газ, наскільки розумію підключати недоцільно по бюджету. Тому планую опалювати електрикою. Замовив 17квт в КиївОблЕнерго, сподіваюсь отримаю. Для нас комфортна температура 20-21 градус.

     

    Хотів би поставити кілька конвекторів і не паритись з теплою підлогою і розводкою труб по всьому будинку, але хотів би почути ваше але.

     

    Замерзнути не боюсь, так як поряд будинок батьків (газ + світло).

    В екстрених ситуаціях без світла підключив би генератор і грів 1-2 кімнати.

     

    Ось план будинку:

     

    0kVc8bU.png

×
×
  • Створити...