Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

n0mad

Пользователи
  • Публікації

    338
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача n0mad

  1. 25% потужності у найгірший зимовий день? "не верю!"
  2. Ну так, може. Але показує прямо КЗ. Пара ом буквально. Хіба інвертор зможе видати таку потужність?
  3. нічого він не видасть. Коли в мережі немає струму, то обленерго замикає фазу на нуль. Я міряв.
  4. а підкажіть пліз яку-небудь модель
  5. у мене через ділянку працює точка продажу б/у авто. Так вони собі поставили СЕС - 90 панелей на землі, одною площиною, в 5 рядів, під кутом градусів 40. Велике поле, стоїть на сталевих фермах. І вони її якраз використовують як навіс для авто. Виглядає нормально
  6. робіть навіс під наклоном, і ставте панелі впритик, суцільним полотном. Так і сніг легше буде зчищати.
  7. Це буде дуже грубо. Так не вийде у випадку мережевого інвертора. А ваттроутер підтримує на вхідному лічильнику чистий нуль - ніяких +100 ватт, як у випадку гібрида.
  8. Ви думаєте з позиції, якщо працює гібрид. Забудьте, тут не так. Вся надлишкова потужність завжди утилізується. Ну подумайте самі: мережевий інвертор завжди бере з поля максимум. А назовні нічого не експортується. Куди ж дінеться надлишок? Тому стоїть ваттроутер, він бачить, скільки надлишку на вхідному лічильнику, показує це значення на екрані, і видає саме цю потужність в баластне навантаження. І ви праві, одного бойлера для баласта тут замало. Підігрів басейна, кілька масляних обігрівачів у підвалі, і т.д. Ну і на видному місці в кухні завжди видно число, яке натякає, що можна врубити ще щось нахаляву. Наприклад, асік. Ага, а як жеж.
  9. Якщо він ще не прийшов, то надія є. Наприклад про мій PowMr 6.2 теж всюди написано, що один порт. І в його мануалі бумажному намальований один порт. А насправді - ось.
  10. та сонце ж таке як у всіх - кожен кіловат панелей видає десь від 950 до 1200 кіловат за рік. В грошах самі пораxyйте.
  11. Ну у мене зараз так і працює, без акумуляторів поки що. Пробував ще увімкнути експорт - працює, віддає. Але з ваттроутером трохі інша ситуація: я в кожен момент бачу, скільки у мене "надлишків сонця". Гібрид так не вміє. Тобто сонце світить, я дивлюсь на екран - там наприклад 1400 ватт надлишку. Заводжу електросушилку, заряджаю безкоштовно вялити м'ясо.
  12. Звичайно його називають "Ваттроутер". Він дозволяє мережевий інвертор використовувати в режимі "тільки для себе", без експорту енергії. Мережеві інвертори дешеві, і їх можна втикнути у будь-яку розетку вдома (не в розрив), тож така комбінація дозволяє зробити дешеву систему для компенсації власного споживання, без ходіння до обленерго по зелений тариф. Як виявилося, по КПД така комбінація дуже гарна. Єдине "але" - це те, що в нинішніх умовах без акумуляторів погано. От я і поміняв на гібрид.
  13. а чому не хочете тітанат? У нього наче ресурс більший.
  14. Я теж взяв PowMr, тільки 6.2кВт. Але у мене вийшло навпаки - до цього був SMA SunnyBoy. Ну що я можу сказати - китаєць дає відсотків на 10 менше з того-ж поля панелей. Взагалі заміна "МережевийІнвертор+компенсатор" на гібрид виявилася спірною. Радує лише можливість акумулятори додати.
  15. Це максимальна взагалі? Щось мало - навіть менше 100%. Я свої в цьому році якось не дивився, але в тому точно бачив 115% номіналу. (AmeriSolar 340W)
  16. В тому-то і справа, що в правильних плитах є регулювання - наскільки я розумію, там ставлять IGBT, як в сонячних інверторах. Я робив - споживання регулюється, так. Не зовсім зрозуміло, як потужність збігається з поділками на плиті, але якось є. А насправді, яка різниця, скільки ватт? Вам же потрібні не ватти, а правильна кількість бульбашок, і щоб не смикалося споживання, так? Інакше це вже не приготування їжі, а експерименти з фізики.
  17. Теоретично? 50%. Але рекомендую зробити як в інструкції - перед придбанням самому пересвідчитися, що це саме те, що вам потрібно.
  18. IKEA MATMÄSSIG, наприклад. Оце і в мене точно так було з попередньою плитою. Валяється зараз в кладовці, майже нова. Із однокомфорних є, наприклад, Xiaomi. Потужність в неї велика, але 100 рівнів регулювання. І всього 23 мм товщини - майже як кухонна дошка. Кажуть, що в неї скважність тільки на 1-му рівні і не дуже помітна.
  19. Ось, з гугла: Від себе додам, що крім незручності приготування, скважність якраз впливає по темі, на споживання електрики - якщо вона є, то плита споживає то повну потужність, то нуль.
  20. Взагалі - ясно, що в кожного свої потреби і свої забаганки. Я ще закладав, що якщо зовсім пропаде обленерго, то мені знадобиться лише невеличкий генератор, щоб все нормально працювало.
  21. Це якщо вони не інверторні. Цим вони і відрізняються.
  22. Так, звичайно. Я ж написав, що літом взагалі просто. Аналогічно, камінофен на днях тестово спробував. Тільки в мене ТН замість ТП - вмикав вже, коли було холодно і сонячно - СЕС жарила на повну, нікуди було стільки електрики пристроїти. От дивіться: 3.5 кВт - це 2500 кВт*год на місяць. Ви витрачаєте більше? Я - набагато менше. Тож проблема не в загальних витратах, а в витратах в кожен момент часу - їх треба "розмазати". Тож я зробив так: - техніку, яку можливо, брав інверторну (холодильник, кондиціонер, пралка, мультиварка, мікрохвильовка); - електроплита - індукційна, без скважності (оце була проблема - важко знайти таку, щоб коштувала не як боїнг); - в потужній техніці, яка гріє спіралями (чайник, бойлер, посудомийка), поставив обмежувачі потужності. Тож чайник закипає не за 2, а за 4 хвилини - я міряв. Не критично. Бойлер гріється вночі, і за всю ніч якраз встигає нагрітись повністю. Посудомийка розумна, щось підозрює мабуть - на екрані пише 3 години, а пере 4 години - вночі, мені теж не критично. Так, відчувається одна незручність - духовка. Прикручувати не вийшло, дружина тоді не вгадує випічку , тож доводиться підгадувати, коли є вільні 2.5 кВт . Але це тільки взимку. А в іншому - ніяких незручностей, все комфортно. 😎
×
×
  • Створити...