Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Вячеслав_В

Пользователи
  • Публікації

    1 042
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача Вячеслав_В

  1. Сорян, не хотів нікому давати приклад. Для себе вирішив ставити металеву трубу. ППР - то було таке рішення, тимчасове для перевірки.
  2. Я з газом гратись трошки очкую (в сенсі - боюсь). Для газу є спеціальні пластикові труби (чорні такі), там все - заточено під газ. ППР - воно для води, не призначені вони для газу. В порушення - я сам попаяв з ППР, версія покращення роботи генератора - підтвердилася. По хорошому трубу треба робити з металу, щоб не могло десь щось деформуватись, перегнутись, тріснути, луснути. При чому стики повинні бути варені. Сусід просто кинув шланг для поливу. Стоїть, торохтить, працює.
  3. Так, таке буває, що рахунок "буде згенеровано пізніше...", "зараз немає можливості...". Про день-ніч на сайті ЯСНО пишуть, що все в силі в все лишається:
  4. Ні, все залишається, як було. Першого числа оплачував, і в ДТЕК, і в ЯСНО в кабінетах окрема комірка "день", окрема "ніч". Попередні показання співпадають.
  5. Інша справа. По-перше, якщо зробити долоню "ковшиком", потримати біля вихлопної труби, а потім спробувати відчути запах, то можна себе вмовити, що щось там нібито є, газ начебто чути. Але це - земля і небо, раніше за два метри з ніг валило. По-друге, звук роботи став "тихіше", це навіть дружина відмітила. По-третє, став заводитись тільки при відкритій повітряній заслонці. При закритій, напівзакритій - ніяк, при відкритій - з пів-оберта. Ну і останнє - померанчеву крутилку на газовому редукторі (якщо швидко перемикати) ставив і так і сяк - на слух працює однаково. Прошу не сварити, знаю, що на газ ППР не можна, там пластик інший і паяльні станції інші і технологія пайки інша. Зробив "для спроби".
  6. Я відповідав Допитливому, але це не завадило влізти в розмову тому, кого не просили. На питання: що вибрати в Епіцентрі ВВГнг з Одеси або Запоріжжя - я порадив поміряти діаметр дротів. До чого тут алюміній?
  7. Я не знаю, може там є якійсь сакральний сенс: тепловідвід, або вентиляційний проміжок, або, ну скажімо, збільшення ваги. Я просто з алюмінієвого кутника нарізав полосок, просверлив прикрутив. Правда в мене 105 (12 вольт)
  8. Ну так а в чому справа? Допитливий обмежив питання: У мене є позитивний досвід і з Одесою і з Запоріжжям. За таких умов я запропонував поміряти діаметр жил. При чому тут алюміній? І що за звичка зводити все "нижче пояса".
  9. Ніколи не бачили заявлені 2,5 квадрати різних виробників з різним діаметром дротів? Ну тоді справді, краще беріть алюміній.
  10. Не полінуйтеся, візьміть з собою штангель, дойдіть до Епіцентру, поміряйте діаметр жил, і при однаковій ціні брати той, що товщий.
  11. При наявності луджених - то, мабуть зайве. Натягуючи сову на глобус, мені розповідав один, рясно пересипаючи пояснення словами "...валентність...шкала електроотріцатєльності...робота виходу електронів...". Так от, за його поясненням, в присутності вологи повітря і під дією протікаючого струму починається процес електролітичної дисоціації... Тьфу, чорт.... Якщо коротко, то при з'єднанні різних металів, вини починають "гризти" один одного, перетягуючи електрони від одних атомів до других, окислюючи місце контакту. Результатом стає руйнування з'єднання. В "шкалі електроотріцатєльності" залізо (цинк, нікель) стоять між міддю і алюмінієм. І (начебто) відбувається таке: з одного боку залізної оцинкованої шайби алюміній і залізо менше гризуть один одного (вони ближче один до одного по електролітичному потенціалу), з другого боку - залізо і мідь також менше гризуть один одного. Якщо зовсім коротко: для з'єднання міді і алюмінію між ними треба покласти залізну (оцинковану, нікелеву) шайбу - контакт поживе довше. Може ця "звичка", це "правило" спонукало майстра класти залізну шайбу? Пояснення таке собі, залізна шайба має опір більший, ніж мідь та алюміній, сама окислюється в вологому повітрі, цинк - також має більший опір, тому таке пояснення мені нічого не пояснило. Взагалі, при наявності алюмінієвих шин та полуджених клем - та шайба здається зайвою.
  12. Зі змінного в постійний робить випрямляч. Інвертор перетворює з постійного в змінний. З приводу з'єднання трьох проводів - давайте уявимо миттєву картинку амплітудних значень напруги різних джерел. Не думаю, що можна коли завгодно з'єднувати три дроти від трьох різних джерел разом (на змінному струмі).
  13. Заглянув в ЯСНО. Виявляється, нічого не загублено, з 2019 року висить тариф з електроопаленням, зараз не підключений.
  14. Так і я минулого - позаминулого року не чув. Ну так, на межі відчуття було щось, ніби то "газом потягнуло". Починає мені здаватись, що залишок газу в балоні - ще та незрозуміла "жижа".
  15. Поки світло сім годин нема, дві - є, трохи поганяв генератор. Не можу зрозуміти: шмег з вихлопної - ближче двох метрів до труби стояти не можливо. Враження таке, що весь етілмеркаптан конденсувався в балоні і зараз тільки він сам поступає до генератора. Питання dimich99 засяяло новими фарбами.
  16. Тихенько так: "наглухо, наглухо, наглухо". І дроти від зарядки до тих клем. Також наглухо.
  17. О, оце вже точно, як і подумав. Перші дописи - ну як по вилізаному. Потім я один такий вумний. Тепер - всі тупі неуки, чого тут бісер сипати.
  18. Чого я туди взагалі поліз. Спробував включити холодильник (двокамерний, Занусі). БМС- не дає, вимикає. Пробую ще - знову захищає. Думаю, якщо поставити витримку перебільшення струму (пускового) не 500 мс, а скажімо , 3000 мс - чи запусте? А воно не пускає.
  19. То так. По першому заходжу в загальні, бачу - щось стало не те: балансування стоїть "off". Но я ставив "on". Думаю - тре поміняти. Заходжу в налаштування (другий пароль) - не пускає.
  20. Прошу підказати, як закинути пароль jk bms. Чотири 105-х комірки, 12 вольт. Хотів глянути, що там, ввожу "123456" - воно лається, каже пароль "інкорект". В паролях нічого не мінялося.
  21. На це і розрахунок. Лінія пошкоджена, напруги нема. Але Кабмін зробив все, що від нього залежить. Навіть заборонив припиняти подавати живлення.
  22. Та схоже, як нібито мотор масло жере. Я сам розгублений.
  23. dimich99, а не підкажете, як тяги у Вашого гени встановлено? Бо я їх перекидав туди-сюди, вже не пам'ятаю, як було спочатку.
×
×
  • Створити...