Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

n0mad

Пользователи
  • Публікації

    338
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Персональная информация

  • Пол
    Мужской

Відвідувачі профілю

Блок останніх відвідувачів вимкнений та не відображається іншим користувачам.

n0mad's Achievements

Опытный

Опытный (6/13)

  • Начинающий собеседник
  • Начало популярности
  • Популярность
  • Преданный форуму
  • Первый пост

Recent Badges

219

Репутація

  1. 25% потужності у найгірший зимовий день? "не верю!"
  2. Ну так, може. Але показує прямо КЗ. Пара ом буквально. Хіба інвертор зможе видати таку потужність?
  3. нічого він не видасть. Коли в мережі немає струму, то обленерго замикає фазу на нуль. Я міряв.
  4. а підкажіть пліз яку-небудь модель
  5. у мене через ділянку працює точка продажу б/у авто. Так вони собі поставили СЕС - 90 панелей на землі, одною площиною, в 5 рядів, під кутом градусів 40. Велике поле, стоїть на сталевих фермах. І вони її якраз використовують як навіс для авто. Виглядає нормально
  6. робіть навіс під наклоном, і ставте панелі впритик, суцільним полотном. Так і сніг легше буде зчищати.
  7. Це буде дуже грубо. Так не вийде у випадку мережевого інвертора. А ваттроутер підтримує на вхідному лічильнику чистий нуль - ніяких +100 ватт, як у випадку гібрида.
  8. Ви думаєте з позиції, якщо працює гібрид. Забудьте, тут не так. Вся надлишкова потужність завжди утилізується. Ну подумайте самі: мережевий інвертор завжди бере з поля максимум. А назовні нічого не експортується. Куди ж дінеться надлишок? Тому стоїть ваттроутер, він бачить, скільки надлишку на вхідному лічильнику, показує це значення на екрані, і видає саме цю потужність в баластне навантаження. І ви праві, одного бойлера для баласта тут замало. Підігрів басейна, кілька масляних обігрівачів у підвалі, і т.д. Ну і на видному місці в кухні завжди видно число, яке натякає, що можна врубити ще щось нахаляву. Наприклад, асік. Ага, а як жеж.
  9. Якщо він ще не прийшов, то надія є. Наприклад про мій PowMr 6.2 теж всюди написано, що один порт. І в його мануалі бумажному намальований один порт. А насправді - ось.
  10. та сонце ж таке як у всіх - кожен кіловат панелей видає десь від 950 до 1200 кіловат за рік. В грошах самі пораxyйте.
  11. Ну у мене зараз так і працює, без акумуляторів поки що. Пробував ще увімкнути експорт - працює, віддає. Але з ваттроутером трохі інша ситуація: я в кожен момент бачу, скільки у мене "надлишків сонця". Гібрид так не вміє. Тобто сонце світить, я дивлюсь на екран - там наприклад 1400 ватт надлишку. Заводжу електросушилку, заряджаю безкоштовно вялити м'ясо.
  12. Звичайно його називають "Ваттроутер". Він дозволяє мережевий інвертор використовувати в режимі "тільки для себе", без експорту енергії. Мережеві інвертори дешеві, і їх можна втикнути у будь-яку розетку вдома (не в розрив), тож така комбінація дозволяє зробити дешеву систему для компенсації власного споживання, без ходіння до обленерго по зелений тариф. Як виявилося, по КПД така комбінація дуже гарна. Єдине "але" - це те, що в нинішніх умовах без акумуляторів погано. От я і поміняв на гібрид.
×
×
  • Створити...