Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Vlodko28

Пользователи
  • Публікації

    6
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача Vlodko28

  1. Шановні майстри, порадьте, будь ласка! В новобудові (3-й поверх) в березні 2021 р. залита стяжка (8 см) по пустотілій плиті (кухня-студія 21 кв.м, коридор 6 кв.м). Залито з фіброю і демпферною стрічкою по периметру. В часині стяжки - тепла водяна підлога (заповнена, але не працююча) і труби опалення/води. Зараз там всюди появилися тріщини (на фото). Прораб каже, що "нічого страшного". При тому, що вартість заливки була дещо вищою, ніж середня по ринку. Питання: 1. Що треба (можна) зробити, щоб без проблем покласти керамограніт і ламінат? 2. Це справді "нічого страшного" чи халтура? Дякую!
  2. Дорогі майстри, підмайстри та їх вдячні клієнти! Починаю ремонт в новобудові (2к), частину робіт виконуємо самі. Маю декілька питань, які потребують поради більш досвідчених. 1. Квартира із чорновими поштукатуреними стінами (ЦПС), забудовник заявляє про "покращену" штукатурку. Стіни рівні, без значних щілин при перевірці правилом (може до 2 мм). Але по вертикалі є невелике западання (~ 1,2 см). Відповідно, питання: наскільки важлива ідеальна вертикаль, чи має вона якесь практичне значення? (гості з рівнем до мене не ходять і нічого не міряють. На кухні зрозуміло - там навісні меблі, тому там буду дотягувати площину до майже ідеальної. Чи потрібно в такому разу рівняти по маяках Ротбандом? 2. Якщо стіни майже рівні, а ідеальні площини не дуже й потрібні, то чи потрібно ще додатково штукатурити Ротбандом (навіть без маяків), чи можна давати зразу фініш і флізелін (або шпалери) під фарбування? 3. Чи варто ще додатково штукатурити відкоси (панорамні вікна) з примикаючим профілем, якщо вмонтовані кутники від забудовника, а штукарка відкосів досить рівна? Чи буде достатньо пошпаклювати фінішем і фарбувати? 4. Що робити із тріснутою і обваленою частково штукатуркою в зонах, де робили отвір під двері (на фото)? Повністю збити стіну і все наново, чи загрунтувати і доштукатурити? 5. Зустрічав тут на форумі негативні думки про флізелін (гладкий), а ми, власне, його й планували. Чи справді з ним така морока і в результаті вилазять "сюрпризи"? В такому разі, що б ви порадили для фінішної обробки стін - я насправді ще в процесі прийняття рішення... P.S. Так, я знаю, що найкраще знайти хорошого майстра Але зараз є такі обставини, які є. Тому буду неймовірно вдячний за слушні і доброзичливі поради. Дякую!
  3. Всім привіт! Потрібна порада, як краще закріпити плити osb на цементно-піщану стяжку в новобудові. Плити необхідні, щоби вивести в один рівень підлоги в коридорі (плитка) і житлових приміщеннях (ламінат). Класичний спосіб з дюбелями не зовсім підходить, оскільки в стяжці заховані труби водопостачання і опалення, є небезпека пошкодити їх під час свердління. Відповідно, питання: чи достатньо буде одного тільки клею? І який краще обрати? Дякую!
  4. Класне будівництво і розповідь! Якщо не секрет, у скільки обійшлося підключення електроенергії? Принагідно вітаю з Різдвом Христовим і Новим Роком у власному домі!!!
  5. Тема стихла, але життя (і будівництво!) триває Хотів би оживити таким питанням: чи хтось має хоч якісь відгуки про газоблоки тернопільського виробника GazoBET? Особливо, забудовники із Західної України? Ніби недалеко доставка, приваблива ціна, але завод запустили в 2017 р., страшно ризикувати...
  6. Всім привіт! Планую будівництво одноповерхового будинку із ГБ на УШП. Виникає питання щодо висоти цоколя. Десь зустрічав, що має бути мінімальна висота 0,5 м. Висота плити виходить 30 см. Чи є якісь нормативи для ГБ - на якій мінімальній висоті має бути перший ряд з ГБ? Дякую!
×
×
  • Створити...