Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

smotesko

Пользователи
  • Публікації

    330
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача smotesko

  1. Полістиролбетон це старе примітивне рішення. Якийсь ефект воно дасть, але зараз є кращі варіанти. Розгляньте задувку поліуретановою піною.
  2. Я теж помітив що їх зарядки допускають DC джерело живлення, і маю ідею використовувати гібридну Тойоту як генератор. Там високовольтна батарея на 201В. Можна було б в багажнику підключати високовольтний кабель – сонячний чи КГ, закидати його до приміщення, а там поруч з акумулятором зарядка.
  3. А шо як пластина льоду проїдеться під панелями по даховому скату? Може і з панелі дроти вирвати.
  4. Цифри у System calculations – це розраховані характеристики стрінгу. Калькулятор одразу пропонує MPPT контролери що підходять до такого стрінгу, а вас цікавлять просто ці цифри.
  5. Найпростіше – віктронівським калькулятором. Введіть там параметри вашої панелі (V oc, V temp. coeff), очікувану мінімальну температуру.
  6. Щоб це зрозуміти – треба дивитись де саме у схемі інвертора включений цей вимикач.
  7. Деякі інвертори мають контакти для віддаленого керування. Наприклад, FCHAO комплектується виносним дисплеєм з кнопкою. А вам, як тут вже сказали, можна додати реле. Якщо батарея на 12В – то візьміть 12В реле, його контакти підключіть замість кнопки. А котушку реле – до батареї через віддалений вимикач.
  8. Все нормально буде. У мене малий мультиплюс для котла був підключений в розетку вилкою, там я сам не знав де фаза. А якщо землю не підключати – то він і не матиме способу взнати де нуль а де фаза, навіть якби хотів.
  9. Величезна перевага цих асистентів в тому що вони працюють прямо на мікроконтролері інвертора. Порівняно з автоматизаціями на лінуксі, типу HA, чи Victron GX, вбудовані асистенти надійніші, і мають гарантований час спрацювання. Для задач коли треба реагувати швидко – лише вони і підходять.
  10. На олх продають залишки фуги, бувають навіть цілі упаковки що людям не знадобились.
  11. Не знаю як у Валені, а у Шнайдерах звичайний вимикач перетворюється на імпульсний додаванням пружинки.
  12. Якраз для цього завдання він підходить
  13. Поясніть про який трансформатор йдеться, не розумію. Для автоматизації зміни ліміту вхідного струму можна докупити Digital Multi Control – він підключається до додаткових контактів АВР та сам мінятиме ліміт. Це описано в його мануалі. Або можна реалізувати те саме безкоштовно, підключивши додатковий контакт АВР до цифрового входу GX – і додати скрипт що буде слідкувати за цифровим входом та міняти input current limit через DBus.
  14. Є деяка користь від наявності датчиків навіть без підключення до охоронної компанії. Психологічна. Без сигналки я хвилювався чи не лазить хтось в моїй недобудові. Постійно хотілося приїхати перевірити чи все на місці. Поставив сигналку, вона не спрацьовує, я спокійний.
  15. У Мультиплюсів "піковий" час вимірюється в десятках секунд. А як у цієї BMS? І до вибраного запобіжника таке ж питання – треба дивитись за який час він згоряє, якщо вибираєте запобіжник на номінальну, а не пікову, потужність.
  16. За номінальної потужності інвертора 8000ВА / 50В = 160A За пікової потужності інвертора 15000ВА / 50В = 300A Якщо у вас BMS буде на 200А – то і запобіжник треба не менше 200А. Першим рівнем захисту має бути саме BMS, а запобіжник має згорати лише у випадку якщо ключ BMS пробило чи він не закрився. Але такою BMS (200А) ви обмежите собі пікову потужність.
  17. MotionCam Outdoor класні тому що доставляють на телефон фотки і одразу розумієш чи це хибна тривога, чи дійсно хтось лізе.
  18. Для таких задач Espressif розробили протокол ESP-NOW. Він використовує WiFi частину чіпа, але передає дані напряму – навіть wifi роутер не потрібен.
  19. Вам потрібно вивести дроти щоб підключити зовнішні акумулятори. Дроти мають бути не тільки довшими, а і товстішими – щоб зкомпенсувати збільшення опору дротів. Нові акумулятори, ймовірно, приєднуються болтами, то ж треба обтиснути дроти кільцевими наконечниками.
  20. А як частотник в будинку взнає про те що пора запускати насос? Йому ж потрібен сигнал від поплавка. Пропоную вам ще простіше рішення проблеми: не підключайте септик до резервного живлення. З'явиться напруга в мережі – він включиться і відкачає.
  21. Не в один. Схему підключення в цій темі вже сто разів обговорили.
  22. Шо реле тиску, шо поплавковий вмикач – це просто пристрої включення насосу, вони замикають контакт і подають живлення на насос, вірно? Цей пристрій плавного пуску ставиться між пристроєм включення насоса, та самим насосом. Помістіть його у герметичний бокс з гермовводами кабелю, прямо на вашому септику.
  23. Погугліть «регульовані опори для терасної дошки». Вони пластикові, зручно монтуються, і ваша дошка буде суха.
  24. Я виготовляв нову начинку для старого електрощита, там не було рейок. Змонтував туди лист металу, а на нього DIN рейки на таких тримачах ital-tecno.com.ua/kriplennya-pid-m6-visota-30-mm-3033 Вийшло досить культурно, кріплення не гнуться коли працюєш в щитку викруткою.
  25. 20А це я не сам придумав, а подивився даташит свого акумулятора, там написано "Maximum charging current 25A". Ну а зарядка у мене видає до 20А. Повільне заряджання має недолік в умовах постійних відключень: акумулятор не встигає перейти у фазу абсорбції, як його знову розряджають, і це вкорочує йому життя.
×
×
  • Створити...