Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

k-master

Пользователи
  • Публікації

    548
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача k-master

  1. А що таке JIKONG Smart BMS? Це нова чи стара? Якщо підключення напряму то мабуть нова. На стороні дейе Rj45, на стороні BMS здається теж. В принципі обжати 2 конектора можна будь де де є інструмент, чи придбати готовий пачкорд і якщо там розпіновка не підходить то розрізати та скрутити для перевірки, а потім спаяти чи знайти хто спаяє чи зробить готовий в залежності від місцезнаходження.
  2. Поки я писав ось це, люди зробили ще ось це. Мій варіант в мене вже 1,5 роки працює, той що другий мабуть теж працює.
  3. Не знаю що стосується "можна", я зробив як на схемі - все працює.
  4. 105-ті комірки під звільнення не попадають, 230-ти попадають. А як 2 мппт трекера будуть працювати одночасно на тому самому полі?
  5. Я не знаю максимальний струм заряду батарей. Дивитесь струм заряду батарей, множите на 48 це ділите на 3 та на 220, отримуєте струм на фазу. Але думаю що 12-ти кіловатний інвертор не буде споживати більше 12-ти кВт довго при будь-яких умовах. А у вас 20.
  6. Якщо потужності інвертора достатньо для всього будинку то весь будинок на бекап, якщо ні то бекап те що від батарей, хом лоад те що не працює коли світла немає. На малюнку сама проста схема, там навіть перемикача щоб будинок підключити до мережі без інвертора немає.
  7. Якщо я правильно зрозумів то панелі на максимальній потужності повинні видавати 60-72В. На холостому може бути й до 105. Ну й максимальний струм 60А. Правда не зовсім зрозуміло то на стороні батареї чи панелей. Тобто як вам сказали 6 панелей повинні працювати
  8. Я не хочу нічого розряджати у мережу. Я просто не бажаю використовувати мережу для заряду акумулятора. Вночі нема світла, акумулятор розряджається, потім у 6-й ранку з'являється і мережа і сонце. Так от я бажаю щоб інвертор все сонце віддавав на споживання чи на продаж і нічого у батарею. А от коли зникає мережа, але є сонце - тільки тоді почав заряджати батарею, щоб продати по ЗТ максимум а залишками котріх зараз пара десятків кВт год за день заряджати акумулятор. Вчора ввечорі я заборонив заряджати акумулятор з мережі, як результат зранку будинок споживає електроенергію від мережі, а все сонце йде на заряд акумулятора. Як результат я зранку з мережі витратив 2 кВт, а зараз мережі нема, акумулятор заряджений а електроенегію нема куди витрачати. Я от бажаю що не було цього споживання з мережі. Бажаю з'економити ці 2 кВт. Якщо просто формалізувати що я бажаю то мені треба дозволити заряджати акумулятор тільки тоді коли нема мережі.
  9. Варіант, але то треба прошивку для конвертора JK-BMS <=> Deye дивитись. Та й після вимкнення мережі треба бігти вмикати? Біганини буде багато.
  10. Але ж зранку коли не вистачає сонця але при наявності мережі він буде намагатись розряджати батарею, замість того щоб про неї забути та працювати як компенсація власного споживання + мережа?
  11. А хтось може сказати як заряджати батарею тільки від сонця тоді коли мережи немає? А коли. мережа є то усі залишки продавати?
  12. На графіку - вмикається навантаження сине, синя напруга просідає, зелена підвищується.
  13. А хтось схемотехніку Deye знає, просто цікаво чому при зростанні потужності на одній фазі напруга падає, а на інший підіймається? Просто ця поведінка каже що там не 3 незалежних перетворювача. Чи вона просто намагається зробити вигляд що це справжній 3-х фазний трансформатор, а не напівпровідниковий перетворювач?
  14. Ну наприклад досвід мені показує що батареї на 10 кВтгод повинно вистачити на добу. А далі - взимку буває 2-3 рази по кілька днів поспіль коли нема сонця щоб вдень отримати 10 кВтгод. Таке буває 2-3 рази на зиму по 3-5 днів поспіль. Навіть якщо теоретично взяти батарейку на 50 кВт то її потім кілька днів треба буде заряджати, а враховуючи її вартість - простіше взяти генератор та пережити ці кілька днів. На мою думку - нема сенсу запасатись батарейкою на кілька днів, це дорого. Краще брати генератор. Панелі повинні стояти так щоб зранку почати заряджати та давати електроенергію якомога раніше, а ввечорі почати користуватись батарейкою якомога пізніше.
  15. Кілька повідомлень тому є графіки літа та зими. Весна/осінь десь посередині.
  16. Ну як мінімум можна побачити що в тебе о 8-й ранку щось біля 400 Вт з 2,4 кВт, а в мене з 4-х о 8-й ранку 2.1, В тебе о 10-й 1.2, а в мене 2.8. А о 6-й ранку в мене вже є кіловат, а в тебе біля 0. Тобто поле на схід починає працювати раніше і дає влітку можливість готувати їжу та все інше від сонця.
  17. Ну в описі на алі не сказано що воно щось підтримує. А якщо китаєць щось не написав то мабуть там цього й немає. Перші версії JK BMS теж нічого з відомих стандартів не підтримували.
  18. Залишилось дізнатись що там за протокол та вигадати як це підключити до інвертора....
  19. В мене не можна прямо порівняти 2 поля бо різна потужність та різні кути. Якщо є панелі на південь то просто покажіть графіки виробництва для порівняння.
  20. А якщо сонце вийшло зранку чи навпаки вечорі, а панелі направлені не туди де сонце? А вдень на півдні ховається за хмарами? Є добове виробництво і воно показує що будуть таки дні що нема різниці куди ті батареї направлені, його не вистачить.
  21. Ну воно прокатить якщо мова виключно про бмс без підключення до інвертора. Але до цих 360 ще треба додати щось що буде спілкуватись з усіма бмс та переводити це інвертору. Різниця потенціалів у 50+вольт між мінусами різних бмс це не те що складне завдання, але цікаве та не на гривню.
  22. 17:00 - починаєш користуватись акумуляторами бо треба приготувати їжу та к 20:00 приходиш з акумуляторами трохи розрядженими. Якщо усі панелі ра південь те саме з палями на схід - к 20:00 їжа приготовлена, акумулятори заряджені. Без ЗТ всеодно навіть на південь панелі не дадуть все що можуть. А просто розділивши поле на 2 можна зменшити витрати на акумулятор.
×
×
  • Створити...